Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(8) -
Bence bu yılın yabancı Oscar'ı. A24 yine çok güzel bir iş çıkarmış. Imdb puanını hak etmediği söylenmiş doğru filmin metacritic puanı 94, imdb puanı düşük kalmış daha yüksek bir puanı hak ediyor. Netflix, disney vb gibi tatlı su cgi'cıların bu filmin sinematografisinden ders almaları gerekiyor.


avatar
(1030) -
Tipik dram-aşk filmi özelliklerini taşıyor, sadece senaryosu zayıf ama bazı filmler, olayı duyguyla anlatmayı tercih eder. O duygunun içine girebilmek, bir parçası olmak gerekir, yoksa keyif almak zor. Mesela adam ve kadın boş konuşuyor ama aslında öyle değil, hissettikleri, sanki canının en önemli parça dile gelmiş ve seninle konuşuyormuş gibi.

Film boyunca unutulmaz ilk aşk ve vedaları izliyoruz aslında. Aralarında uyum mu var, farklılıklar mı? Bunları izliyoruz.

İn yon hikayesi etkileyici ama ben daha çok ruh uyumuna inanırım. Huyunu, muhabbetini sevmesen bile, ruh keyfen zirveye çıkıyorsa yapacak bir şey yok. Olay tamamen bu. Ayrıca yönetmen çok iyi açılarla çekmiş filmi. Belli ki öncesinde kafa yormuş, yapım aşamasında ciddi emek vermiş.
7


avatar
(502) -
Ben beğendim ve severek izledim. Bazen sessiz bir bakış yeter binlerce kelime yerine. Geçmişte insanlar hep geçmişteki halleriyle kalırlar bazen ya da öyle kalmalarını isteriz.
8


Yorumlar (40)
default avatar
(8) -
Garip ve etkileyici bir filmdi. Biraz daha kısa tutulabilirdi veya olayların altı doldurularak daha uzun bir film de yapılabilirdi. Hayatın gerçeklerini olduğu gibi aktaran bir film olmuş. Nostaljik hava uyandırıyor. Bitiminde insanı gerçekten duygulandırıyor. Kore'de çocukluk arkadaşı olan bir kız ve erkeğin uzun bir süre sonra New York'ta buluşmasını anlatıyor. Etkileyici. 7,4/10
7


default avatar
(67) -
tipik overrated g.kore film/dizilerinde birisi,
bolca klise ve manasizlik uzerinden sanatsal cikarim yapmak isteyen izleyiciler icin
4


default avatar
(28) -
Rezalet bir film, boş vakitte dahi izlenmez. Uçaktaydım, mecburen sonuna kadar katlandım, hani belki son sahnede falan vurucu bir şey yaparlar diye. Kardeşim, son sahnede bizim ağlamalı zırlamalı diziler gibi 10 dk boyunca birbirlerine baktılar ki filmin geneli zaten böyle. Bunun neresi sanat, neresi film, insanlar bunun neyini beğenip böyle yüksek puanlamışlar anlamak mümkün değil. Herhalde ben izledim vaktimi boşa harcadım, dur yüksek puan vereyim de başkalarını da yakayım diye düşünmüşler. Başka da bir izahı yok.
1


avatar
(792) -
"Bir saksıya iki ağaç dikmek gibi. Köklerimizin yerini bulması gerekiyor."

Güzel film. Fakat bana ilk 10 arasında olması gerekli değilmiş gibi geldi. Bazı kardeşlerimiz "Uzakdoğu kontenjanından" olduğunu düşünüyorlar. Olabilir... Tabii "En İyi Uluslararası Film" kategorisine "Perfect Days" girince buna orada yer kalmamış, "Bari ilk 10'a sokalım" mı demişler acaba? Ne bileyim... O kazulet "Zone Of Interest" yerine iki uzakdoğu filmi olsa ne olurdu ki? Neyse...

Biz toplum olarak kara sevdaya, melankoliye, romantizme uzak değiliz. Bakmayın kız arkadaşlarını balkondan atanlara falan. Onlar yıllarca azimle üzerlerinde sürdürülen bazı mental uygulamalar sonucunda akli ve ruhsal dengesi bozulmuş insanlar. Normal şartlarda biz öyle değiliz. Neden konuyu dağıtıp durduğumu bilmiyorum... Herneyse, o yüzden bize pek yabancı olmayan bu konular batılılara pek değişik geliyor olabilir. Bizde filmi beğenenlerin bile pek azının bu filmi yılın en iyi ilk 10 filmi arasında düşüneceğini sanıyorum. Bir tür "Issız Adam" bu film de aslında, ama ıssız olan kadın bu kez.
Sürprizbozan: Göster
Aslında kadının ve erkeğin genel duygusal yapısı ile ilgili bir tespit üzerine kurulu. Genel olarak kadınların daha duygusal olduğu düşünülür, ama bu doğru değildir. Gazete ve TV haberlerini şöyle bir düşünün, "kafayı yiyenler" de genellikle erkektir.

