Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(211) -
Dövüş sahneleri yine harikaydı. İlk film bence daha iyiydi. Tabii bu filmin kötü olduğu anlamı çıkmasın. Kesinlikle izlenmesi gerekir..


avatar
(370) -
varsın çin milliyetçiliği içersin varsın rock iv'e benzesin. süper film.

akıllı işaretlerdeki "cinsellik içerir" ibaresine takıldım bir de. türkçealtyazı.org neyin kafasını yaşıyorsun?
9


avatar
(691) -
İlk filmi izledikten sonra duygularımı payşlamıştım. Bu sefer çok geçirmeden hemen ikincisini izledim. Hayal kırıklığı olan devam filmlerinin aksine yine başarılı buldum.

İlk filmde konu daha ideolojik olduğu için etkisi daha büyüktü. Bu filmde yine batı-doğu kültürünün savaşı konu edilse de karete-boks kıyaslamasında kalması konuyu biraz daha kısır kılıyor. Yine Wing Chun dövüş sanatının sadeleği insanı büyülemeye yetiyor. Bu tarz filmlerden hiç hazzetmezken bu İp Man filmleri ile kendimin yeni bir yönünü keşfetmiş oldum. Donnie Yen başrolü o kadar hakkını vererek oynuyor ki söylemeden geçemeyeceğim.


7,5 /10
8


Yorumlar (66)
default avatar
(30) -
ABD _ RUS rocky'nin Çin-İngiltere versiyonu. ancak film ilk filmin biraz gerisinde kalmış ama baya keyifli bir film
8


default avatar
(9) -
İzlemek için 1 dakika bile ertelemeyin.
İlk defa bi filme yorum yapıyorum.Sözüm meclisten dışarı bu filmi yıllardır izlemediğim için kendimi geri zekalı gibi hissediyorum.
İlk filmden bile daha çok beğendim. Anlatmak için o kadar çok şey yazmak istiyorumki ama hepsi yetersiz kalacak.
10


avatar
(1418) -
2012 yilinda yazdigim yorum...
İP MAN 2 ilk filmin bittiği yerden devam ediyor. Bir Japon askerin silahla yaralamasından sonra Man Usta, ailesi ile birlikte Hong Kong ‘da yaşamaya başlamıştır. Savaş bitmiştir ama maddi sıkıntıları devam etmektedir.

Geçimlerini sağlamak için Man Usta ders almak isteyen öğrencilere Wing Chun tekniğini öğretir. Okul açmak ister ama kurallar çok katıdır. Okul açabilmesi için şehirdeki tüm okulların Kung Fu hocaları ile dövüşmek ve onları yenmek zorundadır.

Hong Kong’u idare eden İngilizler, boks şampiyonlarını getirirler ve Hong Kong’da bir dövüş düzenlerler. Çinli Kung Fu grubu maç öncesi gösteri yaparlarken İngiliz boksör onlara hakaret eder ve olaylar büyür. İngiliz boksör özür dilemez. Çinli Kung Fu hocalarına meydan okur. Onurlu ve geleneklerine bağlı Çinli dövüş ustaları bu meydan okumayı kabul ederler.

İP Man 2 muhteşem bir film. Konusu, çekimleri ve oyunculukları ile hem izlenmeyi hem de arşivde saklanmayı hak ediyor. Film bitince, o anki heyecanımla bir arkadaşıma bu film başyapıt değil, başyapıtın karesi dedim. O kadar çok etkilendim.

Kung Fu dövüş sanatının Wing Chun öğretisinin ustası İP MAN’in asaletine, duruşuna, altın kalbine, cesaretine ve sanatına hayran kaldım. Dünyadan böyle bir insanın geçmiş olmasından mutluluk duydum.

