Giriş Kayıt

The Heroes of Telemark (1965)


131 dk
6.8
  • 136/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
6.8/10 puan 17 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Ülke:
Rating:
6.5
Vizyon Tarihi:
23 Kasım 1965 (İngiltere)
Dil:
İngilizce, Almanca, Norveççe
Müzik:
Bütçe:
$5,600,000
Çekim Yeri:
Gausta, Telemark, Norveç
Nam-ı Diğer:
Anthony Mann's The Heroes of Telemark
30 kişi izledi 9 kişi izleyecek 2 takip
Özet
Dünya savaşında Almanlar atom bombası imalinde kullanılan “Ağır Su”yu Norveç’te bulunca bir avuç Norveçli’nin sabotajlarıyla karşılaşıyorlar. Almanların savaştaki kaderini değiştirecek ağır su stokları uzun mücadeleler sonunda yok ediliyor. | Gönderen: Divxteam
Yorumlar
3 yıl önce
avatar
“Knut, benimle biraz ölmeye ne dersin?
Bunu gerçekleştirebilecek çok güzel yöntemlerim var.”

Naziler eğer atom bombasını daha önce yapıp, savaşı kazansalardı ne olurdu?...
II. Dünya Savaşı filmleri içerisinde farklı bir yere sahip “The Heroes Of Telemark” bize bu soruyu sorduruyor. Filmin başarısı, tarihte yaşanmış olayların sinema diliyle harmanlanarak iyi bir senaryoyla işlenip bize sunuluyor olmasında…
Yıl 1942 Nazi istilası altındaki Norveç… Telemark bölgesindeki küçük bir kasaba olan Rjukan, Almanlar için çok fazla önem taşıyordu. Nedeni buradaki Norsk Hidroelektrik Santraliydi, burada atom bombası imalinde kullanılan en değerli madde olan “Ağır Su”* üretiyorlardı…
Direnişçi lideri Knut Straud (R. Harris) elde ettiği bu bilgiyi içeren mikrofilmleri Oslo Üniversiteside görevli fizikçi Dr. Rolf Pedersen’e (K. Douglas) ulaştırır. Olayın önemini kavrayan Petersen, Knut’la bu bilgiyi İngiltere’ye ulaştırmak için zorlu bir gemi yolculuğu yapar. İngilizler ne pahasına olursa olsun bu santralin imha edilmesi gerektiğine karar verirler. Bunun için çevreyi kontrol için ikisini tekrar Norveç’e paraşütle atarlar.
Çevreyi inceleyip, son derece korunaklı olan bu santralin imhası için, kasabadakileri korumak adına bombalama yerine elli kişilik komando timinin baskını kararlaştırılır.
“Freshman Operasyonu” adı verilen bu eylem, uçaklardan birinin düşmesi, diğerinin inemeyip geri dönmesiyle başarısızlıkla sonuçlanır. Düşen uçaktan kurtulanlar kurşuna dizilir…
Tüm bu aksiliklere rağmen, bu işten vazgeçmeyen Knut ve Rolf, kendilerine yardım eden direnişçi ekiple beraber bu eylemi sonuna kadar sürdürmeye kararlıdırlar.
Konuyu burada kesip, gerisini izleyene bırakmak gerekiyor. Ancak filmin içerisinde daha pek çok sürpriz gelişme barındırdığını da belirtmekte fayda var.
Filmin akılda kalan bir repliği de; “Kendini başkalarına adamak, oldukça yorucudur” sözü.
İzleyenlere kış manzaraları eşliğinde son derece hareketli bir öyküyü, iyi bir senaryo ile sunan filmde, işini son derece iyi bilen usta yönetmen Anthony Mann ve ekibinin başarısına unutulmaz oyuncular Kirk Douglas ve Richard Harris de kusursuzca eşlik ediyorlar.
II. Dünya Savaşı filmlerini seven ve başroldeki oyunculara aşina izleyiciler filmden çok daha büyük keyif alacaklardır. İzleyin, beğeneceksiniz.

*(Ağır Su; (D2O) nükleer reaktörlerde kullanılan hidrojen yerine, ağır hidrojen (döteryum) izotopuna sahip yoğunluğu yüksek su. Bunu II. Dünya Savaşında Almanlar, atom bombasını geliştirmek amacıyla kullanmışlardı).
3 ay önce
avatar
Almanların ilk atom bombasını üretmeye yaklaştıkları, Norveçli direnişçilerin Alman işgali altındaki bir fabrikayı yok etme çabalarını anlatan bir macera filmi.

İkinci Dünya Savaşı'nın en şiddetli döneminde Almanların atom bombası bileşenleri üretme planlarını engellemek için yapılan, Norveç direnişine güzel bir övgü içeren film az bilinen gerçek bir olaya dayanıyor.

Yönetmen Anthony Mann'ın ölmeden önce son tamamladığı filmde özellikle Kirk Douglas ve Richard Harris'in olağanüstü iyi performanslarının katkısıyla gergin ve gerilim dolu bir aksiyon.

- Pederson...
- Pedersen. Pederson değil. Adımla gurur duyuyorum çünkü.
- İşte, bak. "Pedersen, Rolf. Fizik doktoru. İngiltere'ye kaçtığı sanılıyor."
- İngiltere mi?
- Gestapo bile yanılabilir bazen.
11 yıl önce
avatar
Kirk Douglas ve Richard Harris gibi iki "usta" oyuncunun sürüklediği bir savaş filmi. Almanlar Finlandiya'yı işgal etmiş ve burada atom bombası yapmak üzere ağır su imaline başlamışlardır. Üniversite profesörü Kirk Douglas ve direnişçilerden Richard Harris bu gizli yapıyı havaya uçuracaklardır. Heyecanlı, karlar üzerindeki sahneleriyle zevkli bir film. 7.
The Heroes of Telemark Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
23.976
354
x0r
5 yıl önce
1
25
632
RX8 / 0 / 97 GB
15 yıl önce
2
25
183
GENEL
16 yıl önce
1
25
573
GENEL
17 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
25
164
GENEL
17 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Bu filmi sevenler şunları da sevdi
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film