Giriş Kayıt

Nicolas Winding Refn: "Too Old to Die Young Dizi Değil, 13 Saatlik Bir Film"


  1. Haberler
  2. Dizi
Quaresmania - 20 Mayıs 2019 12:36

471 

resim

72. Cannes Film Festivali’nde izleyici ile buluşan Too Old to Die Young hakkında konuşan Nicolas Winding Refn, bunun bir dizi değil, 13 saatlik bir film olduğunu söyledi. Ayrıca Trump’ın diziyi nasıl etkilediğini anlattı.

Pusher, Bronson ve Drive gibi akıllarda yer eden filmleri sinema dünyasına kazandıran, Danimarka sinemasının aykırı ismi Nicolas Winding Refn, son olarak The Neon Demon ile ortalığı karıştırdığı Cannes Film Festivali’ne yeni dizi projesi Too Old to Die Young ile geri döndü. Amazon tarafından hazırlanan dizinin iki bölümü dün 72. Cannes Film Festivali kapsamında izleyici ile buluştu.

Bugün bir panelde basın mensuplarının karşısına geçen Refn, dün 4. ve 5. bölümleri gösterilen -Refn ilginç bir kararla ilk iki bölüm yerine 4. ve 5. bölümlerin gösterilmesini istedi- dizi hakkında görüşlerini paylaştı. Her ne kadar Too Old to Die Young hem Amazon hem de Cannes Film Festivali tarafından dizi olarak lanse edilmiş olsa da, Refn’e göre yeni projesine “dizi” demek doğru değil. Refn konuyla ilgili düşüncülerini şu sözlerle açıkladı: “Bu bir film. 13 saatlik bir film. Bu TV değil. Reality show‘lar ve haber kanalları gibi şeyler TV. Bu dijital yayın, yani gelecek.”

Dijital platform için iş yapmanın kendisine sağladığı özgürlükten son derece memnun görünen Refn: “Paramız bitene kadar her gün işe gidip istediğimiz şeyi resmettik. O noktaya geldiğimizde 10 aydır çekim yapıyorduk.” ifadelerini kullandı.

Başarılı yönetmen ayrıca Donald Trump’ın dizinin gidişatını nasıl etkilediğini de anlattı. Projeyi hazırlamak için Los Angeles’a taşınmasının seçim dönemine denk geldiğini söyleyen Refn, tüm galaksideki en liberal şehir olarak tanımladığı Kopenhag’dan gelen bir yabancı olarak kendisini bilmediğini bir gezegende mahsur kalmış bir uzaylı gibi hissettiğini belirtti. Kendisini içinde bulduğu bu atmosferin dizi üzerinde etkili olduğunu belirten yönetmen, her gün haberlerde olup bitene göre bölümlerin senaryolarında değişiklikler yaptığını ifade etti. Refn’e göre dizinin son hâlindeki apokaliptik atmosferin nedeni de Trump yönetimi.


resim

Nicolas Winding Refn’in senaryosunu çizgiroman dünyasının önemli isimlerinden Ed Brubaker ile birlikte kaleme aldığı Too Old to Die Young, katillikten samuraylığa doğru varoluşsal yolculuklara çıkan karakterlerin birbirinden ilginç hikâyelerini konu alıyor. Los Angeles’ta geçen bir suç öyküsünün içerisine sürükleneceğimiz dizinin 10 bölümden oluşan ilk sezonundaki tüm bölümleri Refn yönetti.

Whiplash ile çıkış yakaladıktan sonra War Dogs ve Only the Brave gibi filmlerde etkileyici performanslara imza atan Miles Teller‘ın başrolünü üstlendiği dizinin oyuncu kadrosunda John Hawkes, Jena Malone, Augusto Aguilera, William Baldwin, Callie Hernandez ve Babs Olusanmokun gibi isimler yer alıyor.

72. Cannes Film Festivali kapsamında izleyici ile buluşan Too Old to Die Young, 14 Haziran’da Amazon Prime Video’da yayınlanacak.


Too Old to Die Young
2019
Too Old to Die Young
Suç / Dram / Gerilim55 dk

Yönetmen: Nicolas Winding Refn
Nicholas Winding Refn imzalı orijinal Amazon yapımı Too Old To Die Young, partnerinin ölümünün ardından intikam için harekete geçen ve Yakuza askerleri, Meksikalı karteller ve Rus mafyalarıyla dolu bu yeraltı dünyasının derinliklerinde kaybolan bir polisin...
7.3 (11,307 Oy)

Kaynak: FilmLoverss


Yorumunuz



Forumdan Benzer Başlıklar



Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film