Giriş Kayıt

Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları (2013) Yorumlar


The Hobbit: The Desolation of Smaug

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(179) -
Filmin ilk sahnesinde,
Sürprizbozan: Göster
Selam verir gibiydi..


avatar
(176) -
Hobbit serisini LOTR ile kıyaslamamak gerektiğini düşünüyorum.Neden mi?
Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(126) -
Yüzüklerin efendisinden önce çekilmiş bir seri olsaydı bu seri bence bu kadar çok izleyici kitlesine ve yüksek puanlara yaklaşamazdı diye düşünüyorum. Kesinlikle kötü bir filim demiyorum ama Yüzüklerin efendisi serisi gibi bir başyapıtın bizde bıraktığı hayranlık Hobbit serisine duyduğumuz ilgiyi , verdiğimiz puanları bir şekilde etkiliyor gibi. Benim açımdan öyle. Tekrar ediyorum kötü film mi hayır . İlk filme göre bir tık önde bence ama hep içimde Yüzüklerin efendisindeki o coşkuyu heyecanı arıyor bir türlü bulamıyorum. 10/7,8
8


Yorumlar (190)
avatar
(1030) -
Bugün hobbit günü. Bu film de en sevdiğim hobbit filmi. Ankara imaxte izlemiştim ilk. Benim için hayattan en keyif aldığım günlerden biri oldu. Hayatımdaki en iyi alışverişlerden biri. Kitabı okuduktan sonra üç film çekilecek olmasını ticari kaygı olarak gördüm. Fakat 5 film çekilse de olurmuş. Günümüzde dizisi var ve bu kalitenin çok çok çok altında.
10


avatar
(366) -
Temposu yüksek, izlemesi keyifli harika bir fantastik serinin ikinci filmi. LOTR hayranı olup da bu seriyi izlememek olmaz zaten. Fantastik türünü sevenler de muhakkak izlemelerini tavsiye ediyorum.
9


avatar
(6203) -
Serinin 2. filmi ve yine başarılı. Özellikle macera sahneleri çok hoşuma gitti. Gerçekten kaliteli ve sürükleyici bir yapım olma özelliği devam etmiş. Ayrıca Legolas'ı da görmek güzeldi. Kısacası keyif veren bir seri özellikle son sahnelere doğru daha da hoşunuza gideceğini tahmin ediyorum . Şimdi sırada 3. bölüm var .
9


avatar
(806) -
Yüzüklerin Efendisi serisinin ekmeğini yemekle birlikte kendi içinde belli bir kalitenin üzerine çıkmış güzel bir film. Tek kitaptan 3 film çıkarmak her ne kadar "para" koksa da yine de kendini zevkle izletmeyi başaran bir yapım...Unutmadan, Peter Jackson filmin giriş sahnesinde bir havuca kocaman bir ısırık atarak seyirciyi de bu "görsel ziyafete" davet ediyor.
9


avatar
(1723) -
yüzüklerinin efendisinin ekmeği yenmeye devam ediyor ancak bu hikayede kendi çapında başarılı, görsel efektleri ve temposu güzel, fantastik film severler buraya...
8


default avatar
(1082) -
Serinin ikinci filmi, birincisi kadar güzel olup heyecanı eksiltmeden devam ettiriyorlar, yolculuk uzun ve bakalım nelere gebe olacak..
10


avatar
(81) -
Ölmeden önce izlenmesi gereken serilerden birisi de bu, kesinlikle izleyin pişman olmazsınız.
10


avatar
(109) -
Tabi ki LOTR serisinin tadını vermiyor ama hem önceki olaylarla bağlantıyı kurmak adına hem de geçmişi canlandırmak adına çok keyifli bir seri oluyor.
Eğer ki LOTR ile bir bütün olarak düşünürsek seride bir kaç mantık hatası var gözüme çarpan..
Sürprizbozan: Göster


Genel olarak gayet tatmin edici olmuş. Keyif alarak seyrettim...
8

Cevaplar (1)
default avatar
(1) -
İki kule de ki elf Haldir , Thranduil yüzüklerin efendisi filmlerinde gözükmedi
10


0
| Bildir


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

The Hobbit: Smaug'un Çorak Toprakları'nı (2013), ilk filme göre her açıdan daha çok beğendim. 3 boyut teknolojisi, tüm efektler, müthiş görüntüler, makyaj ve macera dolu sahneleri ile seyrine doyulmaz bir film oldu benim için. Yapılan olumsuz eleştirilere katılmıyorum çünkü bence fantastik macera türünde kusursuz bir yapımdı. Bir an bile sıkılmadım. İlk film biraz yormuştu ama bu filmde bırakın yorulmayı iki kez üst üste izleme hevesi bile oluştu.

