Giriş Kayıt

Bir Düşüşün Anatomisi (2023) Yorumlar


Anatomie d'une chute

Yorumlar (21)
default avatar
(331) -
Final için şu olur mu bu bu olur mu demekle uzun filmi bitiriyorsunuz. Psiko analiz ve çıkarımlar için güzel kurgulanmış. İhtimaller sonuna kadar devam etti. Bazen diyorum çok paralar harcanmadan film yapılabiliyor demek ki. Tarz filmler herkesin zevkine göredir. Aile ilişkilerinde sizlere fayda katacağı kesin. İyi seyirler.
8


default avatar
(100) -
Sandra Hüller'in performansı gerçekten muazzam, fakat yine de bir türlü filmin içine girmeme yetmedi.Çok arada kaldığım nadir yapımlardan. O yüzden puan vermek hakkaniyetli olmaz diye ilk defa bir filmi puansız geçiyorum.


default avatar
(53) -
Film tam bir başrol filmiydi ama izleten en önemli unsur da görüntü yönetmeni... Çekimler, planlar muazzam. Müzikler de öyleydi. Özellikle görüntü ve ses açısından insanın aklına kazınacak bir film. Senaryo da ödülü hak eder cinsteydi, sadece ben mahkeme sahnesine ağırlık verilip kendi hayatlarından kesitleri az tutmalarını sevemedim, o da muhtemelen finali bulanık bırakmak için yapılmış. Ben puanımı burdan kırdım ama etkileyici tarafını da es geçemiyorum. Üstüne saatlerce tartışılabilecek bir film.
8


avatar
(1031) -
Yine bir Oscar hayal kırıklığı mı izleyeceğim derken o kadar da kötü değilmiş diyeceğim bir film izledim. Film adından da anlaşılacağı üzere bir düşüş davasını en ayrıntılı biçimde gözler önüne seriyor. Tamamı uzun diyaloglarla geçtiği için bana sıkıcı geldi. Mahkeme filmlerini sevenler için bulunmaz fırsat. Benim için wow diyeceğim bir film olmadı açıkçası. Sandra Hüller çok başarılı bir oyunculuk sergilemiş. Aynı Sandra bu senenin diğer üst filmlerinden The Zone of Interest'in de başrol oyuncusu olduğunu belirtmekte fayda var. 5 Dalda Oscar adayı. Bunlar sırasıyla; En İyi Film, Yönetmen (Justine Triet), Kadın Oyuncu (Sandra Hüller), Özgün Senaryo ve Kurgu... 5/10...
5


avatar
(3) -
2 buçuk saat geçmedi bi türlü. gereksiz sahne, uzadya giden diyaloglar... neden bu kadar övülmüş anlamadım. büyük beklentiyle izledim ama gerçekten bişeyi yok


avatar
(792) -
"Tabii ki para seni mutlu etmez ama yine de arabada ağlamak metrodan daha iyidir."

Yine karışık duygu ve fikirlerle izlediğim bir film oldu. Gazetelerde evlenenler için yazılan "Bir ömür boyu mutluluğa evet dediler" klişesi vardır ya, aklıma o takıldı ister istemez. Sanki öyleymiş gibi başlamakla beraber bu kesinlikle bir "who dunnit" filmi değil. Öyle bir beklentiniz varsa vazgeçin. Film sizi başka bir yolculuğa çıkarıyor ve bu anlamda bazı kardeşlerimizin karakterlerle empati kuramamasını anlıyorum ama ben bu bağı Samuel ile kurmakta hiç zorlanmadım.

Sanki bu evlilikte roller, daha doğrusu cinsiyetler değişmiş gibiydi. Kadının flört ettikleri bile başka erkekler değil, başka kadınlar oluyor. Filmin zirvesi diyebileceğimiz "kavga kaydı" hem inandırıcılık açısından, hem de fazla teatral oluşu ve zaman zaman "kanırtma" hissi veren diyaloglarıyla "film içinde film" karakterine bürünmesinden dolayı biraz sorunlu olmakla beraber filmin mesajı açısından gerekliydi. Oyunculuklar genel olarak iyi olduğundan filmin kurgusunun biraz uzunca tutulmuş olması dışında büyük bir sorunu yoktu.

