Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
avatar
(2674) -
Angela'nın Külleri; İrlanda asıllı Amerikalı öğretmen ve yazar Frank McCourt'un 1996 yılında yazdığı Pulitzer Ödüllü otobiyografik kitabının beyazperdeye uyarlanmış hali. Çocukluğunda inanılması güç olaylar yaşayan ve benzeri görülmemiş şekilde yoksulluk yaşayan bir çocuğun yaşadıklarını izleyip etkilenmemek mümkün değil.
7


default avatar
(227) -
Kaliteli bir dram. Ağlamaya teşvikten ziyade, bende evin babası Robert Carlyle'e karşı bi sinir duygusu yarattı.Nedense pek çok filmde, kitapta, irlandalı baba figürü buna benzer şekilde tasvir edilir. Unutulmaması gereken bir hususta 30'larda anadolunun pek çok yerinde, ayakkabıları yamamıyorlarmış, çünkü ayakkabıları yokmuş. Ama bu toprakların kültürü, dini çok şükür irlanda'dan farklıymış.
Güzel bi ayrıntı da, bizde din adamına gidip, "Anneme tokat attım" desen, sana "3 şundan, 5 bundan oku, Tanrı seni affeder" demez. En kötü ihtimal, ağzına bi tane çakar, "git annenin gönlünü yap, hellaliğini al" der.
"Coğrafya kader değildir, onlar çok iyiler, bizde hep şöyle, bizde hep böyle...gidecen abi" diye ağlayan yeni yetmelere, zorla izlettirmeli. Bu dünyanın sınırsız özgürlüklerin değil, sorumlulukların dünyası olduğu anlatılmalı.
7


default avatar
(73) -
İlk bir saatine sabredilirse ki ilk bir saat biraz sıkıcı gibiydi. Ama sonrası iyi akan hoş bir seyirlik. Daha farklı bir son beklerdim ben şahsen. Öyle başyapıtlık bir film asla değil
6


avatar
(1583) -
Yok böyle bir film yaa.. Dram filmlerinin en başında gelir benim için. Salya sümük ağlatır adamı. İçiniz sızlar.
10


avatar
(55) -
İtiraf ediyorum: bu filmin bir yerinde ağladım.
8


avatar
(118) -
Kitabını okudum... filmi izlemedim ama zevk almam mümkün değil... çünkü kitap mükemmeldi... okumanızı tavsiye ederim..
8


avatar
(2) -
Arkadaşlar seyretmeye değer bir filmdir.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film