Giriş Kayıt
Yorumlar (15)
avatar
(68) -
Taa 1. Hell. dan sonrası zaten kötü olmuştur maalesef. O sebeple bu devam vers. dan hiç ümidim yoktu ama en azından berbat etmemişler ve izlenebilecek bir yapım olmuş. Hell.evrenini ve cenobitleri düzgün biçimde ürkütücü lanse etmişler diyebiliriz. Özellikle bir "she" pinhead görmek güzeldi bence. Filmin sound efektleri de güzel olmuş. Seriyi seviyorsanız tabi ki izleyiniz, seriyi bilmeyenlerde izleyebilir türü sevenleri üzmez. Bundan çok daha yüksek puanlı olup beş para etmez yapımlar varken, puanı biraz haksız olmuş diyebilirim. Filmdeki sevdiğim aklımda kalan bir replik ise shepinhead'in yetinmeyen insanoğlu için söylediği "yeter, bir efsanedir." cümlesi oldu. Bence 6,5 puanlık bir film olsa da, burdaki 5 küsurluk puanını biraz haksız bulduğum için oyladığım puan 7.
7


avatar
(548) -
Bütün filmleri çıktığı yıllarda izlemiş biri olarak sadece daha ne kadar kötüye gidebilir merakıyla izledim filmi. Her şey mi bu kadar kötü olur. Oyuncu seçimi berbat, oyunculuklar daha da berbat!

Makyaj desen ciddi söylüyorum seksenlerde çekilmiş olanında cenobitler daha ürkütücüydü. Bu filmde balık adam kıyafeti giydirmişler gibiydi resmen.

Daha önce hiç Hellraiser izlememiş iseniz sakın bunu izlemeyin. Orjinal filmleri izleyin daha iyi.
3


avatar
(1031) -
Daha önce Hellraiser hiç seyretmemiştim. Baktım bu 11. siymiş. Hani bunu izledikten sonra içimde eskileri de izleyim hissi oluşmadı. Bu yeterli dedim. Filmin 2 saat olması açıkçası çok uzun gelmedi bana. Film bir şekilde akıp gitti. Cenobite karakterler fena değildi Başrol kızımız filmin ortalarına kadar gıcık bir portre çizdi. Hareketlerine falan sinir oldum. Ama filmin yarısından sonra karakterini ve oyunculuğunu beğendim. Senaryoyu ise biraz hafif ve sığ buldum. Daha iyi olabilirdi. Sonuç olarak vasat olarak sınıflandıracağım bir notu veriyorum... 5/10...
5


avatar
(53) -
bir 80ler efsanesini 2022'de, her şeyin cgi'leştiği bir dönemde hakkını vererek, o eski hellraiser tadını aratmayacak şekilde çekebilmek büyük başarı gerçekten de. Filmlerde yalnızca Cgi efektleri kullanmanın filmi yapaylıktan asla kurtaramayacağı ve daha gerçekçi, daha az göze batan bir hale gelmesi için eski tarz pratik efektlerle dengelenmesi gerektiği anlaşılmaya başlanmış artık. Salt CGi ile hiçbir zaman 80ler dönemi tadı veremezsiniz zaten. Filmdeki yeni cenobit tasarımlarında siyah deri kıyafetleri çıkarıp daha çok "acı çeken et" içermesi iyi bir değişiklik olmuş. Her biri birer heykel gibi galerilerde sergilenebilecek kadar iyi tasarlanmış body art örnekleriydi. Bu filmin her bir köşesinde ilk 3 filmden sahneler, göndermeler ve diyaloglar vardı. Kaç kere izlediysem artık her bir sahneyi kafamda birebir yan yana koyabildim izlerken. Ama keşke 80 yaratıcılığına biraz özenip daha çok rüya vari geçişler yapsalarmış. 2. filmde gördüğümüz cehennemi 2022'deki imkanlarla ve yaratıcılıkla tekrar görmeyi ne kadar istedim anlatamam. O labirentli cehennemi bize ucundan tekrar göstermeleri yetmedi bana açıkçası. Ya da o, insan parçalarından, seks yapan küçük iskeletlerden vesaire oluşan dönen işkence kütüğünü uzaktan siluet şeklinde göstermek yerine niye tekrar tasarlayıp önümüze koymuyorsunuz? Çok mu zordu?
İlk filmdeki kızla bu kızın sinir bozuculuğunu karşılaştırırsak eğer bu yeni kızın çok daha çekili olduğunu söyleyebilirim. O klasik hellraiser hikaye örüntüsü burada da kendini gösterdi. 80'ler her zaman biraz ucuzdur senaryo konusunda... Kısaca, kanlı, vıcık vıcık etin dişliler ve çarklardan bir makineyle iç içe geçip bir acı senfonisi oluşturması fikrini iyi yansıttıklarını söyleyebilirim.
Aynı performansı Freddy Krueger için de bekliyoruz sevgili yönetmen abiler. Lütfen.


