Giriş Kayıt

Çılgınlığın Ötesinde (1994) Yorumlar


In the Mouth of Madness

Yorumlar (17)
avatar
(293) -
Bu John amcanın ilginç bir tarzı var. Filmleri sanki ağır işliyormuş gibi ama değil aslında. Nice iki buçuk saatlik filmler izliyoruz ama şu filmin bir buçuk saatte verdiği keyfi ve içeriği veremiyor. Anlayacağınız film akıyor yani.

Bu filmden bir parça The Thing havası aldım. Bu da benim için iyi bir şey tabii ki. İkisi de John amcanın filmi zaten. Tek şikayetim jumpscare sahneler. Onlardan vazgeçip biraz daha gerilime odaklansaymış bir başyapıt olabilirmiş.
7


avatar
(1162) -
Fantastik korku-gerilim sinemasının güzel örneklerinden biri... Kurgusundan özel efektlerine kadar her şey yerli yerinde... Sam Neill'de her zamanki gibi formunda... Türün severleri, John Carpenter'ın sonu baştan kestirilemeyen sürprizlerle dolu bu filminde 95 dakika boyunca sıkılmaya hiç fırsat bulamayacaklar... Mutlaka bir göz atın derim...
6


avatar
(192) -
Bu film hakkında tam olarak ne söylenebilir diye çok kafa yordum , izlediğimden beri düşünüp duruyorum ve düşündükçe sadece çemberin çapı arttı ama aynı yerde dönüp durmaktan öteye geçemedim ...

Bu bahse sonra geri dönüş yapıp filme geçecek olursam da müziklerinin de kendisine ait olduğu bu filmde John Carpenter ; "They Live" filminde sansürlü bir şekilde söylemeye çalıştığı şeyi daha da karmaşık bir hale getirip ,daha derin ve felsefi temellere oturtup yine sansürlü bir şekilde ,daha korkutucu bir şekilde izleyiciye sunmuş. Medya ,basın ,din ,ideoloji vesaire kullanılarak manipüle edilen , yönlendirilen , çoğunluğa göre izafinin mutlak olduğu anlayışı aşılanan toplumlar üzerinden bir hakikat bilmecesi sormuş . Tabi bunu da bir müfettişi baş karakter olarak oturttuğu bu film üzerinden yapmış , herkese ve herşeye şüpheli gözüyle bakabilecek kadar işinde en iyilerden bir müfettişle yapmış.

Sürprizbozan: Göster

Ama filmde John Carpenter'in bizden kafa yormamızı istediği sorunun bambaşka olduğunu düşüyorum ; bir sanallığa ,yapaylığa ,izafiliğe inanan insanların çokluğu mu o izafiliği bir simulakr haline getirir yoksa simulakr mı izafiliği insana gerçek gibi gösterir ?

Evet , sorguladıkça soru çemberinin çapı da artmakta ve korku filmi olarak izlemeyin ,zaten o kitsche efektler korkutmaz Gülücük ,asıl korkutucu olan ucu açık gibi görünen filmin izleyeni kısır döngüye hapsetmesi ...
8


avatar
(1223) -
Mutlaka izleyin!!..Korku-Gerilim Türünün en iyilerindendir
9


default avatar
(95) -
Gayet güzel bir film ama kenara atılmış
7


avatar
(1234) -
Beklediğimin kat kat üstünde inanılmaz bir film. Carpenter dan etkileyici bir yapım. Bakmayan pişman olur söyleyim: 9 puan..
9


default avatar
(148) -
Küçükken izlemiştim ve gerçekten çok korkmuştum, yıllar sonra tekrar izleyeceğim bakalım aynı etkiyi bırakacak mı?


avatar
(421) -
hayatım izlediğim binlerce korku filmi içinde en iyisi noktaaa!
10


avatar
(14) -
Bir insan nasıl john carpenter olabiliyo sorusunu sordurandır. Aslına bakarsan kurgusu o kadar müthiştir ki bir ara sadece bir kurgu mu yoksa daha fazlası mı diye sordurur o derece. Bu filmden bir doz almanızı tavsiye ederim....
8


avatar
(270) -
Filmi gösterime girdiği yıllarda sinemada izlemiştim o zamanlar sinemada bile korkmuştum stephen king uyarlamalarının çoğu kitaptaki etkiyi yapmaz ama bu film gerçekten ürkütüyor...
8

Cevaplar (2)
avatar
(421) -
yanlış biliyorsunuz stephen king uyarlaması değil. stephen king2in çılgınlığın ötesinde diye çevrilmiş bir kitabı var ama bu o değil.
10


6
| Bildir
avatar
(19) -
Stephen King'le alakası olmayan bir film.


0
| Bildir


default avatar
(115) -
Baygın büyük beklentiyle izlediğmdenmidir bilmiyorum ama benim izlerken bitsede kurtulsak dediğim filmlerden,

fantastik öğelerin abartılı düzeyde fazla kullanıldığı bana saçma gelen bir film...
3


avatar
(96) -
Gerçekten güzel bir gerilim. Oyuncu kadrosu, kurgu ve uyarlaması çok başarılı... O dönemde uykularımı kaçıran bir filmdi..
7


avatar
(287) -
Düşündürücü, değişik ve sürükleyici bir Stephen King Uyarlaması. Şimdilerde böyle kaliteli filmler yapılmıyor. İzleyin, pişman olmazsınız.
7

Cevaplar (2)
default avatar
(9) -
film stephen king uyarlaması değil
7


6
| Bildir
avatar
(421) -
evet değil. isim benzerliğinden karıştırıyor herkes
10


3
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film