Giriş Kayıt
Yorumlar (63)
avatar
(253) -
Fena değildi. En azından bizde böyle diziler çekebilyormuşuz demek ki dedirtti.
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(614) -
Beren Saat çok yanlış seçim olmuş bence. Acayip soğuk nevale oynamış. Sürekli aynı mimik aynı yüz ifadesi. Karakterle özdeşleşememiş, bürünememiş, ruh katamamış. Keşke daha ağır başlı ayakları yere basan birini seçselerdi. Tam aksine Mehmet Günsür yardırmış. Tamam bu Arkeolog Erhan dedirtiyor. Diğer oyuncular da iyi iş çıkarmış. Ülkemizde böyle kaliteli yapımlar görmek sevindirici. Yakın dönemde çıkan bir başka Netflix dizisi The Witcher’dan kat kat sürükleyiciydi doğrusu. Gizem var gerilim var akabilen bir senaryo var. Beren Saat detayı hariç dizi beni çekmeyi başardı. Umarım devamında Hakan Muhafız gibi saçmalamazlar. Eksikleri olmasına rağmen iyi dizi olmuş, keyifli vakit geçirtti en azından.
7

Cevaplar (1)
default avatar
(3) -
The Witcher’dan kat kat sürükleyici mi :s
5


0
| Bildir


default avatar
(5) -
son derece başarılı buldum baya iyiydi hatta yani daha ne söylesem az,bir bölüm bitiyor diğerine geçmemek için kendimi zor tutuyorum oyunculuklar efsane,Beren Saat gerçekten çok yetenekli bir oyuncu bayılıyorum bu kadına..!
9


default avatar
(299) -
Bütün sezona baktığımda izlenebilir ortalama bir yapıt genel olarak idare eder bir senaryo bir şekilde ilerleyen bir işleniş ve ortalama dizi karakterleri yani dizi tam anlamıyla ortalama bir dizi arkadaşlar. öyle yüksek beklentiniz olmasın. bunda pek çok sebep var birincisi ilk bölümler yapmacık bayağı ve görmekten sıkıldığımız karakter işlenişleri var sırf düzgün Türkçe konuşuyor diye hep öğretim görevlisi rolünde olan Mehmet Günsur Kevin Pollock a öykünüp ne idüğü belirsiz resimler yapıp laylaylom takılan Beren saat
Sürprizbozan: Göster
Durmadan ingilizce sözcükler söyleyen kardeş kızından daha alımlı görünen ve aralarında 4-5 yaş farkı varmış gibi görünen anne falan derken hep görmeye alıştığımız ergen kiloluk dizlerdeki gibi giriş yapıldı ilk bölümler sırf bu sebeple giriş bölümleri çok sıkcı neyse bir şekilde senaryo ilerliyor işleniş bir şekilde kotarıyor ve finale kadar gidiyor. merak ve akıcı senaryoyla diziyi finale getiriyorlar finali pek doyurucu olmasa da idare ediyor son olarak nedense ülkemiz hep mistisizmin gölgesi altında dizilerle netfilxte baş gösteriyor avrupalıların uçan halılar ülkesi olarak göresinden faydalanmaya çalışıyorlar gibi görünse de ülkemizin dizi ve sinema sektörü bundan çok daha fazlası olabilir yeter ki buna göre netfilx bir strateji berlilesin Behzat ç Şahsiyet gibi biraz daha evrensel dizilerin kalitesinde başka diziler de çıkabilecekken böylesi seçimlerle dizi yapılması bana pek mantıklı gelmiyor ülkemizi tanıtmak için sadece bir mekana bağlı kalmadan çok daha fazla yeri çok daha güzel tanıtabilecekken bu tip yapımlar yetersiz görünüyor gözüme nedense.
7


avatar
(1818) -
Son derece izleten bir yapım.

