Giriş Kayıt
Yorumlar (25)
avatar
(792) -
"-Para ödüyorlar.
- Para her şey değil.
- Zararı yok.
- Bundan emin misin?"

Daha güzel replikler var ama filmi izleyecek olanlara kalsın onlar. Ben "müzikal severim" veya "sevmem" gibi gereksiz genellemeleri bir yana bırakalım. Ben kendi adıma filmle empati kuramadım, veya içine giremedim diyelim. Öte yandan belki yönetmenin amacı bu da olabilir. Hafiften Brechtiyen bir hava seziliyor, Jonathan baş karakter olmanın yanısıra bir tür "anlatıcılık" görevi de üstleniyor. Ben bunun bu biyografik film için doğru bir reji anlayışı olmadığı kanısındayım. Bu arada Jonathan Larson'ın sergilenmiş ve ses getirmiş "Rent" gibi bir müzikali var, bu filmde de Alexandra Shipp ve Vanessa Hudgens'ın düet yaptığı şarkı hoştu, ama onun dışında müzikalite açısından doyurucu bir tat da yakalayamadım ben. Hatta, son zamanlarda yaşadığımız ciddi sorunlar yüzünden midir nedir, film bana bütünüyle bir mızmızlık abidesi gibi geldi. Tabii Andrew Garfield'in başarılı oyunculuğuna bir şey diyemeyiz,
Sürprizbozan: Göster
yine de filmi kurtarmak için yeterli değil. Gerçi bu gibi durumlar oyunculuk açısından avantaj bile sayılabilir, film ne kadar kötü ise, iyi oyunculuk o kadar parlar...

Bu gibi durumlarda denisilin'e hep bir kez daha hak veriyorum, pek çok film izliyor, yorumunu belirtiyor ama not vermiyor. Bence çok isabetli bir karar. Bu film için verdiğim not (4,5'tan 5) tamamen subjektif olduğu için izleyip izlememe kararını hisleriniz doğrultusunda vermeniz önerilir...
5

Cevaplar (1)
avatar
(6206) -
GülücükGülücük
5


0
| Bildir


default avatar
(2) -
Öncelikle filmin odağı, filmle aynı adı taşıyan müzikal... ve Larson'ın oyun yazarı olarak ünlendiği dönem. Güzel olmuş fakat 2 saatlik bir süre müzikal için çok uzun. Aynı enerjiyle filmin sonu gelmez.


avatar
(169) -
Filmin başında bende olan kasetleri görünce tamam dedim bu film izlenir... Nasıl ilerleyeceğini az çok tahmin etmeme rağmen duygusal açıdan yoğun hissettirdi. Müzikler gayet filme yakışır şekildeydi. Bunu sevdiyseniz Dancer in the Dark filmini de listeye alın.
https://turkcealtyazi.org/mov/0168629/dancer-in-the-dark.html
7


avatar
(1031) -
La La Land'den sonra kulaklarımın pasını silen güzel bir filmdi benim için. Jonathan Larson'u tanımadığım için konuyu biyografi değil de bağımsız bir yapımmış gibi izledim. Yine de çok keyif aldım. Sadece müzik kısımlarının filme oranı biraz fazla gibi geldi. Daha fazla konuşma daha az şarkı olsaymış dedim. Andrew Garfield gerçekten muhteşem oynamış. Bu sene En İyi Erkek Oyuncu Oscar adaylıklarında Will Smith ile yarışmakta. Bence Will Smith'e bariz fark atmış. Oscarı da alacağını umuyorum. İyi seyirler... 7/10...
7


default avatar
(17) -
evet oyunculukar iyi gibi ama biz müzikale alışık değiliz arkadaş. geriyor sıkıyor bizi bunaltıyor. şarkılar da dandikti. normal bi film yapsalardı bence çok sevilirdi. ben de yarıda kapattım
6


default avatar
(176) -
Seyretmeden önce Jonathan Larson'ı merak ettiğim için biraz araştırma yaptım ve okuduklarım, seyrettiklerim beni etkiledi. Ama filmde bu hissi bulamadım belki müzikal diye. Müzikal filmlerin en kötü tarafı gerçekten müziklerin ve şarkıların kötü olması. Bir konuşmayı, diyaloğu müzik eşliğinde şarkıya çevirmek zaten seyirciyi çeke bir şey değil üstüne de kötü yapmak daha itici yapıyor. Jonathan Larson'ın rock müzikal hayranı olduğundan filmi de müzikal yapmışlar ama bence direk bir anlatımla daha etkileyici olurdu. Müzikal film seviyorsanız bunu da seversiniz ama çok sıcak değilseniz yarısından kapatma ihtimaliniz yüksek.
5


avatar
(8408) -
Çok keyifli bir film. Müzikal sevmeyenlerin dahi bir şekilde keyif alacağına inanıyorum. Andrew Garfield farklı rollerin adamı ve her oynadığı rolün hakkını veriyor! Ben bir şans verin derim, iyi seyirler olsun.

Cevaplar (2)
avatar
(792) -
Yine sana bir gönderme yaptım. Dediğim gibi sana hak veriyorum ama benim için artık çok geç... Gülücük
5


1
| Bildir
avatar
(8408) -
Tanımadan, bilmeden, sırf şuradaki muhabbet ve yorumlardan, beni en iyi anlayan insansın belki de... Eyvallah dostum...


