Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(232) -
Çuval muhabbetine bittim hahahahaha cok komikti.
9


avatar
(106) -
Tarantino'nun köleliğe başkaldırısı olarak niteleyebileceğimiz, spagetti western tarzı filmi.
Sürprizbozan: Göster

Tarantino filmlerinde görmeye alıştığımız sağlam replikler, absürt durumlar-karakterler ve olaylar, bolca mizah, bolca şiddet ve kan bu filmde de var. İzlenmesi gereken güzel bir film olmuş.
8


avatar
(100) -
Sürprizbozan: Göster
7


Yorumlar (338)
default avatar
(49) -
Hastası olduğum bir filmdir. Freedom müziğini herkes bir yerlerde dinlemiştir. 10/10. 6 - 7 defa izledim. İlkini sinemada izlemiştim.Şiddetli tavsiyemdir.
10


avatar
(817) -
2. yarısında niye böyle oldu diye sorup cevap alamıyorsunuz. Belki yönetmenin tüm filmleri böyledir. Gerçi bu bizim problemimiz değil. Bildiğimiz mantık çerçevesinde devam etseydi izlerdim birkaç kez daha. Ama bu hali de hoş.
8


default avatar
(314) -
Arşivlik bir yapım. Oyuncu kadrosuyla ve yaratılan western dünyasıyla 4x4lük bir film. Kesinlikle izlenmesi gereken bir film. İyi seyirler dilerim...
9


avatar
(366) -
Konusuyla, kurgusuyla,oyuncularıyla,yönetmeniyle kısacası her alanda iyi iş çıkarılmış müthiş bir yapım. İzlemenizi tavsiye ederim
9


avatar
(2674) -
Oyunculuklarıyla, senaryosuyla, müzikleriyle hatta jeneriğiyle bile çok kaliteli bir yapım olmuş. Genelde uzun süren filmleri seyretmekte imtina ederim ama bu filmi seyrederken zaman neredeyse su gibi aktı. Aslnda film içerisinde iki ayrı hikayeyi barındırıyor gibi; ilk hikayenin anlatıldığı süre olan yaklaşık 70 dakika herşeyiyle muazzam. Sonrası Leonarda Di Caprio ve Samuel L Jacksonun gözüktüğü sahneler, burada tempo başlangıca göre biraz düşüyor ama ilginizi hiç kaybetmiyorsunuz. Leonarda Di Capri'nun rolü için bir şey demiyorum, çok özelliği olan bir rol değildi, sıradan biri de oynasaymış olurmuş, ammaaaa Samuel L.jackson; makyajı, yürüyüşü hatta konuşma tonlamasıyla bile bambaşka biri olmuş, bilmeseniz tanıyamazsınız...Bu anlamda 10 üzerinden 10 veriyorum kendi adıma ünlü aktöre....Ve son yarım saat; yine nefeslerin tutularak izlendiği bir yarım saat ve muhteşem final..Kısacası Tarantino ustanın elinden çıktığı her halinden belli olan dört dörtlük bir yapım.
8


default avatar
(33) -
Tek kelimeyle başyapıt.
Kan, gerilim, bol diyaloğ ama hepsi de tarantino tarzı, yoksa izlenmiyor zaten
10


default avatar
(9) -
Son yarım saate kadar yani finale kadar muhteşem, olağan üstü bir başyapıttı. Oyunculuklar, senaryo ve diyaloglar, hakikaten inanılmazdı ama kocaman bir ama, şöyle ki; o son yarım saat o klişe neydi, o Polat Alemdarcılık neydi o acelecilik neydi ya hiç ummazdım Tarantinodan yani berbattı bence resmen insan inanamıyor. Buna rağmen puanım 8.
8


avatar
(6203) -
Öncelikle bir zenciye kovboyluk bu kadar mı güzel yakışır. Film tam bir Tarantino özelliklerini taşıyor.Özellikle kamera açıları,şiddet sahneleri, ilginç replikler,müzik seçimleri ve senaryosu son derece başarılı.Ben beğenerek izledim.Vakit bulabilirseniz mutlaka şans verin tavsiye ederim
8


avatar
(59) -
Tarantino her zamanki gibi, bol kanlı ve muazzam bir yapım
10


default avatar
(9) -
Tek kelimeyle mükemmel bir film. Herkese izlemeyi şiddetle tavsiye ederim. Ses müzik efektler de harika. Yönetmenin filmlerine hastayım zaten, bu da onlardan birisi. Tarantino nun bütün filmlerini tavsiye ederim, kesinlikle izleyin.
9


