Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
avatar
(26) -
Filmin bu denli yüksek puanı olması tuhaf. Filmin elde tutulacak kadar iyi bir yönü yok. Oyunculuklar vasatın üstü, akıcı değil. Bir aile yetiştirmenin acılarını "anlatamayan" bir film. 5/10
5


avatar
(1162) -
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(1031) -
Puanı bayağı abartılı bir film. A24'ten de zaten iyi bir yapım bekleyemezdim. Süresi de 2 saat 15 dakikayla oldukça uzun. Bir sürü sıkıcı uzatılmış sahneleri var. 1 saat 40 dakikada çok rahat anlatılabilirdi. Ekran en boy oranı da sürekli değişiyor. 4:3, 22:7, 16:9 zırt pırt değişince altyazıyı da yeniden konumlandırmak zorunda olmak ta yorucu. Film zaten 2 bölümden oluşmakta. Neredeyse tamamen farklı 2 konu var. Yani beni pek cezbetmedi ve ısınamadım. O yüzden kalır not veriyorum... 4/10...
4


avatar
(807) -
Kurgusu ve işlenişi itibari ile Euphoria dizini andırdı. Ergenlik dönemindeki iki çocuğu olan bir ailenin iletişim sorunları, çocukların kimlik bunalımları, hataları ve sonuçları üzerine bir drama. İzlerken zaman zaman kötü bir olay olacak diye strese giriyorsunuz.İzlenebilir ama bence puanı abartı gibi geldi bana.
6


default avatar
(159) -
Amerikan bağımsız sinemasının genç yönetmenlerinden Trey Edward Shults imzalı Waves, büyüme sancılarının parça parça ettiği bir üst-orta sınıf Amerikan ailesine mercek tutan ve bu ailenin iki çocuğu etrafında gelişen olayları anlatan oldukça etkileyici bir dram filmi. Otoriter baba, babasının motivasyonu altında ezilen ve onu memnun etmek için çaba sarf eden oğul klişesi ile aslında bildik bir hikâye anlatıyormuş gibi görünen film; dakikalar ilerledikçe genç bireylerin dönüşümleri esnasında hiçbir şeyin ön görülemeyeceğine dair sarsıcı, çarpıcı sert bir drama evriliyor. İlk yarısında güreş sporcusu ve her açıdan geleceği parlak on sekiz yaşındaki Tyler’ın birbirini takip eden olaylar zincirinde kontrolsüzce oradan oraya savrulmasını, hırçın bir “dalga” olup sert kayalıklara çarparak parçalanmasını izlediğimiz film, tam bitti derken bu kez başından beri bir yan karakter olarak izlediğimiz kız kardeş Emily’nin hikayesine odaklanıyor ve adeta sahile vuran dalganın geri çekilmesi gibi dinginliğe doğru bir seyir halini alıyor. Aile bağlarına, ebeveyn davranışlarına, sevgiye, affetmeye dair çok etkili şeyler söyleyen, seyirciyi farklı duygular deneyimlemeye davet eden Waves; güçlü dramatik altyapısının yanında son derece başarılı sinematografisiyle de dikkat çekiyor. Olay akışına göre değişen ekran oranı, ışık ve renk kullanımındaki zenginlik, film boyunca hiç susmayan müzikler, filmin özgün anlatısına katkıda bulunan görsel ve işitsel unsurlar olarak onu daha da yukarıya taşıyor. Kısacası; Z kuşağına dair anlattığı etkileyici büyüme hikayesini güçlü bir sinematografi ile destekleyen Wawes, bu yılın en iyi dram filmlerinden biri.

8,0 /10
8


avatar
(6206) -
Yaşarken sevdiklerimizin kıymetini anlamamız ve öfkelerimizi kontrol etmemiz açısından çok güzel bir dram filmi.Açıkçası sıkılmadan beğenerek izledim.Eğer dram filmlerini seviyorsanız doğru film derim ve tavsiye ederim..
6


default avatar
(40) -
Çok daha iyi dramlar var. Puanı 6-7 arası olmalı, bu puan bence biraz fazla. Görsel anlamda; çekimleri, plan sekansları çok iyi. İzleyen bir şey kazanmaz, izlemeyen kaybetmez. Zamanı olan izlesin ama dram olması sebebiyle biraz ağır ilerliyor.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film