Giriş Kayıt
Yorumlar (21)
avatar
(6203) -
Açıkçası Edith Piaf hakkında fazla bir bilgim olmadan izlememe rağmen gayet başarılı bir film. En azında Edith Piaf'ın çalkantılı olan hayatı hakkında bir şeyler bilmek hoşuma gitti. Bu açıdan diyebilirim ki yönetmen biyografi anlatımında gerçekten de başarısını sergilemiş.Ayrıca çok beğendiğim ve yıllardır her filmini zevkle izlediğim güzeller güzeli Marion Cotillard'ın muhteşem ouyunculuğuyla kendisine bir kez daha hayran oldum.Kısacsı eğer Fransayı ve Fransız şarkılarını seviyorsanız mutlaka izleyin.Gerçekten ben izlerken çok keyif aldım ve beğendim..
8


avatar
(882) -
Yıllardır nasıl izlemedim bu filmi bilmiyorum. Mükemmel bir biyografi olmuş. Marion Cotillard Oscar'ı son noktasına kadar hak etmiş. O nasıl bir oyunculuk inanılır gibi değil. Gerçekten çok trajik bir hayatı olmuş Edith Piaf'ın. Bu müthiş ses daha uzun süre kalabilmeliydi hayatta çok erken olmuş.


avatar
(1583) -
Marion Cotillard en iyi performans Oscarini sonuna kadar hakederek kazanmış bence! Hikaye mükemmel aktarılmış, her şeyiyle 4x4lük bir biyografi.. Öte yandan minik serçenin buruk öyküsü, dramı içinizi acıtacak cinsten, üzüldüm gerçekten..
9


avatar
(511) -
Kurgu güzel ama hikaye tamamen hayal kırıklığı.
2


avatar
(462) -
Edith Piaf'ın hayatı biraz fazla dram barındırdığından olsa gerek iyi bir biyografi içermesine rağmen film iyi olmamış. 2.Dünya savaşı yıllarını atlamaları da ayrıca bir falso olmuş fakat Marion Cotillard muhteşem yine de filmi kurtarıyor ve tek başına vasatın üzerine taşıyor. Kronolojiye dikkat edilmeyip bir ileri bir geri olarak ilerlemesi de filmi karmaşık hale getirmiş.
6


avatar
(1418) -
2013 yilinda yazdigim yorum...

2007 yapımı LA MOME- La Vie En Rose- Kaldırım Serçesi , Fransız Ses Sanatçısı Edith Piaf'ı ( 1915-1963) konu alan bence 10 tam puanlık çok başarılı bir biyografi, drama , müzik filmi.

Piaf'ın çocukluğundan başlayıp ölümüne kadar olan süreç, karışık ama çok anlaşılır bir kurgu ile filme çekilmiş. Şarkıları da filmin geneline yayılınca Piaf'ın inişli çıkışlı yaşamını izlemek çok etkileyici oldu. Çok beğendim.
Marion Cotillard'un bu performansı ile Oscar kazanması hiç sürpriz değil hatta tüm kadın oyuncu Oscar performanslarını düşündüğümde izlediğim en iyi kadın oyuncu performansı diyebilirim. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Merak edenler için Piaf'ın hayatı hakkında filmden aldığım notlar şöyle:

1918 yılında o henüz 3 yaşında iken babası savaştan döner ve onu sokak şarkıcısı annesinden alıp, genelev sahibi olan babaannesine bırakır.
Kısa süreliğine gözleri iltihap kapar ve görme yeteneğini kaybeder sonra iyileşir.
Sokak akrobatı olan babası onu yanına alır.

1935 yılında 20 yaşındayken sokaklarda şarkı söylerken, Louise L. onu keşfeder ve onun lüks müzikholünde sahneye çıkar.
1936- Çok ünlü olur ama patronu ölünce sorgulanır ve inişe geçer.

Kariyerine Amerika'da devam ederken hayatının aşkı Fas asıllı Fransız Boksör Marcel Cerdan ile tanışır. Marcel'in bindiği uçak 1949 yılında düşer ve ölümü Piaf'ı çok olumsuz etkiler ve morfin bağımlısı olur.
1960- Tedavi görmeye başlar
1963 yılında Paris'te hayatını kaybeder.
10


avatar
(119) -
Mükemmel oyunculuk filmi.
7


default avatar
(488) -
Ünlü şarkıcı Edith Piaf'ın hayatını anlatan Kaldırım Serçesi'nin iyi ve kötü tarafları var.

