Giriş Kayıt
Yorumlar (10)
default avatar
(1) -
sinema olarak vasat. gereksiz uzun sahnelerle dolu. 30 dakikada anlatılacak olan 2 saat sürmüş. halbuki bu güzel konuyu al taşı uçur. başarısız bence. 10 üzerinden 6
6


avatar
(806) -
Konusu ve çekim mekanları Mediterranea (Akdeniz-2015) filmini epey andıran bir film olsa da o filmden daha güzel anlatım dili vardı. Afrika'nın fakirlik ve anarşi ile Akdeniz havzasının ise küresel ısınma ile yok olmaya yüz tuttuğu coğrafyaya insanların göç hikayesi ile ışık tutulmuş. Filmi Afrika'nın iyi seçilmiş manzaraları ile izlemek de güzeldi.
7


avatar
(6202) -
Avrupa hayali kuran iki Senegalli genç onları doğanın acımasızlığını ve insanların karanlık tarafını Seydou'nun gözünden göç yolculuğunu anlatıyor. Belki çok abartılı sahnelerin olduğunu kabul ederek Afrika'dan Avrupa'ya gitmeyi düşünen herkesin mutlaka bu filmi izlemesi hem de Batı dünyası da onları nasıl gördüğüne dair algıları açısından çok önemli diye düşünüyorum. Sonuç olarak Avrupa'da yaşamak için bunlara değer Mi ? ''Bence kesinlikle değmez ''Şunu da belirteyim Ki 2 saat aktı gitti ama Avrupa da kendi açılarından haklı olduğunu düşünerek istemiyorlar.
7

Cevaplar (4)
default avatar
(10) -
Avrupa da kendince haklı diyorsunuz.Katılmıyorum.Onları bu hale getiren kim acaba? Gene onlar değil mi? Bununla ilgili sayısız film var.Out of Africa, Apocalypto, Black Hawk Down, Blood Diamond, Conquest of Paradise....Işıltılı o batının altında vahşi bir ruh var.Yıllarca orda yaşamış biri olarak bunları yazıyorum.


1
| Bildir
avatar
(6202) -
Tamam @sinefilm arkadaşım elbette haklı olabilirsin ama senin deyiminle Batınin vahşi ruhu varsa sende kendini geliştirmek zorunda değilmisin.? İşte bu noktada kendi ülkemiz adına ATATÜRK'ün izinde gidersen başarılı olursun sevgili kardeşim....Şu anda yapılan tüm anketlerde ülkemizde bizler bile hiç bir mülteci istemiyoruz...Şunu unutmamak lazım " Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar."
7


0
| Bildir
default avatar
(93) -
@sinefilm arkadaşım bunu yapanlar batı değil, ne yapıyorlarsa ortadoğulu veya afrikalı halklar bizzat kendilerine yapıyorlar. Aklın ve bilimin peşinden koşacağına hurafelerin peşinden koşmuş, hala da koşmaya devam eden her halk geri kalmışlığa ve başkaları tarafından ezilmeye mahkumdur. Bunun için o başkalarını suçlayamazlar. Mesela batılı ülkeler dini kullanıp herhangi bir ortadoğu veya afrika ülkesini karıştırabilirler, (Afganistan, Suriye, Irak, Somali, Sudan vs) neden, çünkü ortadoğu veya afrika halkları hurafelerin peşinden koşan cahil kitleler. (Filmde bazı sahnelerde bunu görebilirsiniz.) Ama sen aynısını onlara yapamazsın. Çünkü hurafeleri terk etmişler...
7


2
| Bildir
avatar
(6202) -
@Moideen Dostum ne güzel yazmışsın. Yorumunun altına imzamı atarım. Ulu Önder ATATÜRK ne demiş '' Toplumun düşmanı cehalet, Cehaletin düşmanı öğretmendir.''
7


2
| Bildir


default avatar
(9) -
Filmde bazı yerler biraz yüzeysel kalmış ama geri kalmış ülkelerin neler yaşadığını, daha iyi koşullar için neler çektiğini anlatan güzel bir film. Gittikleri yerde de ikinci sınıf insan muamelesi görmeleri cabası.
10


avatar
(502) -
Film güzel ve akıcı ama ne kadarı gerçeklerle bağlantılı bilmiyorum açıkçası. Bittiği yerden sonrasını neden hiç ele almadı o da muallak. Biraz siyasi de bir film olmuş. Eski çağdan kalma köle gibi alınıp satılan insanların olması, afrika ülkeleri ve halkını farklı gösterme çabaları. Ne kadarı doğru ne kadar yanlış ya da eksikler neler bilmiyorum. Bunlardan bağımsız bakarsanız seydou muazzam oynamış sıfır hata adeta yaşamış rolünü. Coğrafya kaderdir evet fakir insanlar ama pek de şikayetçi olmayan gayet de mutlu ve eğlenceli de bir kitle var denebilir.
8


avatar
(107) -
Herkes TV haberlerinde en az bir kez şöyle bir haber görmüştür:

"Akdeniz'de Afrikalı mültecileri taşıyan tekne battı, onlarca mülteci hayatını kaybetti." Biz rahat koltuklarımızda bu haberleri dinleyip birkaç saniye sonra unuturken, bu insanlık dramları dünyanın değişik yerlerinde durmaksızın yaşanmaya devam ediyor. Ölen Afrikalıların dünya kamuoyunda birer sinek kadar değeri ve önemi yok...

İşte bu filmde de Senegal'da yaşayan 16 yaşında iki kuzenin daha iyi hayat koşullarına sahip olma umuduyla İtalya'ya yaptığı binbir tehlikeyle dolu yolculuğu izliyoruz. Avrupalı Emperyalist Devletlerin Afrika'da yaptığı sömürüyü ortaya koyan, kimsenin umrunda olmayan mülteci meselesini ele alan çarpıcı bir film. Fakat yönetmen filmi nasıl çekmek istediğine dair tam olarak karar verememiş gibi bir izlenim edindim. Zaman zaman fazla abartılı, sırıtan, ucuz duygu sömürüsüne yönelen sahneler vardı. Yönetmen filmin genelinde tutarlı bir dil tutturamamış. Ama herşeye rağmen filmin başından sonuna kadar heyecan ve merak duygusu yok olmadı, filmin sonunu merak ettirdi. Ve de nasıl adaletsiz bir dünyada yaşadığımızı tokat gibi yüzümüze çarptı.

Hepimizin bildiği o meşhur sözle bitireyim:

"Coğrafya kaderdir..."
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film