Her yaştan her sinemasevere öneriyorum.
9


default avatar
(488) -
İlk filmin sevilmesinden sonra, Ip Man için bir devam filmi gelmesi kaçınılmazdı. Bu sefer hikaye dramatik değil, aksine daha absürt. Wing-chun ustası Ip Man, boks arenasında ünlü bir boksöre karşı bu filmde. İşin enteresan yanıysa, film bize bunu 40. dakika kadar sonra belli ediyor. Ondan önce bir şeye alt zemin hazırladığı da yok aslında. Vakit geçirtiyor sadece.

Ama nedendir bilmem, bu filmi daha eğlenceli ve izlemesi keyifli buldum. Çünkü bu filmin vermek istediği mesaj daha netti, dövüş sahneleri bir seviye ilerideydi. Donnie Yen, karakterine iyice oturmuş bu filmde. Bu yüzden eğer ilk filmi sevdiyseniz, bu filmi de seveceksiniz. Sadece aşırı ciddi, dramatik bir alt metin beklemeyin, o kadar. Daha eğlenceli bir film olmuş. Bu arada, filmin en sonunda Bruce Lee'ye yapılan gönderme çok iyiydi. Bu film gözümde birazcık daha büyüdü. Kaçırmayın bence, iyi seyirler.

Not: Filmin dublajı idare eder seviyedeydi. Yani ilk filmi orjinal dilinde izledikten sonra bu filmi dublajlı izlerseniz, pek de fazla bir şey kaybetmezsiniz.

TOPLAM PUAN: 8/10
8


avatar
(175) -
Biri ikisi süper,umarım 3 de süper olur...Harika bir film...İnsana çok şey katıyor...Hele sonunda ki sahne duygulandırdı resmen...Bruce Lee'nin başlancı...Neyse 3 dört güzle bekliyorum...
8


default avatar
(78) -
"Rocky" çakması filmlerden hoşlananlara hararetle önerilir......


default avatar
(102) -
Birincisi daha bir başkaydı. Ancak buda türlerinin en iyisi. Birinci bölümün devamı. Dopdolu bir film. 9/10


default avatar
(222) -
Gerçekten harika dövüş sahneleri olan bir film. Yani öyle diğer filmlerde ki gibi sallama değil. Son sahnelerinde ister istemez Batı'ya karşı tavır alıyor insan, yapılan kirli oyunlar ve hilelere karşı yinede umutla mücadele devam ediyor.


avatar
(184) -
İlk filme nazaran biraz aşağıdaydı ancak yine de başarılı bir film. Keyifle izliyorsunuz. Film izlemeyi pek sevmeyen kardeşim bile beğendi. Hatta bundan sonra ilk filmini izledi:)
Bu filmde dövüş sahneleri olarak aşırıya kaçılmış. Çok fazla dövüş sahnesi vardı, herkes pata küte giriyordu birbirine. Konusu da biraz ilginçti. Bir boksör ve bir kung fucu karşı karşıya geliyor. Ayrıca ilk filmdeki polisi de bu filmde görmek isterdim çünkü çok yardımı dokunmuştu. Filmin müzikleri yine çok iyiydi, ilk filmdekinden bile iyiydi hatta. Donnie Yen yine her zaman ki gibi güler yüzlüydü. [7,5]
8


default avatar
(208) -
200 milyon dolarlık filmlerden aldığım zevkten daha fazla zevk aldım.
10


avatar
(1239) -
İlk filminden eksik kalan hiç bir yanı yok. Aynı heyecan ve kalite bu seride devam etmekte.

İzlememeniz için hiç bir neden yok Hıhı İnsanın izlerken Wing Chun öğrenesi geliyor Çok Mutlu


