Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(998) -
Valla ben izledim ama diğer yorum larda bahsedilenlerin hiçbirini fark edemedim, biraz tepkisiz ve bilgisiz izledim beni pek sarmadı, İddialı +18 sahneleri var izlerken dikkat edin o kadar
4


avatar
(554) -
Her film kitabına göre eksiktir bu filmde durum ileri düzeyde. Kitabı okumamış kişiler birçok bağlantıyı kaçıracaklardır.  birçok sahnenin neden filmde yer aldığını anlamayacaklardır. Bunda zor bir kitap olmasının da etkisi büyük tabi. 6/10


avatar
(396) -
Metalin, çeliğin, makinenin (zaman zaman bazılarımızda) çağrıştırdığı cinsellik, insan teni, adrenalin ve ölüme yakınlığın, tehlikenin kadim cinsel cazibesi ve hepsinin yekvücut birleşimini deneyimlemek... Doyumsuzluğun sıra dışı tutkularla tatmine ulaştırılmasına çabalamak yoluyla varoluşunu evrene kabul ettirmek belki de... David Cronenberg gerçekten farklı bir yönetmen. Hatta marjinal. Elbette film de öyle. Film de bu yönüyle herkese tavsiye edilebilecek bir film değil. Sıra dışı bir konu, aşırı dozda cinsellik ve değişik bakış açıları içeren film herkese hitap etmeyecek türden.

Filme geçen gün izledikten sonra yaptığı yorumla, arşivimde uzun süredir izlenmeyi bekleyen bu filmi izlememe sebep olan fanatic_anchovy'e teşekkürler. Mesajında zaten kendi bakış açısıyla filmi yorumlamış. Kendisinin yorumlarına benim katacağım pek bir şey yok. Sadece şunu söylemek isterim ki; film hızlı, akıcı ve bir çırpıda izlenen bir film. Ancak yukarıda dediğim gibi her bünye kaldırmayabilir.
7


avatar
(358) -
Cronenberg'in tatmin arabaları...

Modern dünya düzeninde arabalar hem insanın kendini onlarla özdeşleştirdiği hem de kendini bulma yönünde önemli bir araç olmalarından ötürü güçlü semboller olarak karşımıza çıkıyor. Bu metaller, hurda yığınları ve onların her çeşit parçaları ile insanoğlunun arzu uzantıları arasında bağ kurulmaya çalışılıyor.

Teknoloji ve cinselliği birbirlerine zıt kutuplar görüp son hızla birbirlerine yaklaştırarak gerçekleşecek çarpışmada tatmin arayışının arasında kalanın insan olacağı gösteriliyor. Yönetmenin çıkış noktalarından birisi tatminsizliğin son dünya düzeninin elinde oyuncak olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.

Sinemasını hiçkimselerin uğramadığı noktalara inşa eden yönetmenin herkese hitap eden bir anlayışı olmadığı bir kez daha apaçık ortaya çıkıyor.
8


default avatar
(186) -
Yeraltı edebiyatının en önemli isimlerinden Ballard'ın senaryosuna imza attığı tam bir Crononberg filmi.
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film