Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(253) -
Bu filmi yerden yere -haksızca- vuranlar için soru-cevap şeklinde bilgi vermek istiyorum:

Ağacın tecavüz etmesi çok mantıksız değil mi?
- Ağaç tek başına tecavüz etmiyor. Gülücük Ağaç sadece görselde kullanılan bir şey. Ruhlar bedenlerini somutlaştırmak için canlıların içine girerler ve ağaç da canlı olduğu için onu araç olarak kullanıyorlardı. Nasıl ki film boyunca insanları kullandılarsa ağaçları da kullanabiliyorlardı. Ruhların insanları en etkili korkutma tercihleri onlarla dalga geçmek, mahremiyetine zarar vermek, küçük düşürmek gibi şeylerdir. Bunu sıkça görüyoruz, zaten pek çok metafizik kitaplarda bunun doğru olduğu belirtiliyor. Filmde bu yüzden tecavüz, garip kahkahalar, şarkılar görüyoruz. The Excorcist'i hatırlayın; içine şeytan giren kız sürekli 'f*ck me' diye bağırıyordu. Cinnet filmini hatırlayın; karakterin karşısına sürekli çıplak kadınlar çıkıyordu. Karakterlerin yerine kendinizi koymanız gerekiyor bu gibi filmlerde. Dediğiniz mantıkla hareket edersek Yüzüklerin Efendisi'ndeki konuşan ağaçları da saçma olarak görmemiz gerekirdi.

Film eski ve düşük bütçeli olsa da zamanın insanlarının böyle mantık hataları yapması yine de gerekmezdi. Bu yüzden film 2011 yapımı olsa en kötüler listesinde yer almaz mıydı?
- Mantık hataları her filmde var, Inception dahil... Çokluğunun sebebi yılı ve düşük bütçesidir ama bundan da önemlisi var: O sahneler şimdiki gibi defalarca çekilemiyordu o yıllarda. Sahne bittiğinde yönetmen de biliyor mantık hatası olduğunu ama elinde olan bir şey değil. Sam Raimi'nin 2011 yılındaki filmlerine bakın o zaman, illa günümüzdekini performansını görmek isterseniz: Örümcek Adam serisi, Drag Me to Hell, Üçüncü Göz, Hızlı ve Ölü... Örnek vereyim: Tekoloji gelişirken şimdikiler eskilerin birikimlerinden faydalanırlar. Yani 80'lerdeki insanlarda akıl yok muydu da cep telefonunu icat edemediler demk gibi bir şey bu.

Benzer türlerdeki The Shining, The Excorcist, Psycho gibi filmler kadar kaliteli değil?!
-The Shining ve Psycho filmleriyle karşılaştırılmamalı, bunlar psikolojik-gerilim türünde filmler... The Evil Dead ise salt korkudur, The Excorsict ile aynı kulvardadır denilebilir. The Excorsist'te sürükleyicilik yoktu, The Evil Dead başından sona bir gerilime sahip ve âni sahneleri bolca barındırıyor. Uzun süren sahneleri sever Sam Raimi, sonrasında da Drag Me to Hell'de bunu görebilirsiniz. The Shining ve Psycho üst sınıf(maddiyat bakımından) yönetmenler tarafından çekildi. Kubrick ve Hitchcock'ın elinde yeterli malzeme vardı ve ünlü oyuncularla çalışabiliyordu. Hitchcock, Psycho'yu 61 yaşında çekti ve 50 küsürüncü filmidir. Kubrick, The Shining'i 52'sinde çekti ve 14. filmidir. Sam Raimi The Evil Dead'i 22'sinde çekti ve 2. filmidir. İyi seyirler...
8


avatar
(360) -
Bu filmi sinemada izleme şansım olmuştu. Uzun süre etkisinden kurtulamadığım bir korku filmi olarak hafızamda yer aldı. Filmi o yıllarda izlemeyip yeni izleme şansı yakalayacaklar ise bu keyfi filmde bulamayacaklardır. Bir dönemim kült korku filmi olarak görevini çoktan yerine getirdi.
8


default avatar
(19) -
cocuklugumda izledigim ilk korku filmlerinden biri. beni cok etkilesmisti belki biraz komik gibi gorunen sahneleri olsada yinede korku dunyasında bir başyapıt


Yorumlar (45)
default avatar
(314) -
Baya kötü bir film. Günümüzde izlenebilir bir yapım değil. Cekildiği o yıllarda ilk defa izleseydim belki farklı düşünürdüm. Sıkca duyduğum bir filmi izlemek istedim ama gerçekten kötü. Komedi olarakts cekildiğini de düşünmüyorum.
5


avatar
(80) -
Kahkahalarla izlediğim bir film oldu. Adamın, yanıbaşında iblisler tepişirken şömineye odun atma telaşında olması, mahzendeki iblisin adamı boyuna darlaması beni epey güldürdü Gülücük Çekim tekniğini sevdim bayağı. Korkutma amacı gütmeyen bir güldürü-korku filmi fikri güzelmiş.

