Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(34) -
Elinin altında onca olanak, öylesine göz kamaştırıcı teknoloji olsun ve sen onu böyle çar çur et!.. İlk Alien filminin üzerinden neredeyse kırk yıl geçmiş, sen utanmadan onun bir adım ötesine geçeme!.. Sırf gişe hasılatı kaygısıyla; yeni dünyalara göç edebilecek teknolojiye sahip 'İnsanoğlu'nun; hala bol bol küfürlü konuşan, insan zayıflıklarının tümünü taşıyan, eğitilmemiş, 'tapu kadastro memuru' kılıklı tipleri astronot olarak kullanacağı gibi bir saçmalığı öne sürmekten utanma!.. Allan belanı versin Ridley Scott; o güzelim ana konusunu vurdu-kırdıyla mahvettiğin Promateus'u bu 'şey'le aratmayı başarmışsın!.. Yine de, teknoloji ve emeğe saygı gereği bu 'klişe yumağı'na 5 puan verdim. İzlemezseniz hiçbir kaybınız olmaz, üstelik benimki gibi sinirleriniz de bozulmaz.
5


default avatar
(206) -
Klasik bir alien filmi, Alien 1 ve 2 den sonra yapılan yapımlar gibi. Çok iyi değil, çok da kötü değil. Prometeus'dan sonra büyük bir beklenti içine girmiştim. Hayal kırıklığına uğramadım değil. Prometeus filmindeki arayışın sorgulamanın devamında klasik alien filmi havasında devam edilmesi hayal kırıklığına uğrattı.
5


default avatar
(5) -
Serinin fanatiği olarak gidip sinemada izledim ama ne yalan söyleyim hayal kırıklığına uğradım. Çok fazla klişe olmasının yanında en büyük eksiyi tahmin edilebilirliğe verdim. Biraz da beklentilerle ilgili tabi, daha iyi olması gerekiyordu, ayrıca son hiç iyi olmadı. Yine de bir ridley scot filmi ve alien her türlü izlenir film yokluğunda.
6


Yorumlar (150)
default avatar
(18) -
Harika bir bilim kurgu filmi.Teşekkürler ridley scott bu filmlerden yapan pek yok. Benim için altın değerinde filmler bunlar. Tam bir görsel şölen.
10


avatar
(50) -
Alien malien bilmem ben.. Şu seriler hakkında pek bilgi sahibi değilim aynı şekilde ilgim de yok. Prometheus (2012) filminin de bu evrenle alakalı olduğunu bilmeden izledim. Prometheus beğendikten sonra biraz araştırınca evreni, ilk filmleri, devam filmlerini ve ilgili alakalı tüm filmleri öğrendim. Ardından fazla ara vermeden bu filmi izlemekle başladım.
Filme başlamadan önce bu filmle alakalı 2 tane kısacık fragman tadında bir şeyler yapılmış -daha doğrusu filmden önce sunulmuş- onları izledim. Filmin tek güzel yanı ilk filmin devamını açıklıyor olması bunun dışında tamamen klişelerle dolu, hiçbir derinliği olmayan, seyirlik bir film. Bu filmden sonra seriye hiç giresim(izlemeye başlayasım) gelmedi zaten oldukça eski yapımlı filmler, benim çağıma hitap etmeyebilir, gerek efektler olsun gerek pek gerçekçi olmayan çekimler olsun, seriyi izleyince anlamsızlaşabilir, çok basit kalabilir benim için o yüzden izlemeyeceğim.
Sürprizbozan: Göster

devam filmi de çıksa -ki hala çıkmamış- izlemeyi düşünmüyorum. Her şeye rağmen tavsiye ederim, ben izledim sizde izleyin zaten kendisini izleten bir film, iyi seyirler.
6


default avatar
(2) -
prometheus'tan ne zevk aldıysam aynısı alien: covenant için de geçerliydi. filmde bazı seyir zevkini baltalayan mantık ve görsel hatalar vardı, tabi keşke olmasalardı.
film insanı kesinlikle yalnızlık ve çaresizlik atmosferine sokabiliyor ve bunu yaparken izleyiciyi gereksiz diyaloglara boğmuyor.
6