Bu arada çocuklara gösterilen saygı ile ilgili almamız gereken dersler konusu da hoş bir detaydı.

Özellikle psikolojik gerilim tatlarında mahkeme filmleri ilginizi çekiyorsa bu da size hitap edecektir. Bu arada o rahatsız edici müzik, rahatsızlık hissini aynen yaşamanız için gerekli...
7

Cevaplar (1)
avatar
(6203) -
Cormorant Bey'cim dilerim değildir. Belki de eğitim almışsa helal olsun o köpeğe.. Gülücük
5


1
| Bildir


avatar
(392) -
" Cömertliğin daha iğrenç ve daha acımasız şeyleri gizliyor "
Kendisini kuyudan kurtaramayan, yüzleşemeyen birçok insanın, karşı tarafa uyguladığı psikolojik şiddet dayanılır gibi değil. Seks mevzuunda olduğu gibi.. Ne film ama ! Gerçekten gerildim, mimiklerde yüzleştim tuzağa düştüm.. Oyuncular ve durumun iniş çıkışları, atmosfer çok iyi.
Not düşelim ; Çocuklar ve köpekler yalan söylemez efendim Wink İyi seyirler olsun..
8


default avatar
(12) -
Mahkeme filmi ama merak unsurunu sürekli canlı tutan ya da beklenmedik sürpizlerle dolu bir film değil. İzleyecekler bunu göz önünde tutsun. Bununla birlikte hayatı tüm gerçekliğiyle anlatan ve bu anlatışı hem diyaloglar hem de oyunculuklar yönünden oldukça başarılı bir film. "Birinin özel hayatı diğerinin cehennemidir" sözü üzerine yazılmış düşündürücü bir aile draması.


avatar
(107) -
Filmin sinematografisi, oyunculukları, diyalogları, karakter tahlili üst düzeyde. Bunların hiçbirine diyecek sözüm yok. Sinemayla profesyonel anlamda ilgilenen yönetmen-yapımcı adayları için bu film birçok açıdan yol gösterici olabilir.

Ama sıradan bir sinema izleyicisi için yorucu bir film .Filmde özdeşlik kuracak, yakınlık ve sempati duyacak bir karater bulamadım. Kadın soğuk ve itici bir tip. Vefat eden adam da birtakım psikolojik açmazlar ve entelektüel kıskançlıklar yaşayan sorunlu bir karaker. Hangisi haklıydı derseniz, ikisi de derim. Çok uzun ve bol diyaloglu mahkeme sahnelerinde ise çoğu zaman kendimi bir Rus romanından uyarlanmış tek mekanlı bir tiyatro oyununda gibi hissettim. Gerçekten zaman zaman yordu ve baydı. Acaba filmin sonunda cinayet davası sonuçlanırken bir süpriz ya da ters köşe mi çıkacak diye umdum ama o da olmadı. Netice itibariyle sorunlu bir karı-koca ilişkisine tanıklık ettik, hepsi bu.

Bu film eğer Altın Palmiye almamış olsaydı, eminim birçok arkadaş filme bu kadar yüksek puanlar vermez, bu kadar olumlu yorumlar yazmazdı. Birkaç ay sonra kimsenin bu filmden tek bir sahne bile hatırlayacağını sanmıyorum.
6


avatar
(569) -
Fransız Alpleri'nde bir dağ evinin önünde karlar içinde yatan ölü bir adamın bulunmasıyla başlayan bir suç draması.

