Giriş Kayıt
Yorumlar (91)
default avatar
(80) -
Öncelikle seriyi bilmeyenler için bir girizgah yapmam gerekirse;
Vakıf serisi bilim-kurgu türünün babalarından biri olan rahmetli isaac asimov tarafından yazılmış, onlarca dile çevrilmiş ve milyonlarca kişi tarafından okunmuş bir eser.Bilim kurgu kültürünün gelişmesinde kendisinin büyük bir ağırlığı olduğunu söylesek abartmış olmayız.

Gelelim diziye,
Uzun bir isyanı okumak istemeyenler spoileri açmasın.
Sürprizbozan: Göster


Çekim kalitesi, kostümler , müzikler mükemmele yakın. Jared Harris ile Lee Pace in oyunculukları adeta yapımı ilk iki bölüm itibariyle taşıdı öyle ki bu güzel oyunculuklar Lou Llobell'in
kötü oyunculuğunu bile kurtardı diyebiliriz.Eseri okumamış insanlar için bile hikaye şimdilik kolay kavranıyor ve mümkün olduğunca soru işareti bırakmadan işleniyor.İlerleyen bölümlerde ikili ilişkilere odaklanıp hikayenin ana seyrini boşa çıkarmazlarsa son zamanlarda çıkmış en başarılı bilim kurgu yapımlardan biri olabilir. İzleyip göreceğiz...
5


avatar
(236) -
..İzlerken bitmesini istemedim.. Bütün Bilim Kurgu ögelerini harmanlayıp diziyi Film tadında sunmuşlar güzel bir uyarlama. Kurguyu fütüristce ütopyalastıran hatta eserlerinde distopik bir toplumuda öngeren Asimov'a şapka çıkartıyorum. Bir kitap okunur ve okuyan herkes farklı hayal dünyalarına dalar yada düsünür. ünlü best seller olmuş eserleri yorumlayıp ele almak ise kolay bir iş degildir lakin eseri beyaz perdeye yansıtanlarında farklı hayal gücleri ve düsünceleri vardır illa tamamen sadık kalıcaklar diye bir kaide yoktur olamazda.. nasılki herkes farklı bir cıkarım yapıyorsa.. dizininde bu sekilde izleyiciye gecmesi olagandır. olumlu olumsuz yorumlara aldırış etmeden izlenesi bir yapım oldugunu söyleyebilirim.
8


default avatar
(13) -
Kitapları okumadım. Dizinin ilk bölümünü çok beğendim. Görsellik çok güzel. Aksiyon az. Diyalog çok.

2. bölümü izleyince puanı düşürdüm. İlk bölümdeki akıcılık kaybolmuş.
8


default avatar
(66) -
Yorumları okudum, 7 kitaplık bir seri imiş, Ben kitaplarını okumadım. Okuyanların kitaplarla dizi arasında kahramanların cinsiyetlerinin farklılığı konusunda eleştirileri var. Ben okumadığım için pek olumsuz bir görüşüm yok ama dizi görsel olarak muhteşem ötesi. Adamların Sci-Fi konusundaki enginliği ve sınır tanımamaları insanı derinden etkiliyor. Benden 8/10 aldı...


avatar
(502) -
Fragman izleme hatasına düşüp bir baş yapıt bekledim ama malesef beklentimi şimdilik karşılamadı . Gerçi daha ilk 2 bölüm hikayenin sadece giriş bölümü diyebilirim, haksızlık da etmek istemem. Sonuçta diziler de gereksiz uzun sahnelerin olmasını normal ve doğal karşılıyorum. Fakat kitabını okumadan şunu söyleyim müthiş felsefi diyaloglar var dizide.
6


default avatar
(107) -
ilk iki bölünü seyrettim pek hoşuma gitmedi.devam edermiyim bilmiyorum.asimovun yanlış öngörülerini revize etmeden diziye adapte etmeye çalışmışlar.2021 yılında bazı şeyleri mantıksız buluyorsunuz.


avatar
(385) -
Vakıf Evreni (Vakıf serisi + robot serisi + imparatorluk serisi + bir iki tekil kitap) bilim kurgu edebiyatının en önemli evrenidir. Ancak okuyanlar bilir seride her kitapta veya bazen kitabın ortasında 50-100 yıl ileri atlar. Bu nedenle serinin dizi formatına uygun olmadığını düşünüyorum. Bir de iş, elle tutulur bir iş çıkaramayan Apple'dan geliyor. Benim hiç umudum yok, umarım yanılırım.
6