avatar
(126) -
Film gayet güzeldi Prometheus sonrasını ele alıyor fakat prologue bölümlerini izlemeden anlamak biraz zor.. Felsefi yaklaşımlar bir kenara bırakılıp daha aksiyon ağırlıklı çekilmiş olması beni ve benim gibi beklentisi olan hayranlarını üzdü açıkçası.. Keşke bizim izlemek isteyeceğimiz türden bir yapıt ortaya konulsaydı. Bence filmin en güzel kısmı David ve Walter arasındaki derin diyaloglardı.
Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(118) -
Konu çok iyi, başlangıç güzel, bir şekilde bağlanıyor ama sonrası yok. Korkutucu ama berbat olmuş.
Güzel bir konu nasıl mahvedilir işte onu anlatıyor. Ridley Scott, filmi bitirememiş üstüne sı.ıp sıvamış. Kaliteden eser yok. Görsellik desen arada kaybolup gitmiş.

Tıpkı gençlerin bilinmeyen bir yere aptalca gitmeleri ve sırayla ölmelerini anlatan film gibi olmuş. Şişman ve gözlüklüler önce ölür!

İnanılmaz mantık hataları mevcut.

Hani ben kaliteyim diyorsan mantık hatalarını düşük seviyede tutman gerekir. Ayrıca konuyu çok bir şekilde bağlamalısın ki insanlar hem filme hem de zekana hayran kalsınlar.

Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(70) -
Prometheus'u izlemeden bunu izlemeyin. Çok kötü değil ama çok iyi de değil arada bir yerde.
7


avatar
(111) -
Konusu hoşuma gitmediği için bu filmin eski bölümlerini izlemedim. Bu filmi izleyip bi denemek istedim. Orta şekerli bir film. Baya emek harcanmış. Keşke filmin adı başka bir şey olsaymış da yaratık da hiç olmasaymış daha güzel olurmuş çünkü yaratık pek anlamsız geldi bana.
8


default avatar
(1082) -
Alien mi, yoksa Predatör mü hangisi daha iyi soruları hep sorulmuş idi daha doğrusu hangisi daha güçlü diye..Predatör daha çok seveni olduğu aşikar..Ben Ailen tarafındayım.. 1980'ler de çok popüler bir yapım idi..Bugüne kadar ondan fazla filmi çevrilmiş olan bir seri..Micheal Fassbender ile başrol oyunculuğunu beğendiğimi ve konu da alien olunca beklentim de yükselmedi değil..Genelde karanlık sahneleri çok olan ve gerilim-korku formatında sahnelerle donatılmış bir yapıt..Çok beğenmediğimi belirtmeliyim..
6


avatar
(20) -
2018 predator ile birlikte seriyi en baştan izlemek istedim. ilk iki film sonrası beklentim düşük olarak seyretmeye devam ettim. Bunda güzide Weaver ablamızın da etkisi büyük. Özellikle Prometheus ve devam filminin temelindeki can alıcı soru üzerine günümüz teknolojisi / sinema tecrübesi kullanılarak nefis filmler çıkabilirdi.. üzdü. ¯\_(ツ)_/¯
-- Sıralı izlemek isteyenler için:
-Alien (1979)
-Aliens (1986)
-Predator (1987)
-Predator 2 (1990)
-Alien³ (1992)
-Alien Resurrection (1997)
-Alien vs. Predator (2004)
-Aliens vs. Predator: Requiem (2007)
-Predators (2010)
-Prometheus (2012)
-Alien: Covenant (2017)**
-The Predator (2018)

**Dip Not: "Alien Covenant" filmini izlemeden önce Alien: Covenant | Prologue:(Last Supper) ve (The Crossing) izlerseniz pekiştirici olur. iyi seyirler.
6


avatar
(59) -
Rezalet bir film. Rezalet. Bunca güzel sorunun ardından böyle bir filmin gelmesi akıl alır gibi değil.
4


default avatar
(501) -
Filmi izleyince neredeyse her sahneden sonra gelecek sahneyi tahmin edebiliyorsunuz yani yönetmen sizi hiç yormuyor...sonlara doğru iyice artan temposuyla ve finaliyle sizi beklentiye sokuyor. Bu türün sevenleri bir şans vermeli...


avatar
(546) -
Alien serisini hiç izlemedim .Bu ilk oldu.İzşeme sebebim ise Katherine Waterston .O olmasaydı izlermiydim pek olası değildi.Ama çerezlik izlenilebilir, kanımca zaman kaybı olmaz.
6


default avatar
(5) -
Neden bu adar beğenilmemiş anlamadım. Film mükemmeldi. İzlerken büyük keyif aldım. Hatta son zamanlarda keyifle izlediğim nadide filmlerden birisi.

