Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(614) -
Bilim-kurgu, macera, gerilim filan bekleyenler kesinlikle uzak dursunlar. Türü baya dram. Ayrıca filmi iki saat yapma fikri kimden çıktı ve neden kabul edildi onu da anlayamadım. Senaryo kesinlikle süreye fazla gelmiş, sündürdükçe sündürmüşler. Film oldukça yavaş tempoyla başlıyor öyle de devam ediyor. Sıkıyor yani kısacası.

Sadece sonunu nereye bağlayacaklar, şaşırtacak mı diye merak ettim ama o da hüsran. Final "E bu mudur yani?" dedirtmekten öte gidemiyor. Çok kötü, rezalet bir film diyemem ama beklentiyi kesinlikle veremeyen bir film.

Sürprizbozan: Göster
4


avatar
(198) -
Yale Üniversitesi'ne başvurular azaldı herhalde bu filmi çektiler çözüm olarak. Onun dışında sanatsal bir eleştiri yazmayı düşünmüyorum zaten filmin başında gülmekten öldüm desem yeridir. Baktım mürettebata iki amerikan ve sonradan kadraja dahil olan asyalı bir vatandaş var. Hayret, siyahî arkadaşımız nerede acaba onsuz olmaz bu tip filmler dedim ve tahmin edin nereden çıktı?
2


default avatar
(19) -
Filmin başında bir netflix yapımında nasıl siyahi oyuncu olmaz derken kaçak olarak bindiğini görünce rahatladım.


Yorumlar (31)
default avatar
(3) -
Bir kere her şeyden önce tamamen mantıksız gereksiz uzun sahneler hiçbir şeyi açıklamadı. Ana fikri bile inanın anlaşılmıyor. (Yale reklamı demiş yorumcunun biri katılmamak elde değil.) Genelde böyle konuşmam ama bu film hakikaten kötü olmuş puanlara aldanmayın. Üstüne üstlük kadroda fena değil. Hepsi ortalamanın üzerinde iyi oyuncular. 2,5/10 oda uzaydaki sahnelerin bazılarındaki gerçekçilik için
2


avatar
(20) -
şimdi bu film için çoğunuz sığ yorum yapmış diyebilirsiniz ancak şöyle 1 açıklama yapmama izin verin. ben 35 yaşındayım ve gençliğimden bu yana bu konuda bir çok film izledim. açıkçası konusu ve anlatımıyla amacına hizmet ediyor. izlemeniz zaman kaybı olmayacaktır. bilim kurgu sevenler buyursun. ps. çok ünlü bir kadrosu olsaydı hit olabilirdi.
8


default avatar
(4) -
Naah.. Sarmadı. Anna Kendrick'in oyunculuğu da çok tutuk geliyor bana. Sesi güzel ama oyunculuğu donuk sanki. Film de klişe. Pek izlenilesi bulmadım açıkçası..


avatar
(235) -
Misafir mi, evdekiler mi? Ancak sorunlu bir film. Misafirimizin konuya dahil olma şekli ile başlayan sorun, sizi film boyunca sorun aramaya itiyor. Oyunculuklar iyi olsa da filmin olay örgüsündeki sorun her şeyin önüne geçiyor. Siz bilirsiniz. İyi seyirler...


default avatar
(10) -
Filmin bence tek güzel tarafı atmosferik müziği ve geçişlerdeki melodiler. Bütçeyi kısmak adına yerçekimi oluşturma uydurma teorisi gerçekten zırvalık üzerine kurulu. Zoe'nin duygusal tepkileri hatrına 3 puan.
3


avatar
(50) -
Zamana yazık, hem yapmak için uğraşana hem de izleyen olarak zamanıma yazık... Çok zor şartlar altında büyük bir hevesle izledim. Maalesef hüsran oldu.
4


default avatar
(475) -
Kötü bir filmdi.
Sürprizbozan: Göster
4


avatar
(290) -
Bilim-kurgu hastası biri olarak tabi ki bu filmi de izledim ama sonuç hüsran.Tamam çok mantıklı olsun demiyorum ama bu kadar da olmaz.Her zaman dediğim gibi bilim-kurgu severlerin mutlaka Arthur C. Clarke,Isaac Asimov ve Philip K. Dick'in eserlerini okumasını tavsiye ederim.Bilim-kurgu nasıl yapılıra bunlar çok güzel örnektir.
4


default avatar
(21) -
Bu film gibi tek mekan filmleri hep ilgi çekici gelmiştir ancak oyunculuk kurgu senaryo adına farklı bir şey verememiş diye düşünüyorum keşke daha yerinde oyunca seçimleri yapılsaymış.konu duygu seyirciye aktarılamadı.
5


default avatar
(124) -
Gravity tarzı az mekan az oyuncu filmlerinden hoşlanıyorsanız ve Uzay bilimi ve yarı gerçekçi bilimsellik sosu hoşunuza gidiyorsa izlemenizi tavsiye ederim. Ama film olarak sinema anlamında başarılı değil.
6