Bir ceza davasının karmaşıklığı üzerinden gerçeğe dair kavramları nasıl yarattığımızın belirsizliğini araştıran, belirli bir anın ya da eylemin yargısının ve gerçeğin her zaman en önemli unsur olmadığını cinsiyet, medya ve kişisel güdülerin gerçeklerin yorumlanmasını diyalogdan çok bu diyaloğun insanları nasıl etkilediğini gösteren yılın en iyilerinden bir film.

Detaylara büyük özen gösteren yönetmenlik, usta işi sinematografi, küçük ifadeler ve vücut dilinin olağanüstü kullanımıyla oyunculuk performanslarının birinci sınıf olduğu, The Piano (1993) ve Titane (2021) filmleriyle birlikte Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ödülüne layık görülen üçüncü kadın yönetmen filmi.

- Peki seni ilgini çeken ne? Seni patlamak isteyecek kadar kızdıran nedir? Tezini, çalışmalarını unut.
- Yazar olmak istemiyorum.
- Sorun değil, yazmak zorunda değilsin, sadece konuş, şimdi olduğumuz gibi.
- Sorularıma devam etmemi istemiyor musun?
- Tabii ki istiyorum. Ama sohbet de edebiliriz.
8


avatar
(217) -
Bu sene benden 10 puan almayı başaran ikinci film. Sarmayan biri için uzun gelebilir ama beni aşırı sardı ve iki buçuk saat su gibi akıp geçti.

10 vermemden de anlaşılabileceği üzerine kötü hiçbir yan yok filmde. Oyunculuklar olağanüstü. Sandra Hüller'in performansı ders niyetine öğretirlir büyük ihtimal. Milo Machado Graner'ın performansı da zira aynı şekilde. Filmdeki tüm öne çıkan oyuncular o kadar iyi ki hepsiyle bağ kurabiliyor, aynı duyguları yaşabiliyorsunuz. Gülümsemeler, ağlamalar, iç çekişler. Hepsine ayak uydurabiliyorsunuz. Hayatımda izlediğim en iyi diyaloglara sahip filmlerden biri oldu.
Sürprizbozan: Göster
Hayata dair çok fazla noktaya değinse de özellikle "çift" olmanın ne olduğu; ne gibi sorumluluklar, ne gibi kısıntılar, ne gibi zenginlikler getirdiği çok içten bir şekilde işleniyor. Yine aynı şekilde en iyi görme engelli temsiline sahip filmlerden biri sanırım. En azından beni etkileyen iki sahnesi vardı bu konuda.
Sürprizbozan: Göster


Sürprizbozan: Göster


Sonuç olarak her alanda başarılı bir yapım. Yapmak istediğini çok iyi yapan bir yapım. Kesinlikte tavsiye edilir fakat herkese hitap etmeyebileceğini de görmezlikten gelmemek lazım. Bu arada "50 Cent - P.I.M.P." enstürmantel versiyon da beynime travmatik bir şekilde kazınmış oldu bu film sayesinde.
10


default avatar
(40) -
Film iyi, senaryosu, anlatım tarzı vs çok başarılı ama Kuru Otlar Üstüne bu filmden kat kat iyiydi . Cannes Altın Palmiyeleri artık iyi filmlere vermiyor bence. Piyasadaki filmlerden iyi yine de.


avatar
(6203) -
Açıkçası her ailede yaşanabilir şeyler ama sonucu facia olmuş. İzleyecek kişilere hatırlatayım aksiyon sevenler için ıstırap ama polisiye veya mahkeme tarzı sevenler için sürükleyici, tatmin edici olabilir. Sırf sonuna kadar gitmemin sebebi kadın suçlu Mu diye sabırla izledim. Alttaki arkadaşların yüksek puanlarına saygılıyım ama ben aynı fikirde değilim.
Çünkü 2.31 dakikalık süresi bana çok uzun geldi ve sıkıldığım anlarda olunca bitsin de sonucu bilmek istedim.
Birde köpeğe yapılan deney sanırım gerçekti. Çünkü bir köpek öyle rol yapamazdı diye düşünüyorum...
5