Altyazı için teşekkürler.Selametle Saygılar
8


default avatar
(1723) -
ummadığım şekilde sevdiğim oldukça güzel bir film.... izlemenizi öneririm...ilk filmin bir adım ötesinde sanki...
9


avatar
(346) -
Ilk filmin mirasından devam eden ve aynı çizgiyi devam ettiren bir film. Bazı dövüş sahneleri pek gerçekçi değil. Ama başrol oyuncusu çok iyi bir performans çıkarmış. Hem oyunculuk hem de dövüş sahneleri olarak,onunkiler baya gerçekçi. Biraz taraflı ve milliyetçilik kokan bir film olsa da genel olarak beğendim. Müzikleeri de çok etkileyici. Duygusal sahnelerde fondan sürekli çalan müzik çok acıklı. Ayrıca bruce lee yi de görmek filme ayrı bir tat katmış.
7


avatar
(27) -
Ilkinin golgesinde kalabilecegini dusunup izlemesseniz guzel bir filmin ayni guzellikteki devamini izleme firsatini kacirmis olursunuz, Kahramanimiz Yip Man, en Meshur ogrencisi olan, Efsanevi Bruce Lee ile tanisiyor, Ilki kadar guzel film, tavsiye ederim.
8


default avatar
(153) -
Mükemmel bir devam filmi..İlki kadar başarılı..
10


avatar
(2066) -
Donnie Yen, bu ikinci filmde yine vinşu tekniğini öğretmek için okul açıyor, yine işgalcilere karşı. İlk filmin imajını sarsmadan devam eden bir yapım. 7.


avatar
(440) -
Birincisinin yanında daha sönük bir filmdi. Senaryoda klişe öğeler daha fazlaydı. Ama Yip Man'ın yeri bende ayrıdır, bu yüzden 7 puan vermeye elim varmadı Gülücük
Klişe öğelere değinmişken:
Sürprizbozan: Göster
Ayrıca, ilk filmde Kung-fu felsefesinin barışçıl öğeleri çok güzel işlenmişti. Bu filmde bunu görmek çok mümkün olmadı. Yine de, nazarımda asla 7lik bir film olamaz Gülücük Sırf dövüş sahneleri için bile tekrar tekrar izlenebilecek bir film. Tavsiye ederim.
8


avatar
(370) -
varsın çin milliyetçiliği içersin varsın rock iv'e benzesin. süper film.

akıllı işaretlerdeki "cinsellik içerir" ibaresine takıldım bir de. türkçealtyazı.org neyin kafasını yaşıyorsun?
9


default avatar
(51) -
İlkinin tadını vermese bile bu film de seyredilir.
7


avatar
(847) -
İpman 2 (2010).. Filmin İmdb Puanı: 7.5 Serinin ikinci filminde yönetmen ve senaryoda aynı isimlerle devam ediliyor.. İlk filmden iki yıl sonra çekilen, ilki kadar iyi olduğunu düşündüğüm bu filmde diğer filmde olduğu kadar oldukça keyif alacağınızı düşünüyorum.. İp Man canlandıran Donnie Yen yine seyirciyi mükemmel oyunculuğuyla kendine hayran bırakmayı başarmış.. Hal ve hareketleri ile soğuk kanlı Kungfu ustasına hayat veren isim kariyerinde bu seri ile hatırlanacaktır.. Ustanın Kungfu sanatını yamaya devam ederken, hayatında yeni bir sayfa açmak hiç kolay olmayacaktır.. Yine karşısına her zaman olduğu gibi bir takım zorluklarla dövüşmek zorunda kalacaktır.. Finali ve bazı sahneleri ilk filme nazaran biraz Amerikan filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz kilişelere kaçılmış olsada yine seyir zevki yüksek bir film olmuş.. İlk filmin yeri her zaman ayrı ama yinede serinin ikinci filmi izlemeye değer.. Üçüncü filmininde olduğunu duymuştum ama izlemeye gerek olmadığını düşündüm.. Biyografi türünü severler asla pişman olmayacak çünkü bir çok tür her iki filmde de büyük bir titizlik ile harmanlanarak seyirciye sunulmuş olması en büyük artılarından bir tanesi.. Bruce Lee hocası olması izlemekteki en büyük etkenlerden bir tanesi olduğunu söylemekte fayda var.. Serinin soundtrackları kusursuz.. Dövüş filmlerine farklı bir soluk getiren bu ikilemeyi izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.. 8.0


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film