Giriş Kayıt
Yorumlar (17)
avatar
(13) -
Amazon'nun kötü işlerinden. Oyuncu kadrosu ve hikayesi bile filmi kurtaramamış. Filmin Aurası dışında pek mahat bişey yoktu.
5


avatar
(727) -
Nedense filmi çok beğendim. Evet biraz abartılı sahneler mevcuttu, ama olsun. Ambiyans bence on numaraydı. Amelia Wren'in yaşadığı dramı da hissettim. Hele Eddie Remayne'nin oynadığı bilim adamı karakteri de yeterince ikna ediciydi. Doğrusu ben baya sıkıcı bir film izleyeceğimi düşünmüştüm. Zaten dünyamızı değiştiren böyle bir kaç dahi ve cesaretli insandır. Onların sayesinde bilim ve teknolojiden faydalanıyoruz. Fedarkarlık olmadan dünyayı değiştiremezsin. Koronavirüslü günlerde sağlıkçılarımızın fedarkarlıkları ve araştırmaları da yadsınamaz. Eninde sonunda bu fedarkarlıklar sayesinde bu virüsü yeneceğiz. Velhasıl filmi sevdim, çünkü daha iyi bir dünya için inanç ve umut dolu bir mesaj veriyor..
7


avatar
(882) -
Çok mantık hataları ve saçmalık vardı. Gerçek hikaye olduğu da muamma. Birkaç sahne dışında kesinlikle aceleye gelmiş vasat bir film.


avatar
(1723) -
genel hatları ile vasat buldum açıkçası, final hariç heyecan yaratamadı, oyunculuklar tekdüze kalmıştı, görsel efektler başarılı ancak filmi kurtaramıyor ne yazık ki, gerçek hikaye dendi ancak filmin sonundaki akan jenerikte tek bir foto tek bir söz yok, öyle çalakalem, öyle özensiz bitirilmiş...
6


avatar
(489) -
Felicity Jones kendini baya geliştirmiş iyi bi oyunculuk sergilemiş.Filmin konusu gerçek hikayeden alıntı olduğu için izlenmeyi hakediyor.Gökteki sahneler görsellik gayet hoştu.Biraz abartı sahneler vardı.O fırtınanın içinden hiç bir balon sağ çıkamaz.Hadi çıktı diyelim o fırtınanın içindeki sahnelerde bir "balon aracının" fiziğine dinamiğine uymayan gerçek dışı aksiyonlar vardı.Bir balon o şekilde hareket edemez yani.Neyse biraz heyecan katmak istedikleri için abartıları kabul ediyoruz...
6


avatar
(6204) -
Gerçek bir hikayeden yola çıkarak kısmen yaşanmış olayları anlatan görselliği harika olan dönemi çok iyi yansıtan temposu yavaş yavaş yükselen izlenebilir bir film.Açıkçası bilim için neleri feda ederek şu anda nerede oldukları belli olan olan toplumların hikayesi bence başarılıydı. Filmde Amelia Wren'nin söylediği gibi ''DÜNYAYI ÖYLECE İZLEYEREK DEĞİŞTİREMEZSİN ONU YAŞAMAYI SEÇTİĞİN YOLDA YÜRÜYEREK DEĞİŞTİRİRSİN'' derken ne kadarda haklıydı. Ayrıca Ulu önder ATATÜRK'te dememişmiydi ''İSTİKBAL GÖKLERDE''diye..Başka sözüm yok çünkü geldiğimiz nokta belli.Filmden çıkarılacak ders bu olmalı..Bence izleyin güzel film...
7


avatar
(3699) -
Bilim ve cesaretin birleştiği aynı zamanda gerçek olaylardan esinlenerek hazırlanmış bu filmi sıkılmadan izledim. Filmin sonunda ki mesaj çok anlamlıydı gerçekten. Zamanınız varsa izlemenizi tavsiye ederim, iyi seyirler.
5


avatar
(807) -
Eğlenceli bir şekilde başlayıp heyecanla ve merakla devam eden bi film oldu.Büyük kısmı bulutların üstünde geçen filmin bazı sahnelerinde insanın içi ürperiyor doğrusu. Yükseklik korkusu olan izlemesin!
7


avatar
(1162) -
“The Aeronauts”, senaryosunu, yönetmen koltuğunda oturan Tom Harper ile birlikte kaleme aldıkları hikâyeden uyarlayarak Jack Thorne’un yazdığı yarı biyografik bir drama…

