Giriş Kayıt
Yorumlar (44)
default avatar
(227) -
iyi hoş da niye 2 saatin üstünde bir film olarak yapılmış anlamadım. bir belgesel olarak çekilip, yarım saatte gerçek görüntü ve röportajlarla daha etkili olabilirdi. Niye bu kadar puan verilmiş onu da anlamadım, duygularınıza, duyularınıza hitabeden bir yapım değil, iyi oyunculukların olduğu bir yapım da değil. Kahramanın yanlız başına kalmasına, bireysel inatçı hayat hikayesine çok değinmemişler veya değinememişler. bilinen acı gerçekler dışında sizi etkileyecek hiçbir şey yok.
Pfoa isimli maddenin şu anda hemen hemen bütün canlılarda olması en çarpıcı nokta. Fakat bitek o mu acaba...marketten aldığınız besin maddelerinin ambalajları da doğada ağaçta yetişmiyor. gıdaların içine bozulmasın haftalarca, aylarca dayansın diye ekledikleri maddeler de öyle...hepsi kimyasal, laboratuvar ortamında üretilen sentetikler, boyalar, daha niceleri...hele temizlik kimyasallarına hiç gelmeyelim....bunların hepsi zararsız mı? veya sadece elimizde bulunanan, günümüz teknolojisine ve analizlerine göre mi zararsız. yarınki teknoloji ve analiz teknikleri başka bir şey söyleyebilir mi?
Belgesel olarak izleyin veya Filmi seyreden biri size anlatsın on dakikada yeterli.
4


avatar
(807) -
Sermaye karşısında insan ve çevre sağlığı yanında duran geleceği parlak bir avukatın her şeyini kaybetme pahasına mücadelesini izledik filmde.Yavaş ilerleyen ama oldukça güzel ve öğretici bir filmdi.
7


avatar
(2674) -
Gerçek ve çarpıcı bir gerçeği anlattığı için başarılı bir yapım. Olayın içeriği uzun yıllara dayandığı için 2:07 gibi bir süresi var ama; biraz daha kısa olsaydı daha iyi olurdu kanaatindeyim. Anne Hathaway'in öyle çok önemli bir rollü yok; başrolde de değil zaten. Hiç oynamasaymış ya da yerine başkası olsaymış yine olurmuş..

Yorumlardan da anlaşılacağı üzere, seyreden herkeste teflona karşı bir antipati oluşmuş.
6


avatar
(3699) -
Gerçek olaylardan esinlenmiş ve filme alınmış olan bu konu dünyaya gelmiş her canlının sorunu. Kimin kime ne yaptığı bilinmeli ve bu iş parayla aklanmamalı artık. Parası olanın kanunlara hükmettiği günümüzde birileri bu düzene dur demeli, diyebilmeli. Bence bu filmi seyretmeli ve ders almalıyız. İyi seyirler olsun.
6


default avatar
(57) -
Benim yıllardım kullandığım bir argüman vardır , en güzel yaşam tarzı Mandıra Filazofu yaşamıdır zaten bu filmi izledikten sonra bana hak vereceksiniz sanırım ,filme gelince mutlaka izleyin izlettirin derim.


default avatar
(13) -
Konu güzel ve çarpıcı fakat gereksiz bir yavaşlıkta işlenmesi sebebiyle puanını abartılı buldum. aynı konuyu anlatan belgesel ise çok daha akıcı ve çarpıcıydı. Anne Hathaway ise gerçekten kötü ve role hiç gitmemiş.

Cevaplar (2)
avatar
(55) -
Zahmet olmazsa bahsettiğiniz belgeselin ismini yazabilir misiniz acaba?
8


0
| Bildir
default avatar
(13) -
2018 The Devil We Know
https://www.imdb.com/title/tt7689910/?ref_=nv_sr_srsg_0


0
| Bildir


avatar
(179) -
filmi izledikten sonra yemek yapasım gelmedi.film iyiydi ama mahkeme sahnelerine biraz daha odaklanılsa idi daha akıcı ve bilgilendirici olabilirdi karakterlerin yaşamlarıda dahil.Sanki seyirci sıkılmasın diye biraz kısa tutulmuş gibi geldi...
6


avatar
(86) -
4-5 sene önce "teflon zararlıymış" haberleri çıktığında meşhur bir markanın satıcısı "bizimkinde o zararlı maddelerden kullanılmıyor" demişti. Ama filmi seyredince hepimizin az veya çok zehirlendiğini düşünmeden edemiyor insan.

