Giriş Kayıt

Kendi Yolumda (2022)


90 dk
5.0
  • 100/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
5.0/10 puan 37 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Senaryo:
Ülke:
Tür:
Rating:
5.8
Dil:
Türkçe
51 kişi izledi 5 kişi izleyecek
Özet
Gökhan Özoğuz’un arabası, Adana’nın kenar bir mahallesinde bozulur. Gittiği tamircide, babasıyla birlikte çalışan ve aslında müzisyen olmak isteyen, ancak aile baskısı ve zor hayat şartları sebebi ile bu hayalini gerçekleştirememiş bir tamirci çırağı olan Ömer Ali ile sohbet eder ve sonrasında uyuya kalır. Uykusunda kendini tamirci çırağı Ömer Ali olarak bulan Gökhan için macera artık başlamıştır. - Gönderen: Quaresmania
Yorumlar
1 yıl önce
avatar
Şu sahne geçişlerindeki efekt saçmalığı yüzünden tüm film berbat olmuş. Ömer Faruk Sorak 20 yıl önce Sınav filminde de aynı saçmalığı kullanıyordun, zerre gelişme yok.

Tam bir sahneye odaklanıyorsun, abuk sabuk ekran kararması, efektler, geriye atma falan filan hissiyatı ve tüm izleme keyfini piç ediyor.

Baştan sona bıkmadan aynı tekniği yerleştirmiş.

İyi oyuncu kadrosuna rağmen yönetmenin elinde heba olmuş kötü bir film.
10 ay önce
avatar
Gökhan Özoğuz ülkemizin müzik tarihi açısından çok önemli bir isim, bir figür. Dile kolay, daha 15 yaşındayken, 1991 yılında Athena grubuyla bir thrash metal demosu, 2 sene sonra da bir thrash metal albümü çıkarmıştır. Tabi Athena'nın bu dönemi pek bilinmez... Çoğu insan onu renkli ve aykırı imajıyla, yerinde duramayan kişiliğiyle tanıdı Türkiye'de. Sadece ülkemizde değil dünyanın genelinde de eğer böyle bir imajınız varsa, insanlar sizi asla fikirlerinizle değerlendirmez. Hatta fikirleriniz olduğunu bile düşünmezler belki. Ancak Gökhan Özoğuz, entelektüel birikim olarak da dopdolu bir insandır. Ülkemizin müzikal gelişimine muhteşem bir katkı sağladığı gibi, aynı zamanda bir müzik hafızasıdır da. Dünya çapında bir sanat yeteneği vardır ve bu da sadece yetenek olarak kalmamış, bugüne dek yaptığı işlerle tarihe geçmiştir...

Evet böyle bir girizgahtan sonra, benim filmle alakalı kendi düşüncelerime geçip sevgili Athena Gökhan abiye bazı eleştirilerde bulunacağım. Film gerçek anlamda, ne yazık ki gayet kötü bir film. Hele yönetmen Ömer Faruk Sorak'ın sanki 'editli bir video' yapıyormuşçasına filmi sürekli ama sürekli, abartmıyorum 20 saniyede bir efektlere boğmasına hiç anlam veremedim. Gerçekten bu hususu aklım almadı yani. Her sahnede, her sahne geçişinde bir efekt var. Sizi filmden tamamen koparıyor. İzlediğiniz şey asla bir SİNEMA değil. Bir video silsilesi.

Filmin konusunu oluşturan temel fikir güzel, zaten birçok filmde fikir güzeldir. Fakat onu sinemaya aktaracaksan eğer, bu fikri iyice bi senaryolaştıracaksın. Sonra da yönetmenliğin devreye girecek bu senaryoyu izleyenler kendini 2 saatliğine başka bir dünyada, en azından başka bir yerde görecek, hissedecek.

Çok üzülerek söylüyorum ki, film akış olarak her şeyin alelacele ve gayet basit bir biçimde bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş görüntülerden oluşuyor. Bu noktadan sonra da ben kendi kendime şunu soruyorum, Gökhan Abi, sen bu kadar harika bir sanatçıyken, ortaya çıkan bu şey senin gerçekten içine sindi mi? Evet benim böyle bir fikrim, projem var ve ben bunu iyi ki bir SİNEMA filmiyle hayata geçirmişim dedin mi. Bilemiyorum. Sevdiğimiz sanatçıların kötü işleri elbette olur ama, bu filmi ben kötü bir iş olarak bile nitelendirmek istemiyorum açıkçası. Buraya kadar okuyan varsa eğer teşekkürler:) Sevgiler.
3 hafta önce
avatar
Zengin kadro, iyi fikir fakat kötü işleniş! Athena ve Gökhan benim hayatıma skalonga ile girmişlerdi. Bir dönem yaşadıkları bağımlılık sonrası hayatları çok değişti diye biliyorum. Neyse çok uzatmadan ara sıra eğlenceli olsa da genel olarak zayıf buldum. Ama izlenmeyecek kadar kötü değil!
Kendi Yolumda Altyazıları
Henüz bu filme ait altyazı bulunmuyor.
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film