default avatar
(13) -
Filmde bilim kurgu namına birşey yok. Merkezkaç ile oluşturulmaya çalışılan yapay yerçekimi için kullanılan Uzay İstasyonu (Gemi)-Güç (Güneş) Paneli-Atıl Roket sistemi çok saçma. Arasındaki bu kadar ağır bir G kuvvetine rağmen zayıf kablo sistemi ve uzaya çıktıklarında kullandıkları plastik ip komedi. Ana gemi çok önceden uzayda tasarlanmış ve monte edilmiştir. Teknisyen ne zaman ve ne kadar süre ana gemide kaldı? Uçaklarda bile uçuş yardım sistemleri hep yedekli olur (Bu dalda görev yapıyorum) 2 yıllık görev yapacak uzay gemisinde karbondioksit temizleme cihazı diye yutturdukları cihaz neden tek? Uzatmayayım; dikkatli bakarsanız bilimden uzak çok saçma şeyler var. Duygular basit ve gerçekçi değil. Tam bir netflix klasiği yani...
3


avatar
(41) -
Film bu kadar düşük bir puanı haketmiyor. Konusu güzel, dram ve bilim kurgu güzel harmanlanmış. Oyuncu seçimleri de çok iyi. Baştan sona sadece dört karakter üzerinden ilerliyor ama seçilen oyuncular sayesinde hiç sıkılmıyorsunuz. Oyuncular farklı yapımlarda kendini ispatlamış başarılı oyuncular olduğu için seyir zevki oldukça yüksek.

Filme bir netflix filmi gözüyle bakıp eleştirmek lazım. Gravity veya interstellar hazzı beklemeyin. Bana göre netflix için çekilmiş filmler arasından açık ara sıyrılacak kalitede.
7


avatar
(40) -
Düşük puanına aldırmayın, bir film olarak sürükleyici ve dramatik olmasının yanında bilimsel gerçekçilikten ödün vermemiş bir başyapıt. Belgesel havası da var. Türü sevenlerin kaçırmaması lazım.
10

Cevaplar (2)
avatar
(293) -
Bilimsel olmak için bir teoriyi deneyle ispatlamak ve bu deneyin tekrarlanabilirliği gerekir, bu film ve benzerleri sadece hollywood bilimselliği olabilir.


2
| Bildir
avatar
(40) -
Film bu, bilimsel deneyler yapılan bir belgesel değil elbette. Fizikçi ve astronom Scott Manley'in bilim danışmanı olduğu ve hakkında hazırladığı iki video var filmle ilgili.
10


0
| Bildir


avatar
(1330) -
Çok kötü değil ama iyi de değil. Uzay ve bilim kurgu olunca ister istemez ilgi çekiyor tabi. Basit bir konu işlenmiş. İzlerken sıkılmadım ama orta halli bir tv filmi kalitesinin ötesine geçememiş maalesef. Uzay konulu bir dizinin sıradan bir bölümü gibiydi. İzlenir mi? Kesinlikle uzay ve bilim kurgu öğelerini sevenler sıkılmadan izleyebilirler. Ama büyük beklentiye girmeyin derim... 5/10
5


default avatar
(33) -
Kendi kulvarındaki diğer filmlerle karşılaştırınca herhangi bir farklılığı özgünlüğü olmadığını fark edeceğiniz bir film. Çok mu kötü, hayır değil ama izleyiciye de öyle aman aman bir hikaye de vaat etmiyor.
6


avatar
(6203) -
Öncelikle konu uzay olunca ilgimi çekti. Beklentimin ciddi anlamda altında kaldı. Sırf prensip gereği sonuna kadar gittim ve sonuç YIKIM. 2013 yapımı '' Gravity '' veya 2017 yapımı '' Passengers '' filmlerin yanından bile geçemez. Ayrıca kaçak yolcu neden ve nasıl binmiş ne olduğunu tam anlayamadığım gibi geminin kalkış anıda vibratör gibiydi. Özetlersek maalesef film sınıfta kalmıştır ..
4


avatar
(236) -
..Uzayda geçen kurguları genelde kacırmam iyi yada kötü olsun farketmez.. Ortalamının biraz üzerinde olan daha cok piskoloji dram iceren tek mekan unsuru önde bir yapım diyebilirim..
7


avatar
(8407) -
Az ama öz kadrosu, aksiyonsuz, görev odaklı ilerleyişi bir şekilde bağladı beni... Bir yerden sonra sıkıyor, süresi oldukça uzun tutulmuş. Genel olarak ortalama bir Netflix filmi der, iyi seyirler dilerim. Daniel Dae Kim'i burada görmek lostu hatırlattı bana, ne diziydi be!... Bir de film boyunca böyle bir projede kaçak yolcu unutulması ve unutuluş şekli kafamı kurcaladı durdu, bu anlamda genel yorumlarla aynı fikirdeyim.


default avatar
(19) -
Filmin başında bir netflix yapımında nasıl siyahi oyuncu olmaz derken kaçak olarak bindiğini görünce rahatladım.


avatar
(548) -
Şahsen ben çok beğendim. Fİlm bir aksiyon filmi olduğunu iddia etmiyor zaten. Gayet gerçekçi, hiç abartmadan, günümüz teknolojisiyle doğru orantılı giden bir film olmuş.

Benim açımdan filmde eksik kalan tek nokta;
Sürprizbozan: Göster


Bu pandemi döneminde çekilmiş başarılı bir film. Benden 7 puan aldı. Tavsiye de ederim.
7


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film