Dünya prömiyeri, 30 Ağustos 2019’da Telluride Film Festivalinde yapılan ve 4 Kasım 2019 tarihinde (4DX ve IMAX formatlarında) İngiltere, 6 Aralık 2019 tarihinde de (sınırlı salon gösterimiyle) Amerika’da vizyona giren filmin, 6.6/10 (8.274 oy) ve 4.3/5 (38 oy) olan IMDB ve Rotten Tomatoes izleyici puanı ortalamalarıyla 6.4/10 (164 yorum) ve 60/100 (36 yorum) olan Rotten Tomatoes ve Metacritic yorum ortalamaları, her ne kadar oylamaya katılan izleyici sayısı çok düşük olsa da, orta karar bir filmle karşı karşıya olduğumuzu söylüyor gibi…

Ama biz yine de, Felicity Jones ile Eddie Redmayne’in, pek çok Marvel prodüksiyonunda da imzaları bulunan Rodeo FX ve Framestore firmalarının CGI teknolojisi ile sonradan ürettikleri uygulamalara sanki zaten gerçekten de varmış gibi ayak uydurarak rol kesmeye çalıştıkları bu filmi, her zamanki gibi önceliği oyuncu kadrosuna vermek suretiyle bizzat kendimiz mercek altına alarak incelemeye ardından da puanlamaya çalışacağız…

Bunun içinde, (büyük çoğunluğunun görsel efektlere gittiğini tahmin ettiğimiz) 40 milyon dolarlık bir bütçeyle çekilen ve işi 20 Aralık 2019’da Amazon Prime Video devraldığı için gişede 3.2 milyon dolarlık hasılat rakamı ile yetinmek zorunda kalan filme ilişkin ilk tespitimizi, sonrasında da naçizane ilk önerimizi paylaşalım istiyoruz…

Bu bağlamda da işe; karşımızdakinin, tarihi gerçeklere birebir bağlı kalmak yerine içine “kurgusal (fiction) karakter ve hikâyelerde” ilave edilerek farklı bir atmosfer yaratılmaya çalışılan filmlere dair özgün örneklerden biri olduğunu söyleyerek başlayabiliriz…

Zira Richard Holmes tarafından yazılan ve filme temel olan “Falling Upwards: How We Took to the Air: An Unconventional History of Ballooning” (2013) isimli kitabın (ve yaşanan olayın) gerçek kahramanları arasında, filmde Felicity Jones’un canlandırdığı Amelia Wren diye biri yok… 5 Eylül 1862 tarihinde o yolculuğu gerçekleştiren iki baloncu, filmde Eddie Redmayne’nin oynadığı James Glaisher ile (artık her nedense) bahsi tek kelimeyle dahi geçmeyen Henry Coxwell… Ki, bu durum, (Başkanlarından biri Sir Isaac Newton olan ve Birleşik Krallık Ulusal Bilimler Akademisi olarak da bilinen) “The Royal Society of London for Improving Natural Knowledge” tarafından “büyük bir utanç” olarak nitelenmiş bulunmaktadır…

Tabii böyle olunca da herkes, Amelia Wren karakterinin kimliğini merak etmeye başlamış… Doğrusunu isterseniz bu konudaki rivayetler muhtelif… Yalnız içlerinden, bizzat Felicity Jones tarafından da onayladığı için en fazla kabul göreni, (Amelia’nın kocası gibi) kocasının adı Pierre olan ilk profesyonel kadın baloncu Sophie Blanchard’a (1778 – 1819) yönelik olarak yapılan atıf…

Amelia’nın kocası Pierre’in dramatik ölüm biçiminde de, 25 Mayıs 1824 tarihinde balonla uçarken geçirdiği elim bir kaza sonucunda hayatını kaybeden İngiliz baloncu Thomas Harris’in ölümünden esinlenildiği düşünülüyor…

Elbette hikâyeyi gerçeklerden uzaklaştıran bu sıraladıklarımız filmi değersiz kılmıyor… Tam tersine, böylelikle “Gravity” (2013) dekine benzer tarzda gerilimde içeren tehlikeli sahneler de eklendiği için film, ilgiyle izlenilen bir yapıya bürünmüş oluyor… Hele de, bir balonun içine sıkışıp kalmış olan Amelia Wren (Felicity Jones) ile James Glaisher (Eddie Redmayne), aynı elmanın iki yarısı gibi tam bir kimyasal uyum içindeyken…

