Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(336) -
Türkçe katili dizi. Şu Cansu karakterinin Türkçeyi sürekli olarak saçma sapan İngilizce kelimelerle katletmesine çok mu gerek vardı acaba? Yok ''okay', yok ''cool'', '' yok ''en iyi best abla'' ne bunlar Allah aşkına? Türkçe konuşurken İngilizce kelimelerle dilimizi katletmeyi erdemli olmak sanan bir takım insanlar var aramızda. Asıl erdem İngilizceyi çok iyi bildiğin hâlde kendi ana dilini kirletmeden, en düzgün şekilde ve kurallarına uygun kullanabilmektir. Zaten Türkçeyi İngilizce kelimelerle katlederek havalı falan olmuyorsunuz. Başka ''bir şey'' oluyorsunuz da adını buraya tam olarak yazamam, siz anlayın.


avatar
(614) -
Beren Saat çok yanlış seçim olmuş bence. Acayip soğuk nevale oynamış. Sürekli aynı mimik aynı yüz ifadesi. Karakterle özdeşleşememiş, bürünememiş, ruh katamamış. Keşke daha ağır başlı ayakları yere basan birini seçselerdi. Tam aksine Mehmet Günsür yardırmış. Tamam bu Arkeolog Erhan dedirtiyor. Diğer oyuncular da iyi iş çıkarmış. Ülkemizde böyle kaliteli yapımlar görmek sevindirici. Yakın dönemde çıkan bir başka Netflix dizisi The Witcher’dan kat kat sürükleyiciydi doğrusu. Gizem var gerilim var akabilen bir senaryo var. Beren Saat detayı hariç dizi beni çekmeyi başardı. Umarım devamında Hakan Muhafız gibi saçmalamazlar. Eksikleri olmasına rağmen iyi dizi olmuş, keyifli vakit geçirtti en azından.
7


avatar
(1818) -
Son derece izleten bir yapım.

Tüm sezona bakınca ortaya izlenilir güzel bir yapım çıkmış diyebiliriz. Ön yargısı olan herkese lafım o kadar film dizi izledim bu dizi de gayet izlenilir. Türk filmlerinin üstünde hatta yabancı dizilerde olan aksiyon gerilimin bir tık aşağısında olsa da ortaya başarılı bir yapım çıkmış. Hakan Muhafız faciasından sonra Netflix adına sevindirici bir işleniş. Olumsuz yanları olsa da Anadolu'nun içinde saklı kadim hikayeleri ilk defa bu kadar sağlam bir işlenişle izliyoruz. Zaman döngüsü olsun ya da gizemli olayları hatta Kur'an'ı bile bu kadar bilimsel yaklaşarak anlatmaları bence bir değer. Hani bir takım ön yargılarımızı da kırabilir. İyi yani her şeye saygı çerçevesinde yaklaşılmış. Oyuncularımız da iyi olunca dizi aldı gitti. 2 günde bitirdim diziyi. 2. sezonu da ayrı bir heyecanla bekleyeceğim. Tabii çok iyi bir dizi falan demek isterdim ama şu an buna biraz uzak. Belki ilk sezonun ilgisiyle -ki kesin ilgi görecek ve konuşulacak- ikinci sezon daha iyi gelir. Paranormal olayların anlatılmadığı kıtlık ülkeme ilaç etkisinde. Ha gelin-kaynana, yalan tarih senaryoları, silah küfür çeteleşme gibi senaryoları sevenler uzak dursun çünkü bu dizide düşünmek gerekiyor.

