Giriş Kayıt
Yorumlar (16)
avatar
(101) -
Suçlanmaktan korkan Beau’nun, doğumda annesinin kendisini suçlamasıyla başlayan hayat kâbusu bir suçlu olarak sona erdi. Yakıtını susuz alan Beau finalde içten yanmalı motor gibi pistonları dağıttı.
Joaquin Phoenix, Beau’ya annesi senin yüzünden kötü oynamış dememesi için mükemmel bir performans sergilerken, filmin tek mutlu adamı olan terapist, en güzel ilaçları kendisine yazıyormuş gibiydi…
10


avatar
(105) -
Zorba anne ile mağdur çocuk ilişkisi üzerine bir çok film çekilmiştir elbette. Aster bunu daha sürreal bir şekilde anlatmaya yeltenmiş. Annesi tarafından güçsüz ve özgüvensiz tam anlamıyla bağımlı bir şekilde yetiştirilmiş Beau'nun anksiyete ve korkularla baş etmesi filmin özü aslında. Ancak sürreal bir kabus temasında başlayıp Truman Show vari yere evrilmesi ile film biraz kendi ayağına sıkmış gibi.

Travmatik bir geçmiş yaşamış ve bağımlı, iletişim kuramayan, aşırı özgüvensiz bir adamın bilinçaltı kabuslarını izleyeceğimiz bir film gibi başlayıp "aslında hem gerçek hem rüya ehehehe" gibi Lynch vari bir noktaya gidiyor film. Ancak Lynch'in başardığı rahatsız edici kabus atmosferini film yakalayamıyor.

Arada amacından saparak sürekli telefonla olayları kaydeden insanlar, abartılı ilaç kullanımı, sokaktaki terör gibi sosyolojik konulara da kayıyor film ancak bunları nasıl okuduğunuza bağlı olarak değişir durum.
7


avatar
(55) -
Bu da böyle sanatsal film olsun diye çekilmiş, hem senaryoda hem oyunculukta hiç bir şey sunmayan saçma bir film.
1


default avatar
(4) -
Yer yer David Lynch yer yer Bergman tadı aldığım, yaratıcı, usta işi bir psikolojik absürt gerilim filmi. Uzun vadede kült bir filme dönüşecektir. Filmin bir yerini anlamadığı zaman hemen kötü diyen, kapalı bir anlatımla karşılaşınca hemen sıkıcı etiketini yapıştıran, filmin uzunluğuna kısalığına bakan insanların yorumlarına aldırış etmeyin. Filmler eğlencelik youtube videosu değil sanat eseridir, sinema bir kültürdür.
9


default avatar
(22) -
Tamam uzun ve yorucu ve metaforlar ve fallus ve anne ve ..... Ama bir şey söylicem. Anne nin ölüm haberi ile zaten zor kurduğunuz dengesi alt üst olmuş bir şizofrenseniz çevrenizdekileri nasıl algılardınız? Ya da basitçe bir depresif şizofrenin gerçeklik algısı nasıldır? Bunun senaryosu nasıl yazılır ve nasıl oynanır?
9


avatar
(145) -
Yılın en iyi filmidir.
Sürprizbozan: Göster


her anı metafor dolu, bir seferde anlaması güç ancak bu kadar zekice bir işlenen ve insanı gerim gerim germe konusunda da türünün hakkını veren bir film beau is afraid. (Alıntıdır)
8


avatar
(160) -
Film adeta bir macera gibi, sanatsal yönü yüksek ama izlerken gerçekten çok sıktığı zamanlar oluyor. Bence tahammül edebilmesi çok kolay bir film değil, konu bütünlüğü arıyorsanız uzak durun derim. Ari Asterin en başarısız filmi olduğunu düşünüyorum
6


default avatar
(140) -
Sanatseverlerin bile zorlanacagi bir film. Gerceklik ile algi arasindaki baglantiyi sorguladigini zannettigim bir yonetmenin ayrica kendi kendini de sorgulamasi filmi. Belki de kendi hikayesi. Bana gore degil ama zorlanarak bitirebildim. Yonetmen bu filme ozel izleme rehberi cikarmali.


