Giriş Kayıt
Yorumlar (13)
avatar
(539) -
Haksız yere hücrelerde geçmiş yıllar ya da verilmiş idam cezaları. Gerçek hikaye olması içler acısı. Adalet peşinde hırslı başarılı birisi. Filmi izlerken hırslanıyor ve yaşıyorsunuz. Mutlaka görülmesi gereken ibretlik bir film.


avatar
(1239) -
Amerika'da idama mahkum edilen her dokuz kişiden biri masumluğunu kanıtlamış.Bu gerçekten acı verici.

Film biraz yavaş ilerliyor ancak ben ibret alarak sıkılmadan izledim. Örneklerine bakacak olursak bir tık aşağıda kalmış görünse'de izlemeye değer olduğunu düşünüyorum. İyi seyirler ...
6


avatar
(8406) -
Adalet herkese lazım! Dünyanın her yerinde birilerinin başına haksızlık geliyor bir şekilde... İzlerken hiç sıkılmadım ama biraz modunuzla alakalı sanırım. Filmin sonunda gerçek kişileri görmek, insanı duygulandırmaya yetiyor da artıyor bile... Duygulara, hislere dokunan, ufak ufak işleyen bir film izlemek isteyenlere şiddetle tavsiye ederim. İyi seyirler olsun.


default avatar
(3) -
Bazı şeyler vardır neyi nasıl yaptığı değil neden yaptığı önemlidir. Bu filmi de öyle değerlendiriyorum. Eksik parçaları ve soru işaretlerini çok irdelemiyorum. Bence filmin bir mesajı şöyleydi "2 saat izlerken bile sıkılıyorken 30 Yıl haksız yere hapis yatmak nasıl bir his bir düşün."

03.07.2021 ve şu filmi izlerken yaşadığımız durumlar ve toplum olarak sindirilmişliğin verdiği o tatlı uykudan fakirliğin zıttı zenginlik değil, fakirliğin zıttı adalettir lafıyla uyandım.


avatar
(1234) -
Bir şeyleri eleştirirken önce kendi mahallenizden başlamalısınız. Yani Amerikayı eleştirmeden önce bir de kendi ülkemize bakalım. Aynı olayar yıllardır yaşandı. Halen daha aynı kafa devam ediyor. Demek ki faşist her yerde aynı, yobaz her yerde aynı.
Fimde uyduruk bir şerif bile adaleti nasıl yönlendiriyorsa bizde de uyduruk gazeteciler adeleti öyle yönlendiriyor. Lanet olsun durum bu. Hapiste yatan özellikle ''siyasi suçlulardan'' kaç tanesi gerçek suçlu. Yıllarca hapiste tutulup sonradan suçsuzsun diye serbst bırakılan insanların yıllarını hayatlarını kim geri verecek. Tabi hapishanede yapılan işkenceleri ve psikolojik baskıları saymıyorum bile.

Filme gelecek olursak duygusal anlamda istediğimi bulamadım. ancak hikaye gerçek, insanlar gerçek, acı gerçek. Oyuncuları yeterli buldum. Benden 7 puan ve tavsiye ederim.
7


avatar
(1723) -
vay benim amerikan ırkçılığım hala yaşıyorsun bu yeryüzünde bunu görmek bile insanlık için utanç verici, film gerçek bir olay anlatıyor, oyuncular hakkını veriyor, tempo güzel, akıcılık güzel, sinirlerinizi zorlayacak sahneler mevcut, final başarılı ve kayan yazılar öncesi gerçek görüntüler, tüylerimiz diken diken...
8


avatar
(1031) -
Filmi oldukça beğendim. Süresini biraz kısa tutsalardı daha da beğenecektim. Ama gerçek olaylar olduğu için normal diyorum. Filmin sonunda yazılar akarken gerçek görüntüler ve bilgiler verilmekte. Tavsiye ederim. İyi seyirler... 7/10...
7


avatar
(1330) -
"Güzel" yani olmuş diyebileceğim bir film... Amerika'nın siyahi vatandaşlar ile ilgili bir türlü kırılamayan ve geride bırakılamayan ayrımcılığının objektif bir şekilde film olarak yansımasını ve hele ki yaşanmış bir olay üzerinden aktarmışlar. Bence çarpıcı... "Bir türlü kırılamayan ve geride bırakılamayan" dedim, zira Amerika'da Amerikalıların 19.yüzyılın sonlarında köle niyetine çalıştırıp sattıkları "siyah" tenli insanlar 1950'li yılların sonralarında yada 1960'lı yılların başında yapılan anayasal düzenleme ile normal vatandaş statüsüne kavuşmuşlardır. Aradan geçen yaklaşık 30 yılın ardından filmimizde işlenen ve filme kaynak oluşturan bu yaşanmış olay gösteriyor ki geride bırakılmamış. Şuan kısmen de olsa Amerika'da siyahi ayrımcılığının, geçmişte B.Obama Başkan olmuş olsa bile, sürdüğü söyleniyor.
Geçmişinde bunları yaşamış olan bir ülke, başta şanlı geçmişiyle yaşayan biz Türk Milleti olmak üzere, birçok millete demokrasi ve insan hakları dersi verebiliyor(!)
Filmimize geçecek olursam, oyuncu kalitesi güzel zaten. Başarılı isimler oynuyor. J.Fox ve B.Larson güzel oynamışlar. B.Larson burda hoş ve ekrana yakışır görünmüş. Önceki filmlerini pek izlemedim ama nedense bu filmde öyle geldi. Creed serisinde izlediğim M.B.Jordan da gayet güzel iş çıkarmış. Dram türünde de, ayrımcılık türünde de, mahkeme ve hukuki mücadele tarzı filmlerde de gideri var yapımın. Bu türleri sevenler göz atsınlar.. 7/10
7


default avatar
(217) -
Haksız ırkçı yargılama üzerine güzel bir adalet peşinde filmi. Gerçek olay olması o dönemi tekrar hatırlamak açısından güzeldi. Tavsiye edilir. Adalet üzerine çok güzel imrenilesi cümleler barındırıyor.
7


avatar
(293) -
filme ideolojik olarak bakarsanız güzel olabilir ancak çok sıkıcı bir yapım olmuş.
6


avatar
(654) -
Irkçılığın odağında, hayatların nasıl hiçe sayıldığını çok iyi anlatan bir film olmuş.Empati yapınca insan, dramın ne kadar büyük olduğunu daha iyi anlıyor.Yorumlara bile bakmadan direk izleyin.Gerçek hikaye olmasının dışında , beni en çok etkileyen
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(807) -
Hukukun üstünlüğü mü üstünlerin hukuku mu çelişmesi üzerine bir film diyebiliriz.
Alabama Eyaletinde siyah-beyaz ırkçılığı ve özellikle haksız İdam hükümlerine karşı hukuki mücadele eden genç bir avukatın mücadelesi var filmde.Genç avukat özellikle Walter McMillian isimli bir hükümlünün dosyasına eğiliyor.İşin kötü tarafı olayın geçtiği dönemde idam hükmünü engelleyebilen hiç bir avukat olamamıştır.
İdam, haksız yargılamalar ve hukuki mücadeleye ilişkin benzer filmler yapılmışsa da bu film en iyileri arasına girmeyi hak eden filmlerden.
8


default avatar
(10) -
Filmde pek çok soru işareti uyandıran noktalar vardı. Filme yansıtılamayan ve çözümlenemeyen bir sürü ayrıntı vardı. Neden şunu da yapmamışlar, bunu da sormamışlar diyorsunuz. Fakat gerçek olaylardan esinlenerek yapıldığı için yine de sevdim.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film