avatar
(279) -
Eskisi ile kıyas yapma çabasına girmeyeceğim bile. Bence bu film de gayet güzel bir film olmuş. Bu filmi yeniden çevrim olarak algılamamak lazım ki zaten öyle de değil, bence serinin güzel denebilecek halkalarından biri olmuş diye düşünüyorum. Tabii ki eleştireceğim bir kaç şey olacak. Bunlardan ilki zebanilerin tasarımları ile ilgili. İlk filmlerde de olduğu gibi benzeri zebanileri gördük, fakat hepsi sanki kostüm giymiş gibi basit görünüyorlardı. Eski yapımlarda daha çok makyaj ile yapıldığı için midir nedir bilemiyorum daha gerçekçi gibiydiler. Toplu iğne suratlı yaratığımız ise size de aynı hissi verdi mi bilmiyorum ama androjen bir karaktermiş gibi tasarlanmış ve ilginç bir seçim olmuş. Bunun dışında efektleri de oldukça yeterli buldum. Zincir seslerimiz ise zaten olmazsa olmazlarımız. Beklentim biraz düşüktü ama izlediğime değen ve vaktin güzel aktığı bir film olmuş bana göre. Herkesin uyuz olduğu başrol kızımızı da Linda Hamilton'nun gençliğine mi benzettim acaba?
6


default avatar
(236) -
Filmin iyi ya da kötü olmasını yorumlamakta beni en çok yoran başroldeki kadının itici ve dengesiz davranışları oldu. Odaklanmayı gerçekten zor hale getirdi. Ortalama bir devam filmi.


default avatar
(32) -
Hiç tavsiye etmiyorum... Filmin anlatmak istediği ne, olaylar neden - nereden çıkıyor, Cenobiteler vs nedir hiç bir şekilde anlatılmamış, hele ki Cenobitelerin 2 saat boyunca Teletabiler gibi ortada gezmesi çok komik... Yine bir isimden ekmek yeme furyası filmi, ne bir gerilimi var ne de diğer filmlerdeki gibi gore... 2 saat süren saçma sapan bir film...
2


default avatar
(28) -
Orjinal 87 yapımı Clive Barker imzalı filmi kadar korkutucu olamayan gereksiz uzunlukta yer yer sıkan genç nesile uygun hale getirilmiş yeni nesil korku filmi
5


default avatar
(19) -
eski havasini yakalar gibi oldu, zevk aldim fakat bir ara dikkatim dagildi koptum, neyse ki yine toparladi. Seriyi hic bilmeyenler icin sikici gelebilir. Puanim 7.5/10


avatar
(225) -
Modern remake'i yapılıp berbat edilmemiş nadir yapımlardan biri olmuş ki ben günümüz korku sinemasını baya vasat bulan biriyimdir. Clive Barker'ın çektiği orjinal film kalitesinde değil tabiki ama beklentimin baya üzerindeydi.