avatar
(363) -
Klasik bir Tarantino filmi hatta bu sefer kan torbalarını litrelik seçmiş! Müziği, kostümleri, kamera açıları, konusu vs tam bir Spagetti Western fakat replikler, durum sahneleri ve komik unsurlar çok iyiydi. Çuval sahnesi kısmını anlatmayayım izleyin Gülücük
Hakikaten eğlenerek izledim.
9


default avatar
(1082) -
Tarantino'dan kim daha iyi sorusu sorulabilir mi? Kimse diyebilirsiniz belki de ondan daha iyi yönetmenler olabilir. Çok farklı bir tarzda bakış açısı var Quentin Tarantinonu..

Bu film, bu yıl göreceğinize emin olduğunuz en kanlı, havalı ve en eğlenceli film.. Oyunculuklar olağanüstü, komik sahneleri içerisinde barındıran ve hayatın gerçekleri ve acımasız hareketler, sinematografinin ötesinde güzel, setler harika ve şiddet harika tabii nereden baktığınıza bağlı!

İnsanlık tairihi kadar eski olan köleliğe farklı tarzda ayna olmuş bu film, insanoğlunun ne kadar acımasız, kendine benzemeyen, kendi gibi düşünmeyenleri nasıl ötekileştirdiği, ''ZİNCİRLERE'' mahkum ettiği her işinde onu kullandığı ağzı dili olmayan ama bedeni ile orada duran öteki insanın hayatına değişik bir bakış açısı sunuyor.

Batı dünyası bunu Roma ile sisteme oturtmuş hatta Eski Yunan devletirinde de uygulanmış, dünyanın haritasını çizerken kendi memleketlerin dışındakileri ya barbar yada köle olarak tasnif etmiş kendinden başkasına hayat hakkı tanıtmayıp kendini yüceltmiştir.

Yayınladığı yılın en iyi filmlerinden ve beklemeye değer.

Fim Notum:10/10
10


avatar
(614) -
Django Unchained alışılageldik sinema dilinden farklı, tamamen Tarantino'ya has bir üsluba sahip. Karakterler o kadar başarılı ve içleri doldurulmuş ki seyir zevki tavan yapıyor. Oyunculuklar ise üst seviyede. Vahşi batı atmosferi de müthiş. 3 saate yakın süresine rağmen sıkmıyor aksine ben bir 3 saat daha sürse yine izlerdim. Tarantino bu işi biliyor.


default avatar
(27) -
Özgürlüğü elinden alınanlara, köleliğe, ırkçılığa dair anlatılması gereken her şey sinemasal bir dille çok iyi işlenmiş. Son kaçış sahnesinde adamları vurduktan iki attan beyaz atı seçmesi ve intikamını alması. Her nokta ayrıntısıyla işlenmiş. Filme dair bir eksik nokta vardı. Samuel L. Jackson'un Leonardo Dicapino herşeyi anlatmasıyla başlayan ve Samuel Jacksonun arkadaşı rolündeki kişinin kendini sorgulama sahnesi vardır hatırlayanınız var mıdır bilmiyorum.Gözünün önüne hep o köpeğin siyahi köleyi parçalaması gelir.O sahne aslında herşeyin başlangıcıdır.Herşeyi göze almıştır artık yani ölümü.Israrla elini sıkmasını istemesine dayanamayıp Leanordoyu vurması ve öldürülmesi.Jamie nin eşinin ısrarla teslim olma diye ısrar etmesi.Aslında bu sahnede Jamie Foxx'un eşi de ölmeyi tercih etmiştir.Ama Jamie FOXX'un teslim olması bence saçmaydı.Elbette anlatılan hikayede sevdiği insanı görkemli bir şekilde kurtarılacağını anlatmış olsada Crishtop Waltez Jamie FOXX'un teslim olduktan sonra ölmüyeceğinin garantisi yoktu.Bir ikincisi zaten siyahlara yapılan zülm.Patronlarınında ölümü Jamie FOXX'un eşininde teslim olsada ölecekti.Çünkü yaşananlar bunun habercisiydi .
10


avatar
(391) -
Yakın dönem western filmleri içinde cidden çok iyi bir yeri var.
9