0
| Bildir


avatar
(157) -
Andrew Garfield için şans verdiğim bir filmdi. Genel olarak müzikal filmleri zor beğeniyorum ama başarılı buldum. Filmin temposu biraz düşük geldi yarısında mola verme ihtiyacı hissettim. Onun haricinde ciddi bir emek konmuş ortaya, türü sevenler filmi de sevecektir. İyi seyirler herkese.
7


avatar
(6206) -
Andrew Garfield çok beğendiğim bir oyuncudur ve filmdeki performansı çok başarılıydı. Yalnız müzikal filmleri beğenmem çok zor olduğu gibi bazen tamamlaması zor olanları da olabiliyor. Filmde bazı müzikler güzel olsa da çoğunlukla tarzım olmadığı için bunaldım ve sardırarak izlemek zorunda kaldım. Açıkçası çok beğendim veya çok etkilendim diyemem ama sevenleri mutlaka olacaktır...
5

Cevaplar (6)
avatar
(542) -
Muzikal sevmediğinizi daha once okumuştum ama yine de muzikal izliyorsunuz ve beğenmiyorsunuz. Enteresan. Keşke arastirsaniz biraz. Rent müzikalinin doğuş aşaması bu film.


2
| Bildir
avatar
(6206) -
Sevgili Khor haklısınız La La Land ve 2001 yapımı Nicole Kidman'ın oynadığı Moulin Rouge hariç müzikal filmleri bir türlü sevemiyorum. Sırf bir arkadaşımın ısrarı ile şans vermiştim belki beğenirim diye ama maalesef Sümüklü
5


2
| Bildir
default avatar
(1) -
Cumhur abi eğer o arkadaş ben isem ısrar etmedim sadece beğendiğimi söyledim.


2
| Bildir
avatar
(6206) -
erdem basaran kardeşim sen beğendiğini söyleyince indirdim ve izledim. Çünkü sen beğeniyorsan bildiğin bir şey vardır dedim. Sevgilerimle Erdem abim..
5


2
| Bildir
default avatar
(176) -
Evet bazı müzikal filmlerin müzikleri ve şarkıları çok sıradan ve basit oluyor, bazıları ise gerçekten büyüleyici...bu filmde maalesef vasatı aşamamış. Rent'in ödül almasının da biraz Jonathan Larson ölümüyle ilgili olduğunu düşünüyorum...ölen sanatçıya saygı kafası.
5


2
| Bildir
avatar
(792) -
Buradaki tartışmayı daha önce farketmedim mi acaba, anlamadım ki?
Benim "MÜZİKAL" adına 6 önerim olacak Cumhur beyciğim.
"High Society", "Singin' in the Rain", "Grease", "The Phantom Of The Opera", "Hair" ve "Notre Dame de Paris". Hepsi müzikal olmakla beraber, farklı türler. İçlerinde izlediğiniz ama beğenmedikleriniz olabilir, bilemiyorum. Gülücük
5


1
| Bildir


avatar
(31) -
Hayat, müzik ve biraz da dans... Konusu itibârıyla izleyene keyif vâdeden bir film var karşımızda. Gelgelelim 2 saate yakın süre zarfınca sıcak ilgimizi muhâfaza edebilsek de spesifik odak ve dar perspektif nedeniyle duygu geçişi sağlanamıyor, hâliyle de karakterlerle bağ kuramıyoruz.

Sonuç olarak küçük ABD taşlaması ve filmin önüne geçip geçmeyeceğine karar veremeyen cinsel yönelim duyarlılığının ötesinde yalnızca Disney müzikallerinden hâllice bir yapım kalıyor; güzel müzik, yapay kurgu.

Ayrıca "Rent müzikalinin yaratıcısı" nâmını taşıyan bir kişinin belirli bir dönemine sıradan bir bakış atarak "yılın en iyi filmi" iddiâsının elde edilebildiğini düşününce tarihimizin orijinal figürlerinden yeterince istifâde edemediğimizi düşünüyorum.
6


avatar
(542) -
Broadway'de yıllardır sahnelenen Rent müzikalinin ortaya çıkış öyküsü. Hikaye aynı zamanda zorlu bir hayat mücadelesi. Andrew Garfield oscarlık bir performans sergiliyor. Film çok başarılı bir müzikal biyografi. Dönemin önemli konusu Aids kavramı bohem yaşam ile birleşiyor. Bu filmden sonra Chris Columbus'un yönettiği Rent filmini mutlaka izleyin.

Cevaplar (4)
avatar
(792) -
Zorlu hayat mücadelesi mi? Yapmayın... Türkiye'de yaşamıyor musunuz? Ya da hiç hayvan belgeseli izlediniz mi? Penguenleri falan?
5


1
| Bildir
avatar
(542) -
Ne alaka simdi?


0
| Bildir
avatar
(792) -
Ne alaka mı? Gülücük
"İmparatorun Yolculuğu"nu (2005) bir izleyin de görün, zorlu hayat mücadelesi neymiş?
Yahu gülün diye yazdım, ciddiye aldınız. Peki o zaman...
Sürprizbozan: Göster
5


0
| Bildir
avatar
(542) -
Gülücük


0
| Bildir


avatar
(83) -
Normalde müzikal filmlerle pek aram yoktur ama bu filmde pişman olmadım çok güzeldi kesinlikle tavsiye ederim.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film