Tüm sezona bakınca ortaya izlenilir güzel bir yapım çıkmış diyebiliriz. Ön yargısı olan herkese lafım o kadar film dizi izledim bu dizi de gayet izlenilir. Türk filmlerinin üstünde hatta yabancı dizilerde olan aksiyon gerilimin bir tık aşağısında olsa da ortaya başarılı bir yapım çıkmış. Hakan Muhafız faciasından sonra Netflix adına sevindirici bir işleniş. Olumsuz yanları olsa da Anadolu'nun içinde saklı kadim hikayeleri ilk defa bu kadar sağlam bir işlenişle izliyoruz. Zaman döngüsü olsun ya da gizemli olayları hatta Kur'an'ı bile bu kadar bilimsel yaklaşarak anlatmaları bence bir değer. Hani bir takım ön yargılarımızı da kırabilir. İyi yani her şeye saygı çerçevesinde yaklaşılmış. Oyuncularımız da iyi olunca dizi aldı gitti. 2 günde bitirdim diziyi. 2. sezonu da ayrı bir heyecanla bekleyeceğim. Tabii çok iyi bir dizi falan demek isterdim ama şu an buna biraz uzak. Belki ilk sezonun ilgisiyle -ki kesin ilgi görecek ve konuşulacak- ikinci sezon daha iyi gelir. Paranormal olayların anlatılmadığı kıtlık ülkeme ilaç etkisinde. Ha gelin-kaynana, yalan tarih senaryoları, silah küfür çeteleşme gibi senaryoları sevenler uzak dursun çünkü bu dizide düşünmek gerekiyor.

Güzel bir dizi
İyi seyirler.
Saygılar
8


default avatar
(20) -
Türkiye'nin dark'ı diyebiliriz.İnsanı son derece geren gizemiyle sürükleyen bir dizi, Türkiye'de daha önceden hiç görülmemiş mükemmel bir yapım...
7


avatar
(336) -
Türkçe katili dizi. Şu Cansu karakterinin Türkçeyi sürekli olarak saçma sapan İngilizce kelimelerle katletmesine çok mu gerek vardı acaba? Yok ''okay', yok ''cool'', '' yok ''en iyi best abla'' ne bunlar Allah aşkına? Türkçe konuşurken İngilizce kelimelerle dilimizi katletmeyi erdemli olmak sanan bir takım insanlar var aramızda. Asıl erdem İngilizceyi çok iyi bildiğin hâlde kendi ana dilini kirletmeden, en düzgün şekilde ve kurallarına uygun kullanabilmektir. Zaten Türkçeyi İngilizce kelimelerle katlederek havalı falan olmuyorsunuz. Başka ''bir şey'' oluyorsunuz da adını buraya tam olarak yazamam, siz anlayın.

Cevaplar (6)
avatar
(1818) -
Çok ilginç, yazdığı yazıda çok fazla Arapça sözcük var. Bence dilimizin en büyük sorunu bu. Çok da şey etme bu duruma.
8


3
| Bildir
avatar
(336) -
Sen çok zekisin sanırım. O Arapça dediğin sözcükleri dilimize ben mi ekledim arkadaşım? Öyle bir saçmalamışsın ki sanki o dilimize arapça kelimeleri koyan benmişim gibi, dilimizde olmayan arapça kelimeleri kasten kullanıyormuşum gibi boş yapmışsın. Zamanında arapça kelimeler bir şekilde dilimize girmiş ve Türkçeleşmiş bir şekilde şu anda hepimiz tarafından kullanılıyor. Fakat dilimizde yer etmemiş İngilizce kelimeleri kullanmanın nesi doğal sence? E tabi sen de o ''cool'' tayfadansan benim ne dediğimi anlayamazsın, anca öyle ''çok ilginç'' deyip şaşırırsın. Öyle saçma sapan bir laf atmışsın ki ortaya kendin de ne dediğini bilmiyorsun. Neye takacağımı, neye yorum yapacağımı sana soracak değilim.


9
| Bildir
avatar
(691) -
Adam alkışlayıp duruyor işte, daha ne yapsın? Şaka biyana, sizin yorumunuzda elbette ki sorun yok ama, bir sorunumuz olduğu doğru. Kendi dilimiz bize özenle unutturuldu. Artık anımsamamız da pek olası görünmüyor. Bakın bu yanıtımda Türkçeden uzaklaşmamaya çalıştım. Serkan Aydemir ne der acaba...


