Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(69) -
Bu filmi uzun süredir izlemek istiyordum. Sonunda izledim. Karşımda beklediğimden çok daha harika bir film vardı. 1989 yapımı bir filme göre efektler oldukça başarılıydı. Bu filmin yapım tarihine 1989 yerine 2010 falan denilse bu filmi bilmeyenler James Cameron'un yeni filmi çıkmış diye sinemaya koşarlar ve hayran kalırlar.
7


avatar
(404) -
Bir sinemaseverin bu filmi izleyip de James Cameron'a saygı duymaması imkansız. Döneminin fersah fersah ilerisinde bir film.

Görsel efekteki başarısının yanı sıra filmin sonundaki mesajlar ile devrimsel bir boyutu olan bir film.
7


avatar
(138) -
Hep uzaya gidecek değiliz ya birazda derin sulara inelim.Konusuyla çok değişik olan ve bir solukta izleyeceğiniz bir fim.
8


Yorumlar (42)
default avatar
(14) -
James Cameron'un çektiği filmler zamanın çok ilerisinde. 1989 filmi olduğuna inanamazsınız. Bilim kurgu örneklerinin en iyisinden. Bilim kurgu,Aksiyonla dramın çok güzel hsrmanlandığı bir film. Kesinlikle İzleyin ve izlettirin.
10


default avatar
(8) -
yıllar önce izlediğim şimdi bile hayranlık duyduğum bir film kesinlikle çok başarılı ve çekildiği yıl için devrim niteliğinde bir film...
8


default avatar
(26) -
Bende abyss filmini çok beğenenlerdenim. İşlenişi, konusu mesajı gerçekten çekildiği yılların fersah fersah ötesindeki görsel başarısı. Ama bunu izleyenlerin gerçekten beğeneceği diğer bir yapım olan "Event Horizon" filmini de denemelerini isterim. Bu filmle başa baş yarışır.
8

Cevaplar (1)
avatar
(59) -
event harizon 90 ların sonu değil mi arada 10 yıl olmalı.


1
| Bildir


default avatar
(100) -
3 yada 4 defa izlediğim ve her seferinde aynı zevki aldığım nadir filmlerden. Zamanının çok ama çok ötesinde bir yönetmen ustalığı barındırıyor. "Eski bir bilim kurgu en fazla ne kadar olabilir" demeden muhakkak izlenmeli düşüncesindeyim. Herşeyi ile üst düzey bir film. Puan: 8.5
8


avatar
(34) -
The Terminator,Terminator 2,Aliens,True Lies,Titanic,Avatar ve The Abyss. Filmin kötü olma ihtimali var mı? Bilim kurgu,Görsel efekt,Aksiyon ve Gerilim işte bunların babasını yapan bir yönetmen.Bir James Cameron filmi..
9


avatar
(63) -
Döneminin en iyi bilimkurgu filmi. Çok akıllıca senaryo ve olay örgüsü ile baştan sona keyif ile izleniyor.
8


avatar
(4236) -
James Cameron yaptığı her işin hakkını veren bunu en ince ayrıntısına kadar çok iyi detaylandıran usta yönetmenlerden biri. En meşhur filmlerinden biri olan Titanik ile arasında tam sekiz yıl var ama görüntüler sanki bir fark yokmuş gibi gösteriyor. Demek ki o yıllarda bile bu zamanın teknolojisine yakın hatta biraz daha ileri giderek yapmacık olmayan daha gerçekçi bir üslup ile çekilebiliyormuş. Görüntüler filmin gidişatıyla doğru orantılı olarak heyecan verici ve ne kadar uzun olsa da sıkmamayı başarıyor. Eskilerde kalmış ancak bu zamanlarda bile izlenilesi filmlerden. Hoşuma gitmeyen şeyler elbette var ama illa ki her filmde bir açık bulabiliriz. Yine de izlenmesi gereken baş tacı filmlerden biri.
7


