Giriş Kayıt
Yorumlar (17)
avatar
(570) -
1987'de yaşanan cinayetlerin günümüzde aynı katil tarafından tekrar etmesiyle başlayan eğlenceli bir korku filmi.

Geleceğe Dönüş (1985) ile Scream (1996) ya da Halloween (1978) filmleriyle ortak temalar paylaşan ve göndermelerde bulunan film politik doğruculuğun olmadığı 80'lerin estetiğini mükemmel yakalayan özgünlüğe sahip iyi oynanmış keyifli bir zaman yolculuğu slasher'ı.

Katilin maskesi için 80'lerin yıldızları Kiefer Sutherland, Rob Lowe, Dolph Lundgren gibi yüzlerden referans alan filmde gerilim, kahkaha ve kendi klişeleriyle dalga geçen zor senaryoyu etkili bir şekilde yapan oyuncular, yazarlar ve yönetmen övgüyü hak ediyor.

- 16 Yaş Katili, Vernon kasabasını saran cinayet çılgınlığına burada başladı. Üç kişiyi öldürdü.
- Sizi bilmem ama bence seri katillik altı cinayetten başlar.
- Sağ ol Angie. Çok teşekkürler. Daha fazla ölüm isteyen Angie'yi alkışlayalım.
7


avatar
(279) -
Bana göre filmde her şey tadındaydı. Korku komedi türünü, korku filmleri kadar severim fakat çok sulu zırtlak olmadığı sürece. Korkunç Bir Film serisini ayrı tutuyorum tabii. Bu seri zaten absürt komedi tarzındaydı. Gelelim filmimize.

Öncelikle, sırasıyla herkesin maskeli bir katil tarafından öldürüldüğü (slasher) filmleri çok severim. Zaten bu tarz korku filmlerini sevmeyenlerin de pek sevebileceği bir film değil Totally Killer. Filmin fragmanını izlerken biraz fazla komedi ağırlıklı diye düşündüm ama bana göre gerilim ve korku tarafı daha ağır bastığı için bazı yerler hariç pek korku-komedi izliyormuşum gibi değil de daha çok korku filmi izliyormuşum gibi hissettim.

Evet, birçok kişinin de belirttiği gibi zamanda yolculuk kısımları biraz basit kaçsa da -en azından o makine daha yaratıcı olabilirdi- oyunculuklar vasat olsa da izlerken oldukça eğlendiğim bir film oldu. İçerdiği eşcinsel mesajlardan da hiç rahatsız olmadım. Filmde de denildiği gibi "eşcinsel insanlar harikadır, lafın çok homofobik" Gülücük 80'lerin tatlı büyüsü içinde yer yer Geleceğe Dönüş filmine de selamlar yollanarak keyifle izlenebilir bir filmdi. İkincisi de gelsin. Gülücük
5


avatar
(1031) -
Blumhouse'dan yine heyecanlı bir aksiyon, korku, komedi filmi. Zamanda yolculuk filmlerinden en iyi 5 filmin arasına koyarım. 80'lere göndermeler de çok iyi olmuş. Katili tahmin etmek mümkün olmadı, merakla ve zevkle izledim. Slasher film severlere de tavsiye ederim. İyi seyirler... 7/10...
7


avatar
(1030) -
Elle tutulur bir senaryo var mı? Yok. Peki ya dişe dokunur bir gerilim? O da yok. Gözle görülür zaman değişimleri heyecanı, görselliği vs var mı? Yok.

Yoklar içinde çok sıradan bir gençlik filmi. Bu konudan iyi bişey çıkabilirdi ama konu, sanki içinde takılacağımız bir film yapalım, bu konuda bunun bahanesi olsun gibi. Heyecan getirecek bir çok öğe kullanılmış ama hepsi bu filmde sönük kalmış, heyecanı meyecanı yok.
5


avatar
(319) -
Şunu fark ettim ki zamanda yolculuk olayı işin içine girdiğinde kalitesi ne olursa olsun içerik bir şekilde kendisini seyrettiriyor.Kaldı ki kostümler,oyuncular,filmin renkleri,görselliği ortanın üstündeydi.Sıkılmadan izlenecek bir film olduğunu düşünüyorum.
7


default avatar
(236) -
baştan sona bakınca çok iyi bir film değil. hikayenin ortasına doğru olayı da anlayınca. çok keyif te kalmıyor. oyunculuklar vasat. sinema değil de tv için yapılmış b sınıfı bir film diyebiliriz aslında. zaman kavramı olan her filmi neredeyse seyrettim bu filmde zaman makinesi kısmı gerçekten çok zorlama. belki bir şans verilir yoklukta onun dışında es geçebilirsiniz. ek olarak amerikan fimlerinde artık gay sahneleri koymasalar iyi olur. gerçekten bilinçli yaptıklarını düşünüyorum. dikkat edelim.
4