İnsanlar bozulunca, devlet de bozuk oluyor, o insanların kurdukları şirketler de. Maalesef hepimizin genlerinde kötüye ve kolaya doğru bir meyil var. Vicdanı kuvvetli ve sadece kendini düşünmeyen insanlar yetiştiremezsek bu tür vakalar kıyamete kadar devam edecek.

7/10
7


default avatar
(24) -
Konunun işlenişi,oyunculuklar çok iyiydi kesinlikle zaman ayırmaya değecek bir yapım özellikle de konusu itibariyle.

Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(15) -
Bu filmden sonra mutfaktaki teflon kap kacağa bir daha eskisi gibi bakamayacağınız bir gerçek. Bence izlenmesi, izletilmesi gereken bir film.
Başrol oyuncusunun dramatik hayatını katmazsak, film 'sözde' Amerikan adaleti ve paranın gücü olmak üzere iki konu üzerine yoğunlaşıyor.
Filmin sonuna kadar Amerikan yargı sisteminin büyük şirketler karşısında nasıl eğilip bükülebildiğine şahit olurken, filmin sonunda adaletin bir şekilde yerini bulduğuna kanaat etmek zorunda kalıyorsunuz.

Diğer konu ise büyük küçük, zengin fakir demeden insanların "para" denen aracın nasıl kölesi olabileceğine, para için nelerden vazgeçebileceğine dair fikir veriyor.
Sürprizbozan: Göster

Ayrıca;
Teflon'u ilk defa tencerelerde kullanan firma Fransız Tefal'dir. Teflon'un Tef'i ile Alüminyum'un Al'ı birleştirilip Tefal markası oluşturulmuştur. Tefal'in DuPont ile bağlantısını anlatan ve kanserojen olduğu halde bugün neden hala teflon tencere tava üretildiğini sorgulayan gazeteci Soner Yalçın'ın aşağıya linkini de koyacağım "Kod adı: K 146" başlıklı yazısında okuyabilirsiniz.
https://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/soner-yalcin/kod-adi-k-146-1938874/

Cevaplar (1)
default avatar
(1) -
Ne lanet bir firma. Bıkmadan insanlığın ve doğanın aleyhine çalışıyor.
9


0
| Bildir


avatar
(654) -
Film gerçekten çok iyi.Maalesef, tüm dünyada Hukukun Üstünlüğü değil de üstünlerin hukukunun nasıl işlediğini anlatıyor.Ben çok beğendim, kesin izleyin.Bu arada evdeki tüm teflon tavaları attım.
8

Cevaplar (1)
default avatar
(100) -
Aynen, bende 4 sene önce tüm teflon tava tencerelerimi çöpe atmıştım.
8


2
| Bildir


avatar
(1234) -
Mark Roffalo resmen rolün adamı. Bill Pullman da çok sevdiğim bir oyuncu keşke daha çok görünseydi..
Konu olarak gerçek bir hikaye, ve harika işlenmiş.

Gelelim gerçeklere. İster inanın ister inanmayın dünyanın heryerinde olduğu gibi yaşadığımız ülkede de bu tip firmalar siyasi iktidar ile el ele verip ucu bucağı gürunmeyen rüşvetlerle insanları zehirliyor. Sözde bilim insanları ve gazeteciler de bunu destekleyince olan gariban vatandaşlara oluyor. Denizlere, derelere, toprağa karışan kimyasal zehirlerin haddi hesabı yok. Bu konuda yalandan yapılan incelemeler sonucunda verilen ''güvenli'' raporları vs... Hani günümüzde kimyasallardan kaçıp organik gıda ve ürünler kullanalım diyoruz ama bu adi herifler toprağı, suyu ve havayı kirlettiği için organik gıda bile zehir oluyor.
Hani bazı dişmacunu, el kremi, ve şampuanda yazar ya paraben free,bilmem ne free diye. Hep aklıma şu soru gelir ''peki oların yerie ne koydunuz''.

