Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(3) -
Asimov ve Vakıf serisi bilimkurgunun kilometre taşlarından birisi muhakkak. Çekim ve kalite olarak bu diziye bir diyeceğim yok ama temel karakterlerin kitaplarında olanlarından farklı cinsiyette canlandırıldığı dizilere büyük bir antipati duyuyorum. Demerzel karakterinin kadın olmasının ucunun Asimov evreninde ta nereye varacağını düşününce, benim gibi 40 küsur yıllık Asimov'cuların bana hak vereceği düşüncesindeyim. Dünya çapında yıllardır ve halen yapılan cinsiyet, ırk, din vb. çeşitli olumsuz ayırımcılıkların acısını edebiyat dünyasının klasikleşmiş eserleriyle oynayarak dindiremeyeceğinize göre, bırakın bazı hayaller olduğu gibi kalsın.
8


avatar
(10) -
Bunlar ne yapmış böyle aklım almadı. Ulan Asimov bu değil, Vakıf bu değil. Nerenizle okudunuz seriyi. Hayatı boyunca Bilim dedi bu adam be. Her yerden mistisizm akıyor. Rezil insanlar be. Basıyorum 1'i.
1


default avatar
(75) -
Asimov'un Vakıf serisini okumadan izleyecek olan arkadaşlar için kısa bir bilgi vermek istiyorum şimdiden. Arkadaşlar Vakıf serisi 7 kitaptan oluşuyor ve dizi de serinin son kitapları Vakıf Kurulurken ve Vakıf İleri'de geçen olayları anlatacak. Bu iki kitap yazılış sırasına göre son iki ama kronolojiye göre ilk iki kitap.
1


Yorumlar (91)
default avatar
(37) -
2.sezon 7, 8, 9 ve 10. bölumleri harika olan dizi. Ama oraya kadar sıktıkça sıkıyor. Uzattıkça uzatılmış. Ama bu bölumlerle zirvede bırakmış. 3. sezon umarım bu minvalde devam eder. Picard'ın son sezonu gibi tadından yenmez.
Vakıf serisi bana hep Kitab-ı Mukaddes'in bir özeti gibi gelmiştir. Okuduğumda birebir benzerlikler bulmuştum. Dizi de buna yahudi tarihine diyelim kapalı göndermeler yapıyor. Roma ile yahudiliğin (bir açıdan hristiyanlığın) mucadelesi gibi son bölumler. 2 kriz! İsraillilerin birinci krizi Nebukednezzar idi. 2. krizi de Romalılar. MÖ 6. ve MS 1. yy.
Vakıf romanlarından birinin bölum dizilişi bile Kitabı Mukaddes ile uyum içerisindeydi. Ne kadar ve nasıl gönderme yaptığını incelemişlerdir diye duşunuyorum. Asimov'un dini inanışınıda bilmiyorum. Belki benimkisi bir abartı.


default avatar
(3) -
Kitabı okuyup uyarlamasında hayal kırıklığına uğramayı anlıyorum fakat benim gibi beklentisiz başlayanlar için gayet sürürkleyici, dolu bir hikayesi olan başarılı bir bilim kurgu. İkinci sezona sabırsızlıkla başladım.
8


default avatar
(14) -
Kitabını okumadın ama diziyi çok beğendim. Bilim kurgu filmlerinde en ön sıralarda yer alabilecek bir baş yapıt. Kesinlikle muhteşem görselleri olan bir bilim kurgu dizisi olmuş. şiddetle tavsiye ederim. Şu dizlerede neden eşcinselliğe yer verirler anlamıyorum Böyle güzel bir dizileri izin verinde çocuklarımızla ailemizle seyredelim ya. 10 verecektim ama eşcinselliği karışrtıdıkları için 3 puan kuracağım.
7


avatar
(105) -
Bir bilim kurgu olarak düşük puan aldığı bölümlerle dahi gideri olan güzel bir dizi. Ancak ikinci sezondan başlayıp tırmanan bir hikayesi var ki dokuzuncu bölüm çıtayı başka yerlere taşıdı. O nasıl bir bölümdü öyle. Bilim kurgu diye geçinen filmlere tokat gibi çarpan harika bir bölüm.

Kitabı okumadığım için karşılaştırma yapamayacağım, kitabından daha iyi olması ya da ona bağlı kalması gerekli mi ondan da emin değilim.

