Giriş Kayıt
Tom Cruise

Tom Cruise


Oyuncu, Yapımcı, Senarist

Tom Cruise, oyuncu, yapımcı, senarist.

1987 yılının Mayıs ayında Mimi Rogers ile evlendi. 3 yılın ardından 1990 yılının Şubat ayında boşandılar. 1990 yılının Aralık ayında Nicole Kidman ile evlendi. 11 yılın ardından 2001 yılının Ağustos ayında boşandılar. Çiftin 2 çocukları oldu.2006 yılının Kasım ayında Katie Holmes ile evlendi. 6 yılın ardından 2012 yılının Ağustos ayında boşandılar. Çiftin 1 çocukları oldu.

Yarının Sınırında (2014), Top Gun: Maverick (2022), Azınlık Raporu (2002), Yağmur Adam (1988) gibi yapımlarla biliniyor.

Diğer Bir İsmi: Tomu Kurûzu
Web Sitesi:
9.2 (292 Oy)
  • Currently 184.6/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Bilinen yapımları
Görselleri (94)
Filmografi
  Film Adı Yılı Yaş Tür Altyazı Görev Puan Oy
2024 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
   
2023 Belgesel Oyuncu 5.0 66

Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm
2023 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.7 249,344
2022 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
8.2 701,751
2020 Belgesel Oyuncu 6.5 140
2020 Oyuncu 9.3 56

Mission: Impossible - Yansımalar
2018 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.7 378,934
2017 Belgesel Oyuncu 7.7 8,323

Barry Seal: Kaçakçı
2017 Aksiyon Oyuncu 7.1 208,822

Mumya
2017 Aksiyon Oyuncu 5.4 206,638

Jack Reacher: Asla Geri Dönme
2016 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
6.1 175,689
2016 News Oyuncu 6.4 148

Büyük Açık
2015 Biyografi Oyuncu 7.8 486,197
2015 Belgesel Oyuncu 6.6 13,537

Görevimiz Tehlike 5
2015 Aksiyon Oyuncu
Yapımcı
7.4 411,682
2015 Belgesel Oyuncu 8.0 40,935
2015 Belgesel Oyuncu 7.6 936

Yarının Sınırında
2014 Aksiyon Oyuncu 7.9 738,851
2014 Belgesel Oyuncu 7.1 1,528
2014 Komedi Oyuncu 7.1 19,043
2013 Aksiyon Oyuncu 7.0 554,091

Paranormal Film
2013 Komedi 2.3 1,040
2012 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.0 365,603
2012 Komedi Oyuncu 5.9 81,770
2012 Müzik Oyuncu 6.5 265

84. Oscar Ödül Töreni
2012 Komedi Oyuncu 7.1 1,974

237 Nolu Oda
2012 Belgesel Oyuncu 6.2 23,136

Görevimiz Tehlike 4
2011 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.4 529,159
2010 Belgesel Oyuncu 7.5 528

Seni Uzaktan Sevmek
2010 Komedi 6.3 60,011

Gece ve Gündüz
2010 Aksiyon Oyuncu 6.3 210,576
2010 Oyuncu 5.5 261
2010 Belgesel Oyuncu 8.6 5,201
2010 Belgesel Oyuncu 6.3 114
2009 Komedi Oyuncu 6.7 13,862

Operasyon Valkyrie
2008 Dram Oyuncu 7.1 259,698

Tropik Fırtına: Al Bakalım
2008 Aksiyon Oyuncu 7.1 448,916

Bloom Kardeşler
2008 Macera 6.7 52,635

İlahi Komedi
2008 Belgesel Oyuncu 7.6 60,269
2008 Kısa Metraj 7.2 3,770

Ağustos
2008 Dram Oyuncu 5.3 4,333

Arslanı Kuzulara
2007 Dram Oyuncu 6.2 52,765
2007 Oyuncu 7.1 1,540
2007 Komedi Oyuncu 8.4 13,230

Paris, Seni Seviyorum
2006 Komedi 7.2 74,598

Kraliçe
2006 Biyografi Oyuncu 7.3 116,081
2006 Belgesel Oyuncu 6.5 429

Görevimiz Tehlike 3
2006 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
6.9 391,324