İlk filmde, krallıklarını gaspeden ejderhadan kurtulmak için 13 cüce Hobbit Bilbo'yı ikna etmiş ve hep birlikte maceralı bir yolculuğa çıkmışlardı. Serinin bu ikinci filminde Erebol Dağı'na doğru yol alırken, sayıları gittikçe çoğalan vahşi orklarla ve garip bir ormanda dev örümceklerle mücadele eden ekip , asil elflerden değerli bir taş sözü karşılığında yardım görüyorlar. Heyecan dolu bir rafting yapıp zorlu bir gölden geçiyor ve mücevlerin üzerinde uyuyan ejderha Smoug'a yaklaşıyorlar.

Tüm sahneler çok güzel çekilmiş. Dişi elf ile yakışıklı bir cücenin aşkı macera dolu filme hoş bir romantizm katmış.
Orlando Bloom'un rolünün fazla olması ve Lost dizisinde Kate rolünde tanıdığımız Evangeline Lilly'nin bir elfi canlandırması hoştu.
9


avatar
(206) -
Giderek yükselen kalite ve haliyle heyecan. Şapka çıkarmamak elde degil
9


default avatar
(65) -
çizgi film gibi çekim tekniği olmasa güzeldi. hobbit serisinin en büyük problemi lotr gibi gerçekçi çekilmemesi stüdyoya tıkılıp kalması.
9


avatar
(363) -
Serinin en sönük filmi. Bariz şekilde uzatılmış ve gereksiz şekilde fantastik değil aksiyona bağlanmış. Tabi bazı arkadaşlar ne bekliyor fantastik bir filmden bilmiyorum ya da Lort beklentisiyle mi izliyorlar onu da bilemiyorum ama tek başına ele alırsan güzel bir film. Gerçi orta dünya hayranları için ne kadar uzun o kadar iyi zira bir daha yakın ve orta vade de izleyebileceğim bir dünya değil. Kurgusal Orta Dünya için başka bir film beklenmiyor. İzleyin izlettirin ve hayatı silahlı çatışma filmleri izlemekle geçen arkadaşlar aldırmayın zira onlar için bir filmde ne kadar çok silah ve sevişme varsa film o kadar iyidir.

Moderasyon; Yorum yazarken, her cümle için bir satır kullanmak yerine yukarıda düzenlendiği gibi paylaşınız. Teşekkürler.
9


avatar
(363) -
Geçtiğimiz günlerde iki gün ara ile iki filmi de seyrettim. Sonuç; sinema görsel efektleri adına çok ciddi emekler verildiği muhakkak ama ne yazıkki konu olarak çok kısır!
Sürprizbozan: Göster

Cevaplar (5)
avatar
(91) -
ama ana konu istediğin şey değil.o yüzden gerekmiyor o olması
10


1
| Bildir
avatar
(96) -
Öncelikle belirtmek gerek ki kitabı 1937 senesinde çıkmış uyarlama bir film serisidir The Hobbit. Yani Merlin dizisiyle yanyana bile gelmesi mümkün değil aslında. Bu açıdan asıl Orta Dünya (The Hobbit , LOTR vb.) gerek felsefesi gerek kurgusuyla bugünün birçok dizi, film ve romanına model oluşturmuştur.
9


1
| Bildir
avatar
(363) -
@Ess, film 1937'de çekilmiş olsaydı veya Merlin'den önce evet, dediğiniz olurdu. Benim vurguladığım şeyi dikkatlice okuyunuz derim.
Sürprizbozan: Göster

Sürprizbozan: Göster


0
| Bildir
avatar
(96) -
Sanırım demek istediğimi tam anlatamadım. Teknik animasyon çekimleri konusunda birşey demiyorum, keza az ve öz diyecek olursam bu kitap bir uyarlamadır.
Sürprizbozan: Göster

Hep farkli hikayeler görme isteğindeyseniz Tolkien hikayelerinden uzak durun, size hep aynı şey gibi gelecektir. Çünkü şu ana kadar izlemiş olduğunuz pek çok fantastik hikaye Tolkien hikayelerine öykünerek yazılmıştır (Game of Thrones dahil, yazarı Tolkienden ne kadar etkilendiğini kendisi söylemektedir.)
9