avatar
(96) -
Bir filmden çok sıralanmamış ilginçlikler silsilesi gibi bir şey. Yönetmenin önceki filmlerinde en azından bir noktadan tutmaya izin veriyordu şu an o da kalmamış. Yani başrolü çok sevsem de bir noktada sardırarak bitirmeye çalıştım. Zulüm gibi geldi gerçekten. Bana göre sadece kötü değil bayağı kötü bir filmdi. Anlaşılmamak için diretmek ve bunu üç saate yaymak tam fantazi kafası.
4


avatar
(614) -
İzlerken yorulduğum ender filmlerden. Ari Aster'ın bir önceki filmi Midsommar'ı ilk günden sinemada izleyip acayip beğenmiştim ama bu film gerçekten olmamış. Süresi de olması gerekenden çok uzun. Filmin tek artısı Joaquin Phoenix'in oyunculuğu diyeceğim ama ben onun için bile katlanamadım.
3


default avatar
(236) -
Bir sinema filminden çok mizanseni andıran bir havası vardı. Beğenmekle birlikte tam olarak dikkatimi vermekte zorlandım. En önemli sebebi sizi bir ruh halinden bir başkasına doğru savurması. Baş rolümüz bir filmde daha döktürmüş.
7


avatar
(67) -
Zor bir film. Öyle bir kerede anlaşılacak gibi değil. Yazıp yöneten kişi filmi bir nakış gibi işlemiş. Örgü mükemmel. Filmin başlarındaki bir görselin filmin sonundaki bir olaya ışık tuttuğunu anlamak için bu filmi birden çok izlemek gerekiyor.

Ama gel gelelim bunu hiç kimse yapmaz (ya da çok az kimse yapar). Bu kadar ince işlenen bir filme kötü diyebilecek cesareti kendimde göremem ama tek söyliyebileceğim şu olur; "Ne gerek vardı?" "Birinin kafasına, dünyasına, isteri krizlerine bu kadar detaylı bakmaya ne gerek vardı?" Bana göre yoktu ama yazana, yönetene (ki aynı kişi) oynayana göre varmış demek ki.

Film zor arkadaşlar, senarist ve yönetmen olan kişinin ne anlatmak istediğini tam manasıyla çözmek imkansız gibi. Sadece bize düşeni kadar yorumlayabiliriz. İnception filminde rüya içinde rüya olayı vardı ya, bunda da metafor içinde metafor var. Motorumu zorlayamam, hayat kısa görüşündeyseniz bu film size göre değil, bilesiniz. Hoş, bana da ağır geldi. Sorulacak çok sorum olduğunu söylemeliyim.

Bu arada göreceğiniz şiddet sahneleri gerçek mi yoksa adam beyninde mi yaşıyor sorusunun takdirini size bırakıyorum. Seyretmezseniz eksik kalacağınız, seyrettiğinizde ise bu tip filmlere aşinalığınız kadar keyif alacağınız bir yapım olmuş.
6


avatar
(8404) -
Seksenlerden kalma saçma sapan şiddet dolu bir sokak, tuhaf karakterler, daha da tuhaf bir film! Psikolojik, sanatsal, değişik ne derseniz deyin, velhasıl herkese hitap etmeyen, metaforlarla dolu, uzun bir yapım.


avatar
(5) -
Bir Ari Aster hayranı olarak, film çok iyi ve her zamanki Ari filmi gibi çok değişik olmakla beraber, bence yönetmenin zayıf filmlerinden birisi. Yine de Joaquin Phoenix'i izlemek her zamanki gibi büyük keyif.
8


avatar
(502) -
3 saat süresi ile çok sıkıcı bir film anlamakta da baya zorlandım, şahsi fikrim beğeneni az olacağı yöndedir. Sanatsal değeri olabilir ama ben gibi genel izleyici kitlesine hitap ettiği kanısında değilim. Filme kötü demiyorum, ben sıkıldım ve beğenmedim diyorum pek de tavsiye edemiyorum maalesef. 4 puanı da Joaquin Phoenix performansına veriyorum.
4

Cevaplar (1)
avatar
(6201) -
Sami'cim yorumunu okuyunca izlemekten vazgeçtim. Bende uzun ve sıkıcı filmler izlemekten sıkıldım. Gülücük


2
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film