Cevaplar (1)
avatar
(792) -
Umarım değildir. O cins çok akıllı ve eğitilebilir oluyor. Ayrıca çoban köpeği olarak da çok becerikli olabiliyorlar. Bir belgeselde görmüştüm, hayvan tek başına sürüyü bir tane bile kaçırmadan otlamaya götürüp getirebiliyordu.
7


0
| Bildir


avatar
(502) -
Çok güzel film. Eşler arasında ve çocuk ile ebeveynleri arasındaki olaylara farklı bir bakış açısı geliştirmiş. Kadın oyuncu muazzam oynamış cidden kusursuz performans çok doğaldı. Ama beni finali hiç tatmin etmedi nedenini yazmayım spoiler olur. 1 puanı da finalinden kırdım şahsen. İşlenişi de güzeldi film ilerledikçe kendine çekmeyi başarıyor fakat bazı ifadelerin gerçek mi kurgu olduğundan hala şüpheliyim tıpkı kitap ile yazar arasındaki bağlantı gibi.
Güzel film tavsiye ederim.
9


avatar
(806) -
Şüphe, akıl oyunları, yargılama süreçleri ve insan psikolojisi bir arada.Filmdeki karı kocanın hayatı sorgulayan ve zeka içeren tartışmaları nefisti. Özellikle suç ve mahkeme filmlerini sevenler için bulunmaz nimet gibi.
7


avatar
(209) -
Renkler, çekimler, kamera, açılar, oyunculuk üff... nefis kere nefis... Sandra Hüller'in her bir saniyesine taptım. Açıkçası çocuk oyuncu Milo Machado Graner de çok ama çok iyiydi. Çok dişe dokunur bir geçmişi olmayan Justine Triet için muazzam bir sıçrama ve başarı olduğunu da söyleyebilirim... Ancak filmin başlarında avukatın eve ilk geldiği sahne ah o özensiz sahne bende filmin tüm büyüsünü bozdu...

Ev, son derece ıssız, uzak, ulaşılamaz yapısını arkada 1 2 sn boyunca gördüğümüz çirkin apartmanlarla kaybetti. Sonra ver sen istediğin kadar uzak yollardan geliniyor... ev uzakta ve bir başına efektini ııhh... bitti o iş :/

Sonra Triet'in yine bir diğer özensizliği de bence mahkemeye taşınan kavga ses kaydı... Hani hayata dair kayıtlarmış da telefonla kaydedilmiş de USB bellekte saklanıyormuş...
Canım sağ tıklıyorsun, detaylara bakıyorsun sana günü, saati hatta lokasyonu bile veriyor...

Ancak yine de Hüller'in masumiyeti çok tatlı şekilde hava kaldı ve ben tatmin oldum. Uzun zamandır bu kadar kaliteli bir yapım izlememiştim. Evet ben de Altın Palmiye'yi belki aynı şeyi ancak bambaşka bir bakışla anlatan bu filme verir, klişeleşmiş bir diğer NBC filmine bişi vermezdim.
9


avatar
(48) -
Özellikle öncesinde benzeri pek çok film izlememe ve bu konuda onlarca film çekilmesine rağmen Justine Triet'i kutlamak isterim çünkü bugün hâlâ şüphe sularında yüzen ve mahkeme salonlarında biten filmler çekip üstüne de bir şekilde ilgiyi ve merakı diri tutabiliyorsanız bir şeyleri başarmışsınız demektir ki bu yılın Altın Palmiye'sini kazanan filme baktığınızda 'L’Anatomie D’Une Chute' yi görüyorsunuz. İlginç olan ise Fransızların bu film yerine alakasız bir başka filmi Oscar'da yarıştıracak olmaları; Triet ne dese haklı doğrusu!
8

Cevaplar (2)
avatar
(792) -
Kaptan Haddock mu o?
7


1
| Bildir
avatar
(48) -
Llewyn Davis, Cormorant hocam Gülücük
8


1
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film