Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(1583) -
"En yüksekte duran kişi, Krallıktaki en yalnız kişidir"

Güzel... Nihayet zevkle izlenecek bir dizi çıkageldi, Eski Japon kültürünü izlemeyi özlemişim, uzun bir sezon olmasını dilerim. Shogun bir iktidar, güç ve entrikalar filmi, bunun yanı sıra Avrupa ülkelerinin ticaret yolları dengesi ve Katolik - Protestan çekişmesi gibi konuları işleyen bir dizidir.

Hiroyuki Sanada hangi filmde rol alsa kendisini zevkle izletiyor, Ken Watanabe ile birlikte oynadıkları 2003 yapımı Son Samuray'daki hali akıllarda en fazla yer eden rolüydü elbette. Cosmo Jarvis'de aksanıyla, mimikleri ve tipiyle iyi bir seçim olmuş gibi görünüyor.

Bilmeyen yeni nesle bunun bir 1980 re-make yapım olduğunu bildirmek faydalı olabilir, zira bunu izledikten sonra eskisini de izlemek isteyeceklerini düşünüyorum. TRT1'in siyah beyaz ekranda, asil bir kanalken milleti ekrana yapıştırdığı dizidir bu. İzleyelim görelim, bilmeyenler mutlaka takip etsin bence.
8


default avatar
(13) -
1980'lerdeki dizi herkesi ekrana yapıştıran, sokakta insanların birbirine Anjin-san, Efendi Toranaga vb diye seslenmesine yol açan, hatta daha ileri giderek arigato, wakaimatsu gibi Japonca kelimeler öğrenmeye heveslenden efsane bir diziydi.

Efsane geri döndü diyebilmeyi çok isterdim ama artık ne ülke, ne insanlar, ne yaşam tarzı ve de kültür 80'lerdeki gibi. Bu yüzden diziyi beğenmeyenler olabilir, ama ben kendi adıma çok beğendim. 10 üzerinden 10 veriyorum.
10


default avatar
(149) -
Dönemi yansıtması adına kostümler vs gayet iyiydi fakat sadece 2li diyaloglarla bir dizi üst seviyeye çıkamazdı ki bana göre çıkamadı da zaten. Film olsa idare ederdi ama dizide insan aksiyon bekliyor ,farklılık bekliyor. 10 bölüm birbirinin kopyası gibiydi.
6


Yorumlar (79)
default avatar
(323) -
Sonunda her şeyiyle tatmin edici bir dizi izledim. Hikayesiyle, oyunculuklarıyla, kostümleriyle, mekanlarıyla, kurgusuyla dört dörtlük bir yapım. Dönemi muazzam yansıtmışlar. 10 bölüm su gibi aktı. Devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
9


default avatar
(4) -
Başarılı bir dizi. Özellikle 5. bölümden sonra insanı kendine bağlıyor ve bitirmek için can atıyorsunuz. Japon Kültürü, Japonya görsel şölenleri, depremler her bölümde en az bir seppuki ve yanında ince ince işlenen tema. Daha ne olsun izleyin efenim. Yeni sezonları bekliyoruz zira temanın ucu açık.
9


default avatar
(8) -
Dönemi çok iyi anlatıyor. Biraz daha savaş sahneleri olmuş olsa 10/10 olur. 2 Sezon itibariyle daha fazla savaş sahneleri bekliyorum. İyi seyirler.
9


avatar
(87) -
Gerçekten güzel olmuş. 1980 yılındaki ilk versiyonunu da izledim. Onu da beğendim. ikisinde tavsiye ederim.
9


default avatar
(2) -
kimisi çok övmüş kimisi de aşırı kötülemiş.. öncelikle yazılanlar gibi tüm bölümler boyunca aksiyon çok az.. o açıdan heyecan arayanlara istedikleri tadı vermez. az da olsa bazı sahneler olmamış, deprem sahnesi ile ilgili eleştirilere ben de katılıyorum. ama bence dizi son bölüme kadar kendini izlettiriyor, aksiyon eksik olsa da kurgu çok sağlam zeminde ilerliyor.. her bölümün sonunda neler olacak diye merak uyandırıyor. oyunculuklar çok iyi.. hele ekrana gelince o toronaga-samanın önünde benim de eğilesim geliyor. mekanlar, kostümler çok iyi.. izlenir, kaçırmayın..
8


default avatar
(78) -
İlk bölümler daha iyiydi sonraki bölümler iyice japon siyasetine çekişmelerine döndü ederinin çok üstünde bir puan almış,toprak kayması sahnesinide deprem diye tanıttılar 5 sn bile sallanmadan koca şehir yıkıldı bir komikti.
6

