Giriş Kayıt

Kaptan Benim! (2023)


Io capitano

121 dk
7.1
  • 142/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
7.1/10 puan 97 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Tür:
Rating:
7.6
Vizyon Tarihi:
26 Ocak 2024 (Türkiye)
Dil:
Wolof, Fransızca
Müzik:
Nam-ı Diğer:
Me Captain
123 kişi izledi 169 kişi izleyecek 8 kişinin favorisi 56 takip
Özet
Gomorra, Dogman ve Pinocchio filmlerinin yönetmeni Matteo Garrone'ye Venedik'te En İyi Yönetmen dahil 12 ödül kazandıran yeni filmi, dünyayı görüp rap yıldızı olmayı hayal eden iki delikanlının Senegal'den Avrupa'ya gidiş çabalarını anlatıyor. Giriştikleri öyle zorlu bir yolculuk ki, tıpkı çağdaş bir Odisseia gibi amansız çölden Libya'daki işkence dolu ceza kamplarına, oradan da uçsuz bucaksız açık denize uzanıyor. Venedik'teki ödül töreninde Matteo Garrone mikrofonu hikâyenin esin kaynağı aktivist Kouassi Pli Adama Mamadou'ya verdi; Mamadou ödülü "ulaşamayanlara" adadı. İtalya’nın Oscar adayı olan filmin senaryosu, bu çileyi çekmiş göçmenlerle görüşerek oluşturuldu ve vardıktan sonra değil, yol boyu başlarına gelenleri onların bakış açısıyla yansıtıyor. - Gönderen: Quaresmania
Yorumlar
6 ay önce
avatar
Herkes TV haberlerinde en az bir kez şöyle bir haber görmüştür:

"Akdeniz'de Afrikalı mültecileri taşıyan tekne battı, onlarca mülteci hayatını kaybetti." Biz rahat koltuklarımızda bu haberleri dinleyip birkaç saniye sonra unuturken, bu insanlık dramları dünyanın değişik yerlerinde durmaksızın yaşanmaya devam ediyor. Ölen Afrikalıların dünya kamuoyunda birer sinek kadar değeri ve önemi yok...

İşte bu filmde de Senegal'da yaşayan 16 yaşında iki kuzenin daha iyi hayat koşullarına sahip olma umuduyla İtalya'ya yaptığı binbir tehlikeyle dolu yolculuğu izliyoruz. Avrupalı Emperyalist Devletlerin Afrika'da yaptığı sömürüyü ortaya koyan, kimsenin umrunda olmayan mülteci meselesini ele alan çarpıcı bir film. Fakat yönetmen filmi nasıl çekmek istediğine dair tam olarak karar verememiş gibi bir izlenim edindim. Zaman zaman fazla abartılı, sırıtan, ucuz duygu sömürüsüne yönelen sahneler vardı. Yönetmen filmin genelinde tutarlı bir dil tutturamamış. Ama herşeye rağmen filmin başından sonuna kadar heyecan ve merak duygusu yok olmadı, filmin sonunu merak ettirdi. Ve de nasıl adaletsiz bir dünyada yaşadığımızı tokat gibi yüzümüze çarptı.

Hepimizin bildiği o meşhur sözle bitireyim:

"Coğrafya kaderdir..."
6 ay önce
default avatar
Filmde bazı yerler biraz yüzeysel kalmış ama geri kalmış ülkelerin neler yaşadığını, daha iyi koşullar için neler çektiğini anlatan güzel bir film. Gittikleri yerde de ikinci sınıf insan muamelesi görmeleri cabası.
6 ay önce
avatar
Avrupa hayali kuran iki Senegalli genç onları doğanın acımasızlığını ve insanların karanlık tarafını Seydou'nun gözünden göç yolculuğunu anlatıyor. Belki çok abartılı sahnelerin olduğunu kabul ederek Afrika'dan Avrupa'ya gitmeyi düşünen herkesin mutlaka bu filmi izlemesi hem de Batı dünyası da onları nasıl gördüğüne dair algıları açısından çok önemli diye düşünüyorum. Sonuç olarak Avrupa'da yaşamak için bunlara değer Mi ? ''Bence kesinlikle değmez ''Şunu da belirteyim Ki 2 saat aktı gitti ama Avrupa da kendi açılarından haklı olduğunu düşünerek istemiyorlar.
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film