Giriş Kayıt

Yırtıcı Kuşlar (Ve Muhteşem Harley Quinn) (2020) Yorumlar


Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn

En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(55) -
40. dakikada salondan çıktım.6 yaşında bir çocuk filmi mi ? 35 yaşında bir yetişkin filmi mi belli değil. Ne yapmaya çalıştıklarını kendilerininde bildiklerini sanmıyorum.İğrenç espiriler,berbat bir kurgu,fena halde kötü görsel efektler ve berbat oyunculuklara 109 dakika dayanmam mümkün değildi maalesef.Suicide Squad'ta ki Harley Quinn gitmiş yerine sulukule çingesinden bozma bir şey gelmiş sanki.Tamamını izlemeden bu kadar eleştirmek haksızlık gibi görünsede baştan kokan bir balık misali film kendinden tiksindirdi beni.
1


avatar
(727) -
Filmde bir derinlik aramayın. Harley Quinn Joker'den ayrıldıktan sonra yaşadığı zorlukları anlatıyor. Bu ara Joker filmde yok. Joker'den neden ayrıldı, ne oldu...pek birşey anlatıkları yok. Senaryo sığ. Kız Joker'den ayrıldıktan sonra Harley'den nefret edenler onu öldürmek isterler. Bi de Evan Mc Gregor'un oynadığı bir mafya karakteri var. O da Harley'e takmış vaziyette, bir de film boyunca mafya patronundan çalınmış bir elmasın peşinden koşuyorlar. Film çoğu yerde kovalamaca ve öldürme sekanslarından ibaret. Senaryo ne kadar sığ ve tanıdıkta olsa görsellik, sinematografi, koreografi ve kostüm tasarımı bir o kadar da kaliteli.
6


avatar
(614) -
Yan rollerle devleşen karakterlere film çekildiğinde genelde ortaya çıkan sonuç bu oluyor. Tamamen zorlama bir film olmuş. Margot bu sefer rolü yaşayamamış. Sanki başka biri Harley Quinn parodisi oynuyor gibiydi.
3


Yorumlar (52)
avatar
(13) -
Çıktığı günden beri farkında olduğum halde kesin kötüdür diyip bu zamana kadar izlemediğim filmi Netflixte görünce hadi açıp izliyim dedim. Sanırım az bir beklentiyle izleyince o kadar da kötü olmuyor. Senaryosu sığ ama Harley Queeni ve ekibi sevdim. Eğlenceli denebilecek bir filmdi.
6


default avatar
(170) -
Bütçe:$84,500,000 yazık yani diyecek bişey yok.film boyunca 1.60 boyunda 55kg bir kadının bir ordu adamı dövmesini/vurmasını izliyorsunuz.Abartısız her sahnede en az 5 tane mantık hatası var.Kafa boşaltmak icin bile izlenmemeli bence.
4


default avatar
(62) -
Daha önce seyretmek istediğimde sıkıldım. Başlarında filmi terkettim. Uzunca süre beni bekledi ama nihayetinde sildim.

Aradan zaman geçti...
Joy FM’de Charlotte Lawrence’in o muhteşem sesi ile vahşettiği Joke’s on You’yu sıkça dinler oldum. Aşık oldum. Christina Aguilera’ın Moulien Rouge filminden hastası olduğum Lady Marmalede’den bu yana beni bu denli etkileyen başka bir şarkı olmamıştı. Kuşkusuz sadece Joke’s on Me değil, Soundtrack albümünde diğer şarkılar da insanı bu dünyadan koparıp başka alemlere sürekleyen notalardan oluşuyor. Harika bir dinleti. Ve daha da acayip olanı müzikleri ile aklımda yer eden bu iki filmin de başrollerinde Ewan McGregor’un olması. Enteresan değil mi?

Sonra? Müziklerini duyduğumda beni benden alan bu filmin tamamını izlemesem olmazdı. Bir kez daha internetin o güzel olanaklarından yararlandım. Üstelik bu kez görüntü Blu-ray ses de DTS kalitesinde.
Bu filmi sevmek ya da severek izlemeye yakın olabilmek ekstra güç istiyor. Kabul. Fakat bazen bazı filmleri karakterleri veya müzikleri için ve sırf bizi götürdükleri düşsel mekanlar için izlemez miyiz? Hadi, itiraf edin Kemal Sunal filmlerini elli kere izlemiş olsanız da rastladığınızda atlıyor musunuz? Şener Şen? Münir Özkul ve Adile Naşit? Doymak mümkün mü? Bu da benim için öyle bi şey...