Bu arada filmin gerçekten mizahi bir anlatımı olduğunu düşünüyorum, çekildiği yılla bir alakası yok. Çekildiği yılın şartları diye bir şey olamaz bana göre, ki zaten bu filmde kullanılan teknikler çok çok orijinal, şimdiki filmler teknoloji tembelliğiyle çekiliyor. Ayrıca '73 senesinde çekilen The Exorcist filmi ise benim için tamamen korkudur, komedi değil.
7


default avatar
(63) -
Arkadaşlar zamanına göre çok iyi bir film. günümüzle kıyaslamayın.şeytan hakkında bilgisi olmayanlar filmdeki bazı sahneleri eleştirip dalga geçebilirler tek diyeceğim bilmemek mutluluktur Gülücük

Ayrıca : bu bölümdeki olayların tamamı gerçekte yaşanmıştır .gerçektir.
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(792) -
Bu filmi zamanında izlemiş biri olarak, filmerkan kardeşimizin yorumunu çok beğendim ve destekliyorum, sadece birkaç katkıda bulunmak isterim:

Belki bu filme "Fantastik Korku" desek daha uygun olur, bir de bu filmi izleyen veya izlemeyi planlayanlar, H.P.Lovecraft ile ilgili de kısa bir araştırma yaparlarsa ilginç bulabilirler. Bu türü sevenler için bu filmi izlemek bir zevk veya keyif olmaktan çok, görev sayılır. Bunun üstüne bir de Evil Dead II'yi izleyin bakın, bütçe sorunu biraz çözüldükten sonra neler oluyor? Bu film bu haliyle öyle bir sükse yaptı ki, sonraki filmlerde kesenin ağzını da rahatlıkla açma imkanı doğmuş oldu. Bruce Campbell'ın bu film ve devam filmleri/dizilerindeki başarısını da gözardı etmemek gerekir...

Şimdi restore edilmiş sürümlere rastlanabildiğinden, tekrar ziyaret etme gereği doğmuştu...


avatar
(206) -
korku ve saçma diye bir film türü olsaydı bence bu film onun nadide örneklerinden birisi olabilirdi. 3/10
3


default avatar
(63) -
1981 çekildiğini unutmadan izledim filmi ama yinede bir halloweeen tadını alamadım.
6


avatar
(23) -
80'li yıllarda ilkokul üçüncü sınıfa giderken hangi akla hizmet izlediğimi bilmediğim filmdi. İzlediğim ilk salt korku filmiydi. Filmi izledikten sonra günlerce kendime gelememiştim. Korku duygusu kemiklerime kadar ilişmişti. Tek başıma tuvalete gidemiyordum. Uyku düzenim bozulmuştu. Yıllar sonra tekrar izlediğimde ise birçok sahneye gülüyordum.

Zamanına göre çok üst düzey bir filmdi. Kült film ibaresinin mihenk taşlarındandır. Döneminde izleyenler için korkunç bir hazineydi.
8


avatar
(154) -
İnsanların en büyük eksikliği bu filmi içinde bulundugu döneme göre degil de; zamanımıza göre degerlendirmeleridir. Yıl 1981 bi düsünün o yılları. Sonra yorumunuzu yapın. Zamanına göre degerlendirirsek bu filme 10 puan da az.
7


avatar
(548) -
Sinemada korkudan dayanamayıp çıkanlar olmuştu hatırlıyorum. Son derece etkileyici ve korkutucu bir filmdi.

Bu film için kötü yorumlar yazan arkadaşlar, muhtemelen bu film sinemada oynarken henüz hayatta değildiler. Sinemanın günümüzde geldiği teknolojik noktayla bu filmi değerlendirmeye çalışmak son derece saçma olur. Kaldı ki filmi yeniden çektiler ve açıkçası orjinalinin yanından bile geçemiyor.

Bugün izlediğimde gülüp geçiyorum elbette. Çünkü hepimizin gözleri yeni sinemanın sunduğu çekim tekniklerine ve günün film tempolarına alıştı. Ancak benim yaş grubumda olup, bu veya bu dönem filmlerini sinemada izlemiş olanlar için hep o ilk seyir anında yaşadığımız duygular baskın olacaktır.
8


avatar
(1583) -
Ödümüzü bokumuza karıştıran filmdi bu o yıllarda!!! Yıl 2017 oldu ama tek başıma ASLA bu filmi izlemeye elim uzanmaz, aklıma bile getirmek istemiyorum, zira 1. kat bahçeli, ağaçlıklı bir evde yalnız yaşıyorum. Yeni nesil, siz dalga geçin durun, len ne adamlarsınız, gece tek başınıza evde pür dikkat bu filmi seyredin bakalım seyredebiliyor musunuz Gülücük Elm street sokaa daha iyi demiş ordan birisi Gülücük yaw ne Elmi melmi, sen bu filme gereken hassasiyeti vermemişsin canım benim Gülücük
10