Güzel bir dizi
İyi seyirler.
Saygılar
8


Yorumlar (63)
avatar
(176) -
Bir kaç diziden esinlenme ile bir şeyler yapmaya çalışmışlar ama olmamış. 2. sezondan itibaren de saçmalıklarını bağlayamamışlar ortaya gerçekten çok çok kötü bir dizi çıkmış
4


default avatar
(7) -
Gerçek hayatla bağlantılı konusu için izlenmesi gereken başarılı bir dizi. Tavsiye ederim.
9


default avatar
(209) -
İçinde; Firinge, The X-Files, Stargate Atlantis, Dark ve benzeri dilerden alıntılar mevcut. Final sözleri iyiydi.. Tarihi varlıklarımızı ve coğrafyamızdaki eşsiz yaşanmışlıkları anlattığı için 2 puan yüksek verdim. Yine de kurgu ve senoryadaki eksiklik ve kopukluklara rağmen ortalamanın üzeri ve izlenebilir bir dizi olmuş.
7


avatar
(165) -
Beren Saat'in oyunculugunu elestirenler olmus. Katilmiyorum. Olabildigince basarili bir is cikardigini dusunuyorum. Diger butun karakterler yaninda sonuk kaliyor.
6

Cevaplar (1)
avatar
(40) -
Ben de ilk iki sezonda fena olmadığını düşünüyorum ama üçüncü sezonda bayağı kötü oynamış, daha doğrusu oynamamış neredeyse. Bazı sahnelerde gerekli olan mimikler ve ifadeler hiç yok maalesef.
7


3
| Bildir


default avatar
(141) -
3. sezonu izleyeyim dedim. Masallar ötesi saçmalık. Dördüncü bölümün sonuna kadar dayanamadım. Hele arada evrenle ilgili yargılar yapılıyor, bir kehanettir gidiyor, Ama durup durup Göbeklitepe'ye bağlanması hiç hoş değil, bir uzaylılar eksik , Şunu belirtmek gerekir, yerli diziler gibi değil, görüntü seçimleri, çekim perspektifleri yabancı eli değdiğini gösteriyor, belki senaryoya da... .
1


default avatar
(141) -
Quantum fizilğiyle bile izah edilemiyecek kadar saçma bir konu... Ancak belli bir yönlendirme olduğu anlaşılıyor. Göbeklitepe ile özdeşleştirilmesi hiç hoş değil....
1


avatar
(1012) -
Bizim Netflix dışında yayınlanan bir çok güzel rolleri ve senaryosu olan dizimiz var .İlla bu platformda evrensellliğe göz kırpan havalı diğer yabancı dizilere benzeyen popüler bir şey çekelim mantığı şu an iyi işlemiyor.Muhafızda da yapmacık ,kurgusuna inanmadığımız ,abuk sabuk hikayeler ve roller bu sene ikinci sezon Atiye de de olmaya başladı.Dizi dediğin gerçekten de bir sonraki bölümü veya sezonu merak ettirecek bir başarıda olmalı.Bazen mantık bile göz ardı edilebilir ama bir sonra ne olacak faktörü olmadan dizi olmaz.Yani şu an hiç merak etmiyorum Atiye de daha sonra ne olacak diye.
5

Cevaplar (1)
default avatar
(15) -
Aynen birebir katılıyorum. Orijinal , özgün olmadığından (diğer batı filmerlinde işlenen onlarca gizem- doğaüstü konulardan araklama) bölüm boyunca klişe üstünde fantazi sergilemişler. Şaşırtan hiç mi hiç bir şey yok. Acınası bir durum. Belki en son 10 sene önce meşurdu bu tarzda yapımlar. Defalarca kez denene denene cırkı çıkartılan bir şeyi Türkiye'de yapılmıyor böyle şeyler, inşallah benzeri başarılı yapımlara teşvik olur falan filan gibi yine ülkedeki seyirciyi aptal yerine koymaktan çekinmeyenlerden çıkacak dizi de en fazla bu.


1
| Bildir


avatar
(160) -
2. Sezon katlanması çok zor olmuş. Devasa mantık hataları, Beren Saat'in aşırı berbat oyunculuğu ve göz yakan yapmacık mimikleri tahammül etmeyi aşırı zorluyor.