Filmi beğenmeyenler aksiyon olmamasından dolayı hayal kırıklığı yaşıyor olsa gerek veya filmdeki felsefeyi idrak edememişler olsa gerek.

Açıkçası bir devam filmi olarak inanılmaz başarılı idi.
8

Cevaplar (1)
avatar
(59) -
Felsefe?
Prometheus gibi felsefi sorular üzerine kurulmuş bir filmden sonra böyle düz bir filmi nasıl felsefi diye nitelendirelim ? Bence siz anlamamışsınız.
4


3
| Bildir


default avatar
(10) -
Benim gibi bir bilimkurgu hayranıysanız tabikide hic bir yorumu dinlemeden izleyeceksinizdir bu filmi.Diğer arkadaşların yukarıdaki yorumlarına bir çoğuna bende katılıyorum,yani Prometheus'tan sonra bu filmde beklentiyi yükselttik gerçekten. Ridley Scott gercekten iyi bir yönetmen ve sıkı bir bilimkurgu sever olarak ona saygım sonsuz fakat bu adam devam filmlerini bence beceremiyor.Eğer bu ''alien'' serileri devam edecekse bence artık yönetmen koltuğuna James Cameron'nun geçmesi lazım net!!!


default avatar
(47) -
Her şey iyi güzel de Ridley reisin klişe sahne sevdası beni bıktırdı artık. Sırf serinin devam filmi oduğu ve Prometheus'un bir sonuca ulaştırıldığı film olduğu için dayanabildim.
Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(16) -
Eskilerle kıyas etmek istemiyorum. Çok şey beklemiyordum. Bana yetti.
6


avatar
(654) -
Alien serisinin yanına bile yaklaşamaz.
5


avatar
(463) -
Evet daha iyi olabilirdi. Sonu tahmin edilebiliyor ve bazı oyuncular filme pek gitmemiş, velhasıl beklentim düşüktü, bu yüzden midir bilmem ama filmi beğendim.
7


avatar
(363) -
Her şeyi anlarım. Evet uçuk kaçık saçmalıklar, yok artık dedirten gerçek dışı olaylar. Ama yapmayın işte şunu yapmayın. Faris diye karakter yapıyorsun bu karakter bir astronot ve keşifçi. Bakın hem astronot hem keşifçi. Bir insanın astronot olması için 20 yıl çalışması lazım. Hem fiziki, hem ruhsal olarak en iyi konumda olman lazım. Öyle pilot olmaktan bahsetmiyoruz. Giydiğin bir kıyafet onlarca milyon dolar. Kullandığın cihazlar milyon dolarlar, bindiğiniz makine milyar dolarlar.

Ve burada Faris diye bir karakter koyuyorsun. Bildiğin plaza çalışanı 25 yaşında Feys, İnst. takılan bir karakter. Evet sen 20 yıl eğitim gör, ülkenin, ne ülkesi dünyanın en iyi öğretim kurumlarında oku, seni milyonlarca kişi arasından seçsinler ama sen bildiğin bizim plaza çalışanı Melisa ol.

Ayıp bize hakaret resmen. Korkmayın spoiler yerim diye. Bu filmde yiyeceğiniz bir spoiler yok zaten. Sonra Cüneyt Artık 4 okla 18 kişi indiriyor. Daha gerçekçi, seyirciyle dalga geçmiyor en azından kendi içinde tutarlı.
4

Cevaplar (1)
avatar
(16) -
Ama ileri bir dönemi anlatıyor. Astronotluk bile kolaylaşmış olabilir (yersen)
6


1
| Bildir


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 7 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film