Giriş Kayıt

Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir’li Nuh Tepesi, HBO'da Gösterilecek


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 11 Ağustos 2020 16:53

506 

resim

Dünya prömiyerini yaptığı 18. Tribeca Film Festivali’nden iki ödülle dönen, Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir’li Nuh Tepesi, HBO’da gösterilecek.

Dünya prömiyerini yaptığı 18. Tribeca Film Festivali’nden iki ödülle döndükten sonra Adana Film Festivali’ne de damga vuran ve festivalde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödülleri dâhil olmak üzere dört farklı ödüle layık görülen, başrollerinde Haluk Bilginer, Ali Atay ve Hande Doğandemir‘in yer aldığı Nuh Tepesi, sinemalar pandemi nedeniyle kapanmadan hemen önce vizyona girmişti.

Geçtiğimiz hafta sonunda ülke genelinde sinema salonlarının yeniden açılması üzerine tekrar vizyona giren film, aynı zamanda uluslararası mecradaki yolculuğunu sürdürüyor.

resim

Pencereler Ardında, Nahoş Bir Mevzu ve Kimse Elimi Tutmasın gibi dünya festivallerinde gösterilen kısa filmleriyle tanınan Cenk Ertürk‘ün ilk uzun metrajına imza attığı Nuh Tepesi,;Game of Thrones, The Sopranos, Six Feet Under, Westworld, Entourage ve Sex and the City gibi izleyicinin beğenisini kazanan yapımları izleyiciyle buluşturan HBO‘da gösterilecek.

Filmin yıl sonuna doğru HBO’da yayınlanması bekleniyor. Türkiye’de ise filmin televizyon ve dijital platform seyircisiyle hangi mecrada buluşacağı henüz netlik kazanmadı.

Öte yandan film, ölen babasının son isteğini yerine getirmeye çalışan Ömer’in hikâyesini anlatıyor. Yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği “Nuh ağacı”nın altına gömülmek isteyen babasının isteğini yerine getirmek isteyen Ömer’in, ağacın Nuh Peygamber tarafından tarafından dikildiğine inanan köylülerin tepkileriyle başa çıkması gerekiyor.

Noah Land
2019
Noah Land
Dram109 dk

Yönetmen: Cenk Ertürk
Orta yaş krizi ile baş etmeye çalışan Ömer, babasının isteği üzerine onunla birlikte İstanbul'dan memleketleri Bursa'ya doğru yola koyulur. Ömer'in babası, öldüğü zaman köyün tepesinde bulunan, yıllar önce kendisinin diktiğini iddia ettiği bir ağacın...
7.1 (6,527 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film