default avatar
(35) -
Muhteşem bir bilimkurgu yapımı izleyeli nereden baksan 5 yıl olmuştur. Arkadaşımla bilimkurgu filmlerinden konuşurken bahsi geçti, yorum yapma ihtiyacı duydum. Yaratılan dünya içerisinde en ufak bir tutarsızlık yoktu, fazla uzatmadan hikaye güzelce anlatılmış, yılına göre müthiş görsel efektler ve üst düzey oyunculuk da eklenince tadına doyulmaz bir film ortaya çıkmış, iyi seyirler. 10/9
9


default avatar
(78) -
Seyirciden her zaman bir adım önde gidiyor. Bu sebeple uzun süresi yormuyor. Gerilim ve gizem dolu sahneler gayet etkileyiciydi. Bazı anlam veremediğim sahneler yer alsada vurucu sonu ile gayet başarılı bir filmdi.
8


avatar
(54) -
89 yapımı olmasına karşın filmi hiç bilmesem yanına 2020 yazsalar hiç farketmeyeceğim bir yapım oldu. Kullanılan teknikler, mekan, dekorlar bence şu ana kadar çıkmış en iyi denizaltı filmi. Film hakkında hiç bir şeye laf yok bence. Harika iş çıkartılmış. Başroldeki Mary ablamız bence sinema tarihinde ayakları yere basan sağlam kadın rollerinde parmakla gösterilecek bir performans göstermiş. Denizaltında geçtiği için, bunuda iyi becerdiği için sürekli gerilim halinde filmi seyrediyoruz. Batıyoruz, çıkıyoruz, boğuluyoruz. Zaten kamera arkasından gördüğüm kadarıyla gerçekten su altında kalma olayını ciddiye almışlar. Titanik gibi J.C. bu filmde kadroyu sudan çıkartmamış. Tek beğenmediğim nokta keşke su altındaki yabancı yaşam formunu hiç sokmasalardı. Tabi beğenen fazla ama bu tarz filmlerde gerçekcilik ararım.
8


avatar
(1723) -
aklımda kalan başarılı bir bilim kurgu, temposu fena değil, değişik bir anlatımı var, özellikle dalış sahneleri güzel, zamanın yitirmediklerinden...
7


default avatar
(35) -
İlkokul 3.sınıf öğrencilerine mesaj vermeye çalışmışlar sanırım, sualtı sahneleri güzel olsada seyirciyi tatmin etmeyecek ve gereksiz yere uzatılmış bir film. Zaman kaybı! 5/10
1

Cevaplar (4)
default avatar
(19) -
Filmi beğenmemiş olabilirsiniz, saygı duymak gerek. Seyirciyi tatmin etmeyecek bir film demek ise bütün seyirciler adına söylenen bir ifade ki bu da bence fazla ön yargılı olur. Sonuçta bana göre de seyirciyi son derece tatmin eden bir film olmuştu ancak siz bunun tersini kanıtlayan bir seyircisiniz. O yüzden genel anlamda seyirciyi tatmin etmez demek yerine beni tatmin etmedi desek daha doğru bir ifade olmaz mı diye naçizane görüşümü bildirmek istiyorum


3
| Bildir
default avatar
(7) -
Aynen katiliyorum yukaridaki arkadasin yorumuna hatta daha ötesini söylğyorum,bu film gelmiş geçmiş sua altı bilimkurgu filmlerin içersinde ya birdir yada ikidir çok net,ayrıca en iyi bilimkurgu filmlerinde en kötü ilk on a girer.Kusura bakma ama hangi filmlerin seni tatmin ettiğini çok merak ediyorum!!!
9


0
| Bildir
default avatar
(35) -
Zamanının iyi filmlerinden olabilir ama günümüz seyirliği ile değerlendiriyoruz ve aşırı derecede sıkıcı film. Geçmiş dönemlerine hatırına beğeneli mi film kötü olsa da? Ayrıca en iyi bilim kurgu örnekleri arasında eskide olsa 2000 öncesi Star Wars serisi, Back to the future serisi bilim kurgu bakımından 1000 çeker bu filme..
1