0
| Bildir
default avatar
(4) -
Gollum konusuna açıklık getirmek isterim, yüzük 500 yıl gibi bir süredir Gollum'da olduğundan Gollum'u bizim LOTR'de izlediğimiz haline çevireli bir hayli olmuştur. Hobbit'teki Gollum ile LOTR'deki Gollum arasında bir fark olmamasının sebebi bu. Yani Gollum bildiğimiz haline Hobbit hikayesinden de önce dönüşüyor. Ayrıca yüzüğün Gollum'a geçişi ve Gollum'un değimi LOTR Extended versiyonlarında gösteriliyor. LOTR Extended versiyonları izlemenizi tavsiye ederim biraz uzun fakat çok keyifli ve aklınızda hiç soru işareti kalmıyor.
Konu olarak kısır olması konusunda haklısınız, fakat yorumlarda da bahsedildiği gibi Hobbit tek bir kitap ve bundan 3leme yapınca sahneler daha uzun görsellik ön planda konu ise geri planda kalıyor.


4
| Bildir


avatar
(498) -
İzlemenin keyif verdiği bir gerçek, LOTR'in ilk bölümünden beri bakarsak hiç bir film 2,5 saatin altında değil ve hepsi göz açıp kapatıncaya kadar geçiyor...

Ancak içerik olarak LOTR'e yaklaşamadığı da bir gerçek. Bazı arkadaşlar gayet güzel bir şekilde açıklamış, eldeki malzemenin LOTR'e göre çok daha az olduğunu. Açıkçası ben kitabı okumadığım için bilmiyorum... Ama sonuçta bu sefer 3 kitabı değil tek kitabı 3 filmde verdiklerini biliyor olmak da yetiyor....

Evet uzayan sahneler var sıkmasa da, ama.......
Sürprizbozan: Göster
kitapta da böylemiydi bilmiyorum ama bir yerden sonra rahatsız etti...

Ufak tefek sıkıntıları olsa da, sonuç olarak yine de soluksuz izlenen, mutlaka seyredilmesi gereken bir 3'leme olarak biteceği kesin
7


default avatar
(15) -
bana göre hobbit serisi yüzüklerin efendisinden daha iyi

Cevaplar (1)
default avatar
(8) -
yok artık


0
| Bildir


avatar
(124) -
Hobbit;
Sizi yüzüklerin efendisi serisinin geçmişine götürüyor belki soranlar olmuştur o zamanlarda da?
Bu yüzük nerden geldi gibilerinden işte o sorunun cevabını geniş çapta veriyor bu film.
Görseli iyi fakat süre olarak uzatılmış gibi geldi..
9


avatar
(301) -
Kimse kusura bakmasın ama LOTR fanatikleri tarafından şişirilmiş bir IMDB puanına sahip. Ben çoğu yerinde sıkıldım. Bazı sahneleri gereğinden çok fazla uzun tutulmuş.
6


default avatar
(501) -
hobbit: okçuların şöleni bence filmin adı bu olmalıydı Gülücük
8

Cevaplar (1)
avatar
(266) -
aynen. Zaten son seride savasacak kim var o orduya karsı cok merak ediyorum. Elflerden baska kim var ki? Köylüler mi? =)
8


2
| Bildir


avatar
(11) -
Fantastik bir film olabilir ancak animasyon sahneleri o kadar çok belli oluyor ki belli bir zaman sonra kendimi film değil de sanki çocuklar için yapılmış animasyonları izliyor gibi hissettim. Süpermanın en son filmi de animasyon olmasına rağmen hiç animasyon etkisi uyandırmıyor. Animasyonlar filmin her yerinde sırıtıyor. Ejderha sahneleri ise baydı resmen. Umduğumu bulamadım. Konusu idare eder bile değil. Laf ola beri gele. Nasıl bu kadar yüksek puan almış şaşırdım doğrusu.
1


avatar
(1239) -
Fantastik filmden ne bekliyorsanız bu filmde o mevcut. Hıhı Daha azını beklemek saçmalık , fazlasını beklemek iyimserlikten öteye gitmez. Hıhı Saygılar
Devam filmini merakla bekliyorum. Saygılar. Saygılar
8


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 7 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film