Margot Robbie DC Comics’in ünlü kötü kahramanlarından bu rol için biçilmiş kaftan. Sanki bu rol için doğmuş. Diğer filmlerini de seyrettim. Çok güzel bulduğum ve çok da beğendiğim bir aktristir. Kuşkusuz Nicole Kidman ve Charlize Theron’dan sonra. Hani bazı roller vardır ve bazı oyuncular. Her ikisi de bir diğeri ile anılır. Örneğin Joker. Joaquin Phoenix canlandırıncaya kadar rahmetli Heath Ledger ile özdeşleşmişti. Jack Nicholson’a rağmen. Ian Fleming’in 1952’de yarattığı İngiliz ajanı 007 James Bond mesela. Bende “Bond, James Bond” Sean Connery ile bitti. Fakat daha sonra Roger Moore ile yumuşayan Bond en son Daniel Craig ile sağlam bir vücut buldu. İşte, Harley Quinn de Margot Robbie ile yek vücut oldular.

Harley Quinn kimdir?
O, dünyanın en güzel kötüsüdür. Ve onun hakkında bilmeniz gereken bazı şeyler var...
DC Comics yazarlarından Paul Dini ve artist Bruce Timm tarafından yaratılmış; 92’de Batman Animasyon Serisi’ne dahil edildiğinden beri dizinin orijinal bir karakteri. Ünü sonradan çizgi romanlara da transfer olmasını sağlamıştır.

Gerçek adı Harleen Frances Quinzel’dir. Joker’e aşık olduğu söyleniyor ama bence o kadar da değil. Joker onun içindeki kötülüğü tetikleyen pim görevi görmüştür. Bu sayede Harleen bombası patlamıştır. Rüküş görüntüsü sizi yanıltmasın o aslında hiç de boş değildir. Sorumsuz bir aile ile büyüdüğünü, üniversite eğitimi alarak Arkham Asylum’da psikiyatrist olarak çalıştığını, hatta Joker’ın hastası olduğunu ve bu sayede tanıştığını biliyoruz.
Harley Quinn, süper kötü, süper seksi, süper güzeldir. Fakat ne yazık ki bahtsız ve şanssız bir aşıktır. Öyle ki en büyük aşkı Joker bile defalarca ondan kurtulmaya çalışmıştır. Hatta öldürmeye bile teşebbüs etmiş. Haklı olarak da Joker’den intikam almak ister. Joker gibi o da Batman’ın düşmanlarından biridir. E, ne de olsa Joker’in sevgilisi ve yardımcısıdır.

Bu filmde asla girilmeyen özel bir tercihini de söylemesem olmaz. Herkesin Poison Ivy ile ilişkisi var diye ona lezbiyen yakıştırması yapıyor ama o aslında lezbiyen değil, biseksüeldir.**
Bu arada bir detay gözden kaçmıyor. Ayıp olmasın bir de mesaj verelim demişler. Finalde kötüler/iyiler yani mavi kuvvetler daha kötülerle yani kırmızı kuvvetlerle savaşmak zorundalar ve mavi kuvvetler tamamen kadınlardan oluşuyor. Tabiyatıynan biz de onları tutuyoruz. Burada LostProphet rümuzlu izleyicinin 3 ay önceki =AT28ftXS7McpEFL2wLApE02jGMx3J3-xHEBTML1lV1Q-ds3S-UJlKWZjeA3e4GfgBS6i2j1cKMMqpkB7tJTZetts4RrrQg7YTNYT3xOnF9EcpRpFsukqqp9_pPEUmKUPiPAItFT9gYN7cT5Q_D-ZL7vbh2Me6DRud4cTJuOrP_5Q1LAFlOm8Un32Fg]www.turkcealtyazi.org sitesindeki yorumuna katılmamak elde değil.*
“... Yahudiler, zenciler, kadınlar ve cinsel yönelimi "straight" dışında kalanlar tüm eğlence sekötrünün bir numaralı konusu haline geldiler. Bu konularda film yapılmasın demiyorum. Tam tersine parmak basılması gereken hala bir çok konu var. Fakat bu konular o kadar çok işlenmeye başladı ki itici hale gelmekten başka bir özellikleri kalmadı. ...”

