Giriş Kayıt

Keskin Nişancı (2014) Yorumlar - Sayfa 4


American Sniper

Yorumlar (115)
avatar
(220) -
Oscar'dan bir gün sonra IMAX'te seyrettiğim ve gerçekten de Amerikan olmadığım için mi sevemedim dediğim, ardından Fetih 1453'ü de sevmedim ben, demek ki bende bir sorun yok diye kendimi avutmaya çalıştığım film.
3

Cevaplar (1)
avatar
(294) -
Her iki filmi de sevmemen çooook normal...Gülücük Kötü oldukları için olabilir mi acaba?


2
| Bildir


avatar
(1223) -
Hala insanların "Amerikan" filimi izleyip sonrasında "Propaganda yapılmış" demelerine anlam veremiyorum..

Ahanda bak afişe!.. Amerikan askeri, Amerikan bayrağı, "American" Sniper. Film zaten kendini belli ediyor ..bile bile ne izliyorsunuz anlayamıyorum
Sürprizbozan: Göster
8

Cevaplar (2)
default avatar
(100) -
Daha güzel yazamazdın ellerine saglık.Tamamen katılıyorum ...
7


3
| Bildir
avatar
(38) -
Katılıyorum ancak Schindler's List evrensel anlamda bir şeyler ifade eden, sanatsal açıdan şahane bir işti. Herhangi bir ülke propagandası ya da bayrak istismarı yapılmıyordu. Daha ziyade Hitler döneminde inancı yüzünden ölen masum yahudilerin anısına yapıldığı söylenebilir.


1
| Bildir


default avatar
(78) -
Gerçek sanatçılar ırkçılığa ve amerikan milliyetçiliğine pirim vermedi ve sıfır oscar Gülücük
Clint Eastwood bunu yapmamalıydı, benim gibi başka dinden, başka düşünceden, başka milleyetten insanların da ne düşüneceklerini hesaba katmalıydı. Kızılderililere, zencilere ve cümle masum insanlara kendi ülkesinin neler yaptığının da görüntülerini geçirmeliydi yaşlı beyninin her hücresinden. Olmadı Clint amca...

Film, kriterlere gören 1 puanlık bir film değildir, ortalama puanlık bir filmdir. Benim 1 puanım tamamen duygusaldır...
1

Cevaplar (2)
avatar
(820) -
teknik dalda verilen oscarı oscardan saymıyormusunuz Gülücük Film oscar aldı.
1


3
| Bildir
default avatar
(78) -
Züğürt tesellisi oscarı Gülücük
1


1
| Bildir


default avatar
(1723) -
Tek cümle ile bu filmin oskara aday olması tamamen duygusaldır ....
6


avatar
(1012) -
Bazıları Clint Eastwood a yakışmamış diyorlar ama adam Amerikalı ve de muhafazakar milliyetçi.Evet sanatçı ama olayı bu zaten.Biz Rocky yi de böyle sevdik sonra bir gün adam Ermeni soykırımına destek verdiğinde aaa felan olduk.Siyaseten film izlersen sonunda hayal kırıklığı yaşaman muhtemel.Filmi film olarak izlersen tüm yan etkilerinden kurtulur işine bakarsın.Asıl kahramana gelecek olursak yüzde doksan hangi duyguda daha doğrusu duygusuzlukta olduğunu da filmin derinliksizliğinden anlayabilirsiniz.
4


avatar
(811) -
İzlenebilr mi evet?Tek taraflı mı? Evet. Bir de saldırılanların dramatik ve pskolojik durumu, ailelerinin durumu ne olacak. Oradan hiç bakılmamış... Gidip harekat eden sensen, illaki götürüleri de olacaktır. Bu dramatik durumlara katlanamıyorsan oturacaksın yerine... Filim olarak izledim ancak fikir altyapısı olarat diğerlerinden farkı yok.iyi seyirler.
6


avatar
(211) -
Gelelim bu yılki Oscar film eleştirilerine;
American Sniper'in herhangi bir ödül ile alakası olamıyacağını izledikten sonra anlamak mümkün. Oyunculuklardan tutunda filmin senaryosu ve kurgusu öylesine adaylar kategorisinden olduğunu açıkça vurgulamakta. En iyi yönetmen adaylığı olmayan bir film olması da cabası. Bradley Cooper'ın da filmde ki oyunculuğu ile oscar'ı kazanması imkansız. İzleyebilirsiniz fakat beklentilerinizi aday oldu diye yüksek tutmayınız. Yer yer sıkıcı ve uzun bir film olmuş.
5


avatar
(2674) -
Son söyleyeceğimi ilk söyliyeyim. 2009'da Hurt Locker, 2012'de Argo, en iyi film Oscar'ını kazandı ve her ikisi de bana göre bu ödülü haketmedi. Amerika'nın haksız yere Irak'a operasyon düzenlemesini haklı göstermeye çalışan birer propaganda aracıydılar sadece... Bu yıl da American Sniper aynı amaca hizmet eden bir yapım; yani Oscar'ı kazanırsa kimse şaşırmasın.

