Giriş Kayıt
Yorumlar (11)
avatar
(8404) -
Amerikan sinemasının ekmeğini yiye yiye bitiremediği ve asla bitmeyecek iki konusu var; biri nazi-yahudi olayı, diğeri de afro-amerikanlara yapılan ırkçılık hadiseleri!… Tabi adamların korkusu boşuna değil, Trump başkan olunca neler oldu neler! Filme gelecek olursak pek beğenmedim. Oyunculuklar çok iyi değildi, bağlantı ve ilerleyiş kopuk gibiydi. Aslında kadrosunda sevdiğim oyuncular var ama bana hitap eden bir film olmadı.


avatar
(498) -
Burada bazı arkadaşlar bu filme kötü puan verenlerin ingilizce bilmeyen cahil Türkler olduğunu falan söylemiş Gülücük

Çok şükür ingilizcem yeterli seviyede, konuşulanı anlıyorum, haliyle anlatılmak istenileni anlıyorum...

Ama filmin 2 unsuru rezalet ötesi;
1-Oyunculuklar. Ben gerçekten uzun süredir bu kadar kötü oyunculuk performansları görmemiştim.
2-Diyaloglar. Tamam konuya lafım yok, ama bu konu bu kadar yüzeysel, bu kadar basit diyaloglarla anlatılırsa hiç bir özelliği kalmaz. (Anlamamışsınız filmi falan yazıyorsunuz, aptala anlatır gibi anlatmışlar, anlamamak mümkün olabilir mi)

Yani bu sorunların olması kötü yazarlığı ve kötü yönetmenliği gösteriyor.

Olumlu notumu sadece fikri ilk bulana veriyorum. Gerisi olmamış...
5


avatar
(7) -
İlginç bir fikir. Başarıyla kurgulanmış. Ancak abdliler neden bir konuyu aşırı abartmazlarsa başarıya ulaşamayacaklarını düşünüyorlar anlayabilmiş değilim. Bir fikri izleyeni rahatsız edecek ölçüde gözüne sokmadan rahat edemiyorlar. Başarılı bir fikri; abartılı lirik sahneler, uyumsuz konu geçişleri, yer yer yönetmen kaynaklı kötü oyunculuklarla etkisiz hale getirmiş. Ana teması, bazı başarılı sahneleri ve karakterinin hakkını veren Jena Malone için izlenebilir.
5


avatar
(882) -
Şahane film. The Village (Köy) filminden çok daha başarılı. Hikayenin gidişi ters köşe yaratması, çekimler herşeyi ile nefis. Ben çok beğendim. 40.dk dan sonra enteresan bir filme dönüşüyor. Kesin izlenmeli.


default avatar
(4) -
Korku ve öfke bu iki duygunun inandıramayacağı hiçbir şey yok. Etkili bir varoluşsal kurgu, izlenmeye değer.
7


default avatar
(15) -
Filme düşük puan veren yabancıların amerikalı beyazlar ve ingilizcesi olmayan türkler oldupunu düşünüyorum. Altyazı çevirisi çok başarısız. konuyu anlamamışlardır. Birazcık da amerikan gerçeğini ve tarihini bilmemek de etkili olabilir sevmemelerinde.
Bu bir roman değil, filmde anlatılanlar bir amerikan rüyası. elbette küçük radikal bir azınlık için. Dolayısyla bu bir eleştiri filmi olduğu için bazı eksiklere takılmamak lazım. Eleştirilen konuya sonuna kadar katılıyor ve 7.5 / 10 veriyorum.


default avatar
(20) -
Eğer Night Shyamalan'ın The Village (2004) Köy filmini izlemediyseniz bundan uzak durun derim.
Çünkü o çok daha derin ve felsefesi olan bir filmdi.Ancak görüntü, müzik oyunculuk olarak bir şans verebilirsiniz bu filme.Sıkmadan seyrettiriyor kendisini ancak çok iyi bir fikir çok kötü bir senaryoyla ancak bu kadar olabilirmiş.Puanım 7
7


avatar
(279) -
Film, William Faulkner'in bir sözü ile açılıyor ve bu söz üzerinden senaryosu yazılıyor: Geçmiş asla ölmez. Geçmiş, geçmiş bile değildir.

Filme karşı, bu beni germez ama iyi bir konusu vardır önyargısı ile izlemiştim ve yanılmadım. Filme bayıldım! Ama sadece son 20 dakikasında gerilim vardı. Film 1 saat 45 dakikaydı ve son 20 dakikası gerilimliydi fakat filmi baştan sona keyifle izledim. Çok farklı bir konusu vardı. Filmin 30 dakikasından sonra falan biraz şaşıracaksınız, çünkü zaman algınızı aniden değiştirecek. Film, 19. yüzyılda başlarken aniden günümüze dönüyor ve bu kez biraz düşündürmeye başlıyor. Bu arada sinemada en çok dikkat ettiğim şeylerden biri de görüntüdür ve bu film de görüntülere aşık oldu. Şüphesiz daha iyi görüntülere sahip başka filmler de vardır ama bu film de görüntü üzerine çalışıldığı çok belli. Kesinlikle tavsiye ediyorum.
7


avatar
(101) -
1- Filmin senaryo ve bağlantılar konusunda dağınık olduğunu söyleyelim.
2- Filmin bağlantı noktalarında ciddi inandırıcılık sorunu var. Filmin iki yönetmeni de kısa film tecrübelerine sahip; uzun metraj konusundaki acemilik filmin bütününde hissediliyor. Filmin belirli anları çekim tekniği, oyunculuk görüntü yönetimi açısından başarılı ama bütünlük konusunda önemli sıkıntı var.
3- Bir filmi fantastik olarak çekebilirsin. İki farklı zamanda geçen çok farklı ve başarılı örnekler var. O zaman film bu bağlamda değerlendirilir. Ama gerçekçilik teması üzerinden gidilirse bu kez inandırıcılık konusu devreye girer ki film bu boyutuyla tökezliyor.
4- Film, korku türünde değil. Film, son 20 dakikaya kadar drama şeklinde ilerliyor; gerilim boyutu son 20 dakikada öne çıkıyor. Gerilim türünde başarılı olduğunu söyleyemeyiz.
5- Film, görüntü yönetimi, atmosfer, oyunculuk vb. açılardan başarılı. Eli yüzü düzgün bir işçilik söz konusu. Başroldeki Janelle Monáe çok iyi bir performans sergilemiş.

Bu tür filmler yazık olmuş oysa ortaya harika bir iş çıkarılabilirmiş duygusu uyandırıyor. Güzel bir fikir, kötü bir senaryo ve inandırıcı olmayan bağlantılarla heba olmuş. Büyük beklentiye girmeden izlenebilir.

Notum: 5.7 / 10...


avatar
(6202) -
İlginç konusuyla zencilerin çektiği acıları ve iyi oyuncularla güzel bir şekilde kendisini izlettiriyor.Açıkçası sıkılmadan izledim.Bence çok beklenti içinde olmadan şans verilir ..
5


avatar
(614) -
Beklentimi boşa çıkaran bir film oldu. Gerilimden çok dram ağırlıklıydı. İlk yarım saat kırk dakika o kadar ağır ve sıkıcı gidiyor ki filmden koptum. Sabredenler için finale doğru bir takım sürprizler söz konusu ama değer mi o sizin kararınız.
4


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film