Filmin konusu aslında çok basit. Senaryo derin değil. Bildiğiniz Harley Quinn’in Joker’dan ayrıldıktan sonraki otobiyogrofisi. Öykü Gotham da geçiyor.

Aksiyon sahneleri iyi. Buna da Amerikan Herosu gibi bakmak ve filmin hiç bir yerinde mantık aramamak gerekiyor. Sonra üzülürsünüz. Demedi demeyin. Ben daha çok müzikleri ve fondaki görüntüleri için izledim. Bir de Margot Robbie’yi ağzım kulaklarımda doya doya izlemek için.

Çoluk çocuk seyretmeyin. Mümkünse onları boş bir odaya kilitleyin. İyi seyirler.

(*) https://turkcealtyazi.org/yorumlar/7713068/birds-of-prey-and-the-fantabulous-emancipation-of-one-harley-quinn.html
(**) =AT28ftXS7McpEFL2wLApE02jGMx3J3-xHEBTML1lV1Q-ds3S-UJlKWZjeA3e4GfgBS6i2j1cKMMqpkB7tJTZetts4RrrQg7YTNYT3xOnF9EcpRpFsukqqp9_pPEUmKUPiPAItFT9gYN7cT5Q_D-ZL7vbh2Me6DRud4cTJuOrP_5Q1LAFlOm8Un32Fg]https://www.wattpad.com/592062461-harley-quinn-hakk%C4%B1nda-bilinmeyenler-biseksuel
=AT28ftXS7McpEFL2wLApE02jGMx3J3-xHEBTML1lV1Q-ds3S-UJlKWZjeA3e4GfgBS6i2j1cKMMqpkB7tJTZetts4RrrQg7YTNYT3xOnF9EcpRpFsukqqp9_pPEUmKUPiPAItFT9gYN7cT5Q_D-ZL7vbh2Me6DRud4cTJuOrP_5Q1LAFlOm8Un32Fg]https://tr.wikipedia.org/wiki/Harley_Quinn
https://aklinizikesfedin.com/joker-ve-harley-quinn-zehirli-bir-iliski/
=AT28ftXS7McpEFL2wLApE02jGMx3J3-xHEBTML1lV1Q-ds3S-UJlKWZjeA3e4GfgBS6i2j1cKMMqpkB7tJTZetts4RrrQg7YTNYT3xOnF9EcpRpFsukqqp9_pPEUmKUPiPAItFT9gYN7cT5Q_D-ZL7vbh2Me6DRud4cTJuOrP_5Q1LAFlOm8Un32Fg]https://kafkadanmektuplar.blogspot.com/2016/08/margot-robbie-harley-quinn-olabildi-mi.html


avatar
(116) -
harika efektler ve harika kurgu. olumsuz yorumlara aldanmayın izleyin. oyunculuklar da çok iyi. filmin vizyonunu anlayamamış bir grup altta olumsuz yorumlar yapmış maalesef.
8


avatar
(2) -
10 yaşındaki kardeşimle izledik amacımız boş film olduğu için bizi tatmin etti. kendisi yaşı dolasıyla seviyor böyle aksiyonları. bana gelince tek başıma izlemezdim ancak birlikte izleyince eğlendik. bu amaç dışında izleyecekseniz tavsiye edilmez


default avatar
(62) -
Birds of Prey: And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn | 2020

Daha önce seyretmek istediğimde sıkıldım. Başlarında filmi terkettim. Uzunca süre beni bekledi ama nihayetinde sildim.

Aradan zaman geçti. Joy FM’de Charlotte Lawrence’in o muhteşem sesi ile vahşettiği Joke’s on Me’yi sıkça dinler oldum. Aşık oldum. Christina Aguilera’ın Moulien Rouge filminden hastası olduğum Lady Marmalede’den bu yana beni bu denli etkileyen başka bir şarkı olmamıştı. Kuşkusuz sadece Joke’s on Me değil, Soundtrack albümünde diğer şarkılar da insanı bu dünyadan koparıp başka alemlere sürekleyen notalardan oluşuyor. Harika bir dinleti. Ve daha da acayip olanı müzikleri ile aklımda yer eden bu iki filmin de başrollerinde Ewan McGregor’un olması. Enteresan değil mi?