Mesela kötü olarak: Bu film gerçek bir hikayeden uyarlanmış olsa da filmin işlenişi kendisini klişe hissettirdi. Keşke senaristler en melankolik hikayeye daha fazla şarkı süreci ve başka değişik sahneler ekleseymiş. Bir de film oldukça yavaş ilerliyor aslında, seyirciyi içine çekmesi biraz zaman alıyor.

Ama filmin içine girdiğiniz zaman, sizi gerçekten sürüklüyor. Özenle işlendiğini fark ediyorsunuz bu filmin aynı zamanda. Ve de Marion Cotillard'dan söz etmemek olmaz.

Bu filmin her ne kadar iniş ve çıkışları olsa da Marion, bu filmi gerçekten kurtarmış. Edith Piaf'ı ete kemiğe büründürmüş. Ve çok ciddiyim, Marion bu filmde hayatımda izlediğim en iyi performanslardan birini sergilemiş. Film ortalama olsa bile Kaldırım Serçesi'ni izlemenizi şiddetle tavsiye ederim çünkü Edith Piaf'ın hayatını ilginç bir şekilde işlemiş ve Marion Cotillard, enfes bir performans sergilemiş. Dramatik biyografi filmleri sevenlere.

Not: Filmi genel anlamda ortalama bulsam da final sahnesi tüylerimi ürpertmeyi başardı. Bunu çok az film başarıyor gerçekten.

TOPLAM PUAN: 7.4/10
7


default avatar
(83) -
Edith Piaf'ı tanımak için bu filmden daha iyi bir seçenek olamaz. Güzel bir film...
7


default avatar
(18) -
Ayakta alkışlanması gereken bir yapım olmuş...
10


avatar
(217) -
Gerek oyunculukları, gerek müzikleri ile ki zaten müziklere laf atmak mümkün değil her şeyiyle "çok güzel" bir film olmuş.

İzlemenizi şiddetle öneririm.
9


avatar
(172) -
Marion Cotillard çok başarılı, bu filmle Oscar aldığını sonradan öğrendim, şaşırmadım. Film için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim iyi başlayıp dağılan bir konu izlenimi verdi. Fransa'nın en büyük kadın şarkıcısının hayatı için anlatımı biraz yavan buldum. Hayatı dramlarla ve başarılarla dolu bir karakter, senaristler için bulunmaz bir nimet ama filmde senaristlerin gücünü hissedemedim.
7


avatar
(847) -
Kaldırım Serçesi (2007) Hayır, Hiçbir şeyden üzgün değilim.. Ne bana yapılan iyilikten, ne de kötülükten; hepsi aynı şey.. Ödendi, süpürüldü, unutuldu.. Geçmiş umrumda değil ! Hatıralarımla ateşi yaktım.. Gamlarım, keyiflerim, artık onlara ihtiyacım yok.. Aşklarımı süpürdüm.. Ve onların getirdiği dertleri.. Sonsuza dek süpürülmüş.. Sil baştan başlayacağım.. Yönetmenliğini Olivier Dahan üstlenirken oyuncu kadrosunda Marion Cotillard, Gérard Depardieu, Emmanuelle Seigner, Sylvie Testud ve Jean-Pierre Martins gibi isimleri izleyeceksiniz.. Film Biyografi-Dram-Müzikal türlerini barındırıyor.. Konusuna gelecek olursak, Fransanın en iyi şarkıcılarından biri olan Edith Piaf, çocukluğundan başlayarak ölümüne kadar ki süreci konu alan biyografi filmi sizlerle.. Hayatındaki dibe vurduğu zamanlardaki kesitleriı izlerken insanı bir sıkınıtı hali alıyor.. Film bittikten sonra kalıcı bir etki bırakan denemelerden..

