Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

hgd

 
Kayıt : 26 Aralık 2021
D.Günü : Mayıs 31, 1988 (36) İkizler
  • Freelance
    Freelance
  • Oppenheimer
    Oppenheimer
  • Ölümcül Çarpışma
    Ölümcül Çarpışma
  • Resident Evil: Raccoon Şehri
    Resident Evil: Raccoon Şehri
  • The Matrix Resurrections
    The Matrix Resurrections
Son Yorumları
Freelance (2023)
21 Şubat 2024
Yakışıklı çam yarması susuzluğunu son yıllarda John Cena ile gideren Hollywood, bu defa bize boğulacak derinlikte önemli konular işleyen ama çakılacak sığlıkta bir film sunmuş. Oyunculuk kariyerinde ne kadar basamak çıkarsa çıksın asla doğal görünmeyen tavırlarıyla eski WWE güreşçisi John Cena, bu filmde vücuduna uyumlu tek işi yaptığı bir kahramanı canlandırıyor. Oyuncu ve mekan seçimleri, çekim açıları ve kalitesi, konunun işlenişi açısından her ne kadar profesyonel bir film olsa da, senaryonun ve konuşma metinlerinin klişeliği yüzünden sıradan bir yapım olmaktan kurtulamamış.

Konu: Beyni sakin bir hayat ama bedeni aksiyon isteyen Mason Pettite (John Cena) orduya katılıp özel harekat için gittiği, diktatörlükle yönetilen bir ülkeden ağır yaralı şekilde ülkesine döner ve avukat olur. Evli ve çocuklu bir hayat sürerken başarısız operasyonun yapıldığı ülkeye gazeteci koruması olarak gitme işi alır. Diktatörle röportaj yapmaya giden gazeteciyi koruma görevi, sivil darbeye, politik entrikalara, kaynaklara çökmek isteyen emperyalist şirketlerin kirli oyunlarına dönüşür ve olaylar gelişir.

Artılar: Bitmeyen aksiyon, filmin vermek istediği mesaj, doğal manzaralı çekimler
Eksiler: Oklava yutmuş gibi oyunculuğuyla John Cena, ciddiyetsiz sahneler, klişe bir konu

Özetle, benim bolca vaktim var ve sürekli beyin yakan film izlemekten sıkıldım, biraz basit konulu aksiyon filmi
leblebi niyetine iyi gider diye düşünüyorsanız izleyin. Saydıklarım size uymuyorsa filmin adını bile anmayın.
Puan: 5.5/10
Oppenheimer (2023)
17 Kasım 2023
Filmi izlemeden önce aylarca sinemalarda reklamlarından etkilendiğim ancak izleyemediğim için üzüldüğüm bir yapımdı. Ancak izleyince iyi ki gidememişim dedim.

Nolan'a İngiliz hükumeti tarafından para karşılığı yaptırılan Dunkirk'ten sonra bu ikinci büyük düşüşü oldu. Bilim kurgu bir film beklerken Amerika'nın kilisedeki küçük odaya girip papaza günahlarını itiraf ettiği, siyasi bir tarih çorbasıyla karşılaştım. Bilim kurgu bu çorbanın yalnızca tuzuydu. Film boyunca bu itiraflar o kadar göze batıyodu ki (arazinin kızılderililere geri verilmesi muhabbeti gibi) Amerika resmen "bak biz her suçumuzu kabulleniyoruz, artık sen bize sempati duymak zorundasın" demeye getiriyordu. Nolan kendini küreselcilere daha ne kadar pazarlayacak bilmiyorum. Ben yine de klasik film yorumlamamı yapıyorum:

Konu: Film hidrojen bombasının mucidi fizikçi Oppenheimer'ın bombayı üretme aşamasında ve sonrasında karşılaştığı siyasi problemleri ele alıyor. İkinci Dünya Savaşı'nın sancılı sürecinin Abd'ye yansıyan yüzünü, merkezinde bir bilim adamını tutarak bize anlatan bir yapım olmuş.

Artılar: Göz kamaştıran oyuncu kadrosu (figüranlar bile dizilerden aşina olduğumuz kişiler), konunun işleniş şekli, film boyunca kullanılan deyimler ve alıntılar
Eksiler: Asıl konunun çevresinde dönüp duran ama içine giremeyen senaryo, standart Abd politikasının işlenmesi, gereksiz uzatılmış film süresi

Memento ile dikkat çeken ve bir süper kahraman filmini en iyi filmler listesine sokabilen Nolan'ın büyük çöküşüne tanıklık ediyoruz. Oppenheimer da tıpkı Dunkirk gibi bir kaç yıl sonra Nolan ile ismi yan yana geçmeyecek bir film. Puan: 7/10
Hidden Strike (2023)
30 Temmuz 2023
Çin ve Arabistan'ın birbirine komşu olduğu ütopik bir dünyada, arapların petrol rafinelerinin Çin tarafından korunduğu, bolca aksiyon ve kör eden cgi larla dolu bir film. Filmin mottosu "Çince konuşan John Cena'nın itici olduğunu mu düşünüyorsunuz? Daha hiç bişey görmediniz." olmalı bence.
Basit bir konuya sahip, adam dövmelerin, patlama ve çatlamaların hiç bitmediği boş bir aksiyon filmi.

Konu: Film zaten olmayan bir coğrafyada geçiyor, rafinerideki petrolü çalmak isteyenleri durdurmak için yollanan özel bir çin ekibinin yolu, arapları tek başına koruyan amerikalı bir paralı askerle kesişiyor. Ben bu noktada petrolü çalanların rus olmalarını beklerdim ama Hollywood burda bize gelecekte arap abd çin koalisyonunda rusyanın yeri yok mesajı veriyor olabilir.

Artılar: emekli güreşçi pazularına kafa bandı takan John Cena, dövüşü dansla birleştiren Jackie Chan, yüksek dozda aksiyon, makul film süresi
Eksiler: kör eden cgi kalitesi, olmayan konu, ingilizce konuşamayan Jackie Chan, üçüncü sınıf çinli oyuncu kadrosu

Jackie Chan'e olan saygınızı korumak istiyorsanız filmi düşük beklentiyle izleyin. Hoş gerçi adam yine her zaman yaptığı akrobatik Çin kungfusu figürlerini yine çok kaliteli sergilemiş ama o bile bu filmi kurtarmaya yetmez.
Puan: 5/10
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film