Bir "geçmiş yaşamlar" muhabbeti var, ama değişik anlamlara geliyor. Bazen kızın "müstakbel" eşine itiraf ettiği gibi, "müşteri kızıştırmaya" yarıyor, bazen de duygusal bir kaçış noktası oluşturmaya...

Filmi mutlaka izlemeniz gerekmiyor, başka filmlerde de pek çok kez daha bile iyi New York turları atmışsınızdır ama yine de izleyecekseniz, bari yalnız izlemeyin.
6

Cevaplar (1)
avatar
(6203) -
Cormorant Beycim film başlarda ilgimi çekmese de sonraları çok hoşuma gitmişti. Açıkçası film bittiğinde duygulanmıştım. Sevgilerle Cormorant Beycim Gülücük
8


0
| Bildir


avatar
(76) -
Oyunculuğun ve sinematografinin bu kadar iyi olduğu bir filmi izleyen bir insan etki bırakmadı der ise yalan söylemiş olur. İnsanın yüreğini burkan, izledikçe daha da güzelleşen bir film olmuş.
9


avatar
(57) -
Film gerçekten film olmaya değmeyecek bir olayın evirip çevirip anlatışını içeriyor. Sürekli aynı şeylerin hayatın farklı dönemlerinde oluşunu izliyoruz. Böyle filmlere nasıl kafalarla para yatırıp çektiriyorlar gerçekten inanılmaz. Aftersun filmide çok benzer bir yapıda. Artık drama içeriği olmayan, gerçek bir tartışma içermeyen böyle filmleri izleyen ve tüketen insanlar var sanırım.


avatar
(45) -
karakterlerin ilkokul dönemi çok hızlı geçildiği için ben pek bağ kuramadım açıkçası her 2 karakterle de. bazı diyalogları da zorlama ve yapay buldum. bende yer eden bir film olmadı.
5


default avatar
(23) -
Teknik açıdan mükemmel bir film ama senaryoda kopukluk, devamsızlık aşırı. Bu yüzden puanı 7'yi geçemeyecek bir film.
7


avatar
(116) -
Maalesef bu film olmamış. Konudan çok ağlamalı birşey çıkabilirdi ama kurgu, filmdeki akıcılık rezalet.
3


default avatar
(9) -
Drama ve romantik türler arasında ayrı yere konulacak bir film olmuş. Ben severek izledim. Oyuncuların performansı oldukça da iyi. Iyi seyirler dilerim.
9


default avatar
(32) -
kimi yönetmenlerin doğru düzgün bir dramatik çatışması olmayan hikayeleri seyirciye "sanat" diye gazlamaları... bu filmde de yaşana bu.
4


default avatar
(40) -
Film ve anlatmak istediklerini sindire sindire anlatışı, hikâyesi ve oyunculuklarıyla üst kalite.
yıl içindeki çoğu filmden iyi orası kesin ama 1996'daki Peter Chan filmi Comrades: Almost a love story ( Tian mi mi) u filmin çok üstünde. Bu film sevdiyseniz bir de o filme bakın.

Cevaplar (1)
avatar
(6203) -
Önerinizle 1996 yapımı Comrades: Almost a love story izledim. Güzeldi ama Past Lives çok daha başarılıydı. Teşekkürler Gülücük
8


1
| Bildir


default avatar
(4) -
Duru su gibi sakin sakin saniyeler akıp gidiyor. Sonra ümitle bekliyorsun bir araya geleceklermi diye...


avatar
(157) -
Hiç beklemiyordum, çok etkileyici bir filmdi. Çizgisel ilerleyen sahnelerle daha önce izlediğimiz hikayelerin bir benzerini izliyoruz aslında ama işin sırrı duyguyu geçirebilen oyuncularda saklı. Favori filmlerimde yerini aldı bile keyifli seyirler.
8


avatar
(73) -
durgun ilerlemesine rağmen akıcı bir oyunculuk ve konusu vardı ben beğendim o duyguyu hissettiriyor seyirciye daha iyi yaşam için gitmek zorunda kalabiliyoruz ama bu ayrılıkla sonuçlanıyor malesef en sevdiğimiz insanı kaybedebiliyoruz 2 koreli çocukluk aşkını 24 yıl sonra buluşmasındaki gecmişteki yaşamamışlıkların pişmanlığını görüyoruz beni etkiledi acıkcası duygulandım tabi bizim mutlak böyle ayrılıklarımızda olduğundan anlıyoruz ve etkileniyoruz 10/7
7


avatar
(568) -
Daha ilkokula giderken birbirlerine aşık olan iki Koreli çocuğun hikayesi.