Fransız yönetmen Olivier Dahan izlediğim ilk filmi ve biyografi türündeki bu filmini başarılı bir şekilde yönetmiş.. Filmdeki geri dönüşler çok iyi olmuş sıkılmadım diyebilirim.. Tam anlamıyla Fransız yapımı bir film Fransızların ünlü şarkıcısı Edith Piaf hayatını anlatan bir film..Edith Piaf karakterini canlandıran isimde son zamanlarda oynadığı filmlerdeki performansı ile dikkat çeken güzel oyuncu Marion Cotillard canlandırdığı karakterin gençlik ve yaşlılık evrelerini muhteşem performansı ile seyirciye sunmuş.. Zaten kendisi favori kadın oyuncularımdan bir tanesidir, bu zamana kadar en sevdiğim oyunculuğu Cesaretin var mı aşka filmindeki perfomansıydı ama bu filmdeki performansı onun bir adım önüne geçti.. Oscarlık bir performans sergilemiş akademi ilk defa doğru bir tercih yapmış ve o yıl En İyi Kadın oyuncu Oscar heykelciğini Marion Cotillard vermiştir kesinlikle hak ederek kazandığını söyleyebilirim..

‘’Ölümden korkuyor musunuz? Yalnızlıktan korktuğum kadar değil..’’Altın Küre ve Bafta ödüllerinde de en iyi kadın oyuncu dalında ödül kazandığını söylemekte fayda var.. Şarkıcı Edith Piaf hakkında daha önce pek bilgi sahibi değildim şarkılarından sadece Non, je ne regrette rien adlı parçayı biliyordum.. Başlangıç filminde bu parçayı kullanmışlardı ilk orada dinlemiş ve beğenmiştim defalarca dinlesem bıkmayacağım bir şarkı olarak değerlendirebilirim.. Kariyerinde bir çok şarkıyı seslendiren Edith Piaf onun üzerine yapışan hayatını anlatan bir şarkı olduğu için Non, je ne regrette parçasıyla bilinmektedir.. Filmde de seslendirdiği bir çok parçayı dinlemiş oldum gerçekten büyüleyici hayranlık uyandıran bir sesi var.. La Foule ve Padam Padam adlı parçasınıda çok beğendim dinlemenizi öneririm.. Bir çok biyografi türünde film izledim ve Edith Piaf hayata hikayeside oldukça dikkat çekici ve sarsıcı film boyunca yaşadıkları karşısında insan psikolojik olarak yoruluyor akıcı bir işleyişe sahip sıkılma gibi bir durum yok.. Küçük yaşta sesi ile herkesin beğenisini kazanan küçük Piaf’ı Louis Leplée adındaki bir adam keşfeder ve mekanında şarkı söylemesi için teklifte bulunur..Bu teklifi değerlendiren Piaf sesi ile gün geçtikçe ilgi görür ve kariyerinde hızla yükselir..

Zor koşullarda geçen çocukluğu çalkantılı özel hayatı her şeyi ile sizi izlerken unutulmaz bir deneyim yaşatacak duygusal anlamda dağılmanıza neden olucak bir hayat hikayesi izleyeceğinize emin olabilirsiniz.. Filmin en enterasan tarafı ise çocukluk ve yaşlılık evrelerinin karışık bir şekilde gösterilmesiydi bence hiçbir olumsuzluk yaratmamış aksine izlerken daha da seyirciyi içine alıyor.. Filmin İmdb puanı: 7.6 olduğunu ve benim gözümde bir biyografi filmi olarak daha fazlasını hak etmiştir.. Bir Fransız oyuncu Marion Cotillard bir döneme damgasını vurmuş bir Fransız şarkıcısının hayatını yaşayarak oynamış oynamış.. Edith Piaf yaşlılık hallerini izlediğinizde bana hak vereceksiniz.. Marion Cotillard yapılan makyajı çok iyi kaldırmış yaşlı rolü oynamak kolay değildir.. Edith Piaf hayatını merak edenlere biyografi müzikal karışımı bu unutulmaz müzik şölenini tavsiye eder iyi seyirler dilerim.. Filmden sonra Edith Piaf karşı hiçbir hayranlık duymayanlar bile hayran olacaktır.. 9.0 Eğer bir daha şarkı söyleyemeyecek olsaydınız ne yapardınız? Yaşayamazdım(!)


