Giriş Kayıt

Rebel Moon: A Child of Fire - Part One (2023) Yorumlar - Sayfa 2

Yorumlar (76)
default avatar
(323) -
Aldığı puan kadar işte. İyi yönleri de var, kötü yönleri de. Hikaye, efektler, karakter iyi ancak karakterlerin işlenişi, aksiyon sahneleri, hikayenin kurgulanışı vasat. Devamı umarım daha iyi olur.
6


avatar
(63) -
Zack Snyder den yine harika bir yönetmenlik gösterisi.. Kahramanların yolculuğu böyle güzel anlatılabilir. Filmin iki bölüm olması canımı sıksa da merak ve ilgiyile seyrettim. Görseller harika ve sonuçta bir Bilim kurgu filmi olduğu için efektler havada uçuşuyor. İkinci bölümü merakla bekliyorum.
9


avatar
(225) -
Hayatımda izlediğim en kötü filmdi. Kaç senelik direktörsün nasıl bu kadar vasat iş yapabiliyorsun anlamıyorum ki. Senaryo zaten bir şeye benzemiyor kült sci-fi filmleri birleştirip ortaya karışık tatsız bir şey çıkarmış ama asıl şok edici şey filmin çekim kalitesi. Bu kadar kötü çekim yapmak bir başarı sayılabilir. Kamera kullanımı vasat, aksiyon vasat, CGI vasat, post production vasat, direktörlük namına hiçbir şey yok filmde. Adeta hayatında ilk defa sci-fi çeken bir türk yapımı gibi bir şeydi. İzlerken utandım
1


avatar
(1040) -
Görsellik olarak efektler olarak çok çok iyi olan bir film karakterleri tek tek göstermesi ve tanıtması gerçekten güzel oyuncu kadrosu sevdiğim oyunculardan oluşuyor herşey çok iyi ama bir araya gelince film o kadar da güzel gelmiyor insanın gözüne sizi sıkmadan kendisini izletiyor ama izlerken bir amatörlük varmış hissi kaplıyor içinizi Sofia Boutella her zaman beğenmişimdir özellikle mummy filminde ki karanlık atarfı çok güzel göstermişti bu filmde de yine karanlık bir tarafı olduğunu gösteriyor bizlere dediğim gibi az daha üzerinde çalışılsa bir kaç gereksiz sahne kaldırılsa çok güzel bir film olabilirdi


default avatar
(8) -
Limonsuz, pul bibersiz mercimek çorbası gibi film maalesef. Vermek istediğini ben hissedemedim şahsen. İzleyen arkadaşların tercihlerine saygımız sonsuz bu arada. Selamlar.
4


default avatar
(101) -
Orta karar oyunculuklar, konu bilindik, süre makul, efektler güzel kendini izlettiriyor bence. Yönetmenin kalitesini yansıtması açısından yeterliliği tartışılır ama acemi işe de değil kesinlikle. Şans verilmeli bence, ikinci filmi beklemekte fayda var. Puan:6.5
6


avatar
(53) -
Eskiden tv'ler için çekilen basit filmler olurdu, he işte o kategorinin bir tık iyisi... Ayrıca diğer yorumlarda birden fazla kişinin de gözüne battığı gibi; karakterler hiç işlenmeden filme dahil oluyorlar. Ilk kez gördüğün ve karşılaştığın birine "abi yardım lazım, kötüyle savaşıyoruz" diyorsun, o da "tamam hadi takımdayım, kimi kesip biçiyoruz? " diyor. Sanki ana karakter olarak sabah uyanmış fırına ekmek almaya gitmişsiniz, ekmek sırasındayken de bir teyze ile sadece günaydınlaşmış ve sonra ömürlük kanki olmuşsunuz gibi. Puanım 4,6'dan yuvarlayıp 5. Bu da aksiyon nerdeyse hiç bitmediği ve akıcılığını koruyabildiği için.
5


default avatar
(12) -
Sofia Boutella (Kora) hareketli sahnelerde çok ağır ve kötüydü yönetmen bu açığı kapatmak için sürekli Slow motion çekim yapmış konusu The Magnificent Seven filmini hatırlatıyor savaşçıların hemen ikna olması hiç olmamış güçlü bir hedef ortaya konulup ikna edilmesi gerekliydi görsel efekler dışında vasat bir film Netflix satın alma garantisi verince yönetmenler artık kasmıyor malesef böyle kötü yapımlara maruz kalıyoruz.
4


default avatar
(9) -
Aşağıda bir arkadaş sakın izlemeyin falan demiş. Bende sakın ona uyup izlememelik yapmayın derim. Evet beklenti altında kalan bir film olmuş ama berabt falan değil görsellik ve aksiyon şahane olmuş. Biraz star wars havasıda var tabi kurguda ve karakterlerde eksiklkikler var ne olacağını tahmin etmek kolay ama izlenip hoş vakit geçirmelik bir film olmuş.
6


default avatar
(29) -
Bu türü sevdiğim için ben keyf aldım. Ancak karakterlerle duygusal bağ kuramadım.
7


default avatar
(6) -
Sanırım herkesin ortak noktası bu yönetmenden bu film olmamış, mantık hataları aceleci bir senaryo ve kötü oyunculuk. Tek beğendiğim isim Ed Skrein, rolünün hakkını vermiş Sofia ablamız fiziksel olarak yeterli olsada (aksiyon sahneleri için) oyunculuk olarak sınıfta kaldı umarım Snyder ikinci film için ders çıkarır ve kendine yakışanı yapar.
6