Bir oyuncu nasıl bu kadar kötü oynar her sahneyi varlığıyla baltalıyor.. Oynadığı karakteri kendisi de anlamamış, karakterin içinde değil sanki emaneten istemeden oynatıyorlar gibi. Onun olduğu her sahnede diziden kopuyorsunuz. Beren nin bu kötü oyunculuğun yanı sıra kendisine yazılan repliklerde aşırı saçma, insan zekasıyla dalga geçer gibi .. Diziyi izleyebilmek için o kadar çok şeyi görmezlikten gelmek zorunda kalıyorsunuz ki, bi süre sonra yorulup sadece hikayenin devamını görmek için bir çok sahneyi atlayarak geçmek zorunda kaldım..

ilk sezonu izledikten sonra baya bir ümitliydim, hataları kapatarak ve üstüne birazda koyarak ilerler diye düşünüyordum ama maalesef yanılmışım. İlk sezonun çok gerisinde ve yapılan hatalar daha da derinleşmiş bir şekilde 2. Sezon izledim. Ben ettim siz etmeyin vaktiniz değerliyse hiç bu diziyi izleyerek sinirlerinizi bozmayın.
5


avatar
(22) -
Sürprizbozan: Göster


avatar
(69) -
2. Sezonda dizi kalitesi yerlerde mantık hataları ile dolu, Atiyemiz bir bakıyorsun kuş misali Urfa da bir bakıyorsun İstanbulda bir bakıyorsun Kapadokyada cebinde 5 kuruş parası yok elinde bir kimlik yok ama yerinde de durmuyor!
Bir başka eleştirimde hanım ablada bir güç var ancak ALLAH adını anmamak için seferber olmuşlar bu güç nereden gelmiş niye var bilinmiyor, bir kaç yer de töveb estağfirulah "O" şeklinde geçiyor bu kadar zormu ALLAH demek! yabancı bir dizi olsa kilisesi papası patriği kalmazdı hepsi girerdi ki onlar ALLAH adını anmaya bizimkiler kadar korkmuyor.
Hanım abla Urfa'ya gidiyor oradaki ablalarda sanırsın İstanbul yerlileri, halbuki zazalar (kimseyi aşalamıyorum sadece şive ile konuşulmuyor bunu vurgulamaya çalışıyorum) ama İstanbul da yetişmişler ne güneydoğu ne zaza şivesi var
Sürprizbozan: Göster

Söylenecek çok eleştiri var ama ben Hakan muhafız için söylediğimi geri alıyorum Atiye gördüğüm en kalitesiz dizi ünvanını aldı 2. sezonu ile tabrikler.
1


avatar
(1818) -
2. Sezon Geldi.

İlk sezonla adını duyuran Atiye dizimiz sonunda 2. sezonla bizlerle buluştu. İlk sezona göre biraz daha aksiyon havasında geçen bu sezon da dizi kalitemizin çok üstünde bir başarı gösterdi diyebilirim. Hani dünya adına özellikle Dark dizisi ile tabii ki kıyaslama yapmayacağım-çünkü aralarında dağlar kadar fark var- ama bizim için gerçekten başarılı bir dizi. Hatta yabancılar bile farklı bir hikaye acaba ne olacak meraklanmasıyla diziyi izliyordur. Dizinin en kötü tarafı Beren Saat. Oyunculuğu gerçekten olaydan uzak. Bazı tepkileri olsun bitsin havasında. Güzelliği ile dikkat çekiyor ve hani hafif buruk bir hüznü var ama bazı sahneler oyunculuk istiyor arkadaş dedirtti. Netflix'in Türk ayağındaki en başarılı gizem dolu dizisi. Hani The Protector ile kıyaslıyorum. Her anlamda oturup 8 bölümü izliyorsanız o dizi olmuştur diyenlerdenim. 3. sezon umarım olayı bağlarlar çünkü sezon geçtikçe ana duygu da ölüyor.