0
| Bildir
default avatar
(35) -
Seyirciyi tatmin etmeyen bir film tabi, genelleme yapıyoruz. 2. kez izlenecek bir film de değil ayrıca kesinlikle. Cem Yılmaz bir meslek grubu hakkında yorum yapar ve aradan biri çıkıp biz öyle değiliz der o da "Ama hepinizi toplayınca bu ortaya çıkıyor der"
1


0
| Bildir


default avatar
(2) -
Çift kelimeyle çok harika Gülücük Baya uzun ama sıkılmadan izliyorsunuz. İnsanda hayret ve merak duygusunu uyandıran yapıldığı yılın çok ötesinde bir film. Beğendim. İzleyin izlettirin.
9


avatar
(430) -
james cameron 1989 yılında, terminator 2'den biraz önce ne yapmış diye merak ettim, bugün izledim. gördüm ki o yıllarda yine yapabileceğini yapmış. kabul etmek lazım, adam büyük adam...

hikayesi & senaryosu pek de matah değil ama anlatımı ve teknik yönü çok kuvvetli... özellikle sonlarındaki bazı sahnelerde kapılıp gidiyorsunuz.

"biraz" klostrofobik bir film, herkese göre olmayabilir ama ortalama bir sinemaseverseniz izlemenizde fayda var.
7


default avatar
(10) -
Arkadaşlar işin içinde James Cameron oldu mu hiç korkmayın çok rahat izleyin kesin beğenirsiniz.
10


avatar
(206) -
Battılar çıktılar, öldüler dirildiler, dövdüler dövulduler. Nefesim kesilerek izledim(gerçekten nefes almakta zorlandığım zamanlar oldu. Uzunda olsa sonuçta james cameron. Şapka çıkartılacak bir film
8


avatar
(38) -
o dönem için gayet kaliteli bir film.kesinlikle tavsiye ediyorum
10


avatar
(294) -
Teknoloji, çekim kalitesi (ki 35mm hala dijitalten daha kaliteli) ışık kullanımı, ses tasarımı ve en önemlisi senaryo olarak döneminin baya ilerisinde bi' film.. Günümüz sinemasıyla karşılaştıracak olursak; sadece ses kayıt teknolojisi ve özellikle mikrofonlar 89'da şimdiki kadar iyi değildi, her ne kadar analog da olsa dijital kayıtçılar ve yeni nesil mikrofonlar ( özellikle yaka mik ) şu an baya aşmış durumda. Ama yine de eski bi' film izliyormuş hissi uyandırmıyor. Velhasıl adam günümüz sinemasıyla karşılaştırılacak kelitede bi' film yapmış mı yapmış. Çocukluğumda izlediğimde de uzun süre etkisinden kurtulamamıştım, şimdi eşimle izledik ki kendisi yönetmen ama bi' şekilde ıskalamış bu filmi; ağzı açık kaldı ve ben yine aynı hazzı aldım; gerçekten müthiş bi' film..


avatar
(820) -
89 yılına göre çekimler ve filmde kullanılan araçlar gerçekten çok ileride. Filmin büyük bir kısmı bilimkurgudan çok uzak geçmesine rağmen izleyiciyi sıkmıyor. Benim gibi, 98 yapımı küre filminin benzerini izleyeceğini düşününler varsa yanılabilirler film çok farklı bir havada ilerlerken birden başka bir yere bağlanıyor. Filmin başındaki gizem faktörü sonuna kadar saklanıyor. Yinede etkisini kaybetmeden 30 sene sonra bile izlenecek bir film çektiği için James Cameron u tebrik etmek gerek.
7

Cevaplar (1)
avatar
(1086) -
Abyss, Küre filminin karesini, küpünü alır, o derece daha iyi.
9


3
| Bildir


avatar
(110) -
Vurucu filmlerin yönetmeni James Cameron dan vurucu bir film daha. Filmi izleyen herkes eminim şu cümleyi kullanır "ulan gökte ararken yerde bulduk iyi mi?" Sonu çok zekice ve çok çarpıcı.

Sürprizbozan: Göster
8


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film