Giriş Kayıt

Rebel Moon: A Child of Fire - Part One (2023) Yorumlar

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(614) -
Netflix'e geçen yönetmen üretkenliğini kaybediyor, buna artık emin oldum. Man of Steel, 300 Spartalı ve Watchmen'i çeken bir yönetmenden bahsediyoruz. Rebel Moon saydıklarım gibi senelerce konuşulacak değil, anında tüketilip unutulacak bir film olmuş. Film gibi de değil de kolaj gibi bir şey olmuş aslında. Sürekli farklı gezegenlerde, bir önceki sahneyle kurgu bağı olmayan klip tadında aksiyon sahneleri izliyoruz. Hiçbir karakter derinliği de yok. Kahramanların duygularına eşlik edemiyoruz. Filmin en büyük eksisi de zaten bu. Duygunun izleyiciye geçmemesi.

Aksiyonu, macerası iyi hoş ama konu Snyder olunca insan ister istemez daha fazlasını bekliyor. Senaryo da oldukça klişe. Yani üzerine kafa patlatılmadığı çok belli. Biraz Superman'den, biraz Star Wars'tan, biraz da Guardians of the Galaxy'den karıştıra karıştıra gidilmiş. Bir de savaşçılar ekibe katılmaya çok kolay ikna oluyor. Dünden razılarmış gibi. Birden küçücük bir köy için canlarını feda edesi geliyor hepsinin. Bu savaşçıların daha derinlerine inilebilirmiş. Evren de yetersiz biçimde anlatılmış. Ana dünyanın arka planında neler olduğunu ve tarihçesine tam hâkim olamıyoruz. Kötü adam bir köye geliyor ve millete salça oluyor. Benim hissettiğim buydu. Belki ikinci filmde buna değinilir ama biraz geç kalınmış olur. Zack Snyder's Justice League gibi 4 saat tek film hâlinde planlansaydı taşlar yerine daha sağlam oturtulabilirdi belki. Film bu hâliyle maalesef 5 puandan fazla etmiyor.
5


avatar
(199) -
Zack Snyder "den beklenmeyecek kadar vasat. Şaşırdım. Başroller ve kurgu nanay. Çiğ ve yapmacık. Hoşlanmadım. Görsellik için puanladım sadece.
5


avatar
(6201) -
İzleyen bir çok arkadaş beklenti içinde olunca sanırım aradıklarını bulamamışlar ama ben çok kötü bulmadım. Çünkü sonuna kadar sıkılmadan izledim. Eminim 2. bölüm de daha çok aksiyon olacaktır. Zaten filmdeki görsel efektler için söylenecek tek bir söz bile olamaz ve tatmin ediciydi. Benden izleyecek olan arkadaşlara tavsiye çok beklenti havasına girmeden izlenir bir bilim kurgu. Ayrıca 2. Bölümü sabırla bekleyeceğim....
6


Yorumlar (76)
default avatar
(143) -
Dizi olsaymış, önce ana dünyayı anlatıp sonra da bütün karakterlerin ana dünya ile sıkıntısını birer bölümde anlatıp, en son köye sıkıntı çıkarılsaydı güzel olurdu. Yani birer saatten en az 30-40 bölümlük konu var. Öyle 2 saatten 2 film yetersiz kalır. Mesela robotlar var, matrix gibi bir sürü kablo bağlanan insanlar var. Teknoloji uçmuş ama hala tüfekle kılıçla mi karşı koyacaklar. Sadece güzel efektler ile olmuyor ki…
7


avatar
(548) -
Kötüydü ya. Gerçekten söyleyecek başka bir söz bulamıyorum. Konu kötü, kurgu kötü, oyunculuklar vasat. CGI bile göze batıyor. Anlaşılır şey değil cidden.
5


avatar
(430) -
snyder, sevdiği film ve dizilerden yola çıkarak bir kolaj film çekmek istemiş. ancak böyle bir film çekebilmek için gerekli bütçenin de, yeteneğin de, aklın da çeyreğine bile sahip olmayınca ortaya bu film çıkmış.

izlemeyin diyemem, çok boş vaktiniz varsa vakit öldürmek için izleyebilirsiniz. örneğin uzun bir yolculukta, yapacak hiçbir şey yokken izlenebilir. ayrıca bunun bir sinema filmi değil, televizyon filmi olduğunu da unutmamak ve beklentileri ona göre ayarlamak lazım.