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...
Quentin Tarantino, yazarlığı, yönetmenliği ve stiliyle, günümüz sinemasının dahi isimlerinden biri. Pulp Fiction, Rezervuar Köpekleri ve Kill Bill Vol 1 ve Vol 2 hafızalardan asla silinmez. 2009 Yapımı Soysuzlar Çetesi ile 1 dalda Oscar alıp, 7 kategoride de adaylık alan usta yönetmen 3 yıl aradan sonra muhteşem bir filmle yine rakiplerinin kabusu olmayı başardı ve 5 Dalda Oscar’a aday gösterildi (En iyi film, orijinal senaryo, yardımcı erkek oyuncu ,sinematografi, ses)

2012 Yapımı Zincirsiz filmi , Senaryo ( Q. Tarantino) ve Yrd Erkek oyuncu ( C. Waltz) kategorilerinde Altın Küre sahibi oldu.

Tarantino bu filmde spagetti western türünü denemiş ve her unsurunu başarıyla beyazperdeye taşımış. 1858 yılında Teksas’da geçen filmde kullanılan kostümler, at üzerinde uzun yol almalar, tabii ki replikler, kovboy şapkaları, uzun namlulu tüfekler ve müzikler çok güzeldi. Tam bir usta elinden çıktığı belliydi.

“ Ölü yada diri “ olarak aranan suçluları ölü olarak ele geçirerek, adalete teslim eden Alman diş hekimi Doktor Schultz’un ( Christopher Waltz) yolu siyahi köle Django ( Jamie Foxx) ile kesişir ve kelle avcılığını ortak yapmaya başlarlar. Django ile karısı ayrı kişilere köle olarak satıldıklarından, birbirlerini kaybetmişlerdir. Schultz ile Django gittikleri her yerde Broomhilda’yı (Kerry Washington) ararlarken ,elde ettikleri bilgiler onları gaddar ve zengin Calvin Candie’nin ( Leonardo Di Caprio) evine götürür.

Film Tarantino’nun sevdiği gibi olabildiğince şiddet ve kan içeriyor. Yönetmenin diğer filmlerini izlemiş olanlar için sorun olmaz. Ben filmi çok beğendim. Sadece süresinin uzunluğu beni biraz yordu ( 2:45 dk) . Filmi izlerken keşke tadında bıraksaydı çok iyi olurdu dedim.

Tarantino 10 dakika kadar oyuncu olarak ekranda gözüktü. Biraz kilo almış sanki. Onu izlemek hoş oldu. Soysuzlar Çetesi , Pulp Fiction ve Rezervuar Köpekleri filmlerinde de kısa olmuştu.

Leonardo DiCaprio filmde kötü adamı oynamış ama bu tarz şiddet içerikli bir filmi onun bebeksi yüzüne yakıştıramadım. Rolünü iyi oynadığına şüphe yok ama o mutlaka kendisini Oscar’a taşıyacak bir filmin başrolünde oynayıp ilk Oscar’ını kazanmalıydı.

Özellikle filmin ilk yarısında keyif dolu sahneler vardı. Bunlardan en aklımda kalanı; günümüz komedi filmlerinin aranılan aktörü Jonah Hill’in de rol aldığı baskın sahnesiydi.

Zincirsiz filminde herşey çok güzel ama müzikler ve şarkılar bir başka güzel ve özel. Detaylara da çok önem verilmiş. Puanım 8 ( 120dk civarı olsaydı 9 verecektim)

Tavsiye ederim mutlaka izleyin.
8


default avatar
(59) -
Trinity müziği girer, Django kadraja gelir ve gözlüğünü takar. Benim için sinemanın en kült sekanslarından birisidir. Tarantino sen çok yaşa emi. 10/9


avatar
(462) -
Filmin müzikleri ve sahneleri çok başarılı, başta Christopher Waltz ve Leonardo di Caprio olmak üzere oyunculuklar ve karakterler olağanüstü, Tarantino'yu zaten biliyoruz her zamanki gibi.Sonuçta uzun ama zamanın ötesinde gerçekten çok iyi bir film çıkıyor karşımıza.
9


default avatar
(7) -
Filmdeki "Candyland Çiftliği" ve "mandingo dövüşü" gibi birçok sahne Zincirli Köle - Mandingo (1975) filminden esinlenilmiştir.
10


avatar
(28) -
Yorumları okuyup filmi izledim ama beklentimin altında kaldı
7


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 14 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film