Giriş Kayıt

Narsistle Aşk (2023)


L'amour et les forêts

105 dk
5.6
  • 112/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
5.6/10 puan 16 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Ülke:
Rating:
6.6
Vizyon Tarihi:
12 Ocak 2024 (Türkiye)
Dil:
Fransızca
Müzik:
Nam-ı Diğer:
Just the Two of Us
24 kişi izledi 36 kişi izleyecek 2 kişinin favorisi 67 takip
Özet
Blanche, Grégoire ile tanıştığında ideal eşini bulduğunu düşünür. Tutkuyla birbirlerine bağlanırlar, aynı eve çıkar, birlikte Blanche'ın ailesinden uzağa taşınırlar; artık yeni bir hayata başlamışlardır. Ama zaman geçtikçe Blanche kendini bu son derece sahiplenici ve tehlikeli adamın pençelerinde bulur. Grégoire’ın görünüşteki sakinliğinin altında hasta ruhlu, karanlık, her şeyi kontrol ettiğini düşünen bir canavar yatmaktadır. Éric Reinhardt'ın aynı adlı romanından Valérie Donzelli ile L'Événement / Kürtaj filminin yönetmeni Audrey Diwan tarafından sinemaya uyarlanan Narsistle Aşk, ilk kez Cannes Prömiyer bölümünde izleyici karşısına çıktı. - Gönderen: Quaresmania
Yorumlar
10 ay önce
avatar
Fransız sineması kadın erkek ilişkilerini ya da lgbt ilişkilerini derinlemesine verebilen bir sinema. Her ülke sineması kendi kültürüne göre bu ilişkileri yansıtabiliyor ama Fransızlar entelektüel anlamda daha gelişmiş, ilişkilerinde daha özenli davranan bir toplum. Her şeyden önce Avrupa'da meşrutiyetten kurtularak cumhuriyete kavuşan, toplumun özgürleştiği ilk ülke (1789). Bu özgürleşme Fransız toplumuna aydınlanma olarak döndüğü içindir ki ilişkiler konusunda böylesi bir farklılık gösterebiliyorlar.

Bir de bize bakın, onlardan ancak 134 yıl sonra 1923'te bir mucize ile Cumhuriyeti yakalayabilmişiz. Halk köle, kul olmaktan kurtulabilmiş, özgür birey haline gelebilmiş. Atatürk ismini ne kadar yüceltsek azdır. Biz de 1789'da özgürleşebilseydik belki bugün çok daha medeni olabilirdik, padişahlar buna izin vermemiş, saltanat çok keyifli gelmiş olsa gerek. Özgürlüğe izin vermedikleri gibi erken aydınlanmasın millet diye matbaa bile 300 yıl sonra ülkemize getirilmiş. Bugün hala yeterince medeni bir toplum olamayışımızın sebebi bu gibi gerçeklere dayanıyor. 2020'li yıllarda bile hala medenice boşanamayıp kadınları katleden erkeklere sahibiz. Örnekler çok daha fazla çoğaltılabilir elbette.

Film mi? Virginie Efira'yı sevenler zaten izleyeceklerdir, harika bir oyuncu, her şekilde izletiyor filmlerini. Spoiler vermiş olmak istemiyorum, evlilik hayatına dair iyi bir ilişki filmi, bekar kadınların evlenmeden önce izlemeleri gereken bir film deyip bırakayım. İyi seyirler.
4 gün önce
avatar
Oldukça gerçekçi ve orta yaş üstündekilere daha fazla hitap eden bir ilişki filmi. Kesinlikle benzeri evlilikler hatalar ve gerginlikle geçen günler vardır. Ders niteliğinde işlenmiş iyi bir psikolojik drama olmuş. Hikaye farklı yerlere gidecek ve finali daha etkileyici olacak sandım ama pat diye bitti. Yine de türü sevenlere iyi gelebilir.
1 gün önce
avatar
"Just the two of us" yani filmin ismi "sadece ikimiz". Kadın ya da erkek karaktere narsist tabiri tam olarak uymuyor, filme neden öyle isim takmışlar anlamadım.
Bu başka bişey. Düşkünlük, şehvet, haset. Psikolojik şiddet, ince ince, tatlıdan serte doğru. Tatlısında anlamazsın, gözündeki toz pembelik gitmeyecek şekilde uygular. Ödün vermek zorunda bırakır seni.
Kafada soru işareti olur, kendi kendine onu sorgularsın: entelektüel, kibar ve aşık. Soru işareti gitti. Mutlu hissetmeye çalışmaya devam.
Film kadınlara ya da erkeklere kendini sorgıulatacak, hatta kendi hayatını gözönüne getirecek kadar etkileyici. Ancak son yarım saat umduğumuz gibi olmuyor. Bir mücadele bir gerilim göremiyoruz. Sıradan bir hal alıp, finalde de öyle bitiyor.
L'amour et les forêts Altyazıları
Henüz bu filme ait altyazı bulunmuyor.
67 takip
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film