Ha bu arada Türkçe katili dizi diyenlere de sözüm, Türkçeyi en katleden dil Arapçadır. Katil sözcüğünden tutun yazdığımız onca sözcükle birlikte en büyük bela bu dildir. İngilizce bir sorun değil yani. Hani daha değil. Önce Arapça lanetinden kurtulmak gerek. (Bu arada lanet de Arapça)

İyi seyirler.
Saygılar
8


default avatar
(70) -
Çok basşarılıydı bence türk dizsi olarak.Özellikle ilk 3 bölüm hiç sıkmaadı.Sonrasında tempo düşüyo amam kaliteliydi. Beni tek rahatsız eden kısım diyaloglardı
8


avatar
(160) -
Dizi Beren Saat'in berbat oyunculuğuna rağmen kendini izlettirdiği için ayrıca bir taktiri hakkediyor. Ne kadar yapmacık, uyumsuz. Tüm mimikler jestler, tonlamalar... sanki üniversiteli arkadaşları kısa film çekiyorlarmış da oyuncu eksikleri olduğu için Beren'i de çağırmışlar gibi.. Dizinin ana karakteri dizide eğrelti duruyor.. Hani karşısında ki rol arkadaşı Mehmet Günsor'da da aynı sıkıntıları görsem diyeceğim ki yönetmenin hatası ama değil. Resmen kötü bir oyuncu.

Filmin geneline gelirsek Netflix'in kronik sıkıntısı; Çok fazla rastlantılarla ilerleyen senaryo, gerçek hayata uymayan diyaloglar. ani duygusal geçişler, yeni radikal duruma hızlı ve inandırıcı olamayan adaptasyon, içinde bulunduğu toplumdan uzak yaşam tarzı ve dil kullanımı vb..

Tüm bu olumsuzlukların rağmen diziyi sevmemi sağlayan; ülkemizde gerektiği kadar kıymeti bilinemeyen, Göbeklitepe gibi bence son yüzyılın en büyük keşfini konu alması. İnşallah daha çok yapılır. İşte bu Dünya da senin en güçlü Kültürel reklamındır. Aynı zamanda bu tarz projeler milletimizde farkındalık ve tarih bilinci, öz değerlere karşı merak duygusu uyandırır. Keşke dronlarla oradaki doku çok daha güzel çekilseydi ve dizinin içinde bu çekimlere daha fazla yer verilseydi. Söylediğim eksikliklere rağmen ülkemize olan katkılarından dolayı projede emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum..

Velhasılıkelam İzlenmesi gereken sürükleyici, ortalamanın üzerinde bir Türk dizisi, izlemediyseniz deneyin derim pişman etmeyecektir..
5


avatar
(1239) -
Dizinin çekimlerinde netflix etkisi fazlasıyla var buda çekim tekniklerine fazlasıyla yansımış ancak bu sadece 4 bölüm sürdü bundan sonrasında teknik olarak sıradanlaştı. Senaryo , kurgu , bölüm bölüm ilerleyen heyecan gayet iyi düzeyde. Beren'i pek sevdiğim söylenemez ancak bu dizi de bence oyunculuk olarak üst noktaya ulaştığını düşünüyorum. Merak uyandıran yeni bölümlerini heyecanla bekliyorum.
İyi seyirler ..
8


avatar
(882) -
Türün örneği olan yabancı dizi/filmlerden alıntı yapılarak yaratılmış vasat yaratıcılığı olmayan bir dizi. Uzun uzun bakışmalı 2,5 saatlik Türk dizileri arasından tabii ki sıyrılır. Gizem gerilim türünde benzeri çok sayıda yabancı yapım var. Aslında net olan ifade geç kalmış olmamız. Her şeyi başkaları yapıyor biz yıllar sonra yapıyoruz. Keşke ilk yaratan biz olsak. Ama nafile. 5. bölümden sonrası fena değildi. Finali beğendim açıkçası.İyi ve farklı bir senaryo ile 2.sezon çok daha iyi olabilir.


