Giriş Kayıt
özel mesaj
spacer

ricemen55

 
Kayıt : 04 Şubat 2014
  • default avatar
    mirfin
Son Yorumları
Just Mercy (2019)
03 Temmuz 2021
Bazı şeyler vardır neyi nasıl yaptığı değil neden yaptığı önemlidir. Bu filmi de öyle değerlendiriyorum. Eksik parçaları ve soru işaretlerini çok irdelemiyorum. Bence filmin bir mesajı şöyleydi "2 saat izlerken bile sıkılıyorken 30 Yıl haksız yere hapis yatmak nasıl bir his bir düşün."

03.07.2021 ve şu filmi izlerken yaşadığımız durumlar ve toplum olarak sindirilmişliğin verdiği o tatlı uykudan fakirliğin zıttı zenginlik değil, fakirliğin zıttı adalettir lafıyla uyandım.
El hoyo (2019)
13 Haziran 2020
Salyangoz bizleriz.

Bizi yemeden önce arındırmaları gerekiyor. Bu arındırma en aşağı kattan en üst katlara çıkma umudu ile alınan üniversite kredileri, ev kredileri, eşya kredileri, araba kredileri, yüksek sosyal statü, gösterişli hayat, ceo olmak, emir vermek, üstün akıl olmak say say say bitmiyor. Bu umut bizi birer köle yapıyor. Sistemin kölesi oluveriyoruz. Yaşlarımız oluyor 18 25 30 45... Yaşam standartlarını yükseltmek, sosyal standartlarını yükseltmek vs. vs. Her işin ucu daha iyi standartlara çıkıyor. Bu standartlara ulaşmaya çalıştıkça arınıyoruz. İstedikleri arınma gerçekleşiyor insanlıktan arınıyoruz. Tüketen ve sadece kendini düşünen manyaklara dönüşüyoruz...

Sürprizbozan: Göster
Dark Waters (2019)
26 Şubat 2020
Bu tam olarak bir film değerlendirmesi. Kendi filmimizin kendimce değerlendirilmesi :

Sanırım TA ya ilk yorumum olacak. Bir gün telefonum çaldı ve arayan Greenpeace'di. Arı kovanı projesi, Kutup ayıları, Tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması vs. bu ve bunun gibi projelere imza vermişim. Önüme çıkmasa haberim dahi olmaz. Greenpeace den arayanlar tebrik ediyor vs. maddi olarak da bir destek sunma imkanımın olup olmadığımı soruyorlar. Keşke olabilsem fakat öyle bir sistem hazırlamışlar ki bizlere, Öyle bir film izliyoruz ki hatta bu filmin baş rol oyuncusuyuz hepimiz. Aç gözlülükten gözleri dönmüş dev şirketlerin esiri olmuşuz. Ve bu sistem de asla hayalini kurduğun zenginlik, yaşam standartına sahip olamayacaksın. Çünkü ya onlar gibi olacaksın, yada onların filmdeki alıntıyla örnek vermek istiyorum ALICI ları olacaksın. Paranın altında yatan gücün ve bu güç sevgisinin insanı getirdiği durumu resmen film de özetlemiş. Şu film olmasa teflon tavadan haberimiz yok, suyu akıtan ayakkabı malzemelerinden, montlarımıza kadar sağlık açısından neleri etkiliyor haberimiz yok. Bu tarz dernekler, kuruluşlar olmasa daha bir çok şeyden haberimiz yok. Bizler elinde kahve bardaklarımızla yürümeyi seven, hamburger sevdalısı, tavuk kızartmasını, patates kızartmasını soslara batırarak yiyen ve bununla övünen insanlar olmuşuz. Birbirimize özeniyoruz. Herkes bir üstüne özeniyor bu sistemde. Herkes o kadar vahşi ki.. Hele ilaç şirketleri. Hastalığımızı iyileştirirken başka bir hastalığı getiriyor. Böyle yapıyor ki çark sürekli dönsün. Bunu okuyan kişi sende böylesin. Bende böyleyim. Hepimiz bu sistemin şakşakcısıyız. Ne adalet kalmış ne sağlık. Aslında bu dünya hepimize yeter ama bu aç gözlülük hepimizin sonu olacak.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film