Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(444) -
Çanakkale savaşı sırasında işlenen savaş suçlarıyla ilgili olarak (ingiliz uçakları Türk askerlerinin bulunduğu yerlere çivi atar bu çiviler yere nasıl düşerse düşsün mutlaka sivri bir taraf yukarı gelecek şekilde yapılmıştır. ayrıca Churchill zehirli gaz kullanmını tavsiye etmiştir.) Türkler insan değil ki bu yüzden savaş suçu işlemiş olmayız diyen birinin anlatıldığı film, izlenir mi siz karar verin.


avatar
(742) -
bizimkiler beceremedi bari yabancılar anlatsa bizim liderimizi.. ne kadar korkutmuş hitler bunları da aleni olarak yansıtmış film.. topunu toplasan bir ATATÜRK etmiyor işte
4


avatar
(1) -
Tarihin gördüğü en ırkçı, zalim ve halk düşmanı bir politikacının W. Churchill'in kahramanmış gibi parlatıldığı, janjanlı ama içi boş bir Oscar adayı bir film. Nereden bakarsak bakalım her yönüyle hastalıklı bir politikacı hakkında hastalıklı bir propaganda filmi.
5


Yorumlar (35)
avatar
(31) -
"tarihi kazananlar yazar" sözüne karşılık gelen film. Tarihi kazananlar yazar ise, karanlık zamanların insanlığa dair suçları saymakla bitmeyen karanlık liderleri de kahramanlık koltuğuna oturur, oturtulur. Film olarak başarılı, insanlık namına başarısız. Insanlık gerçek olup biteni görmeli, görmek için ilkin gözünü açmalı, karanlığı değil, aydınlığı değerlemeli. Ya da karanlığın gölgesinde silineceği günü beklemeli. Kutsal olan yaşamdır, ölüm değil.


avatar
(73) -
İngilizler bize çok çektirdi arkadaşlar, dış hudutlarda esir kamplarında öldürülen, asit havuzlarında diri diri yakılan insanımızın sayısı belli değil. Bunların bayrağına kafayı kaldırıp bakmak tarihimize saygısızlıktır, gidip bunların elini eteğini öpen siyasetçilerimize de yazıklar olsun.
1


default avatar
(8) -
Winston Churchill hakkında sıfır bilgiyle filmi izleyince çok beğeniyorsunuz. Ama hakkında okudukça gerçeklerin biraz farklı olduğunu görüyorsunuz.


default avatar
(299) -
Filmi olabildiği kadar tarafsız bir şekilde ele alacak olursak geçtiği dönem atmosfer ve işleniş gerçekten güzeldi
Sürprizbozan: Göster
bunun dışında müzikler filmi destekliyor akışını ilerletiyordu Gary oldman gerçekten çok iyi performans sergilemiş. nesi kötüydü derseniz çok kısa bir tarih aralığını elealdığı için pek de size bir şey anlatan bir yanı yok çok kısa sürede anlatılabilecek bir şeyi uzattıkça uzatmışlar bu uzatılan süreyi kısaltıp geliboluda neler olmuş ingiltere ne sıkıntılara düşmüş görmüş olsak iyi olurdu ya da tam tersi yönde savaşın ilerleyen döneminde neler olmuş neler yapılmış. bunu da görebilirdik. tarihin öyle pek de sevilesi olmayan bir karakterini ellerinden geldiği kadar sevimli göstermeye çalışıp filmi devam ettirmişler ya da en sevimli olduğu dönemi yansıtmışlar da diyebiliriz. sadece oyunculuklar ve atnosfer için izlenilebilir bir film olmuş geri kalan bölümleri ne yazık ki biraz boş kalıyor. 7,5
7


avatar
(187) -
Bu film tek kelimeyle harikaydı. Hikayenin II. Dünya Savaşı'nı yansıtış biçimi çok gerçekçiydi ve abartıdan uzaktı. Sinematografi ile Joe Wright'ın yönetmenliği kusursuzdu. Hikayenin içeriğinde ise tek bir sıkıcı bölüm bile yoktu. Gary Oldman'ın performansı ise inanılmazdı. Kostümler, makyajlar ve setler ise son derecede etkileyiciydi.

Bütün bunlar muhtemelen söyleyeceğimi tahmin ettiğiniz şeyler. Ve dürüst olmam gerekirse, bunlar dışında Darkest Hour hakkında ne söyleyebileceğimi bilmiyorum. Film inanılmazdı. Filmin Churchill'i ne kadar doğru bir şekilde yansıttığını bilmiyorum ama eğer filmi başlı başına ele alacak olursam, ortaya çıkan sonuç etkili olmayı başarıyor. Kesinlikle izleyin.