default avatar
(9) -
imdb puanına aldanmayın eskilerin çıtaları sanırım düşüktü herhalde. Çirkin maskelerin, gereksiz efektlerin ve birçok saçmalamanın olduğu bir film. Hayatımda izlediğim en dandik film listesine girdi.
1


avatar
(907) -
Belki de zamanında yaşamadığım için filmi düzgün değerlendiremiyorum.2016'da izlemeye çalıştım.Filmi izleyemedim belki eski yapım olarak iyidir fakat şu anda izlemek istedim ve olmadı.2013 yapımı Evil Dead belki de izlediğim en iyi korku filmiydi.Ben de önceki yapımını izleyeyim dedim ama olmadı.Bruce Campbell ı aktör olarak hiç bir zaman sevmedim belki de ondandır.Filmi 40dk izleyip sildim
1


avatar
(203) -
Şu dönemde bu film ne kadar tutar bilmem ama film kiralamak için para biriktirdiğim o dönemleri anımsadım da o zamanlar izleseydim muhtemelen tadı daha bir başka olurdu ve acayip tırsardım. Ve ilk defa bir filmi dönemine göre düşünerek izledim. Sanırım korkardım zira şu dönemin makyajından tutun da ruhani şeylerin farklı bir cisimde göründüğü-ağaç gibi-değişik sinir bozucu efektlerin yer aldığı nadir filmlerden. Sürekli gülüp duran ve ''Gülme! '' diye bağırdığınızda daha da gülen laf anlamaz çocuklar gibiydi. Vücut parçalarının ve çürüme efektlerinin oyun hamuru tarzında şekillendirilmesi beğendiğim nokta oldu nedense. Gerçeklikten uzaktı ama farklı bir yaklaşımdı en azından. Haricinde kamera tekniği de el kamerasıyla yapılan çekimi andırdığından benden artı puan daha kazanmış oldu. Amatör kamera tarzı çekimler hep hoşuma gitmiştir.
7


avatar
(71) -
Şeytanın Ölüsü...
Bu film için neler anlatılmaz ki?
Sene 1989 -90 olması lazım. Babam almış eve VHS kasetini. Oturmuşuz korku da korku diye yemişiz kafasını. Sonra tuvalete bile gidememek Çok Mutlu Sonra bir kaç sene geçmiş. Mahallenin kızları tutturmuş, korku da korku diye. Video Kaset kiralamaya gitmişiz. Ben demişim ki "Film Budur" Gülücük Hepsi tırnaklarını yiye yiye izlemiş. Sene olmuş 2000 ler aklımda dünyanın en korkunç filmi bu kalmış. Açmış bir izlemişim gülmekten karnıma ağrılar girmiş. Bu bir kült filmdir. Şimdiki teknoloji ile falan kıyaslanamaz. Cem Yılmaz 'ın bile Bir Tat Bir Doku 'da anlattığı o gençlerin kampa gidişleri, oraya bilmem kaçtan beri kimse gitmedi, giden de dönemez geyikleri falan hep bu filmden çıkmıştır. Sam Raimi üstadın bir başyapıtıdır. Saygı duyulması gerek... Lütfen... Gülücük
9


default avatar
(35) -
Az önce tekrar izledim ve çoğunda güldüm. Fakat 8-9 yaşında vhs videodan izlemiş biri olarak çok korkmuş hatta gece uyuyamamıştım hatta 1 y korku ile uykudan uyanıyordum. İzlediğim ve beni en çok etkileyen filmdi diyebilirim. Hatta bu filmden sonra korku filmlerini sevmeye başladım. Kısaca hala arşivimde olan ve o zamanın en iyi korku kült filmidir.
8


avatar
(817) -
Baştan sona şimdilerde asla bulamayacağımız gerilimi yaşıyoruz bu filmde. Bu filmdeki sesler,makyajlar bir harika. İnsanlıktan çıkmış o suratlar sesler ve hareketler gerçekten insanın nefesini kesiyor. KORKU filmi budur işte.
9


default avatar
(102) -
Bu film bir harika çok saçma ve abartılmış sahneler olsa da bu film bir klasik. Bazı yerlerde zıpladığım oldu makyajlar süperdi. 33 yıl önce izlemiş olsaydık bu filme başyapıt terimi bile az gelirdi.


default avatar
(95) -
bir kaç saçma olay dışında film çok başarılı oyunculuklar da öyle zamanını aşmış bir film bazı sahneleri çok iğrençti ya Şok
8


default avatar
(105) -
Tabi şimdiki gibi 3D teknolojisi ile büyüyen bir nesil için birşey ifade etmemesi çok normal.Ancak bu filmi VHS de veya sinemada izlemiş olanlar için her zaman yeri başkadır.Tırsma ve korkusu ayrıdır Saygılar
7


avatar
(287) -
Tek kelimeyle "Efsane Film"...
Afişini görünce VHS kaseti kiraladığımız gün geldi aklıma.. Hey gidi..
7


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film