Belki biraz tarzımızın dışında olacak ama tek bir “spoiler vermeden” buraya kadar yazdıklarımızın tamamı, zımnen de olsa ikisini de içerdiği için filme ilişkin hem ilk tespitimiz hem de ilk önerimiz olsun… Artık ayrımı gönlünüze göre siz kendiniz yaparsınız…

Sonuç olarak, kendi değerlendirme sistemimiz içinde “Geçer” kategorisine dâhil ederek puan olarak da 6 verdiğimiz, izleyicisine “üst seviyede adrenalin vadeden” bu film için önerimiz de, olumsuz yorum ve puanlara aldırmadan, “bir şans da siz verin” şeklinde olacak…

Keyifli seyirler…
6


default avatar
(88) -
Gerçek bir hikayeden alıntılanmış ama bu gerçek hikaye, etkileyici olsa da kısa ve az içerikli. Dolayısıyla ne kadar köpürtülürse köpürtülsün bir yere kadar ilerleyebilmiş bir akış bulacaksınız. İzlediğime pişman mıyım? Hayır. Vakit kaybı mı? Hiç sanmıyorum.
7


default avatar
(39) -
Pulp Fiction, The Butterfly Effect gibi örneklerde olduğu gibi filmin akışına renk katması haricinde, bu filmdeki gibi sırf iş olsun diye filmin zaman akışının karman çorman edilmesinden hiç hoşlanmıyorum.
2


avatar
(9) -
Ben filmi çok sevdim. Gerek havada gerekse yerde geçen olaylar beni sıkmadı, aksine merak ettirdi. Başından sonuna kadar adrenalini hissettiren bir film olmuş. Eddie Redmayne ve Felicity Jones önceden olduğu gibi yine müthiş bir ikili olmuşlar. Maceraperestlerin kesinlikle izlemesi gereken bir film. 9/10
7


default avatar
(138) -
Hava olaylarına meraklı, konuya ilgi duyan biri olarak tabii ki sevdim ama film olarak değerlendirdiğimde vasatın biraz üstü sayılır. 7...
7


default avatar
(77) -
Bence film gayet iyiydi. Yorumlar neden bu kadar karamsar biçimde yapılmış anlamadım açıkçası.
Felicity Jones ve Eddie Redmayne çok iyi iş çıkarmıştı ki The Theory of Everything filmden sonra ikiliyi tekrar birlikte görmek güzel oldu bence.

Karakterleri derinlemesine işlemekten kasıt nedir bilemiyorum zira burada olayı ve o dönemi iyi yansıtmaya odaklanmışlar ve başarmışlar. Zaman nasıl geçti anlamadım, gayet heyecan vericiydi. Belki olumlu bir eleştiri şu şekilde yapılabilir; hikaye biraz daha derin işlense çok daha iyi olabilirdi.


avatar
(1031) -
Havada geçen sahneler ne kadar heyecanlıysa yerde geçen sahneler bir o kadar sıkıcı ve kötü. Balon görüntülerinde kendimi balondan düşecekmiş gibi hissettim. Özellikle filmin sonları çok etkileyiciydi. Ortalama bir film. Oyuncular ve balon için bir şans verilebilir... 6/10...
6


avatar
(52) -
Çok uzun yazılacakşeyler sözkonusu değil. Felicity Jones ve Eddie Redmayne olunca insan biraz daha iyisini bekliyor açıkçası. Karakterler sığ, birçok konu yüzeysel geçilmiş, oyalamasına oyalıyor ama o kadar. Bittikten sonra herhangi bir şey hatırlamayacağınız filmlerden. Burda filme 10 vererek filmin 7 civarında bir nota tutunmasına maalesef çanak tutamayacağım. İki isim hatrına 5, bu iki isim değil de tanınmamış isimler olsaydı 4 vereceğiniz filmlerden. Beklentinizi yüksek tutmayın.
5

Cevaplar (1)
avatar
(14) -
Arkadaşın yazdıklarına katılıyorum, ekstra olarak konunun başı ve sonu belli sizi şaşırtan ekstra birşey yok. Evde izlemelik 5-6 puanlık aile yapımı gibi olmuş.
5


0
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film