Giriş Kayıt

Tom Cruise'lu Top Gun: Maverick'ten İlk Fragman Yayınlandı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 19 Temmuz 2019 10:36

982 

resim

1986 yapımı Top Gun’ın yıllar sonra gelen devam filmi Top Gun: Maverick’ten ilk fragman yayınlandı. Tom Cruise’un Maverick rolüyle geri döndüğü film, 26 Haziran 2020’de vizyona girecek.

Vizyona girdiği 1986 yılında gişe rekorları kıran ve sonrasında kült filmler kategorisine girmeyi başaran Top Gun‘ın yıllar sonra çekilen devam filmi, önümüzdeki yıl sinemaseverler ile buluşacak. Tom Cruise‘un Maverick rolüyle geri döneceği Top Gun: Maverick için tanıtım çalışmalarına başlayan Paramount Pictures, filmden ilk fragmanı yayınladı.

Top Gun’ın uzun yıllardır gündemde olan devam filmini, ilk filmin de yönetmen koltuğunda oturan Tony Scott’ın yönetmesi bekleniyordu. Ancak bu süreçte Tony Scott hayatını kaybedince onun yerine filmi yönetmesi için, Tron: Legacy, Only the Brave gibi filmlerle tanınan ve daha önce Oblivion’da Tom Cruise ile çalışan Joseph Kosinski ile anlaşıldı.

Senaryosunu Peter Craig, Justin Marks ve Eric Warren Singer‘ın yazdığı filme senaryodaki bazı kısımları düzeltmek amacıyla Cruise’un son zamanlardaki çalışma arkadaşı Christopher McQuarrie de dahil olmuştu. Top Gun eğitim pilotu olmuş Pete ‘Maverick’ Mitchell’la Goose’un oğlu Wrigley arasındaki ilişkiyi merkezine alacak filmde Maverick’i ilk filmde olduğu gibi Tom Cruise canlandırırken Goose’un oğluna ise Miles Teller hayat veriyor. İkiliye donanma üssü yakınlarında bar işleten bekar bir anneyi canlandıran Jennifer Connelly‘le birlikte, Iceman karakteriyle ilk filmde de yer alan Val Kilmer, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Lewis Pullman, Monica Barbaro ve Manny Jacinto gibi isimler eşlik ediyor.

Top Gun: Maverick’in müziklerini ise ilk filmde de aynı görevi üstlenen Harold Faltermeyer ile Hans Zimmer besteliyor. Film, 26 Haziran 2020‘de sinemaseverler ile buluşacak.



Top Gun: Maverick
2022
Top Gun: Maverick
Aksiyon / Dram130 dk

Yönetmen: Joseph Kosinski
Donanmanın en iyi pilotlarından biri olan Pete “Maverick” Mitchell, 30 yıllık hizmetten sonra ait olduğu yerde, cesur bir test pilotu olarak sınırları zorlar ve kendisini yere bağlayacak olan terfiden kaçar. Kendisini Top Gun mezunlarından oluşan bir müfrezeyi...
8.2 (712,461 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film