Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
default avatar
(69) -
Konu Çin'de geçse de bir Japon filmi. Tarihsel arka plana sahip olmasına rağmen aslında amerikanvari bir aksiyon filmi. Aksiyon severler beğenecektir. Tarih meraklıları olmaz olsun böyle tarih falan diyebilir.
6


avatar
(101) -
1- Kardeşinin ihanetine uğrayan Çin Kıralı ve iktidarını geri alma mücadelesi.
2- Çocukluktan itibaren birlikte büyüyen köle iki kardeşin hikayesi.
3- Bu iki hikaye merkezinde film iktidar mücadelesini, ittifakları, çatışmaları başarıyla yansıtıyor.
4- Bu tür filmlerin önemli boyutu olan çatışma, savaş sahneleri görkemli bir şekilde aktarılmış.

Büyük bütçeli, rahat izlenen ve bittikten sonrada memnun kalınan bir film olmuş. Fazlasıyla keyif aldım. Tavsiye ederim.

Notum: 7.5/10...


default avatar
(18) -
Son dönem izlemiş olduğum Çin filmlerinden en beğendiğim diyebilirim... Bir kez köle oldun mu hep öyle kalırsın... Çevirmen arkadaşa ayrıca teşekkür ediyorum hakkını vere vere çevirmişsin...
9

Cevaplar (1)
avatar
(1) -
Mangasını okuduğum bir seri. Açıkçası filmi ben de beğendim. Devamının çekileceğini düşünüyorum. Keyifli bir seyir sağladıysam ne mutlu bana.


1
| Bildir


avatar
(6201) -
Güzel olan Çin filmlerine mantık dışı sahneler de olsa kahramanlık hikayelerini keyifle izliyorum. Bu filmdeki görsellikler çekimler kostümler fevkalade güzeldi .Konusu da masal tadında lezzetliydi.Eğer mantık çok önemli değil kahramanlık öyküsü izlemek istiyorum derseniz hiç durmayın izleyin..
7

Cevaplar (2)
avatar
(134) -
Üstâdım; muhâlefet etmek için değil de; şerh düşmek kaydıyla yazıyorum, lütfen alınmayın.

Müteâkip yorumlarda da "Çin" ifâdesi geçmiş. Film kısmen Çin'de çekilmiş, lâkin mangasıyla, diliyle, oyuncularıyla, yönetmeniyle.. bir Japon filmi.

Ayrıca, eğer "mantık dışı" tâbirinizle yer yer fantastik sahneleri ya da ögeleri (Dikkat çektiğiniz kurguda hatâ, hikâyede kırılma vb. teknik bir husus veyâhut başka bir nokta ise peşînen özrümü beyan ederim.) kastediyorsanız, bu tür öykülerin/filmlerin kendi evreni olduğunu nazarıdikkate almak îcap eder. Kaldı ki siz de "masal" yakıştırması yapmışsınız bir cümlenizde. Aynen öyle; âdeta bir masal gibi yaklaşmak lâzım. Tabiî masal sevmeyene diyecek sözümüz yok, o ayrı.
7


2
| Bildir
avatar
(6201) -
Yorumuzu keyifle okudum.Açıklamanız için teşekkürler Gülücük
7


3
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film