O dönem kullanılan teknolojileri gözüme sokmaması ve hikayeye odaklanması takdire şayan. Atıyorum ışın kılıcı ile caka satmak ya da warp motoruyla uzayı bükme gibi benzer nitelikte olaylar bu dizide gözümüze sokulmuyor. Çeşitli gizemlerin ise bir dahaki bölüme merak artırmak için etrafında dolanılmıyor, yeri geliyor şak diye öğreniyoruz olayın aslını. Bu yönüyle beni sinir eden pek çok yapım var, bunların ömrü de pek uzun olmuyor.

Bu yapım hakkında beni endişelendiren en önemli şey, araştırmadım ama gördüğüm kadarıyla pahalı bir prodüksiyon olması. Umarım hikaye böyle sürükleyici şekilde devam eder.
10


default avatar
(1) -
Eğer 2. sezon 9. bölümdeki kalite ve kurgu 1. bölümde olsaydı şu anda bu dizi 1.sırada olurdu özellikle de bilim kurgu tarzı diziler içinde
9


default avatar
(299) -
İlk sezonu izleyip bitirdim ikinci sezonun da son bölümünü izlemiş birisi olarak söylüyorum dizi olarak güzel ama kitaba uygunluk ve potansiyel olarak çok geride bir seri olmuş bunun birkaç sebebi var birincisi kitabı okuyanlar çok iyi bilir ki vakıf serisi öyle içi dolsun diye yazılmış kitap serileri değil yazar kitapta her bölümü tek tek işler ve açıklardı yani diziye kaynak yok sanmayın ama nedense dizi bu açıdan yavan kalmış dizide olan karakterler kitapta olanlara ters neyse bunu gçtik diyelim dizi kitaba da ters tasarlanmış asimov mantıkçı bir insandı onun dünyasında pisişik güçler derinleştirilmeye çalışılan anlamlar yoktu hatta kitaptaki karakterlerin bazıları şaşkın şaşkın sorunları çözmeye çalışırken diğer karakter olacaklardan emin şekilde yoluna devam eder ve sonuca ulaşırdı yani öyle derin anlamlara inanan karakterler sorun çözmez hatta sorunun parçası olurdu. neyse tamam dedik ve bunu da geçtik. geriye kalanlar güzel yani dizi olarak güzel dediğimiz bölümler birincisi ne gereksiz görsel efekt var ne çok az bu bölümü iyi kurtarmışlar ikincisai kostümler ve oyunculuklar kesinlikle iyi. üçüncüsü dizi kitaba pek uygun olmasa bile heyecan duygusunu vererek izleyiciyi bir şekilde diri tutuyor. bu açılardna bakınca şans verilir.
7


default avatar
(4) -
Bilim kurgu sevenler için çok iyi, özellikle ikinci sezon harika, bence apple ın yaptığı en güzel dizi bu.
9


default avatar
(55) -
2. sezon 9. bölüm neydi öyle ya. tüylerim diken diken oldu. sinema tadında muhteşem bir dizi. böyle bilimkurgu dizisi bir daha gelmez.
(02.sezon 09.bölüm için)
10


default avatar
(13) -
Bilim-Kurgu ve Fantastik-Macera hayranı biri olarak yine de dizi ve filmlerde mantıksal hatalar gözüme batacak kadar çok ise İzlemeyi bırakırım. Asimov'un kitabından uyarlanan bir filmi çok (Özellikle de bunun) çekilmesini çok istiyor ve bekliyodum.

İzlediğiniz kaç tane kitaptan uyarlanmış filmin kitabını okuyup sindirdiniz de "Bu hiç olmamış. Kitapla alakası yok" diyorsunuz? Veya kitabını daha önce okuduğunuz hangi filmi direk olarak "Bu kesinlikle olmuş" diyebildiniz?

Kitaptakilerin bire bir aynısını senaryoya alıp çekimi yaparsanız çoğu filmi beğenmezsiniz bile. Senaristler ve yönetmenler kitabın aslına sadık kalarak çeşitli seçimler yapıp oluştururlar bu görsel şöleni.

Romantik-Komedi, Dram, Western, vb film ve dizileri izleyip burada olumsuz yorum verenleri de anlamıyorum. "Sırf, bizim burada olduğumuz bilinsin yeter" mantığı bu.

Ben görsellik, casting, konu işlenmesi, senaryo ve mantık hatalarının çok az olmasından dolayı çok beğendim.

