Giriş Kayıt
Yorumlar (15)
avatar
(727) -
Gizemiyle seyirciyi içine çekiyor sonra sembolizmin dilini abartarak öyle genel izleyicinin izleyemeyeceği bir türe evriliyor. Tüm aileyle izleyince rahatsız edici bir hal aldı. Hele final sahnesi baya şok ediciydi. Nihayetinde günah keçisi ilan edildim. Filme gelirsek değişik bir havası ve ambiyansı vardı. Anormallikler görmek için ideal. Filmin erkeklerle bir sıkıntısı var ve dini mitolojilerle bağlantılar kurmaktadır. Psikolojik açıdan bir kadının buhran hikayesi olarak idrak ettim.
5


avatar
(741) -
metaforun dibine vuran bir film izleme isteyenler kaçırmamalı. bazı sahneler çok vurucu bu sebeple full aile izlerken dikkat edilebilir..
7


avatar
(101) -
Sürprizbozan: Göster


Başlangıçtaki elma hikayeside, cennetten kovulan Adem ile Havva'ya gönderme olduğu düşünüldüğünde kadınların her zaman suçlandığı, olaylara birde kadının gözünden bakın mesajı veren feminist bir film.
9


avatar
(161) -
Öncelikle filmin çekildiği yerin kırsal doğası, bitki örtüsü çok güzeldi ve sinematografi bunu başarılı bir şekilde gözlerimize aksettirebiliyor, çoğu sahnede filmi durdurup ekrandaki görselleri inceledim, beni gerçekten kendine çekti. Açık havanın ciğerleri ferahlatan hafifliğini filmde yaşatmayı bu görsellerle ve arka planla çok iyi dengelemişler bence. Filmin konusu ve senaryosu ilk başlarda gerçekten anlaşılması çok zor geliyor ve bitene kadar da gizemini koruyor. Kafa yakıcı ve tiksindirtici pek çok sahne var. Karakterlerin bazı robotvari, soğuk hareketleri aklıma tekinsiz vadi etkisini getirdi mesela. Bir tiksinti, soğukluk hissediyorsunuz ama anlamlandıramıyorsunuz hani; filmde de aynı durum söz konusu. Ziyadesiyle rahatsız ediyor, geriyor, yerinize çiviliyor. Mesela
Sürprizbozan: Göster
Elbette alt metinde yatan gizli mesajı anlayabilirsek konu biraz daha az karmaşık oluyor. Ama yine de verilmek istenen mesajın biraz daha açık bir şekilde işlenmesini isterdim. Benim için daha tatmin edici ve bütünleşen bir film olurdu diye düşünüyorum. Son olarak her izleyiciye hitap etmeyen bir film o yüzden herkese öneremiyorum. Ama oyunculuklar çok iyi ve görsel anlamda bayağı başarılı bir film bence. İzlenip ve konu hakkında bilgi edinerek irdelenirse sevilebilir. İyi seyirler.
7


avatar
(489) -
Alex Garland'ın işlerine bayılıyorum.Garland'ın yapımlarında her zaman bir alt metin vardır.Perdede görünen ile anlatılmak istenen çok farklı şeyler olabilir.Tıpkı bu filmdeki gibi.Garland yapımlarında alegorik ve metaforik anlatımları bolca kullanır.Belli bir bilgi ve kültür birikimine sahip olmayanlar ya anlamazlar ya da çok zorlanırlar.Bu filmde kullandığı metaforları baya abartmış ve kör göze parmak sokarcasına öne çıkarmış.Anlamak için biraz dikkatli izlemek yeterli.Burada uzun uzun açıklamak isterdim ama uzun yazılar çok okunmuyor.Yinede kısaca bi özet geçeyim.Filmi ve filmin tarzını beğenipde anlayamayanlar için ufak bi yardımı olur belki.

Sürprizbozan: Göster


Oyunculuklar harika.Zaten filmde toplam 5 oyuncu var ve en çok gözüken ön planda olan iki oyuncu Jessie Buckley ve Rory Kinnear harika oynamış.Rory Kinnear 7den fazla farklı karakteri canlandırıyor ve hepsinde de ayrı ayrı harika iş çıkarmış.Film beni her açıdan tatmin etti ve yine Alex Garland'a yakışır bir yapım olarak arşivimdeki yerini aldı.Bu tür filmleri sevenlere şiddetle tavsiye ederim.

Spoiler yorumumdan daha detaylı bi inceleme isteyen olursa youtube'da "25.kare" kanalının incelemesini izleyebilir.O arkadaşta çok güzel incelemiş.
8


avatar
(63) -
İzlerken bir saniye bile gözümü ayıramadım. Çok başarılı bir korku filmiydi. Sırf son 15 dakikasının hatırına bile en az 8 ve üzeri puanı hak ettiğini düşünüyorum.
9


default avatar
(1) -
jessie buckley için izledim, oyunculuğu yine muhteşem, duyguları inanılmaz yansıtıyor. 2021 akademi ödüllerinde de yardımcı kadın oyuncu ödülünü alacağını düşünmüştüm ama vermediler, bu kadının oscar aldığını görmezsem içim rahat etmez.