Pinhead rolünü trans bir birey olan Jamie Clayton oynuyor ve aslında kitaptaki tasvire çok daha sadık bir seçim. Kitapta Cenobite'lar cinsiyetsiz varlıklar ve liderleri olan "Pinhead" kadınsı görünen fakat kalın erkek sesli bir varlık. Gözümüz Doug Bradley'e çok alıştı 6 veya 7 film canlandırdı onu da beğenmişimdir ama şahsi görüşüm bu filmdeki Pinhead daha iyidi.

Pinhead dışında diğer Cenobite'ların tasarımları hiç fena değildi özellikle sonlara doğru bir sahnede görünen Cenobite bence olağanüstüydü çembere tutturulmuş deri kafadan ibaret olan. Onun biraz daha fazla görünmesini isterdim.

Filmde iyi olan başka bir mevzu CGI'dan olabildiğince kaçmaları. Cenobite'ların hepsi kostüm ve practical effect sadece bazılarının ufak tefek yerlerinde CGI kullanılmış. Gore sahnelerinin bir kısmı practical ile yapılmış o açıdan yönetmeni takdir ettim.

Başroldeki kız karakteristik bir surata sahipti bence iyi bir casting olmuş. Oyunculuklar fena değil sırıtmıyordu.

Gore seviyesi bana az geldi ve gore sahneler çok hızlı geçti. Daha fazla gore görmek isterdim

Sürprizbozan: Göster


Sonlara doğru da farkettiyseniz orjinal filmin müziği girdi o müzik Hellraiser'ın milli marşı gibi bir şey duymak güzeldi.

Süper değil, günümüz film seviyelerine göre gayet başarılı bir remake olmuş. 80s/90s havası vardı sinematografisinde
6


default avatar
(123) -
Bana biraz amatörce geldi. Beklediğimden kötüydü. Korku gerilim neredeyse hiç yok. Filmin süresi de uzundu. Bence zaman kaybı.
3


default avatar
(11) -
Genelde bu tarz filmlerde çok fazla berbat edilen iş gördük ama bu hiç de fena olmamış. Lady Pinhead görmek ilginç olsa da beğendim. Cenobite tasarımları fena değildi. Toplamda gayet izlenebilir bir film olmuş, benim gibi meraklılarına hitap edecektir..


avatar
(236) -
..Afişi görünce Cube benzeri bir filmle karsılasırım sanmıştım.. yinede fena degil gerilimi sonuna kadar izleyiciye yasatıyor. tekinsiz mekanlar ilginç bulmacalı yapımları sevenlere tavsiye olunur.
7


avatar
(614) -
Sosyal mesaj uğruna yine mahvedilen bir seri. Amaç hikâye anlatmaktan çok subliminal mesaj vermeye yönelik olunca filmden soğuyorum. İzleyenler ne demek istediğimi anlayacaktır. Genel olarak da başarılı bulduğumu söyleyemem. Vahşet sahnelerinin biraz ucu kaçmış. Ne korku ne de gerilim olarak aradığımı bulamadım. Bir kaç sene içinde Kanal D'nin gece kuşağını süsleyecektir.
4


avatar
(502) -
Korku ve gerilim 20. Dakikada başlıyor diyebilirim ama bu film özelinde 2 saat biraz uzun bence. çok fazla korku filmi seven birisi değilim açıkçası ama bu film baya gerilim ve korku doluydu. Sadist sahneleri de epey vardı film siyah ve kırmızı tonda tamamen diyebilirim. Bence korku severler beğenecektir, kötü bir film değil açıkçası başroldeki genç kız bizim zeynep bastık'ı çok andırıyor ve baya iyi oynamış helal olsun. Filmin vermek istediği mesaj en son kızın yaptığı seçimdeki diyalogdaydı. Iyi seyirler 6. 5
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film