Cevaplar (2)
avatar
(357) -
Bütün filmi anlatsaydın kardeşim. Spoiler vermeyi bilmiyorsan yorum yapma.
9


1
| Bildir
default avatar
(78) -
Bu spoiler sayılmaz sadece bilimsel olarak saçma bulduğum senaryoyu anı söyledim hayatında deprem görmeyen tipler çekmiş belli sallanmadan yıkılan şehir Gülücük
6


0
| Bildir


default avatar
(17) -
Izleyici olarak maalesef dizinin veya filmin yurtdışı sitelerdeki puanına bakarak yorum yapıyoruz. Bir kaç kişi iyi yorum yazınca maalesef herkes iyi yorum yapıyor. Dizinin geçtiği tarihi yansıtması güzel. Kostümler roller vs herşey iyi fakat heyecan yok dizide. Her bölüme bi aksiyon bekliyoruz ama sıfır aksiyon. Yorumcu arkadaşlardan biri game of thronesin en iyi sezonlarıyla eş tutmuş diziyi. Yok artık diyebiliyorum. Inanılma durağan bir dizi. Benim notum 6. Inanın izlemezsenizde birşey kaybetmezsiniz.
6


avatar
(107) -
Ben bu dizide 9-10 puanlık birşey bulamadım. Bu 10 bölümlük dizi bir 90 dakikalık futbol maçı olsaydı, bunun 80 dakikası orta sahada top çevirme şeklindeydi. Savaş ha başladı ha başlayacak derken 10 bölüm bitiverdi, savaş falan olmadan. Biraz itiş kakış, bolca kafa kesme ve "seppuku" izledik.

Kadim Japon kültürüne Son Samuray filmi sayesinde zaten aşinaydık. Onurlu samuraylara hepimiz hayran olmuştuk. Ama bu dizi Japon kültürünün "öbür" yüzünü de ortaya seriyor. Kadınların ikinci sınıf insan olduğu, intihar etmenin yüceltilip adeta kutsandığı, toplumun büyük kısmının birer köle gibi durmaksızın tarlalarda çalışıp soylulara hizmet ettiği bir kültür görüyoruz. Dizinin tek beğendiğim kısmı bu oldu.Dizi son zamanlarda sosyal medyada fazlaca poh pohlanıp övülen Japonların pek de öyle bizim bildiğimiz gibi insanlar olmadığını da ortaya koyuyor. İkinci dünya Savaşı'nda Japonlar Çin'i istila edip çocuk kadın demeden yüz binlerce kelle kesti. Hiçbir insan topluluğu lekesiz değil...
6


default avatar
(56) -
Sanki bir kültür belgeseli çekmişler.Sıfır aksiyon bişey olacak diye beklediğin 10 bölüm yazık olmuş....
1


default avatar
(9) -
Dizi son bölümüyle beklenenleri karşılamamıştır, evet, üstad toranaga'nın sözel olarak anlattığı final, detaylı ve gerçek olarak işlenebilirdi.

Sanmayın ki aksiyon eksikti diyorum, böyle çok havada, belirsiz ve yoruma açık kalmış, resmen 'geçiştirilmiş' algısı yaratmıştır. Onun dışında 10 üzerinden 9 veriyorum.

Toranaga,kendisine sadık olmayan herkesi ezip geçiyor ancak bence sorun kendisinde...

Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (2)
avatar
(56) -
Hocam yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Sürprizbozan: Göster
10


1
| Bildir
default avatar
(9) -
Yukarıdaki yoruma cevabım aşağıdadır, teşekkürler:
Sürprizbozan: Göster


1
| Bildir


avatar
(291) -
Üst düzey bir yapım. Yeterince aksiyon yok deyip diziyi yerenler dizi film izlemeye dün mü başladınız? Şunu 15 yaşında biri söylese anlarım.

Neyse görüldüğü gibi günümüzün politik saçmalıklarından yüz çevirip asıl amaç hikaye anlatmak olunca ortaya çok iyi işler çıkıyor. Emeği geçenlere daha çok proje verilmeli.
Sürprizbozan: Göster
8


default avatar
(36) -
Sürekli Avrupa'nın Ortaçağ dönemini ele alan yapımlar izlemekten, uzakdoğunun o dönemlerdeki güzelliğini, ihtişamını, zarafetini unutur olduk, derken Shogun imdadımıza yetişti. Siyasi çekişmeler, iktidar kavgası, entrikalar ve dönemin atmosferi çok iyi harmanlanmış. Bazı yapımları tekrar çekmek cesaret ister aynı başarıyı yakalayamama riski çok yüksektir, ama bu risk birileri almış ve üstüne de koyarak harika bir iş çıkarmışlar ortaya.
Bana göre büyük bir eksik var o da Ken Watanebe'nin olmayışı, böyle usta bir oyuncuyu bu yapımda görmek isterdim açıkçası.