Tema itibarıyla çoğunlukla genç karakterleri merkeze alan, geçmişin pişmanlıkları ve geleceğin belirsizlikleriyle boğuşan son dönem THE WORST PERSON IN THE WORLD (2021), AFTERSUN (2022), RETURN TO SEOUL (2022) filmleriyle duygusal ve anlatım benzerlikleri gösterse de karakter gelişimi ve sinematografisi ile Avrupa sineması arasına bir çizgi çekiyor.

Celine Song'u ilk yönetmenliğinin olmasının yanı sıra, senaryosunu da kendisinin yazdığı klişelere düşmeden temposu ve anlatımıyla Hollywood ölçütlerinde başarılı bir görünüm sunduğu film, Budizm inancındaki evlenene kadar olan reenkarnasyonlarımızda, biriyle tekrar tekrar karşılaşma anlamındaki "in-yun" kavramına selam çakıyor.

- İşim sıradan, maaşım sıradan. Her şeyim sıradan. Benden daha etkileyici biriyle tanışmalı.
- Yığınla para kazanmıyorsan evlenmek zor mu?
8

Cevaplar (1)
default avatar
(1) -
Gerçekten de zor şu dönemde beklentiler o kadar yüksek ki, Evlenebilirsin ama çıta indiği anda ayrılıklar ve kadın cinayetleri başlıyor.


1
| Bildir


avatar
(121) -
ben acaip beğendim. bu kadarmı samimi olunur. kendi hayatımdandan da, arkadaşlarımın hayatlarında da benzer şeyler yaşadık. belgesel tadındaydı. ters köşe, aksiyon vs beklemeyin. başından sonuna belli bir hikaye sadece dürüstlüğüyle bizi içine alıyor. malesef ödül falan alamaz. keşke alsa herkes seyretse.
8


avatar
(1031) -
A24'den yine sıkıcı bir aşk filmi. Bu kadar yüksek puanı almasının sebebi sanırım izlesin izlemesin Koreliler 'in 10 vermesi. Yavaş tempoda ilerleyen, karşılıklı konuşmalara dayanan bir film işte. Gelelim filmin Oscar durumlarına. Son yıllarda moda oldu illa bir Kore veya Japon filmi adaylara eklemek. En İyi Film dahil olmak üzere, Yönetmen (Celine Song), Kadın Oyuncu (Greta Lee) ve Orjinal Senaryo dallarında Oscar aday adayı. Greta Lee'den üstün bir oyunculuk göremedim ama akademi beğenmiş yani... 5/10...
5

Cevaplar (4)
avatar
(792) -
Benim anlamadığım, "En İyi Yabancı Film" diye bir kategori varsa, bu filmlerin neden ilk 10 arasına da alınması gerekiyor? İlk 10'a bu filmler de girebiliyorsa "En İyi Yabancı film" kategorisi neden var? Üstelik bu diğer filmlere hakaret olmuyor mu? En iyi yabancı kategorisine girebilirsiniz ama ilk 10'a girecek kaliteye sahip değilsiniz. Bu mudur yani?
6


0
| Bildir
avatar
(1031) -
@Cormorant Ben şunu anlıyorum zaten eskiden adı öyleydi, bu kategorinin adı Yabancı Dilde Film. Yani eğer filmin dili İngilizce hariç bir dilse bu kategoride aday oluyor. Past Lives'de genelde İngilizce konuşulduğu için Yabancı Film kategorisinde değerlendirilmedi.
5


1
| Bildir
avatar
(792) -
Mantıklı, ama o sevimsiz "The Zone Of Interest" nasıl aday oldu?
6


0
| Bildir
avatar
(1031) -
@Cormorant Burada iş biraz karışık. Film Birleşik Krallık (UK) adına aday oldu. Dili Almanca, işin içinde bir de Polonya var.
5


1
| Bildir


avatar
(741) -
bu filme bir özcan deniz versiyonu yakışır Gülücük.. cekılecek fılmler lıstesıne eklemıstır kesınlıkle.. bu dramı yaşayan varsa film bitse de aglasam moduna kesın gırer.. o son aglayış yok mu.. yada sezen aksudan o son bakış
6


avatar
(48) -
O kadar nahif bir filmdi ki çok sevdim. Özgün bir anlatısı var; en yoğun duyguları kısa ama vurucu replikler ile oyuncuların anlık jest ve mimikleriyle; adeta tablo gibi hazırlanmış sahneleriyle yansıtıyor. Oyunculuklar ve yönetmenlik müthiş! Özetle dostlar; aşk üzerine çok şey yazıldı, çizildi. Önemli olan bunu farklı şekillerde yapabilmeye devam edebilmek olduğuna göre Celine Song'un bunu başardığını rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer projelerini de dört gözle bekliyor olacağım.
9


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film