Puanım: 8.5/10
8


avatar
(110) -
idare eder.. sürekli savaş isteyen bir delinin hikayesi..
6


avatar
(346) -
Bol diyaloglu siyasetçi filmi olmuş. Bir kahraman yaratalım, bu iğrenç sıradan biri olsa da filmde biz bunu bir süperkahraman gibi yediririz. Ama bu mantık her zaman işe yaramıyor tabii. Sıkıcı bir film olmaktan öteye geçememiş.
6


default avatar
(88) -
Gelibolu'da bu emperyalist köpeklere nasıl bir darbe vurduğumuzu ah bir de bizim gericiler görebilseler. Ne büyük bir kumandanmış kurban olduğum M.Kemal.

Rahmetli dedemin köpeğinin adıymış Churcill. Şimdilerde soda limon ve tuzla yapılan bir içeceğin ismi. Sanırım gün geçtikçe unutuyoruz karşımızdakinin kim olduğunu. İngiliz demek kan demek, sömürü demek, kavga demektir. Filmin sonunda dikkat ediniz. "Okyanus ötesinde konuşlandırıp silahlandırdığımız imparatorluğumuz, biz olmasak bile bizim amacımıza hizmet etmeye devam edecektir." diye açık açık söylüyor adamlar.

Film çok güzel. Mutlaka izlenmeli. Muhteşem bi başrol performansı. Çok iyi kurgu. Kurgu o kadar iyi ki, düşmanın insafından zar zor kaçabilmeyi, muhteşem bir kahramanlık hikayesi olarak yutturacaklar neredeyse. Ama kabul edelim etkili. Anadolu hariç, dünyanın bir çok yerinde bunu yiyeceklerdir. Ama biz yemeyiz. Ege ve Marmara canlı şahitidir.
7


avatar
(511) -
Bu filmi izlemeden önce Dunkirk(2017) filmini izleyin daha çok zevk alırsınız. Tarih aynı, mayıs 1940.O film savaş alanını temsil ediyor, bu film politikayı.
6


avatar
(34) -
ABD filmleri ya da İngiliz filmeri için hep propaganda filmi diyoruz. Malesef savaşlar ulusların kaderinde ve bedeninde derin izler bırakırlar. Geçmişte Churchill ile savaştık belki çok büyük kötülükler ve savaş hukukuna aykırı onlarca yaptıkları düşmanlıklar var. Ama bir tarihçi ya da başına kuma gömmeyen bir birey objektif düşünmelidir. Her ne kadar bizim için Gelibolu'da düşman ise İngiltere için 2.Dünya Savaşı'ndaki liderliği bakımından bir kahramandır. Biz ne dersek diyelim ne İngilizlerin düşüncelerini değiştirebiliriz ne de Hitler'e karşı duruşu, Çanakkale'de olanları bize unuturabilir ama sevsekte sevmesekte tarihin sayfalarında kendilerine yer edinen insanları iyi ya da kötü yönleriyle bilmeli ve tanımalıyız.Tüm önyargılara rağmen izlenebilecek bir film. O dönemi birde İngilizler'in gözünden görmek için,Çöküş'ten sonra izlenebilir.
8


default avatar
(59) -
İngilizi tarihini anlatan bir filme milliyetçi kafayla yorum yapmazsam eğer, muhteşemdi.
Harikaydı!
Durağan olduğuna katılmıyorum, aksine. Bir an bile sıkılmadım.
4 saat olsa izlerdim. Gary Oldman enfesti. Yönetmen enfesti.
Yılın benim için en iyisi oldu.
10/9


avatar
(6206) -
Gary Oldman dışında bir numarası olmayan sıkıcı bir filmdi. Gary Oldman adeta oyunculuk dersi veriyor resmen. Churcill'in hitabet sanatındaki ustalığının sergilendiği sahneler filmin en güzel görüntüleriydi.Açıkcası ben çok beğenemedim ama bu tür filmlere ilgi duyanları tatmin edebilir...


