Giriş Kayıt
Quentin Tarantino'nun Once Upon a Time in Hollywood Romanı 2021'de Yayımlanacak
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 Mesaj] « Önceki konuSonraki konu »
Yazar Mesaj
Quaresmania
You talkin' to me?
EditörHaber Editörü


Kayıt: 26.01.2012
İletiler: 18376
Şehir: Kocaeli
Yaş: 30 Akrep


facebook twitter Özel mesaj gönder
Quaresmania
You talkin' to me?
EditörHaber Editörü
 [Haber] Quentin Tarantino'nun Once Upon a Time in Hollywood Romanı 2021'de Yayımlanacak

resim

Quentin Tarantino, HarperCollins yayıneviyle iki kitaplık bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında ilk olarak 2021 yazında Once Upon a Time in Hollywood romanı yayımlanacak. Kurmaca olmayan ikinci kitap ise 1970’lerin filmlerine odaklanacak.

Reservoir Dogs, Pulp Fiction, Inglourious Basterds gibi unutulmaz filmleri sinema dünyasına kazandıran usta yönetmen Quentin Tarantino, geçtiğimiz yıl da Once Upon a Time… in Hollywood ile adından övgüyle söz ettirdi. Tarantino’nun son filmi eleştirmenleri ikiye bölmüş olsa da özellikle Hollywood’da beğeniyle karşılandı. Nitekim ödül sezonu boyunca adından söz ettirmeyi başaran film sonunda 10 dalda Oscar adaylığı kazandı.

Bir film daha çektikten sonra sinemadaki yönetmenlik kariyerine son vereceğini açıklayan Tarantino, kariyerine farklı alanlarda devam etmeyi planlıyor. Bu alanlardan biri de yazarlık. Daha önce hem kurmaca romanlar, hem de sinema üzerine kurmaca olmayan kitaplar yazmayı düşündüğünü söyleyen usta yönetmen, bu alanda somut adımlar atmaya başladı.

Tarantino, HarperCollins yayıneviyle iki kitaplık bir anlaşma imzaladı. Bu anlaşma kapsamında yayımlanacak ilk kitap, aynı zamanda Tarantino’nun ilk kurmaca kitabı olma özelliğini taşıyan Once Upon a Time in Hollywood romanı olacak. Filmdeki karakterlere ve hikâyeye daha derinlemesine bir bakış getirecek olan roman, önümüzdeki yılın yaz aylarında raflardaki yerini alacak.


İzleyicileri 1969 yılının Hollywood’una götüren film, yıldızı sönmekte olan Hollywood oyuncusu Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ile yıllardır yanından ayrılmayan dostu ve dublörü Cliff Booth (Brad Pitt)’un hikâyesini anlatıyordu. Roman da bu iki karaktere odaklanacak. Filmde anlatılanları daha detaylı bir şekilde işleyeceği gibi Cliff ve Rick’in hem filmin öncesinde hem de sonrasında yaşadıklarını da anlatacak.

Son filmini hazırlarken hem bu karakterlerin yaşamları hem de o dönemin Hollywood’un üzerine uzun uzadıya düşünen ve kapsamlı bir araştırma yapan Tarantino, Rick Dalton’ın rol aldığı kurgu dizi Bounty Law’ın bölümlerini yazdığını açıklamış, aynı zamanda Rick’in kariyerinin filmden sonra nasıl ilerlediğiyle ilgili düşüncelerini de paylaşmıştı. Bu karakterler ve dünya üzerine uzunca süre düşündüğü belli olan yönetmen, bu romanla birlikte düşüncelerini paylaşma imkânı bulacak.

Tarantino, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yetmişli yıllarda filmlerin romanlaştırılmış versiyonları büyürken okuduğum ilk yetişkin kitaplarıydı. Ve bugün bile o türe büyük ilgi duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Tarantino’nun HarperCollins yayınevinden çıkacak ikinci kitabı ise kurmaca olmayacak. Cinema Speculation adını taşıyan kitap 70’li yılların sinema dünyasına odaklanacak ve bu dönemin filmleriyle ilgili essay‘ler, eleştiriler ve Tarantino’nun kişisel yazılarını içerecek. Ayrıca “ya olsaydı” temalı yazılar da bulunacak.


resim

Once Upon a Time... in Hollywood
2019
Once Upon a Time... in Hollywood
Komedi / Dram161 dk

Yönetmen: Quentin Tarantino
Rick Dalton, bir televizyon filmi aktörüdür. Dalton'ın başarılı bir western dizisi bulunmaktadır. Ancak Rick, kendini televizyondan uzaklaştırıp film sektörüne adım atmak istemektedir. Onun dublörü olan Cliff Booth ise bu konuda ona katılmaktadır. Sharon...
7.6 (858,147 Oy)

Kaynak: FilmLoverss

İletiTarih: 19 Kasım 2020 13:20
 Kullanıcı bilgilerini göster Bu kullanıcının gönderdiğini mesajları gösterme Alıntıyla Cevap Gönder Başa dön   
İletileri göster:   
Yeni Konu Gönder   Cevap Gönder 1. sayfa (Toplam 1 sayfa) [1 Mesaj] « Önceki konuSonraki konu »
Forum Seçin:  

Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film