default avatar
(71) -
Dizi bitti mi yoksa 2. sezon gelecek mi? Mini dizi olduğu için 2. sezon olmaz diye düşünüyorum. Haa olursa, mini dizi olmaz. Kısaca çok saçma sapan bitti. Final beni hiç tatmin etmedi. Mini dizi diye lanse edildiği için efsane bir şey bekliyordum ama dediğim gibi saçma sapan bitti.
8


avatar
(235) -
Yazarın (Charles Edmund Dumaresq Clavell) hayatını biraz Google amcada kurcaladım. Kendisi de askermiş. İkinci Dünya savaşında Britanya ordusunda iken Malaya’ya Japonlarla savaşması için gönderilmiş ve Japonlara esir düşmüş. 1976’da yazdığı Shogun eserinde, yukarıdaki durumu göz önüne alınca, sanki John Blackthorne karakterini kendisinden kurgulamış gibi geldi bana. Çok kısa süre sonra 1980’de dizi olarak yayınlanıyor. Ben çok az hatırlıyorum. Aklımda kalan birkaç isim ve meşhur Kazan sahnesi. O yüzden şimdiki yapımla kıyaslamak anlamsız olur. Dolayısı ile ben de beğenenlerin yorumlarına katılıyorum ve tekrara girmek istemiyorum. Kısacası, dönemin Japonya’sında ki ‘’Ali Cengiz Oyunları’’nın esir bir Anjin karakteri gözünden aktarılması gibi. Tek sezonluk biri dizi. Yapımcılar, kitabın tamamını 10 bölümlük dizi olarak işlediklerini ve sonlandırdıklarını açıklamışlar.( Belli mi olur belki ticari hafıza Money için bir devam kurgular. Şahit olmadık da değil hani…) Beğeni seviyenize saygı ile İyi Seyirler…
7


default avatar
(6) -
çocukluk yıllarımın efsane dizisi!! ilk kez yunan tv sinde izlemiştik sonrasında TRT vermeye başlamıştı. preşembe günlerini iple değil resmen halatla çekerdik. enfes bir dizi. japonların o muhteşem saygılarının yanına samuray kültürü de eklenince harikulade bir şey ortaya çıkıyor. Toranaga rolünü de Hiroyuki Sanada'dan daha iyi canlandıran birisi de olamazdı sanırım. kısacası mutlaka ama mutlaka izlenmeli


avatar
(8) -
Genel hatlarıyla beğendim. Japon kültürüne ve filmlerine merak saldırdı diyebilirim bu dizi bana. Ordu çarpışması, savaş sahneleri yok. Bunu bilerek izleyin. Beni yine de sıkmadı.
(01.sezon için)
9


default avatar
(8) -
Arkadaşlar dizi tarihi bir dizi diye illa ki görkemli savaş sahneleri olacak,başrollerde herkesi kılıçtan geçiren bir savaşçı olacak diye bir şey yok.Görünen o ki bu amaçla izleyip beklediğini bulamayanlar düşük puan verip diziyi beğenenleri de fanboyluk gibi enteresan bi kavramla eleştirmişler.Ama dizi kurgusal anlamda diyalog ağırlıklı olması zaten dizinin zeka oyunlarına değinen bir dizi olduğunu en başında gösteriyor.Evet belki finalde görkemli bir savaş sahnesi kaliteyi bir tık artırabilirdi fakat öyle olmadı diye bu kadar emek verilen -resmen game of thronestan sonra yaklaşık 5 yıldır böyle bir diziye hasret kalmış birisi olarak- böyle bir diziye de haksızlık yapılmaması gerekir.
10


default avatar
(149) -
Dönemi yansıtması adına kostümler vs gayet iyiydi fakat sadece 2li diyaloglarla bir dizi üst seviyeye çıkamazdı ki bana göre çıkamadı da zaten. Film olsa idare ederdi ama dizide insan aksiyon bekliyor ,farklılık bekliyor. 10 bölüm birbirinin kopyası gibiydi.
6


default avatar
(45) -
Çok keyifli diziydi. Tek eksik; daha gösterişli savaş sahneleri olabilirdi ve keşke devam olsaydı.
8


avatar
(6203) -
10 ve son bölümü şimdi izledim. Açıkçası beklediğim aksiyonu ve heyecanı bulamadım. Toranaga'nın akıl oyunu hakimdi. İlk bir- iki bölüm çok güzeldi ama sonraki bölümlerde tempo sorunu ve daha çok diyalog ağırlıktaydı. Bir ara birbirlerine aşırı saygılardan gına getirdi.
İzledim ama çok beğendim diyemem.
1.SEZON
6


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film