filme gelince A24 filmlerinin geneli herkesi hitap etmez, metaforlu filmleri seeverim bu filmi de beğendim. sadece aksiyon filmleri, marvel filmleri vb seviyorsanız bu filmden uzak durun. yoksa ya filmi bitiremezsiniz ya da sonunda böyle film mi olur saçma sapan dersiniz


avatar
(8408) -
Kadroda birkaç bildik oyuncu var, zaten az ve öz oyunculu bir film. Film boyunca doğa, iç ve dış mekanlar insanı büyülüyor adeta, bizim Yedigöller gibi manzaralar... Kadının kocasıyla yaptığı ayrılık konuşmaları çok etkileyici ve gerçekçiydi. Film boyunca bir ürperti durumu hakim!
Sürprizbozan: Göster
Sanatsal metaforlarla dolu, ortalama sinema izleyicisine hitap etmez bir yapım.


default avatar
(178) -
harika doğa manzaraları eşliğinde gizemle ilerlerken sanki bir kabusun içine bir rüyanın içine sürüklüyor
Sürprizbozan: Göster
kafa dinlemek için gittiğiniz yer sizi daha beter bir kabusun içine sürüklüyor başroldeki kadın oyuncuda bu tip tek kişide biten filmler için oldukça başarılı
7


avatar
(1031) -
Bazı sahnelerde epey gerilsemde satanik sembolizmine hitap eden bir film olmuş. Sonlara doğru matruşka gibi oldu, sahne hiç bitmeyecek sandım, ilginç. Genel olarak sıkan bir yapıya sahip. Oyuncular, karakterler başarılı ancak genel izleyici kitlesinin uzak durmasını tavsiye ederim
5


default avatar
(34) -
Senenin en şok edici, şaşırtıcı filmlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Alex Garland hayranıysanız onun o müthiş dimağından ve hayal gücünden çıkan yapımlara aşina iseniz kaçırmayın derim.

Filmde birçok karakter olmasına karşın sadece 4 kişi oynuyor. Rory Kinnear ve Jessie Buckley bu sene kesinlikle birkaç ödül hak ediyorlar ( özellikle Kinnear ), umarım alırlar...
7


avatar
(293) -
Mesaj vermek üzerine kurulu bir film olmasa ortaya çok güzel bir gerilim filmi çıkardı bence. Yine bir şey olmasını çok uzun süre beklediğimiz filmlerden. En son izlediğim "X" isimli bir diğer A24 filminde de böyle olmuştu. Bu filmin ona göre potansiyeli çok yüksek ancak ne yazık ki bu potansiyel heba edilmiş.

Filmin yazarı ve yönetmeni Alex Garland çok beğendiğim Ex Machina ve Annihilation filmlerini de yöneten kişi. Yine aklına güzel bir fikir gelmiş ama bu fikri mesaj kaygılı metaforik bir anlatımla heba etmiş kanımca. Keşke aynı tarzdan devam etseymiş.
5


default avatar
(121) -
Kesinlikle uzak durmanız gereken bir film olmuş. Penny Dreadful (2014) ve Our Flag Means Death (2022) dizilerinden aşina olduğum Rory Kinnear'ı görünce hemen izleyeyim dedim ama malesef film kötü arkadaşlar, bir saat kırk dakikanızı başka işlerde kullanın bence.
4


avatar
(614) -
A24 filmlerini severim ama bu resmen işkence gibiydi. Oldukça ağır akan, seyir zevki vermeyen, paganik ve dini metaforlar üzerine kurulmuş bir film. Metafor kullanmanın da ucu kaçınca ortaya sıkıcı ötesi bir iş çıkmış. Mesela bir olay oluyor, yönetmen olayı sündürdükçe sündürüyor. Bu yetmezmiş gibi kadın yaşadığı olayı etrafındakilere 10 dakika boyunca bir daha anlatıyor. "Yeter" diyorsunuz.

Ayrıca yönetmen de sanırım sağlam bir erkek düşmanı.

Sürprizbozan: Göster


Bir de bekar bir kadının kırsalda 30 kişilik bir şatoya taşınması bir tek yapımcılara mantıklı geliyor herhalde. Israrla bıkmadılar şu konseptten.
2


default avatar
(110) -
Filmi Kadıköy sinemasında izledik. Öncelikle sinemanın Avrupa mimari ödülü kazanmış ana salonunu merak ediyordum, güzeldi ama koltukta otururken dizlerimiz karşı koltuğa değecek kadar yakındı ve şişman olmamama rağmen sıfır şekilde tam geliyordum genişlik olarak. Ambiyans ışıkları çok güzeldi ayrıca. Bu tür sinemaları ayakta tutmak lazım ve gitmeye devam edeceğim. Filme gelirsek herkesin hoşlanacağı türde bir film değil. Filmde o kadar çok alt metin var ki izlerken bunları anlayarak geçiyor düşünceleriniz. Adından da anlaşılacağı üzerine erkek egemen toplumlarda kadının yaşadığı çıkmazları ve toplum tarafından da kabul görmüş geri düşünceler irdeleniyor. Güzel bir sinematografi ve oyunculuk var, bazı sahnelerde izlerken zorlanabilirsiniz ama amaca hizmet adına o da izleniyor. Herkese iyi seyirler.
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film