bu filmi tek bir cümleyle yorumlamam gerekirse; uzun süresi, klasik konusu ve ağır giden temposuyla beklediğimi bulamadığım bir film oldu..
5


default avatar
(23) -
Öncelikle Biz Neden Yapmıyoruz ? İkinci Olarak Filme Değinirsek Yavaş İlerleyen Temposu Film İçinde Yükselse de İyiydi B.Cooper Oynamıs İzleyin Kötü Yorumlara Aldırmadan 8/10
8


avatar
(715) -
Alttaki yorumlardan birinde "vıcık vıcık" diye tanımlamış bir arkadaş bu filmi..Gerçekten çok doğru,bu filmi tanımlayabilecek en kısa fakat en iyi anlatan tanım "vıcık vıcık" olmalı..Rahatsız edici derecede coni milliyetçiliği vıcık vıcık üstünüze yapışıyor..Hade len ordan..
1


default avatar
(56) -
olay çok basit. anlatılan şey çok açık.
Sürprizbozan: Göster


default avatar
(46) -
Bir propaganda filmi olduğunu bilerek izlememe rağmen büyük hayal kırıklığına uğradım. Gerçekten bu kadar adaylık,ödül ve gişeyi hak etmeyen bir film. Amerikalılar kahraman olarak gördükleri chris Kyle'a vefa borçlarını ödemişler bir nevi. Koyu Muhafazakar-Cumhuriyetçi Clint Eastwood'a siyasi açıdan yakışan ama sanatsal olarak yakışmayan bir yapım.


default avatar
(488) -
60'lı yılların ünlü oyuncusu Clint Eastwood, son yıllarda yönetmenliğe geçiş yaparak ortaya hem iyi hem de ortalamada sayılabilecek ve kayda değer filmler çıkardı. Şimdi de onun yeni filmi ise gerçek bir yaşam öyküsünden uyarlanmış, askeri orduda çalışan Chris Kyle'ın hayatı anlatılmış. Fakat bu film Amerika gişesinde çok iyi olsa da, (çünkü Amerikan propagandası var işin içinde) Eastwood'un açından son zamanlardaki en zayıf filmi maalesef.

Sürprizbozan: Göster
Bu açılış sahnesi Amerikalılar için muazzam, bizler ve dünyanın birçok devleti için kötü bir açılış sahnesi. Daha bu açılış sahnesinden anladım ki filmde Amerikan propagandası olacak. Oldu, hem de bol bol oldu. Çünkü Amerikalıların filmi bu. İllaki de böyle bir şey olacaktı zaten.

Tamam propaganda kısmını geçtim. Filmin dış yüzeyi yerine biraz da iç yüzeyine, anlatılmak istenen mesaja bakalım. İç yüzeyinde hikaye oldukça basit kalmış. Film sürekli belli yerlerde geçiyor. Savaş alanı, mezarlık ve Kyle'ın evi. Film hep bu 3 yer arasında geçiyor. (arada bir başka yerler oluyor elbette ama bu yerler ağırlıklıydı) Bunun dışında filmde duygu eksikliği de var biraz. Veya savaş alanında Kyle'ın sniper ile 160 kişiyi öldürüp efsane haline gelmesi de çabuk geçiştirilmiş. (Hikayenin o kısmı havada kalsa da, inanın böylesi daha iyi olmuş. Film boyunca 160 kişinin ölümünü görecektik yoksa) Aslında bu kısımlar filmin fragmanında da var ama film fragmana göre hafif kalmış. Kyle'ın bir Amerikan kahramanı olması dışında insan olması etkeninin üstüne fazla gidilmemiş. Ya da savaşın Kyle'ı duygusal açıdan nasıl değiştirdiğinin de öyle. Sadece değişimi görüyoruz ama fazla gidilmemiş üzerine. Ayrıca filmdeki aksiyon sahneleri de hiç kişisel hissettirmemiş.