Cevaplar (1)
default avatar
(13) -
Aynen katılıyorum. Vakıf dizi olarak değil, ünlü bir yönetmenin elinde film serisi olarak çekilmeliydi. Bir filmin vereceği ağır hava dizilerde olamıyor. Hele ki vakıf gibi bir kitaptan uyarlama hiç yakışmıyor.
9


1
| Bildir


avatar
(290) -
İlk bölümü harikaydı.Görsellik hani derler ya akıyor.Vakıf serisinin sanırım 2 tanesi hariç hepsini okudum ama uzun zaman önceydi.Uzay asansörü fikri onda da varmıydı hatırlamıyorum ama Arthur C. Clarke'ın fikir babası olduğunu hatırlıyorum.Her zaman derim Arthur C. Clarke,Isaac Asimov, Philip K. Dick gibi yazarların en kötü dediğiniz eserini film yapın müthiş bir şey ortaya çıkar.Tabi ki iyi bir senaryo ve çalışma ile.
8


avatar
(10) -
Sürprizbozan: Göster


Daha ne diim.
1

Cevaplar (4)
avatar
(265) -
Yapma yaa, kitabını okumadım. Demek o kadar kötü.
2


0
| Bildir
avatar
(10) -
Kitapları okumadıysan ve hoşuna gittiyse hiç bi sıkıntı yok keyifle izle, dostum. Gelgelelim Asimov bu değil. Asimov akıldır. Bu dizide bi akıl göremedim.
1


1
| Bildir
default avatar
(80) -
Farklı ideolojieri savunacağım diye sömürülerek içine edilen bir başka büyük eser.Galaktik imparatorluk değil sanki afrika kabilesinde çekilmiş gibi bir yapım.Adam bu kitapları yazabilmek için ömrünü adamış muazzam bir hayal gücü ortaya koymuş. Şu karakterleri hikayeyi bir kez olsun olduğu gibi alın da içine etmeyin...
5


3
| Bildir
default avatar
(30) -
sjw katliamı devam ediyor malesef.


2
| Bildir


default avatar
(75) -
Diziyi iki kitle şu şekilde yorumlayacaktır;

Seriyi okumuş kitle; berbat ötesi.

Seriyi okumayan kitle; eh işte.

Neresinden tutarsanız tutun resmen çöp. Bilimkurgunun babası Isaac Asimov'a hakaret niteliğinde.
1


avatar
(3) -
Asimov ve Vakıf serisi bilimkurgunun kilometre taşlarından birisi muhakkak. Çekim ve kalite olarak bu diziye bir diyeceğim yok ama temel karakterlerin kitaplarında olanlarından farklı cinsiyette canlandırıldığı dizilere büyük bir antipati duyuyorum. Demerzel karakterinin kadın olmasının ucunun Asimov evreninde ta nereye varacağını düşününce, benim gibi 40 küsur yıllık Asimov'cuların bana hak vereceği düşüncesindeyim. Dünya çapında yıllardır ve halen yapılan cinsiyet, ırk, din vb. çeşitli olumsuz ayırımcılıkların acısını edebiyat dünyasının klasikleşmiş eserleriyle oynayarak dindiremeyeceğinize göre, bırakın bazı hayaller olduğu gibi kalsın.
8

Cevaplar (1)
avatar
(161) -
Kesinlikle katılıyorum.


1
| Bildir


avatar
(265) -
Başlangıç bölümlerinde görsellik vs iyiydi ama sonradan bu da banallaştı , kitabın orjinal karakterlerine cinsiyetsizlik ideolojisi adına yaptıkları katliam da ayrı bir hikaye. hayal kırıklığı
2


default avatar
(75) -
Asimov'un Vakıf serisini okumadan izleyecek olan arkadaşlar için kısa bir bilgi vermek istiyorum şimdiden. Arkadaşlar Vakıf serisi 7 kitaptan oluşuyor ve dizi de serinin son kitapları Vakıf Kurulurken ve Vakıf İleri'de geçen olayları anlatacak. Bu iki kitap yazılış sırasına göre son iki ama kronolojiye göre ilk iki kitap.
1


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film