Giriş Kayıt

Söz Senettir (2019) Yorumlar


Es gilt das gesprochene Wort

Yorumlar (11)
avatar
(1583) -
İlk önce filmin yönetmeni ve de senaristleri arasında da olduğunu gördüğüm İlker Çatak güzel insanını tebrik ediyorum, bravo çok iyi bir film çıkarmışlar. Alman vatandaşı bir Türk olduğunu görüyorum ki bu da onu bu konulara ne kadar vakıf olduğunu gösteriyor. Ben filmi çok beğendim gerçekten.

Öncelikle bu filme herhangi bir film gibi davranma yanlışında bulunmamak gerektiğini düşünüyorum, herhangi filmler nedir, alışa geldiğimiz Amerikan filmleri vs. favori listemde bulunan bir sürü filmler (hoş bir insanın 500 üzerinde favori listesi pek olmaz ya, ben onları kendim için "İyi Filmler Listesi" olarak bir araya topluyorum, ara sıra tekrar izlemek üzere). Bu tip filmleri bağımsız film kategorisine koyabiliriz sanırım, bu türler daha bir hayatın içinden, öyle yüksek bütçeli, vurdulu kırdılı, piyasa kaygısı olan filmlerden değil.

Turizmde çalışma tecrübelerim olduğu için filmdeki Baran karakterlerini o kadar çok gördüm ki, bu film bana hiç yabancı değil. Yabancıları da çok çok iyi tanıyorum, çoğu ülkeden kız arkadaşlarım oldu, ve evet iyi eğitimli Alman kadınlar bu filmdeki karaktere çok çok yakınlar, iyi eğitimli Hollandalılar da çok yakın. Marmaris'teki eğitimsiz Baran'dan daha düşük karakterlerin neler yaşadığını gördüm, hatta iki kelime İngilizcesiyle "shoe shine" deyip bebek gibi İngiliz kadınları salya sümük öpen tipleri de. O bebek gibi kızlar kadınlar bunlara prim veriyorlardı, hayvan gibi fışkıran kılları, kavrulmuş tenleri, pejmürde halleri onlara çok cazip geliyordu belki de, kadın olmadan kadınları anlamak güçtür, bazen çip-çirkin bir erkekle de yatmak isteyebiliyorlar kendileri model gibi güzel olsalar da. Bazıları da bu yapışkanlıktan hoşlanıyorlar ya da bir süre sonra iradeleri kırılıyor, neden olmasın diyebiliyorlar.

Çok uzatmama gerek yok ama filmi beğenmeyenlerin bu insanların dünyalarını tanıdığını pek düşünmüyorum. O yüzden pek zevk alamıyor olabilirler filmden.. Bence oldukça iyi bir iş çıkarılmış, Alman aktriste hayran kaldım, rolünü süper oynamış. Oğulcan Arman da Baran rolünde çok başarılıydı. Filmin sonu biraz muamma gibi görünüyor olsa da;

Sürprizbozan: Göster


Yolu turizmden geçmiş herkesin beğeneceğini düşünüyorum. İyi seyirler.
9


avatar
(166) -
Marmaris in güzellikleriyle bir şekilde izlerim düşüncesiyle başladım... Ama Marmaris in en sevmediğim bölümlerinden geldi başlangıç ve gelişme...Maalesef marmaristeki deniz kenarındaki çoğu mekanda durum bu.. Profil masa üzerinde dans ederek müşteri toplamaya çalışan, Baran gibi erkeklerden oluşan bir topluluk. Kapıların önünde bekleyen tiplerden Türk olmanıza rağmen korkuyorsunuz. Nasıl gelmişler nasıl oraları ele geçirmişler anlamak mümkün değil.. Filme gelirsek belli bir bölüme kadar sabredip, sonrasını atlaya atlaya izledim o yüzden puan vermek haksızlık olur...Vaktiniz çok fazlaysa belki izlenir....


avatar
(6200) -
Öncelikle Marmaris'teki geçen zamanda Türklerin turistlere yılışık davranışlar beni ciddi rahatsız etti. Filmde Baranın önce yardıma ihtiyacı olduğu sonrası gereksiz gurur yapması anlamsızdı.Bu arada Marion Baran'dan daha sağlam karakterli daha güvenilirdi ve o davranışı kesinlikle haketmedi .Ayrıca filmin sonu öyle bitmemeliydi ne olduğunu anlayamadım.İzlenirmi? evet izlenir ama çok beklenti içinde olmadan....
6

Cevaplar (2)
avatar
(792) -
"Çok beklenti"den uzun zamandır vazgeçtik zaten Cumhur beyciğim.
7


0
| Bildir
avatar
(6200) -
Gülücük Gülücük Gülücük
6


0
| Bildir


avatar
(792) -
"Evlilik başvurusundan sonra herhangi bir değişiklik yapılamaz."

Film bu cümleyle açılıyor, filmin adı da aşağı yukarı bunu demek istiyor zaten. Bu tür hikayeleri çok izledik ama, bu oldukça "bizden" olduğu için sürükleyiciliğini koruyor. Üstelik eğlenceli de... Olaylar bir süre tahmin edebileceğimiz üzre ilerliyor, sonra elbette ki bazı "çatışmalar" da çıkıyor.

Final konusunda da mutlaka her izleyici farklı şeyler hissedecektir. Örneğin; "Film bitti mi?" gibi.
7

Cevaplar (4)
avatar
(6200) -
Gülücük Gülücük Gülücük Yorumların benim için önemli izliyorum ....
6


1
| Bildir
avatar
(792) -
Teşekkür ederim, mahcup ettiniz.
7


1
| Bildir
avatar
(1583) -
Vaayy, güzel insanlar buradan geçmiş ha? Gülücük Güzel filmleri izliyosunuz bize de bi haber vermiyosunuz, peki.. Ben çok beğendim filmi. Birazdan yorumlayacağım.
9


1
| Bildir
avatar
(792) -
Ömürsün valla Morrison... Şiir gibi oldu.
7


1
| Bildir


default avatar
(26) -
kim bu konuda bir film için hayatından 2 saatini harcamak ister ? insanın çok çok boş vaktinin olması lazım...


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film