Aşka Sor
2006 Dram Yapımcı 5.7 10,091
2005 Komedi Yapımcı 6.3 72,758

Dünyalar Savaşı
2005 Macera Oyuncu 6.5 476,145

Tetikçinin Gecesi
2004 Suç Oyuncu 7.5 433,989

Şüpheli Yok
2004 Suç Yapımcı 5.8 21,253
2004 Müzik Oyuncu 6.7 1,392

Son Samuray
2003 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.8 472,282

Sıradışı Dövüş Sanatları
2003 Belgesel Oyuncu 6.1 142

Asılsız Haber
2003 Dram Yapımcı 7.1 37,735
2003 Komedi Oyuncu 6.6 17,613
2003 Belgesel Oyuncu 6.1 555
2003 Komedi Oyuncu 6.5 17,461

Avanak Ajan: Altın Kuş
2002 Aksiyon Oyuncu 6.2 223,198

Azınlık Raporu
2002 Aksiyon Oyuncu 7.6 585,358

Aksiyon Sanatı
2002 Belgesel Oyuncu 6.7 376

Uzay İstasyonu
2002 Belgesel Oyuncu 7.4 1,749
2002 Aile Oyuncu 5.9 1,204

Ölümcül Oyun (I)
2002 Suç Yapımcı 7.1 43,135
2001 Fantastik Yapımcı
Oyuncu
6.9 286,185

Diğerleri
2001 Korku Yapımcı 7.6 393,947
2001 Talk-Show Oyuncu 3.1 259
2001 Aile Oyuncu 6.5 914
2001 Belgesel Oyuncu 8.0 12,215

Görevimiz Tehlike 2
2000 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
6.1 378,320
2000 Aile Oyuncu 6.6 733

Manolya
1999 Dram Oyuncu 8.0 329,029

Gözü Tamamen Kapalı
1999 Dram Oyuncu 7.5 376,100
1998 Biyografi Yapımcı 7.2 7,540
1998 News Oyuncu 3.0 2,411
1997 Talk-Show Oyuncu 2.5 9,491

Yeni Bir Başlangıç
1996 Komedi Oyuncu 7.3 287,629

Görevimiz Tehlike
1996 Aksiyon Yapımcı
Oyuncu
7.2 471,237
1996 Komedi Oyuncu 8.3 48,224
1996 News Oyuncu 3.3 926

Vampirle Görüşme
1994 Dram Oyuncu 7.5 348,229
1994 News Oyuncu 3.2 962
1993 Komedi Oyuncu 7.0 14,314
1993 Dram Yönetmen 6.4 550

Şirket
1993 Gerilim Oyuncu 6.9 147,982

Birkaç İyi Adam
1992 Dram Oyuncu 7.7 288,256
1992 News Oyuncu 4.3 395
1992 Komedi Oyuncu 5.3 10,942

Uzak Ufuklar
1992 Macera Oyuncu 6.6 68,438
1991 News Oyuncu 7.0 335

Yıldırım Günleri
1990 Aksiyon Senarist
Oyuncu
6.1 96,582

Doğum Günü 4 Temmuz
1989 Biyografi Oyuncu 7.2 116,176

Kokteyl
1988 Komedi Oyuncu 5.9 92,067

Yağmur Adam
1988 Dram Oyuncu 8.0 547,706
1988 Talk-Show Oyuncu 4.6 2,321
1988 Belgesel Oyuncu 4.0 815
1986 Aksiyon Oyuncu 6.9 503,901

Paranın Rengi
1986 Dram Oyuncu 7.0 93,471

Efsane
1985 Fantastik Oyuncu 6.3 72,619
1984 Talk-Show Oyuncu 5.1 5,434

Dışarıdakiler
1983 Suç Oyuncu 7.0 97,976

Doğru Hamle
1983 Dram Oyuncu 6.0 20,426

Riskli İş
1983 Komedi Oyuncu 6.8 100,070
1983 Aksiyon Oyuncu 4.9 5,235
1982 Komedi Oyuncu 6.5 147
1981 Dram Oyuncu 6.8 20,125

Sonsuz Aşk
1981 Dram Oyuncu 4.9 9,609
1981 News Oyuncu 3.6 2,775
1952 News Oyuncu 4.6 2,466
- Aksiyon Oyuncu
Yapımcı
   
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024