default avatar
(118) -
Diziyi bu gün bitirdim. Aslında konu ve kurgu güzel ancak şahsi fikrim bazı oyunculardan dolayı dizi popüler olamadı yada bir boşluk hissettirdi. Sadece Mehmet Akdülgerin oyunculuğu gerçekten göz dolduran ve güzel bir performans özellikle son 2 bölümde tavan yapmış oyunculuğu. Diğerleri sanki dizi bitsinde paramızı alıp gidelim havasında oynamışlar. Başrol atiye yada arkeolog Erhan cok basit cok isteksiz cok yapmacık duruyordu . Bence rollerinin hakkını veren oyuncular olsa bu rollerde dizi Türk dizi tarihinin en iyi ve gizemli yapımlarından biri olabilirdi. Mehmet Akdülger ve konu hatrına 6 verdim
6


avatar
(348) -
Dizinin değişik bir havası olduğunu kabul etmekle beraber çok doyurucu bir şey izlediğimizi söyleyemeyiz sanki. Kendini bulmaya çalışan bir kadın var; fakat Beren Saat'in bu karakteri ne kadar başarılı yansıttığı/yansıtabildiği tartışılır -ki normalde oyunculuğunu beğendiğim bir isimdir.- Açıkçası rolün altından kalkamadığını düşünüyorum. Oyunculardan Metin Akdülger'i çok beğendim ben.
Dizi ne bileyim yabancı yapım diye mi bilemiyorum senaryosu çok eğreti kalmış sanki, bizdenmiş; ama değilmiş gibi. Sevemedim ben.
4


avatar
(1040) -
Bu şekil'de bir Türk yapımını daha önce izlememiştim yengesine göz diken aldatan yada saçma mafia dizilerin'den çok çok daha kaliteli bir yapım olmuş izlerken sizi merakta bırakan bir yapısı var oyunculuk ve kurgu hoşuma gitti,Türk yapımcılarının bu tür projelere imza atıp bu tür kaliteli yapımlar yapması gerektiğini düşünüyorum


default avatar
(175) -
Yazanlar Türk gibi düşünmediği için sohbetler çok yapay kalıyor ve gerçekliği çok düşük oluyor. Sadece Türk standartlarının üstünde ama bu onu iyi yapar mı bence yapmaz olmamış. Yine de kendinden sonra gelecek dizinin onu aşması umudu ile iyidir diyebilirim.
6


default avatar
(124) -
Lost ve diğer birçok dizi ile dizilerin film gibi olması, kalite düzeyinin filme yakın olmasına şahit olduk. Günümüzde diziler artık filmlerden daha önemli bir hal aldı. Ancak Türk dizilerinde bu kaliteyi yakalayamadık. Ama Türk dizileri dünya üzerinde çok önemli bir seviye yakaladı. Ancak bu daha çok duygusal dram ve aşk üzerine ergen ve aile dizileri oldu. Bu açıdan bu diziyi yeni bir tarzı deneme diyebilir ve olumlu buluyorum.

Ancak, dizi netflix dizisi. Netflix abonesi olupta dark dizisini izlemeyen yoktur. Dizi tv de yayınlansa neyse. Ya kardeşim efeckt seslerini bile olduğu gibi almışsınız. Senaryosundan bile esinlenmişsiniz. Görüntü mağara sahneleri bile esinlenilmiş. Biraz orjinal olsaydınız. Müzikler berbattı arada iki eşkiya müziği koysaydınız bile daha iyiydi. Mehmet günsür oyunculuğu ile diziyi kurtarmış ama beren saat olmamış. Olmamış derken oyunculuk yapamamış...
Ama yine de tebrik ediyoruz farklı bir iş olmuş.
7


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film