avatar
(211) -
Piaf kadınının hayat hikayesi. Marion Cotillard'ın muhteşem oyunculuğu. Aldığı oscar ve tabi ki unutmamak gerekli filmin aldığı bir diğer Oscar ödülü Makyaj!. Marion Cotillard'ı çok iyi yaşlandırmışlardı. Filmi güzel yapan yanı ise olayların düz bir ilerliyişe sahip olmaması. Bu sayede film sizi sıkmıyor. Tekrar tekrar seyretmişliğim var ki yine de seyrederim.
10


avatar
(358) -
Edith Piaf'ın-özel hayatı trajedilerle dolu, fırtınalı, tutku ve müzik dolu kadının-gerçek yaşam mücadelesi.Edith Piaf’ın hayatı hakkında bilgisi olmayanlar için bu muhteşem müzik dolu biyografi biraz karmaşık gelebilir zira olaylar kronolojik sıralı gitmemektedir.

Edith Piaf rolü Marion Cotillard'a oscarı kazandırmıştır, bunu fazlasıyla hak etmiştir.O ufak tefek, narin kadını, yaşadıklarının ağırlığını göz önünde bulundurursak canlandırmak hiç de kolay olmasa gerek.

...ve son şarkının sözlerine sözlerine dikkat:
Sürprizbozan: Göster
9


default avatar
(67) -
Film, beklentilerimin altında kaldı. Ama yine de izlenmeye değer oyunculuk olduğu inkar edilemez. Ayrıca müzikler de güzeldi. (Konuyla ilgili bir kitap tavsiyesi: Simone Berteaut, Kaldırım Serçesi Edith Piaf)
6


avatar
(574) -
Edith Piaf ın hayatına dair güzel bir çalışma. Marion Cotillard'ın hakkını vermek lazım çatır çatır icra etmiş rolunü. Ama film biraz eksik kalmış, bazı bölümleri ise tam olarak ortaya koyulmamış. keza çocuğunu kaybetmiştir onun hayatına dair asıl acıklı ve dokunaklı tarafı burasıdır. Çocuğunun cenazesini kaldıkmak için gerekli parayı, bir gecelik para karşılığı ilişkide aramış, o parayı bulmuş ama asla o işi yapmamıştır. O adam haline acıyıp parayı verip çekilmiştir odasından. ki o günden sonra iyilik meleği olmuştur insanlık için.

Ayrıca geçirdiği trafik -kazaları- - uyuşturucu krizleri -ölümcül derece rahatsızlıklar- v.s. Azrail çok uğraşmıştır onu elimizden almaya ama o serçe kanatlarını okadar hızlı çırptıki hayata tutunmak için elinden geldiği süre boyunca bizimle oldu. Biz göremedik o ayrı. ama görenlerin anlattığına göre; mikrofona aslında hiç gerek yokmuş o sahnedeyken.

Son dipnot hayatına dair. Rivayet edilir ki öldüğünde, fransız hükümeti kimsesizler mezarlığına defnedilmesini istemiş ve sahip çıkmamış Edith'e. Evet o sevmediğim fransızlar sahip çıkmışlar Edith'e. öyle ihtişamlı bir cenaze treni düzünlenmiş ki, milletin dibi düşmüş. O derece etkileyicidir kendisi. inceleme gibi oldu ama gaza gelince döktürürm iki satır.

Padam.... Padam...
9

Cevaplar (2)
avatar
(360) -
İyi ki gaza gelmişsin sevgili massgorebation eleştri tadında güzel bir yorum kaleme almışsın. Biyografik filmler içerisinde başarıyı yakalamış bir yapım Kaldırım Serçesi. Özellikle Marion Cotillard'ın performansı şapka çıkartılacak cinstendi.
8


0
| Bildir
avatar
(76) -
Zaten bu filmle Marion Cotillard akademi ödülünü (OSCAR) almıştır.


0
| Bildir


avatar
(195) -
Konu itibariyle Nana romanını andırıyor.
9


avatar
(165) -
bu kadının birçok ödül almaya layık performansı varken bu filmle alması tuhaf geldi bana...
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film