Giriş Kayıt

Bu Hafta Sonu Türkiye’deki Sinema Salonlarında 16 Binden Fazla Bilet Satıldı


  1. Haberler
  2. Sinema
Quaresmania - 11 Ağustos 2020 16:51

317 

resim

7 Ağustos’ta Türkiye’deki sinema salonlarının yüzde 63’ünün yeniden açılmasının ardından gelen ilk hafta sonunda 16 binden fazla bilet satıldı.

Bilindiği üzere koronavirüs salgınından dolayı mart ayında Türkiye’deki sinema salonları kapanmıştı. Haziran ayında pek çok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de kontrollü normalleşmeye yönelik adım atılması üzerine mart ayından beri kapalı olan sinema salonlarının yeniden açılması için hazırlıklara başlandı.

Buradan hareketle 9 Haziran’da Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’deki sinema salonlarının belli önlemler alınarak 1 Temmuz’da kapılarını yeniden açılabileceği duyuruldu. Fakat vaka sayılarındaki artış, heyecanla beklenen pek çok film ertelenmesi gibi durumlar, temmuz ayında da sinema salonlarını kapalı tutmaya devam etti.

7 Ağustos’ta ise Türkiye’nin dört bir yanında sinema salonları kapılarını yeniden açtı. Pandemi nedeniyle vizyon programı yarıda kalan filmler, sinema salonları yeniden açıldıktan sonra vizyon maceralarını sürdürme şansını yakaladı. Bayi, Nuh Tepesi, Gece Nöbeti, Araf 4: Meryem, Şeytanın El Kitabı gibi yapımlar, bu hafta sonunda Cinemaximum’da gösterime girdi. Vin Diesel’li Bloodshot ise IMAX ve 4DX salonlarında yerini aldı. Beyoğlu Sineması ise kapılarını “Şehre Dönüş” başlıklı özel bir film seçkisiyle yeniden açtı.

resim

Peki sinema salonları yeniden açıldıktan sonra kaç bilet satışı gerçekleştirildi? Box Office Türkiye’nin paylaştığı verilere göre 7, 8 ve 9 Ağustos tarihlerinde yüzde 63’ü açılan sinema salonlarında, açık hava ve arabalı sinemalar hariç, 16 bin adetten fazla bilet satışı gerçekleştirildi. Bununla beraber Beyoğlu Sineması’nın Şehre Dönüş seçkisinin ilk bölümünde, dokuz seansta yaklaşık 250 seyirci sinemada film izledi.

Salgının hâlen etkisini sürdürdüğü dönemde, 16 binden fazla bilet satışının yapılmış olması beklenmedik bir durum. Bayramdan sonra bir kısım izleyicinin yaşadığı şehre geri dönmüş olması, bilet satışlarındaki bu durumu ortaya çıkarıyor gibi. Ağustos ayının sonunda Christopher Nolan’ın heyecanla beklenen yeni filmi Tenet‘in vizyona girecek olması daha fazla bilet satılacağının sinyallerini veriyor.

Öte yandan mart ayında sinemalar kapanmadan önceki son hafta sonunda 166 bin bilet satılırken; geçtiğimiz yılın ağustos ayının ikinci hafta sonunda ise ülke genelinde 287 bin bilet satışı gerçekleştirilmiş. Bu da her ne kadar sinema salonları yüzde 60 kapasiteyle kapılarını yeniden açmış olsa da, ilk hafta sonu itibarıyla seyirci oranının çok daha düşük olduğunu gösteriyor. Elbette Tenet ve Mulan gibi filmlerin gelişiyle bu rakamların yükselmesi bekleniyor.

Vin Diesel’li Bloodshot, Şahan Gökbakar’ın yönetmenleri arasında yer aldığı Zengo, 47 Meters Down’ın devam filmi 47 Meters Down: Uncaged, vizyona girdikleri hafta sonunda en çok hasılat yapan ilk üç film olarak adlarından söz ettiriyor.

Önümüzdeki aylarda yeni filmlerin vizyona girmesiyle bilet satışlarında nasıl bir veri elde edileceğini hep birlikte göreceğiz.
















Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz






Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film