Ha benim gözüme çarpan bir noktadan dolayı 1 puanı kırdım. O da tüm galaksi yaşayanlarının aynı dili kullanması. Halbuki Star Wars'da en azından bu düşünülüp farklı (Saçma olsa bile) diller kullanılmıştı. Ya da Star Trek'de dil analizörü veya dil bilimcisi kullanılıyordu. Ama buradaki olay daha fazla siyaset-politika özlü olmasından dolayı dikkat dağıtmamak amaçlı atlanmış olmalı.

Bu filmi sadece Bilim-Kurgu olayı için izlemeyiniz. Bu politik savaşların evrensel ele alınıp Bilim-Kurgusal olarak işlenmesi. Basit bir lazer silahlı veya ışın kılıçlı çatışma değil.
9

Cevaplar (2)
default avatar
(1) -
(Bu filmi sadece Bilim-Kurgu olayı için izlemeyiniz. Bu politik savaşların evrensel ele alınıp Bilim-Kurgusal olarak işlenmesi. Basit bir lazer silahlı veya ışın kılıçlı çatışma değil...) muazzam tespit..sadece yorumuna kısa bi yorum yapabilmek için üye oldum desem inan ltf..burada oldukları bilinsin kişilere söylenecek şeyleri tam anlamı ile amacına uygun kırmadan dökmeden Gülücük gönderivermişsin eminim benim gibi düşünen birçok kişinin de hislerine tercüman olmuşsun tşk ler


1
| Bildir
default avatar
(2) -
Tüm galakside yada bütün galaksilerde tek dil konuşulması çok normal, çünkü insan dünyadan uzaya yayılmıştır (bkz. Çelik Mağaralar romanı) ve Asimov'un evreninde insandan başka akıllı varlık yoktur. (Robotları saymazsak Gülücük
6


0
| Bildir


default avatar
(46) -
Fevkaledenin fevkinde , limitleri zorlayan bir kurguyla dizimiz son sürat devam ediyor. Çok yaşa Asimov Paşa. Ve onu böyle muhteşem yorumlayan teknik ekibe. Bu arada Okuduğuma göre Apple TV diziyi 8 sezon şeklinde tasarlamış. Daha 3.sezon onayı ile ilgili bilgi gelmedi ama inş. yakın zamanda gelecek.


default avatar
(1) -
vakıf serisini okumuş biri olarak dizinin kitaplarla pek alakası olmadığını söyleyebilirim, bunu anlarımda sonuçta çoğu kitap dizileştirilirken böyle şeyler oluyor.
Ama anlamadığım ve gıcık olduğum nokta kitapta hiç esamesi yokken eşcinselliğin zorla diziye sokuşturulması.
1


default avatar
(29) -
Isaac Asimov'un eserine dayalı olarak, zengin bir evren, derin karakter gelişimi ve büyüleyici bir hikaye sunuyor. Görsel efektler ve set tasarımı da oldukça etkileyiciydi. Bilim kurgu hayranları için kesinlikle tavsiye ederim!
10


default avatar
(1) -
2. sezon her bölüm daha güzelleşiyor.dizi üstüne koyarak ilerliyor


avatar
(199) -
Bu bölüm doyurucuydu gerçekten. Sezonun en iyi bölümü denilebilir şimdilik. Gizem ve kafa karışıklığımız dağılıyor mu yoksa yeni bilmecelere mi giriş yapıyoruz merakla bekliyorum. Kitaplara başlamayı düşünüyorum.
(02.sezon 08.bölüm için)
7


default avatar
(4) -
Asimov iyi ki vefat etmiş de bu diziyi görmemiş, kahrolurdu adam. Sanki birisi yalap şalap okuyup aklında ne kaldıysa ( ki pek kalmamış) ona göre senaryo yazmış. Çekimler, efektler, oyunculuk muhteşem. Her ne kadar kitapları ile alakası olmasa da başlı başına bir şaheser olmuş. Aynı olayı Asimovu'un "I Robot" kitabının filme alınmasında da yaşamıştık. Muhteşem kitap, çok farklı bir filim ama filim de kendi başına şaheser Gülücük
10


default avatar
(46) -
ktaplara bağlı kalmadan sadece dizi formatında düşünürsem harika bir işleyiş, mükemmel oyunculuklar, tadı damağımda kalan efektler, karmaşık ama insanı mest eden bir senaryosu var. İlk sezonda bir ara olumsuz eleştirir gibi oldum ama ikinci sezonla birlikte karar verdim ki en iyi dizi ödülünü hak eden bir yapım olmuş. Umarım dizi 10 sezon devam eder de uzun soluklu bir bilim kurgu zevki yaşarız.