ancak bütün bu bardağın dolu tarafından bakma ve polyanna olma çabalarına rağmen kabul etmeliyiz ki rebel moon kötü bir film ve hiçbir açıdan vasata bile ulaşamamış.
4


default avatar
(44) -
Sonu başından belli olan bir filme döndürmüşler. Karakterler kimdir nedir tanıtılmaları güzel,ancak kimsenin ulaşamadıkları hepsi birbirinden şahane arkadaşlarımızı elleriyle koymuş gibi hemencecik bulunuyor. Oyunculuklar vasat veya bir tık üstü gibi. robot arkadaş hariç hiçbiri olmamış bence. İzlenir mi evet efektler ve görsellerin bazıları güzeldi. Ancak sıradan bir dizi gibi film çevirmişler. Bu bütçeye daha iyisini hakederdi bence. 5 puan idealdir. Bu arada @returnz a katılıyorum bir efsane seri bu haliyle asla olamaz.
5


default avatar
(26) -
Muhteşem yedili / The Magnificent Seven ve özellikle 1960 cevrimini anımsattı. İkinci filmin tanıtımı seviyesinde. Bu yoklukta çoğu puanlı filmden iyi.


default avatar
(78) -
Mantık aramadan izlerseniz gayet izleniyor ama mantık ararsanız anca 5 puan edecek bir yapım sadece, o kadar kötü çöp yapım var ki şu sıralar en azından izlettirdiği için 7 puan veriyorum izlenebilir o kadarda kötü bulmadım.
7


default avatar
(7) -
$166 milyon dolar harcanmış üstelik hastası olduğum Sci-Fi türünde, üstelik Zack Snyder gibi bir yönetmenin çektiği bir filmi milyonlarca filmde yapmadığım şeyi yaparak evimde kurulu home cinema sisteminin shut down tuşuna yarısına kadar sabredip kafamda "lannn bırakkk" sesiyle basarak kapattım..Bu neydi aga?!?! Yazık..
4


avatar
(489) -
Tek kelimeyle anlatacak olursam "ÇİĞ"

Çok güzel yağlı görünen bir T-bone steak gibi ancak pişmemişse neye yarar. Zack Snyder'dan böylesi çiğ bir film beklemezdim. Yorumlardan az çok tahmin ettim ancak bu kadar da beklemiyordum. Bayağı kötü, sıkıcı, sığ, hata dolu çiğ bir yapım olmuş. Hikaye/kurgu olarak ise 10 bölümlük bir dizinin 6.bölümünden başlamak gibi. Yazık olmuş. Vaktimede yazık oldu. 2.bölümü izler miyim bilmiyorum. Hikayenin sonunu görmek adına 2 saatim tamamen çöpe gitmesin diye izleyebilirim belki. İzlemeyenlere ise tavsiye etmiyorum.
4


default avatar
(22) -
Klişe olacağı kaçınılmaz olan bir filmi seyredip çok klişe demek pek akıllıca gelmiyor bana. İyi klişe mi yoksa kötü klişe mi olmalı soru. Bence iyi klişe. Ne ararsan var. Kafa boşaltmak için birebir. Seyret, biraz heycanlan biraz meraklan sonra yat uyu. Gülücük


default avatar
(103) -
Klasik suya sabuna dokunmayan yaptım oldu netflix filmi, çerezlik seyredilebilir... Battalgazi kılıç kalkanla tek kişi cihana karşı çıkıyor saçma diye seyretmiyoruz buna ne diyeyim bilemedim, 1 le 7 arasında bizim göremediğimiz fakat yabancıların yıllardır gördüğü bi fark var anladığım kadarıyla...
Sürprizbozan: Göster


avatar
(236) -
..Bilim Kurgunun bir alt türü vardır hani Uzay Western olarak geçer ve konuya bakıcak olursak uzayda bir kasaba var sonra aniden kötü kowboylar gelir ve beladan uzak durmaya calısan kahramanımız ise direnişe adam toplar ve hikaye gelişir ayrıca Fantastik ögeleride cok güzel harmanlandıgını düsünüyorum izlerken mmorpg oyunu hisside vermedi degil.. sanki roma imparatorluğunu nazivari bir sekilde kötücülleştirmişler Kolezyum sahnesi spartacusu anımsattı.. bir direniş ve mücadele var.. barışı seçen robot savaşcı sonra diğerlerinin hikayesi ortaya epic bir yapım cıkıyor..içinde herseyden biraz vardı devamını bekliyoruz.
8


default avatar
(10) -
Film genel olarak çok kötü başlayıp zamanla toparlıyor. Final umduğumdan daha iyi. Klasik Netflix saçmalığı ile kısıtlandığı çok belli. Arkada paromount gibi bir şirket olsaydı çok çok farklı bir şey ortaya çıkabilirdi. WB nin de sicili Netflix ten iyi değil bu konuda. Bütçenin kısıtlamasını direk hissedebiliyorsunuz. Filmin başındaki kısaca hiper uzay yolcuğundan çıkan geminin efekti gora ile çok benzer Süperrrrrr ....

