Giriş Kayıt

The Matrix Kodlarının Sırrı Ortaya Çıktı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 12 Ekim 2020 18:08

1596 

resim

Sinema tarihinin en başarılı işlerinden biri olan The Matrix ile ilgili yıllar geçmesine rağmen yeni detaylar öğrenmeye devam ediyoruz. Şu sıralar yeni filminin çekimleri devam eden The Matrix serisinin en önemli sembollerinden birisi de yeşil kodları olmuştu. İşte aradan geçen bunca yılın ardından bu kodların aslında Japonca suşi tarifi olduğu ortaya çıktı.

Filmde şimdiye kadar anlamı tam olarak çözülmeyen bir kod akışı mevcut bildiğiniz gibi. Birçok sahnede karşımıza çıkan bu kodlar ile ilgili ilk iddialar asında 2017 yılında ortaya atılmıştı. Japonca ve Çince karakterlerden oluştuğu belirtilen kodların suşi tarifi olduğu iddia edilmişti. Aradan geçen üç yılın ardından bu iddialara cevap geldi ve filmin yapımcıları iddiaları doğruladı.

Kodları tasarlayan Simon Whiteley yaptığı açıklamada yeşil bilgisayar kodlarının aslında suji tarifi olduğunu doğruladı. Simon Whiteley konuyla ilgili "Japon eşimin suşi tarifleri kitabından faydalanarak bu kodların tasarımını oluşturdum." ifadesinde bulundu. Bu açıklama ile birlikte kodların filmde dahil olma hikayesini de paylaşmış.

resim

"Kodları ilk olarak sunduğumuzda daha farklı bir yapıya sahiplerdi. Yapımcı ve yönetmen koltuğunda oturan Lana ve Lilly Watchowski bu ilk versiyonu beğenmedi. Tasarlanan kodların yeterince geleneksel gözükmediğini düşündüler. Onlar tasarım olarak modern ve kimsenin bir şeye benzetemeyeceği tarzda kodlar istemiyorlardı. Japon kültüründen, hatta manga kültüründen bir şeyler olmasını istiyorlardı." diyen Whiteley, bunun üzerine Japon eşine danışmış ve onunla birlikte bazı kitaplara göz atmış.

Bu kitaplar arasında suşi tarifleri kitabı ise en çok dikkatlerini çeken karakter kodlarına sahipmiş. işte Matrix kodlarının oluşturulmasında da bu suşi kitabından ilham alınmış.

The Matrix
1999
The Matrix
Aksiyon / Bilim-Kurgu136 dk

Yönetmen: Lana Wachowski, Lilly Wachowski
Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini "Neo" adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity (Carrie Ann Moss) ve Morpheus (Laurence Fishburne) ile tanışan Neo, yaşadığı...
8.7 (2,068,869 Oy)

Kaynak: Merlinin Kazanı


Yorumlar

H737 12 Ekim 2020 22:37
e büyü bozuldu o zaman tamda pek konudan hazzetmemiş olsamda yeni bölüm gelecekken...
Aysgegul_ 13 Ekim 2020 22:19
Tarifleri de verselerdi bari(:

Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film