default avatar
(127) -
İzlerken çok keyif aldım. Hiç sıkmadan sonuna kadar izletti. Oyunculukları ve cast seçimini ayrıca beğendim, geçmiş hallerini şimdiki oyunculara güzel benzetmişler. (bir tek babası rolündeki hariç onu beğenmedim) Özellikle 80’ler ve şu anın farklarını belirttikleri (ırkçılık, lakap ya da rahatlık vb.) sahneleri ayrıca sevdim. Şiddet dolu bir slasher filmi değil, korku komedi türünde, yer yer güleceğiniz güzel bir slasher filmi, tavsiye ediyorum.
6


avatar
(8407) -
Tatlı, güzel fakat çoğu aptal kızlar, seksenlerin hafiften havası, videoda izledikleri robocop, filmin başında çalan Bananarama’den Venus şarkısı kulakların pasını alıyor. Gerilimi az ama sonlara doğru artıyor, komedisi ve gençlik dozu bol bir yapım. Tarzı sevenler için izlenir.


avatar
(4241) -
Düşünce güzel ama işleniş pek iç açıcı değil. İstediğim havayı ve heyecanı bulamamakla beraber bu tür filmler içinde değişik şeyler yok. Konusuyla ve özellikle zaman teması ilgi çekici olsa da ben pek başarılı bulamadım.
5


avatar
(539) -
Happy Death Day tarzında ama onun kadar kaliteli değil, oyunculuklar ve muhabbetler amatörce. Komedi kısmı daha ağırlıkta. İzleniyor ama eksikleri çok. Hikayeyi zaman makinasina taşımak için adeta çırpınmışlar. Olmasa da olur bir film.


default avatar
(50) -
Slasher filmleri seviyorsanız izlemeniz gereken filmlerden birisi bence. Modern family'den tanıdığımız Julie Bowen'da oynuyor filmde ayrıca, her ne kadar rolü az olsa da. Bir kaç woke olayları da var aslında, seksizim ve eskiden yapılan "ırkçılığa" da biraz demeçte bulunuluyor fakat bu woke olayı netflix'in yaptığı gibi değil biraz daha komedi üzerinden işlenmiş ve bence gayet de güzel oturmuş. Ama ara ara ana karakterimiz olan kıza "yeter be bu kadar da woke olma" diyesim geldi birileri bir şey yapınca "bunu ona diyemezsin" dediğinde. 7/10
7


avatar
(53) -
Ben beğenmeyenler tarafındayım. Evet konu ilgi çekici, sürükleyici. Lakin oyunculuklar o kadar yapmacık ve kötü ki, cânım senaryo güme gidiyor. Özellikle başroldeki kızın sürekli düz bir tonlamayla diyaloglara girmesi sanki elinde metin varmış da oradan okuyormuş intibâsı uyandırdı bende. Bir de etrafındakilere 'annenle böyle konuşmamalısın' , 'alkollüyken araba sürmemelisin' gibi sürekli kamu spotu cinsi replikler kullanması beni filmden iyice kopardı. Bir de 80'lerin korku filmlerinde seks elbette vardı. Ama gençler bunu aleni ve sürekli bir şekilde aralarında dillendirmezlerdi. Filmdeki tayfanın bel aşağı konuşmaları ayyuka çıkarken 80'leri bu şekilde lanse etmek de filmin bir diğer yanlışı olmuş.
3


default avatar
(93) -
Boş bir film. Başladığım için bitireceğim mecbur ama hiç beğenmedim. 3.sınıf tv filmi ayarında korku-komedi filmi. 5 puanlık basit bir film.
5

Cevaplar (2)
default avatar
(123) -
Filmi izlerken mi yorum yazdın üstad? Başladığım için bitireceğim deyince öyle anlaşılıyor.
Eğer öyleyse 1.5 saat daha bekleyip yorumu öyle yazsan daha uygun olurdu.


5
| Bildir
default avatar
(93) -
İleri görüşlüyümdür Gülücük Sonu da dediğim gibi çıktı.
5


0
| Bildir


avatar
(6204) -
Filmi baştan sona sıkılmadan izledim. Özellikle zaman yolculuk filmlerini seviyorsanız mutlaka izleyin. Eğlenceli, sürükleyici ve aynı zamanda 1985 yapımı '' Back to the Future '' filmini hatırlatması çok güzeldi.
Bu arada Jamie karakteri ''Kiernan Shipka'' çok güzel oynamış ve başarılıydı. Sonuç olarak tavsiye edebilirim...
7


avatar
(430) -
Film, Scream ve Back To The Future'ın kırması olmuş. Zaten her iki filme de bol bol referans veriliyor, isimleri de geçiyor. Yapımcı Blumhouse olduğu için prodüksiyon bütçesi çok düşük ve ne yazık ki bunu bazı sahnelerinde hissettiriyor. Özellikle yeşil perde önünde çekilen bir orman evi sahnesi vardı ki çok fenaydı.

Kurguda baştan savma olan bazı kısımlar var, çok fazla karikatürize karakter de mevcut ve film birazcık sulu... ancak boş bir zamanınızda, beklentisiz şekilde izlerseniz, muhtemelen eğlenirsiniz ve iyi de vakit geçirirsiniz. Özellikle zaman yolculuğu temalı filmleri sevenlerin hoşuna gidecektir.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film