Sonra? Müziklerini duyduğumda beni benden alan bu filmin tamamını izlemesem olmazdı. Bir kez daha internetin o güzel olanaklarından yararlandım. Üstelik bu kez görüntü Blu-ray ses de DTS kalitesinde.

Bu filmi sevmek ya da severek izlemeye yakın olabilmek ekstra güç istiyor. Kabul. Fakat bazen bazı filmleri karakterleri veya müzikleri için ve sırf bizi götürdükleri düşsel mekanlar için izlemez miyiz? Hadi, itiraf edin Kemal Sunal filmlerini elli kere izlemiş olsanız da rastladığınızda atlıyor musunuz? Şener Şen? Münir Özkul ve Adile Naşit? Doymak mümkün mü? Bu da benim için öyle bi şey...

Margot Robbie DC Comics’in ünlü kötü kahramanlarından bu rol için biçilmiş kaftan. Sanki bu rol için doğmuş. Diğer filmlerini de seyrettim. Çok güzel bulduğum ve çok da beğendiğim bir aktristir. Kuşkusuz Nicole Kidman ve Charlize Theron’dan sonra. Gülücük Hani bazı roller vardır ve bazı oyuncular. Her ikisi de bir diğeri ile anılır. Örneğin Joker. Joaquin Phoenix canlandırıncaya kadar rahmetli Heath Ledger ile özdeşleşmişti. Jack Nicholson’a rağmen. Ian Fleming’in 1952’de yarattığı İngiliz ajanı 007 James Bond mesela. Bende “Bond, James Bond” Sean Connery ile bitti. Fakat daha sonra Roger Moore ile yumuşayan Bond en son Daniel Craig ile sağlam bir vücut buldu. İşte, Harley Quinn de Margot Robbie ile yek vücut oldular.

Harley Quinn kimdir?

O, dünyanın en güzel kötüsüdür. Ve onun hakkında bilmeniz gereken bazı şeyler var...

DC Comics yazarlarından Paul Dini ve artist Bruce Timm tarafından yaratılmış; 92’de Batman Animasyon Serisi’ne dahil edildiğinden beri dizinin orijinal bir karakteri. Ünü sonradan çizgi romanlara da transfer olmasını sağlamıştır.

Gerçek adı Harleen Frances Quinzel’dir. Joker’e aşık olduğu söyleniyor ama bence o kadar da değil. Joker onun içindeki kötülüğü tetikleyen pim görevi görmüştür. Bu sayede Harleen bombası patlamıştır. Rüküş görüntüsü sizi yanıltmasın o aslında hiç de boş değildir. Sorumsuz bir aile ile büyüdüğünü, üniversite eğitimi alarak Arkham Asylum’da psikiyatrist olarak çalıştığını, hatta Joker’ın hastası olduğunu ve bu sayede tanıştığını biliyoruz.

Harley Quinn, süper kötü, süper seksi, süper güzeldir. Fakat ne yazık ki bahtsız ve şanssız bir aşıktır. Öyle ki en büyük aşkı Joker bile defalarca ondan kurtulmaya çalışmıştır. Hatta öldürmeye bile teşebbüs etmiş. Haklı olarak da Joker’den intikam almak ister. Joker gibi o da Batman’ın düşmanlarından biridir. E, ne de olsa Joker’in sevgilisi ve yardımcısıdır.