1
| Bildir
avatar
(336) -
Türkçenin içerisinde arapça kelimeler var evet o ayrı bir konu. Ben bunu yıllardır derim zaten, kendi dilimizi kendi ellerimizle arapçalaştırdık. Öz Türkçe kelimeleri gördüğümüzde ne yazık ki anlayamayacak hâle geldik. O kadar çok kelime olmasına rağmen, sınırlı sayıda sözcük dağarcığı ile konuşuyoruz. Ancak, üstteki şahsiyetin düşüncesine göre ''nasılsa Türkçede arapça kelimeler var, istediğimiz gibi katledebiliriz nolacak?''. Böyle bir şey olur mu? O çok değer verdiği İngilizce çok mu özgün bir dil acaba? Evet Türkçede arapça kelime çok olabilir ancak Türkçe dünyanın en özgün dilidir. Türkçenin cümle yapısı eşsizdir, hiçbir dile benzemez. Avrupai dillerin hepsi temelde birbirlerine benzer, eşsiz yanları yoktur. İngilizce hele hele Türkçenin yanından geçemez. Grameri desen Almanca'dan türemiş, kelimelerin bir çoğu da Almanca, Fransızca gibi Avrupai dillerden geliyor. Hititçe'den bile kelimeler almış. Latince'den geçen kelimeleri zaten saymıyorum bile. Kısacası İngilizce'nin dünya üzerinde kelime almadığı dil neredeyse yok. Geriye sadece elde avuçta özgün kelimeler kalıyor. Neresinden bakarsak bakalım özgün bir dil değil. Buna rağmen hangi İngiliz, ''bizim dilimizdeki kelimeler zaten özgün değil, aman boşver başka dillerden kelimelerle katledelim'' diyor? Hangi İngiliz Türkçe kelimeler kullanıyo konuşurken? Böyle bir mantığa neden sahip olsunlar ki zaten. Ancak ''cool'' beyimiz çok zeki olduğu için biz onun gibi düşünemiyoruz naparsın işte. Dediğin gibi alkışlayıp duruyo işte ne yapsın...


1
| Bildir
default avatar
(1) -
cep telefonlarının yaygınlaşmasıyla sms kültürü, akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla da sosyal medya kültürü dilimizin katledilmesine zemin hazırladı... bu bozulan ve bozulmaya devam eden dilimizi hiç bir güç kurtaramaz! bu sadece Türkçenin bir problemi değil, tüm dillerin problemi... Arapça, Farsça, Fransızca kelimelerin (pardon sözcüklerin.. pardon da olmaz af edersiniz demem lazım sanırım Gülücük)) her neyse işte o dillerden geçen ifadelerin kullanılmasına karşı değilim, adı üstünde "dilimize geçmiş" onlar.. yüz yılların birikimiyle dile yerleşmiş, ama İngilizce ya da uydurukça sözcükler dili dejenere etmekten yani yozlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Artık koskoca akademisyenler "kanka" diyorlar. Dost ya da arkadaş sözcüklerini kullanan kalmadı gibi.. Sorsan halka kanka'nın "kan kardeş" sözcüklerinden geldiğini bile bilmezler ama bu ağız alışkanlığının yegane sorumlusu sosyal medyadır, instagramdır facebooktur. Yukarıdaki mesajlardan bile dilimizi kullanamadığımızın örneklerini gösterebilirim:
"Çok da şey etme" demiş biri.. "şe'etmek, şe'yapmak" yine bir sosyal medya jargonudur ve kelime dağarcımızın az olduğunu gösterir. "duyar kasan" arkadaşımız ise "boş yapmışsın" demiş. "boş yapmak" da dilimize son bir kaç yıl önce sosyal medya sayesinde giren ifadelerden... evet, farkındayım duyar'lı ifadeyi kullandım.. işte dedim ya bu çöküşü kimse engellemeyecek.. ben de o bataklığın içine batmış durumdayım.. çünkü yerine alternatifini koyamıyorum, bir zamanlar alternatifi vardı ama şimdi yok, varsa da kimse hatırlamıyor, bulup koysan da kimse anlamayacak, o yüzden "duyar kasıyor" deyip geçiyoruz ve herkes de anlıyor. İşte sorun da burada; bu yozlaşmış dili herkes anladığı için yerine doğrusunu koyamıyoruz ve dil de bozulmaktan kurtulamıyor, kurtulamayacak da.


0
| Bildir
avatar
(40) -
Katılmıyorum yazdığınıza çünkü o karakter tam da gerçek hayatta yarı İngilizce yarı Türkçe konuşan insanları temsilen yazılmış. Diğer karakterler öyle konuşmuyor zaten farkındaysanız.
7


0
| Bildir


default avatar
(9) -
Birkaç mantık hatası dışında kurgu, tempo ve çekim teknikleri açısından gerçekten başarılı bir yerli dizi olmuş. Oyunculuklar harika. Şahsiyetten sonra en iyi dizi diyebilirim..
9


default avatar
(9) -
Gayet iyi kurgu ve senaryo.Oyunculuk muazzam.Beren Saat Metin Akdülger ve tabi ji mehmet günsur.Harika oyunculuk.Gizem sevenlere iyi seyirler
10


avatar
(34) -
İlk bölüm itibariyle atmosfer ve kurgu olarak yabancı dizi kalitesinde olmuş, yalnız diyaloglarda araya katılan İngilizce kelimeler aşırı rahatsız ediciydi.
8


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film