default avatar
(10) -
Kitapseverleri anlamak mümkün değil.Evet dizinin kitapla alakası yok.Ama yinede seyir zevki yüksek.Hoşlanmadı isen izlemezsin ama kitap okumamış kitleyide diziden soğutmak hoş değil...Ben şahsen çok beğendim
8


default avatar
(180) -
Öncelikle 1. sezonun 1. bölümünü izledim. Bölüm sonunda Asimov'un Vakıf kitabından esinlenmiştir yazısını okuyunca bu kitapları merak ettim. Yaptığım araştırmada Vakıf serisini tam olarak anlayabilmek için yayınlanan 7 kitaptan önceki 9 kitabın okunması gerektiğini anladım. Buna göre geçen sene toplam 16 adet kitaptan oluşan dev Vakıf külliyatını okumaya başladım. Şuan sıralamada 14. sırada ancak vakıf serisindeki 5. kitap olan İkinci Vakıf kitabını okuyorum ve bitmek üzere.

Yani anlayacağınız ağır hastalık derecesinde Asimov hayranı oldum. Dizideki bir çok şeyin kitapla alakası olmadığını biliyorum. İzlediğim 1. bölüm sonunda bütün kitaplar bitene kadar 2. bölüme başlamama kararı aldım ki yeni duyduğuma göre 2. sezonda çıkmış. Son 1 sene aralıklarla okumaya çalıştığım bu külliyatı hemen bitirmek için diğer okuduğum kitapları bir kenara bıraktım. Seriyi tamamen bitirip 2 sezonu da ard arda izleyerek tekrar yorum yapacağım.

Kitabın birebir aynısı olmasını asla beklemiyorum. Benim için kitaptaki karakterle dizideki karakterin farklı cinsiyetten olması da önemli değil. Önemli olan Asimov'un taaa çocukken kurduğu bu evreni bilmek, genel anlamda da dizide de bu evrendeki olayları bozmayacak unsurların işlenmesi yeterli olacaktır. Yapacağım eleştirilerde de asla "kitapta şöyleydi dizide böyle" gibi cümleler görmeyeceksiniz. Sabırla son 2-3 kitabı bitirip diziyi izleyeceğim. Sonra tekrar görüşürüz.

Cevaplar (2)
default avatar
(46) -
dostum ben 1.kitabı okuyup 1.sezonu izledim. ve kafam allak bullak oldu. Dizi sanırım kitapların bir karışımı. Bütün kitapları okuyup izlemek en mantıklısı ama o zaman da diziyi olumsuz eleştiriyorlar. Ben 2.sezonun 6.bölümündeyim. Kitaplardan bağımsız değerlendirdiğimde muhteşem olmuş diyebilirim. gerek sinemagrofi gerekse kurgu mükemmel. Oyunculuklar üst seviye. Efektler kusursuz. İzlediğim en iyi bilim kurgu dizisi diyebilirim şimdilik. Kitapların tamamını okuyup diziyi izledikten sonra nasıl bir mantıkla diziye çevirmişler diye yorumunu merakla bekleyeceğim


0
| Bildir
default avatar
(81) -
Ben de vakıf serisinin 7 kitabı var. Bu dediğin 9 kitap seri dışı kitaplar mı. Bu kitaplar hakkında bilgiye nasıl ulaşabiliriz


0
| Bildir


avatar
(59) -
Kitapta okuduklarını, birebir dizide göremediği için düşük puan verenlerin kafası nasıl bir kafadır?... Biri banada anlatsın bunu. Kitapların bire bir diziye çevirilmesi kadar heyecansız, keyifsiz birşey yoktur. Finalide dahil olmak üzere kitaptan ne kadar farklı, ne kadar degişik ve yenilikçiyse, bir o kadar iyidir benim için. Sonuçta bu bir bilim kurgu dizisi, biyografi belgeseli değil...


default avatar
(78) -
Bu tip bilmkurgu yapımlar hoşuma gidiyor keyifle izliyorum kitap umrum değil izlerken keyif alıyormuyum evet alıyorum o zaman sorun yok.
8


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film