avatar
(31) -
sakınizlemeyin. Oyuncular berbat , kurgu berbat, kamera kullanımı ve eski türk filmlerinin vazgeçilmezi görüntüyü ağırlaştırma sürekli kullanılmış göz kanatmış. sanırsın 90 lar da çekilmiş. oyuncu seçimi kesinlikle içlr acısı. hepsi sanki salla başını al maaşı olayı. makyajlar rezil, konu kopuk kopuk ne olduğu belli değil ve işleniş çok çok basit. yani öyle sahneler görüyorsunuz ki bu ne yaw diyorsunuz. Örümcek sahnesi berbattı. sanki arkadaşları sinema filmine gelmişti. derinlik yok. diyeceksiniz ki kardeşim yerden yere vurdun filmi. uzun zamandır yorum yazmıyordum düşünün yani bana bunu yaptırdı. neye göre 4 puan verdim. vallahi zamanıma üzüldüm harcadığım emeğim için 4 verdim.
4


avatar
(199) -
ortalamanın fazla üstünde değil ama gömüldüğü kadar kötü de değil .. türü seviyorsanız izlenir. Film sinema filmi olmayınca illaki bir yerlerden kısıyorlar.. ama cast ama efekt.. yönetmenin tek başına iyi olması yetmiyor. o beklediğiniz tadı alamıyorsunuz bir şeyler eksik ama ne olduğu tam olarak söylemek de pek olası değil.
7


default avatar
(467) -
Değişik filmlerden harmanlanmış ya da benzer sahneler vardı matrix avatar vs. ama bence gayet sürükleyici ve iyi sahneleri olan filmdi imdb puanı da gayet yerinde.
6


default avatar
(3) -
80 li yıllarda alışık olduğumuz belediye yayınlarından tv seyrederken, anteni düzelttiğimizde görüntü netleşince çok mutlu olurduk. Sonra analog uydu yayınındaki netlikle "bu ne muhteşem görüntü" dedik. Dijital uydu yayını başlayınca kendimizden geçtik. Bugün ise 1080p olmadan film izlersek "bu ne yahu" diyoruz. Kurgu artık çok hızlandı, film biraz sakin giderse sıkılıyoruz, konu çok hızlı akmalı diyoruz. Eski çok sevdiğimiz filmleri bugün tekrar izleyince tatmin olmuyoruz. Rebel Mooon nasıldı derseniz; konu başında itibaren akıcı, görseller iyi, karekterlerde iyi kötü karşıtlığı izleyci için etkileyici. Şimdiye kadar izlediğimiz filmlerle karşılaştırınca bir star wars değil demiş bazı yorumcular... Elbette değil o yapıldı, bugün star warsları tekrar izleyince aynı tadı almak mümkün mü, elbette değil. O zamanın ötesiydi, bugünün değil. Özetle rebel moon çok özgün değil, ancak seyri rahat, konusu güzel, kurgusu iyi bir film, izlense iyi olur
7


avatar
(1086) -
Rebel Moon bir yüksek lisans, doktora tezi ya da saygın bir dergiye gönderilecek bir makale olsaydı büyük ihtimalle turnitin (özgünlüğünü kontrol eder) %30 üzeri vereceği için intihalden tez jürisi veya editörden onay alamazdı.
4


default avatar
(58) -
Kötü yorumlara inat ben beğendim, şüphesiz bir şahaser değil ama film yokluğunda kesinlikle gideri olan bir film. Filmin yönetmeni "Zack Snyder" olunca tabiki beklentimiz yüksek oluyor. Senaryo bakımından bir giriş filmi olduğu bariz hissediliyor bunuda yönetmenimiz ustalığı devreye giriyor ve görsel olarak bu açığı kapatıyor (Aynı şeyi avatar 2 de söylemiştim). İkinci film kesinlikle çok daha iyi olacaktır. Bir şans verin derim, iyi seyirler.
7


default avatar
(29) -
İzleyin. Burada şöyle kötü, böyle kötü yazanlara inanmayın. Güzel filim. Tabii ki şaheser değil. Ancak kötü de değil. Güzel bir tad bıraktı. Dune filmi havasında ve hatta ondan daha çok hoşuma gitti. Yinede

Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (1)
default avatar
(12) -
Dune bu filmin yanında şahaser kalır
4


1
| Bildir


default avatar
(100) -
Evet doğru bu yönetmenden daha iyi bir film beklerdik, yorumlara bakarak çok kötü bir film bekliyordum, bazı mantık hataları olsa da valla ben beğendim filmi, hiç sıkılmadan izledim.
7


avatar
(312) -
Doğan görünümlü Şahin olur da, Star Wars görünümlü Rebel Moon olmaz mı? Ahanda olmuş. Sonra çıkıp meydanlara diyorlar ki, "seyirci sinemaya gitmiyor" neden gitsin? Parasını çöpe atmak için mi? Sen Synder'sin seyirci senden "daha fazlasını" istiyor. Böyle işler yapıp seyirciyi keriz yerine koyarsanız... Yok arkadaş olmamış, sadece efekt göz boyamıyor artık.
5


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film