Giriş Kayıt

Ateş Böceklerinin Mezarı (1988) Yorumlar


Hotaru no haka

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(27) -
Bana insanlık ölmüş mü acaba diye düşündürten anime...

Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(12) -
Arkadaşlarımın bir süre önce, "Abi ne filmdi o ya, n'olduğumuzu şaştık." demeleri üzerine izlemeye karar vermiştim ve dün izledim. Bugün de kuzenimin "Biraz ağlamak istiyorum artık." demesi üzerine tekrar izledim. Ama o ufak yavrunun iç parçalayan haykırışları ve ağlamalarına gözlerim buğulu bir şekilde şahit olurken, yine o kuzenimin "Ayy, hiç de sevmem böyle zırlayan çocukları." demesi üzerine sinirlerimin kayışı koptu tabii ve dayanamayıp "Senden anne falan olmaz." diye lafı yapıştırdım da anca rahatladım Gülücük

Filme geri dönecek olursak, aynı Shakespeare'in trajedileri gibi, sonunda ne olacağını kestirirsiniz, ama önemli olan hikayenin nasıl işlendiği, nasıl aktarıldığıdır. Bu filmde de en başta, filmin sonunun portresi çiziliyor. Ancak o kısma kadar olan her yer öyle etkileyici aktarılmış ki, izlediğim onca savaş filmi arasından savaştan bu kadar nefret etmemi sağlayabilen başka film çıkmamıştır herhalde.

Savaşın sonuçlarının ne kadar kötü olabileceğini mükemmel bir şekilde anlatan bu filmi, izlemeyen herkese öneririm.

9/10
9


avatar
(59) -
İzlediğim en gerçekçi anime idi kaldı ki; sinema otoritelerinin de üzerine aynı şeyi düşündüğü, bunu düşünmemeyi imkansız kılan bir film bu.
Acının, açlığın, yalnızlığın, çaresizliğin toplamda; savaşın etkisi iki çocuğun hikayesi üzerinden ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.
İçi burkar ve bırakır bu film, öylece bakakalırsınız dünyaya, neler neler yaşanırken sırtınızı çevirdiğiniz dünyaya, o çocuğun şeker kutusuna baktığı gibi bakakalırsınız...
Çok güzeldi, savaşı bu kadar samimi özetleyen bir film daha seyretmemiştim.

'Filmde ates bocekleri insanlari temsil etmektedir..
Kucuk kiz ates bocekleri icin mezar hazirlarken bir kac saniye kadar, insanlarin toplu sekilde mezarlara gomulmeleri gosterilir.. Kucuk kiz sorar, ates bocekleri icin yaptigi mezari kapattiktan sonra "neden ates bocekleri bu kadar cabuk ölüyor?"..
Neden insanlar bu kadar cabuk ölüyor?'
9


Yorumlar (71)
avatar
(2674) -
II.Dünya savaşında mağdur olan iki kardeşin hüzünlü hikayesi. Kemalettin Tuğcu romanlarını hatırlattı bana seyrederken.
7


avatar
(76) -
Bu bir anime değil bence anime den daha öte bir şey. Gerçekler ancak bu kadar güzel aktarılabilirdi insanın boğazını düğümleyen bir yapım. Fazla söze gerek yok tam bir başyapıt.
10


default avatar
(15) -
"Neden ateş böcekleri bu kadar çabuk ölüyor?"
Setsuko ah canım yavrum yüreğimizi parçaladı resmen. Bir anime insanı bu kadar etkileyebilir mi
9


default avatar
(2) -
İzlediğimde gözlerimin dolduğu, Akiyuki Nosaka’nın II. Dünya Savaşı sırasında açlıktan ölen kardeşinden özür dilemek adına kaleme almış olduğu bir otobiyografiden vizyona aktarılan animasyon filmi.
9


avatar
(366) -
İzlediğim en duygusal animelerden biri. Her şey o kadar güzeldi ki verdiği dram ile içim paramparça oldu resmen.
9


default avatar
(4) -
Sonunu bile bile ağır ağır ilerliyorsun. Anime sonunda insanlığı sorguluyorsun. Bu kadar canavarlaşıyor muyuz?


default avatar
(27) -
Bayıldım bu filme... Birçok sahnede boğazım düğümlendi ve hatta gözlerim doldu. Hele bir sahne var ki, "uyudu ve bir daha uyanmadı" diyor ya... İşte orda filmi durdurup gözlerimi sildim. Müthiş bir film. İzleyin, izlettirin hem de arşivinize alın.
10


default avatar
(166) -
Sürprizbozan: Göster


Bu filmin senaristi kesinlikle yoğun şekilde bu şiirden etkilenerek yazmış senaryoyu. Şiirde kız çocuğu patlamada ölüyor, filmde ise patlamanın ve sonrasındaki Japonya'nın koşulsuz tesliminin neden olduğu açlıktan... Tek fark bu. Küçük kızın şeker düşkünlüğü bile şiirden.