Kısacası sevgili arkadaşlarım devlet veya firmalar tarafından yapılan inceleme ve raporlara asla güvenmeyin. Mümkün değil ama kimyasal maddalerden kaçmaya bakın. Öncelikle teflon tava tencere zaten kullanmayın.

Burada bir Amerikan firması ve onların ürettiği zehir örneği var ama dünyanın her ülkesinde bu zehir tacirleri kol geziyor. Özellikle bizim ülkede de tonla bu tip firma var. Tıpkı soma katliamından önce madene güvenli raporu veren devlet memurları, işte bu bu tip fabrikalara da aynı raporları verip hiç bir şey olmamış gibi hayatlarına devam ediyorlar.

İlgi alanıma giren bir konu olduğu için biraz da içimi dökmek istedim.

Filme puanım 8 .
8


avatar
(6205) -
Şimdi bu filmi izledikten sonra evdeki kullandığımız teflon tavalara karşı ister istemez rahatsızlık duymaya başladım.Her ne kadar film durağan ilerlese de konusu çok önemli olduğu için sıkılmadan sonuna kadar izlenebiliyor.Ayrıca hayranı olduğum Anne Hathaway olmasa da olurmuş.. Açıkçası bu mevzular hakkında herkesin bilinçlenmesi adına bu filmi mutlaka izlemelisiniz ve izlettirmelisiniz..
8


default avatar
(138) -
Para hırsıyla gözü dönmüş godaman kapitalist şirketlerin insan sağlığını nasıl hiçe saydığını çarpıcı bir şekilde aktaran film olmuş. Hakikaten film büyük şirketlerin yaptıklarının ne kadar korkunç olduğunu insana sorgulatabiliyor. Bu yönüyle film adeta gerçek gibi. Bunun haricinde oyunculuklar da çok iyi. O yalnızlığı, çaresizliği ve acizliği gösterebilmiş. İzlemek isteyenlere tavsiye ederim. Sağlığımızın ne kadar önemli olduğunu yüzümüze tokat gibi çarpan bir film.
8


avatar
(8408) -
Film içinde çok farklı konu ve hikayeler barındırıyor. Endüstriyel büyük bir şirketin insan sağlığını bilerek nasıl hiçe saydığı, devletin ve hukukun ve hatta maruz kalan insanların buna farklı bakış açıları... Bu işe hayatını adayan avukatın yaşadığı hem iş hayatında, hem aile hayatında dramı... Moralim bozuldu izlerken, resmen dünya döndüğü sürece insan denen varlık paranın uşağı olacak ve bu asla değişmeyecek!
Sürprizbozan: Göster
İyi seyirler olsun.


avatar
(52) -
Artık Amerikan sistemini ele geçirmiş koca şirketlerin yaptıklarının yanlarına kalacağını bilerek veya umarak insan sağlığını nasıl hiçe sayıp nasıl yırttıklarının öyküsü. Her gün evlerimizde kullandığımız bir çok ev eşyasının bizi nasıl yavaş yavaş zehirlediğini anlatan güzel bir yapım olmuş. Marvel evreninde zekası ile öne çıkan Bruce Banner 'ı oynayan Mark Ruffalo bu filmde bu sefer gerçek hayattan bir zeka ile önümüze çıkıyor, rolün hakkını vermiş. Ağır temposu ile zaman zaman biraz sıkabilir ama amerikan hukuk sisteminden bahsediyoruz , film biraz da bunu yansıtıyor. Vurdulu kırdılı aksiyon filmleri yerine günümüzde kocaman şirketlerin hayatımızı nasıl utanıp sıkılmadan kirletip sağlığımızı tehlikeye attığını merak edenler için derdini derli toplu anlatan sıkı bir film. 8/10
8


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film