avatar
(138) -
Son 40 dakika harikaydı. Geriye kalanı ağır ilerliyor ama sizi son 40 dakikaya hazırlıyor. İzlerken Gary Oldman'ın oyunculuğu içinde kayboluyorsunuz zaten. Hele metro sahnesine bayıldım. Kesinlikle izleyin.
9


default avatar
(5) -
o kadar laf atmışsınız, Gary Oldman oscarı aldı ama. İngilizleri sevmemek başka şey filmi hamasi duygularla gömmek başka şey. Onu seven diriliş ertuğrul izlesin ,gaza gelsin 110 bölüm.


default avatar
(3) -
Churcill in hayatından bir bölümü anlatan biyografiyi beğenince İngilizci, Stalin in zalimliğini anlatan bir filmi izleyince Rus hayranı mı oluyoruz?Her iki filmi de izledim ,beğendim.Bir Türk Milliyetçisi tarih öğretmeni olarak son derece keyif aldım.
9


avatar
(691) -
Genel itibari ile vasat bir film izledim kanısındayım, puanımda 5,5-6 bareminde ancak Gary Oldman’ın muazzam oyunculuğu ve makyaj başarısından ötürü bir puan daha ilave ediyorum. Sinemaseverlerin izleyeceğine pişman olmayacakları ancak yüksek beklentiyle izlenmeyecek bir biyografi olarak nitelendirmek mümkün. İzleyip izlememek tamamen size kalmış.
7


avatar
(18) -
Doğrusu etkili bir performans olmuş. Akademi için oscarı vermesi kolay olabilir.

Ama benim açımdan daniel day lewis almasını isterim. Çünkü Filmi izlemeye başladıkça Gary Oldman, Churchill karakterinin sivri yanlarını bazen fazla göstertmiş gibi geldi. Özellikle film bittikten sonra Churchill in gerçek konuşmaların seyrettim ve filmde ki o dudak titreme ve kelimelerin sürekli ağzında dolanması nüansları beni biraz yormuş. Film ilerledikçe ''hadi artık biraz akıcı konuşta kurtar artık şu ülkeyi '' dedirtmeye başlıyor çünkü. Ama bu sivri yanları haricinde karakteri son derece mükemmel canlandırmış Gary Oldman.

Filmden ayrıca bahsetmek gerekirse politik olarak bir yumuşatma ve kendi tarihini dünyaya güzelce yedirmeye çalışan bir İngiliz akını var gibi bu aralar. Özellikle geçen sene çıkan Churchill adlı film ve Dunkirk filmleri dönem olarak birbirine takip eden yapımlar. Ve bize açıkça bazı şeyleri anlatma gayretleri var. Filmi izlerken aklına Dunkirk deki o askerlerin bekleyişini getirebilmek durumu birazda etkileyici kılmıyor değil.

Son olarak günümüzde bir anlayış kazandırmak propagandalar sayesinde çok kolaylaşıyor. Bu tarz filmler bir sanat yapıtı gibi olarak dursa da belirli bir görüşü yansıtıyor sonuçta. Araştırmak sözcüğü googlelamak ile aynı anlama geldiği müddetçe de bu tarz yapımlar gelecek kuşaklara geçmişini yumuşatmaya devam edecek anlaşılan.
8


avatar
(296) -
Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(548) -
Tam anlamıyla harika bir film! Filmde bulunabilecek tek bir kusur bile yok. Oyunculuklar, mekânlar, kostümler... Filmin konusu da bir hayli ilginçti.

Gary Oldman tüm zamanların en iyi oyuncularından biri. Bu filmde de muhteşem bir iş çıkarmış.

Atatürk dünyaya gelmiş bence tek lider! Çünkü hem asker, hem siyasetçi, hem dilbilimci, hem eğitimci, hem devrimci ve bütün bunların üstünde "Savaş, vatan savunması için yapılmadığında cinayettir!" diyebilecek belki de tek vicdanlı lider. Churchill ile karşılaştırılmasını çok yersiz buluyorum. Churchill de önemli bir kişilik elbette ama karşılaştırma yapılabileceği kişi Atatürk değil.

O yüzden filmi önyargısız izleyin. Sonuçta önemli bir insanın hayatındaki en önemli dönemini anlatan bir biyografi.
10

Cevaplar (1)
avatar
(138) -
Yorumda herkesin gönlünü almış arkadaş.
9


0
| Bildir


avatar
(742) -
bizimkiler beceremedi bari yabancılar anlatsa bizim liderimizi.. ne kadar korkutmuş hitler bunları da aleni olarak yansıtmış film.. topunu toplasan bir ATATÜRK etmiyor işte
4


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film