Bu filmde asla girilmeyen özel bir tercihini de söylemesem olmaz. Herkesin Poison Ivy ile ilişkisi var diye ona lezbiyen yakıştırması yapıyor ama o aslında lezbiyen değil, biseksüeldir.**

Bu arada bir detay gözden kaçmıyor. Ayıp olmasın bir de mesaj verelim demişler. Finalde kötüler/iyiler yani mavi kuvvetler daha kötülerle yani kırmızı kuvvetlerle savaşmak zorundalar ve mavi kuvvetler tamamen kadınlardan oluşuyor. Tabiyatıynan biz de onları tutuyoruz. Burada LostProphet rümuzlu izleyicinin 3 ay önceki www.turkcealtyazi.org sitesindeki yorumuna katılmamak elde değil.*
“... Yahudiler, zenciler, kadınlar ve cinsel yönelimi "straight" dışında kalanlar tüm eğlence sekötrünün bir numaralı konusu haline geldiler. Bu konularda film yapılmasın demiyorum. Tam tersine parmak basılması gereken hala bir çok konu var. Fakat bu konular o kadar çok işlenmeye başladı ki itici hale gelmekten başka bir özellikleri kalmadı. ...”

Filmin konusu aslında çok basit. Senaryo derin değil. Bildiğiniz Harley Quinn’in Joker’dan ayrıldıktan sonraki otobiyogrofisi. Öykü Gotham da geçiyor.

Aksiyon sahneleri iyi. Buna da Amerikan Herosu gibi bakmak ve filmin hiç bir yerinde mantık aramamak gerekiyor. Sonra üzülürsünüz. Demedi demeyin. Ben daha çok müzikleri ve fondaki görüntüleri için izledim. Bir de Margot Robbie’yi ağzım kulaklarımda doya doya izlemek için.

Çoluk çocuk seyretmeyin. Mümkünse onları boş bir odaya kilitleyin. İyi seyirler.

(*) https://turkcealtyazi.org/yorumlar/7713068/birds-of-prey-and-the-fantabulous-emancipation-of-one-harley-quinn.html

(**) https://www.wattpad.com/592062461-harley-quinn-hakk%C4%B1nda-bilinmeyenler-biseksuel

https://tr.wikipedia.org/wiki/Harley_Quinn

https://aklinizikesfedin.com/joker-ve-harley-quinn-zehirli-bir-iliski/

https://kafkadanmektuplar.blogspot.com/2016/08/margot-robbie-harley-quinn-olabildi-mi.html


default avatar
(5) -
Filmi izleyerek boşuna zaman harcamayın. Öncelikle zaten dolu bir hikaye yok. Harley, Joker'den neden ayrıldı? Bu kadar insana tam olarak ne yaptı da peşine düştüler yok. Her şey oldu bitti bir senaryo ile ilerliyor.

Harley önceki filmdeki "Aman kafesine fazla yaklaşmayın", "Aman vicdansız bir suçlu" vs. havasından çıkmış sanki tamamen Joker ile varolmuş bir ev hanımı havalarında. Yahu anladık Joker'i seviyor ama Harley'de azılı bir suçlu bu kadar da yerle bir edilmez ki.

Espriler yavan, hiç komik değil, olaylar boş, normalde insanların vermeyeceği tepkiler, yani kurgu rezalet, oyunculuk rezalet, resmen aklınız ile alay edildiği için sürekli uyuz oluyorsunuz.

Benim zamanım değerli değil, aklımla alay edilsin problem değil diyorsanız izleyin.
3


avatar
(396) -
Filmin sabit bir tarzı yok, her an her şeye dönüşebiliyor.
Sürprizbozan: Göster

M.E.Winstead ile E.McGregor'un oyunculuğunu merak ederek seyrettim, tabi film çok bir şey vermeyince oyunculuktan da bir şey çıkmıyor.
5


avatar
(249) -
bu karakter için daha sağlam bir film yapılabilirdi.ancak fazla hızlandırılmış tur olmus.
6


default avatar
(84) -
DC'den gene beklentilerle cevap veremeyen film olmuş. boş vaktinizde seyret geç kıvamında yapım. Bu kafa ile DC daha çok karakterini heba edecek belli.
6


avatar
(272) -
Bu karater sevildi ona ayrı film çekelim, millet izler para kazanırız düşüncesi ile yapılan her film böyle rezil olmaya mahkumdur bence. 5 dakikalık sahneleri uzatalım, bol efekt dolduralım, seneryo gerekmez tarzı bir film. Izle geç yada hiç izlemesende kaybetmezsin
3


default avatar
(74) -
Eğer bir filmde incecik bir kız kendinden 2 kat iri bir erkeği minik bir hareketle takla attırıyorsa o film devamında gereksiz şansların ve mantıksızlıkların artarak devam ettiği bir film oluyor. Karikatürü de çok boş ve saçmaydı ama film halt etmiş. Böyle bir karakter için iyi bir senaryo yazmak nasıl bu kadar zor olabilir ki... Film aceleye gelmiş belli
5

Cevaplar (1)
default avatar
(14) -
Bu tarz filmlerde mantık beklemek biraz saçma...Örümcek adam nasıl binalara nasıl tırmanıyor gibi yorum olmuş...