Yalnız şimdi hakkını yememek lazım, oyunculuklar çok iyiydi. Bradley Cooper, aile ve savaş arasındaki dengeyi iyi kurmuş. Oscar'ın iddialı isimlerinden biri. Sienna Miller'ı is başta tanıyamadım. O da iyi bir oyunculuk sergilemiş, ilgiyi hakediyor.

Aslında film hakkında kısaca şunu diyebilirim: American Sniper, iyi oyunculukların harcandığı, Amerikan propagandası ve iyi aksiyon sahnelerinin ötesine gidememiş bir film. Ama çok başarısız bir film de değil açıkçası. Hiç olmazsa sürükleyici olduğu için izlettiriyor. Ama Oscar'da En İyi Film ödülünü alacak kadar da iyi değil yani film. (Gerçi Argo gibi bir hadise yaşanır mı, onu bilemem) Veya IMDb puanı kadar da abartılacak bir şey yok. Çerezlik bir filmden öteye gidememiş. Tam ortalamada, hatta birazcık da altında diyebiliriz. İsterseniz izleyin ama fikir sahibi edinmek amaçlı ve sıfır beklenti ile. Çünkü filmde bundan ötesi yok. İyi seyirler.
5


avatar
(820) -
Clint Eastwood un western filmlerinin hayranıyımdır. Yaşlandıkça milliyetçi damarı kabardı ve yönetmen koltuğuna oturdu. Kendine iyi bir senaryo buldu ve belkide kariyerinin filmini çekti. Adam amerikalı milliyetçilik damarı kabarmış ne yapsın? Hangi kahramanlıklarını anlatsın. Var mı ki vatan mudafaları? Var mı yedi milletin ülkesini işgal etmiş haldeyken namusunu vatanını bayrağını savunduğu bir kahramanlık destanları. Yok. Şimdi her amerikalı ırak afganistan vietnam savaşlarını desteklemiyor bu işgalleri savunmuyor diye düşünebilirsiniz ama destekleyeninde yapacak birşeyi yok elindeki malzeme bu.
İzleyip görmek için izledim. Ezanla başlaması chris karakterinin her fırsat bulduğundan ben vatanım için savaşıyorum nidaları vs vs. Aksiyonla dramı eşit ağırlıkta götürmeye çalışmış ama şahsi kaanatim ikisinide becerememiş ucuz bir propaganda filmi olmaktan öteye gidemiyor. Keşke şu Nolandan bir kaç tane daha olsa dedirtti bana bu film. Filmin sonunda şaşırtıcı derecede tatmin oldum. Bu adam hakkında hiçbir fikrim yoktu bitince biraz araştırma yaptım ve neden filminin çekildiğini de anlamış oldum. Oscarı verip taçlandıracaklardır.
Sürprizbozan: Göster
1

Cevaplar (1)
default avatar
(193) -
Ne diyeyim, Klavyene sağlık
4


3
| Bildir


avatar
(100) -
Vıcık vıcık, mide bulandırıcı bir film. Sabrınızı sınamak istiyorsanız izleyebilirsiniz. Clint Eastwood bunamış resmen..
2


avatar
(11) -
Chris Kyle'ı kahraman ilan etmişler resmen. Yüzlerce kişinin ölümünden adeta onur duyuyorlar. Nereye gidiyor bu vicdan? Pax Americana dedikleri şey bu mu acaba?

Hiç beğenmedim. Şu filmi Oscar'a aday gösterenleri de anlamak istemiyorum. Bu film Oscar alsın(en iyi film ya da en iyi oyuncu kategorilerinde) daha da Oscar filan tanımam.
1


avatar
(22) -
Clint Eastwood da kötü film yapabiliyormuş...


default avatar
(26) -
Bradley cooperın oyunculuğu oscarı alırmı bilinmez sıradan bir sniper filmi yine ırak ve amerika savaşı.Çok fazla beğenmesemde yine sıkılmadan seyrediyorsunuz.Filmin sonunda gerçek hikayeden uyarlama olması etkileyiciydi.


avatar
(118) -
Irak Ramadi'de ülkesinin düşmanlarını öldürmüş bir adamın hikayesi. Kimine göre 150 kimine göre 250 kişi öldürmüş.
Size bir kaç soru sorayım. Bu öldürdüklerinin kaçı çocuk? Kaçı masum sivil? Kaçı vatanını savunuyordu? Sizin yerinize cevap vereyim.
250 Çocuk.
250 Masum sivil.
250 Vatan şehidi.
1


default avatar
(18) -
kesinlikle zaman kaybı izlemeye değmez
1


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film