Film bir oradan bir buradan kolajlanmış gibi... Biraz gladyatördeki buğday tarlasını koyalım. Biraz star wars baskıcı imparatorluk etkisi olsun. Düşünün Harry potter ve Azkaban tutsağı Hipogrif sahnesi bile var. Hatta filmin girişi direk Soysuzlar Çetesi Albay Landa çakması ile açılıyor. Sonu ise dart wader in dirilişi gibi bitiyor.

Bunun dışında görüntüler çok güzel. Mekan tasvirleri baya iyi.. İkinci film baya toplar gibi düşünüyorum.
6

Cevaplar (1)
default avatar
(103) -
Tebrikler, gerçekten çok güzel özetlemişsiniz... klasik netflix filmi !.. o filmden, bu filmden, şu filmden de olsun, ucuz olsun, aynı fx ve anime motorları kullanılsın, hatta adı ve oyuncuları farklı aynı film olsun... Biraz cesaretim olsa bu film kıtlığında derdim ki benden de uzak olsun...Gülücük


0
| Bildir


default avatar
(2) -
arkadaşlar film güzel fakat aşırı abartılmış o kadar beklentinizi yüksek tutmayın onu bilerek izleyin boş çok bölümleri var vasat


avatar
(55) -
"Charlie Hunnam" jax'e yakışmamış bu rol. Efektler güzel ama senaryo zayıf.
5


avatar
(26) -
Çerezlik bilimkurgunun bir tık ötesinde bir film izledim. Beklentim biraz daha yüksek olmasına rağmen, ne yazık ki birkaç gün sonra unutulacak gibi görünüyor. Görsel kalite ve efektler oldukça iyiydi, ancak bazı insan dışı uzaylı karakterlerde yaratıcı özenin eksik olduğunu düşündüm. Karakterlerin tasarımında daha fazla özen gösterilmiş olsaydı, film biraz daha iyi olabilirdi.
6


default avatar
(62) -
3 puan verdim çok bile. aslında filmi bitiremedim. dayanamadım. resmen puzzle gibi eskiden yapılmış her filmden bir parça alıp yama gibi birleştirmişler. bir sahnede starvars , başka sahnede avatar sahneleri var.hem hitler dönemini andırıyor hem sözde bilim kurgu .tarih öncesi ve sonrası gibi.. gereksiz galaksiyi dolaşmalar konuyu dolandırmalar. resmen fiyasko benim açımdan başroldeki kadına atfedilen efsanevi gücü karşılığını vermiyor.aksiyon sahnelerinde çok vasat. çekimlerde slow motion çok gereksiz yerlerde gereksiz kullanılmış.yazık olmuş..
3


default avatar
(8) -
bu nasıl bir senaryodur gerçekten, 5 yaşında biri mi yazdı? belki 7-8 puan olabilecek bir film bu senaryoyla 5'i geçmez.

Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(9) -
İşte bir star wars filmi çekelim demişler ama yapimci firma kabul etmeyince ortada kalakalmişlar. Hikaye star wars hikayesi. Ama bu kadar gezegen gezmeye gerek yoktu kötülerı yeneceğiniz belli zaten, yenin olsun bitsin. Hiç bir özelliğı olmayan eglencelik bir film. Farkli hic bir hikayesi yok ve öne çikan hic bir karakter yok. İzleyin geçin..
5

Cevaplar (1)
default avatar
(302) -
"...bu kadar gezegen gezmeye gerek yoktu kötülerı yeneceğiniz belli zaten, yenin olsun bitsin."
Mükemmel tasvir. Teşekkür ederim.


1
| Bildir


default avatar
(37) -
Bol CGI. Hatta Full CGI gerizi laf u guzaf. Bomboş oyunculuk oradan buradan çalıntı konular. Oyun meraklılarının ilgisini çeker belki. Sinemasal olarak koca bir boşluk.
1


avatar
(11) -
Filmin hikayesi buram buram Akira Kurosawa'nın Yedi Samuray'ı kokuyor, ayrıca biraz Star Wars birazda Galaksinin Koruyucuları çeşnisiyle zenginleştirilmiş, uzay savaşı. Hikayeler çok fazla klişe barındırıyor karakterle biraz basit kalmış, farklı bir galakside geçen böyle bir filmde kötü karakterin kravat takması da hayli ilginç.

Cevaplar (1)
default avatar
(302) -
Aynı kanaattedeyim: 7 samurai. Kokmuyor, bizzat o film.
Konu bulamayınca Hollywood yazarları bayat ekmekleri ısıtıp millete yediriyor.


0
| Bildir


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film