2
| Bildir


default avatar
(60) -
İlginçtir ki bu IMDB puanına sahip bir film beni eğlendirdi, aşırı keyifli bir filmdi, mantık beklemeden izlerseniz gerçekten çok iyi bir film olmuş. Margot Robbie oyunculuğunu arşa çıkarmış, yeri gelince hırçın yeri geldiğinde tatlı olabiliyor, çok yetenekli bir oyunculuk sergilemiş.
7


default avatar
(129) -
En sondaki kuleye kadar idare etti, o kadar para harcanmış, film kıvamını yakalamış fakat dediğim gibi son 15 - 20 dakikası çok saçma arbedelerden oluşuyor, bildiğin dandik freak show.
3


default avatar
(5) -
Mantık hataları ile dolu tamamen çerezlik bir film. Akıcılık ve görsellik çok iyi. Ama bir olamamışlık var. Bu tarz işlerde çok beklentiye girmeden, zaman geçirerek izlemek çok mantıklı. Böylelikle sinema çıkışında verdiğiniz paraya acımıyorsunuz. "eğlenmek" konsepti ile izlerseniz sizin için 10 puanlık bir film. Ama sinema adına güzel bir şey izlemek adına pek bir şey vaat etmiyor açıkcası.
6


avatar
(217) -
Kadının sosyal ve ekonomik olarak bulunduğu noktanın birçok toplumda olması gereken düzeyde ve eşitlikle olmadığını biliyoruz. Cinsiyet ve cinsel yönelim ayırt etmeksizin kişilerin liyakata göre bulundukları makama gelmesi gerektiğini de biliyoruz. Fakat tüm bu feminist "SJW" konuları artık kabak tadı veriyor. Başka bir filmde daha dile getirmiştim. Yahudiler, zenciler, kadınlar ve cinsel yönelimi "straight" dışında kalanlar tüm eğlence sekötrünün bir numaralı konusu haline geldiler. Bu konularda film yapılmasın demiyorum. Tam tersine parmak basılması gereken hala bir çok konu var. Fakat bu konular o kadar çok işlenmeye başladı ki itici hale gelmekten başka bir özellikleri kalmadı. Ne zaman ki bu liboşlar bunları dozunda kullanmaya başlayacak o zaman güzelce film, dizi seyredebileceğiz.

Yukarıda belirttiğim husus dışında fena bir film değil. Hikayeyi anlatış tarzını beğenmedim açıkçası. Onun dışında diğer öğeler iyiydi.
6


avatar
(89) -
Bu kadar para harcayıp , nasıl bu kadar kötü film yapabiliyorsunuz hayret doğrusu.
4


avatar
(290) -
Benim için vasatı bile yakalayamayan bir film olmuş.Bir iki kavga sahnesi hariç(onlarda zorlama)beğendiğim bir sahne yok.Elemanların ateş etmemek için ısrar etmeleri ve kavgada Harley Quinn'in hamlesini yapmasını beklemeleri sırıtan şeylerden bir kaçı.Mantık hatalarını yazmıyorum yine.En çok beğendiğim ise tabi ki Ewan McGregor.O da role çok asılmamış galiba.Ben Star Wars hayranı olduğum için onu hep Obi-Wan Kenobi olarak hatırlayacağım.
4


avatar
(614) -
Yan rollerle devleşen karakterlere film çekildiğinde genelde ortaya çıkan sonuç bu oluyor. Tamamen zorlama bir film olmuş. Margot bu sefer rolü yaşayamamış. Sanki başka biri Harley Quinn parodisi oynuyor gibiydi.
3


default avatar
(103) -
uzağından yakınından tarantino tarzı filmleri sevenler beğenebilir... Değişik birşeyler yapılmaya çalışılmış... becerilmiş mi herkese göre değişir...


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film