Sürprizbozan: Göster


Filmi izlerken aklınıza her şey geliyor... #AylanBebek, #ErtemEğilmez'in yönetmenliğini yaptığı #TarıkAkan ve #HalitAkçatepe'nin oynadığı #CanımKardeşim filmi, her biri babasının zeynep'i olan kız çocukları, çocuklar, baba ya da anne sıfatına sahipseniz daha derinden etkikeyecektir bu film sizi eminim ki... Hep savaşların maliyetlerindem bahseder o galantorlar oturdukları TV stüdyolarından. Ama savaşın maliyeti yine Nazım Hikmet'in dediği gibi Amerikan Doları değil, çocuklar... Ve diğerleri. Her şey geliyor aklınıza.

Anime ve dram sevmeyen biri olarak yutkunmama neden olan bir yapım. O dramatik duyguyu çok iyi veriyor film. Bir klasik zati.

Ateş böceği metaforu çok iyi oturtulmuş anafikre ve senaryoya. Ateş böcekleri, çocuklar, ölen çocuklar, yaşayabilecekken ölen çocuklar... Seslendirme de son derece başarılıydı. Hele de Setsuko'nun Keita! diye attığı çığlıklar.

Sadece filmin neden İngilizce olduğunu oturtamadım kafamda bi' yere. Enternasyonal olması için yapmıştır yapımcılar sanırım. Bence gerek yokmuş buna ama.

#iyiSeyirler.

Cevaplar (1)
default avatar
(149) -
biraz geç bir cevap olacak ama siz dublajlı izlemişsiniz yoksa film japonca.
9


2
| Bildir


default avatar
(1082) -
Savaş, insanı başka yapan acımazsızca bir amaç, o amaç uğruna insanları araçlaştırıp korkunç yıkımlara sokuyor evet acımasızlığını en güzel şekilde anlatan bir anime, anime deyip geçmeyin, insanın içine işleyen bir işleyişi vardır.. Bir animeye ne kadar ağlanabilirse o kadar ağlanacak bir çok filme taş çıkarır cinsten bir sağlam kurguyu sahiptir... Çocukluğu, saflığı o kadar güzel işlemişler ki.. İzlemeyenlerin çok şey kaybedeceğini düşünüyorum... Aldığı puanı fazlasıyla hakediyor. Kesinlikle ölmeden önce izlenilmesi gereken filmlerden...
10


avatar
(59) -
Hiçbir film bana bu anime kadar koymadı. Bittikten sonraki o boğazımda oluşan düğüm 2 gün huzur vermedi. Beni "gerçekten" dumur edebilen, bunaltan tek yapım bu. çizgi film lan bu diyerek geçmeyin çoğu filmde hissedemediğim çaresizliği bu çizimlerde deneyimledim. Gerçek bir şaheser!
10


default avatar
(2) -
Birkaç yıl önce izlemiştim, hala aklımda. Arşivimden hemen sildim bir daha izlemek istemiyorum.
10


avatar
(42) -
Muhteşem derecede insanı etkileyen bir film ama bunun en büyük nedeni filmdeki setsuko karakteri hüzünlenişide mutlu oluşuda insanın yüreğini burkuyor


avatar
(391) -
Tek kelimeyle müthiş bir anime. Ruhların Kaçışı, Gökteki Kale ve bu hayatımda izlediğim en iyi animelerden. İleride tekrar izleyeceğim baştan sona. Anime sevmeyenlerin bile beğeneceği bir yapım olmuş...
10


default avatar
(41) -
Şahane film ... Hiç sıkmayan ve son 10 dakikada ağlatan bir yapıt... Savaş ve açlığı anlatan muhteşem eser...
10


avatar
(511) -
Savaşın gerçek maliyetini gösteren, izledikten sonra unutamayacağınız bir başyapıt.

Bu film sıradan bir animasyon filmi değil. Diğer animasyon filmlerinin aksine bu film sadece size gerçekleri söylüyor. Hikaye her ne kadar iç karartıcı olsa da filmde gördüğünüz her şey gerçek. Hatta film bir yandan canınızı yaksa bile başka bir yandan yüzünüze gülücük kondurmayı başarıyor. Çizimler, detayların işlenişi ve aktörler ise tamamen en iyisinden.

Tek sorun, film alması gerektiği kadar ödül alamamış olması. Bu yönden baktığımda yeterince değerlendirilmemiş gibi geliyor.
8


default avatar
(1) -
Bu kadar etkileyiceni bilseydım ızlemezdım . Anıme olarak bir clannad da aglamıstım bir de bu.


avatar
(140) -
Setsuko hiç unutulmayacaksın, Tam bir başyapıt.
10


default avatar
(1) -
Allah kimseyi açlıkla sınamasın .. duygulandırdı .. sıkılmadan izleyebilirsiniz


avatar
(136) -
Tüm animeleri izledim ama hiç biri bunun kadar iyi ve etkileyici değil.Şu ana kadar yapılmış en iyi anime.
10


default avatar
(13) -
bir çizgi filme ağlanır mı ? ağladım
10


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film